Ver weg op een Fair Trade wijze

Fair Trade Tourism - Fair Trade Holiday - Groen reizen - Duurzaam toerisme - Ecotoerisme

Fair Trade Reizen

Footprint Travel is als derde reisorganisatie in Nederland goedgekeurd om Fair TradeHolidays te verkopen. FootprintTravel verbindt zich aan de Fair Trade Gedragscode (Fair Trade Code of Conduct) en steunt Fair Trade Toerisme.
 

Hoe steunen wij Fair Trade Toerisme?

Wij doen dit door zoveel mogelijk excursies en accommodaties aan te bieden die gecertificeerd zijn met het strenge Fair Trade Tourism (FTT) keurmerk. Bedrijven die goedgekeurd zijn voldoen aan maar liefst 200 eisen op het gebied van eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden, eerlijke inkoop en management, respect voor mensenrechten, cultuur en natuur. Deze FTT standaard is erkent door het Global Sustainable Tourism Council (GSTC).
 

Wat zijn Fair Trade Holidays?

Fair Trade Holidays zijn vakanties waarvan minimaal 50% van de overnachtingen plaats vinden in een accommodatie met een FTT keurmerk. Footprint Travel is als derde reisorganisatie in Nederland goedgekeurd om de Fair Trade Holidays te verkopen. Omdat FTT in Zuid-Afrika is ontstaan zijn hier (op dit moment) de meeste mogelijkheden voor een Fair Trade Holiday. Heb je een reisroute door Zuid-Afrika op het oog die (nog) niet het Fair Trade Holiday keurmerk heeft? Vraag ons dan naar de mogelijkheden om jouw reis op maat Fair Trade te maken.
 

Waarom kiezen voor een Fair Trade Holiday?

Niet alleen weet je met een Fair Trade Holiday dat je vakantie een positieve bijdrage levert aan een beter Afrika. De lodges en guesthouses bieden je als reiziger een bijzondere ervaring. Je komt echt tot rust omdat je dichter bij de natuur komt. Het biologische eten komt vers uit eigen tuin, en dat proef je. De mensen die er werken hebben het erg naar hun zin, en dat merk je aan hun enthousiasme en brede glimlach. Je ontmoet de locals en hebt een authentieke Afrika ervaring om nooit meer te vergeten.
 

De Fair Trade Gedragscode bestaat uit:

  • Wij beheren onze activiteiten eerlijk, transparant en duurzaam
  • We hebben eerlijke relaties met leveranciers
  • Wij zijn transparant naar onze klanten
  • Wij steunen actief Fair Trade Toerisme
 
 
 

Footprint Travel. Go Fair. Go Local. 

FootprintTravel is opgezet door twee ervaren reizigers: Ferry Bounin en Paulien van der Geest. We testen alles zelf en gaan op zoek naar de mooiste plekjes en bijzondere ontmoetingen met de locals. Wij geloven dat duurzaam toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Onze visie op reizen vatten we samen als: Go Fair. Go Local