Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Garanties

Bij ons weet je zeker dat het goed zit

Als reisorganisatie nemen we onze verantwoordelijkheid en zijn we onderdeel van een uitgebreid netwerk van partners, fondsen en netwerkorganisaties.

ANVR

ANVR

Footprint Travel is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) onder nummer 04975. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Op de reizen die we aanbieden op onze websites zijn de ANVR Reis- en boekingsvoorwaarden van toepassing.

Better holidays
Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke
bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

SGR

SGR

Footprint Travel (KvK nr. 60979313) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www.sgr.nl/garantieregeling) vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds

Footprint Travel (KvK nr. 60979313) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.


Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Fair Trade Tourism

Fair Trade Tourism

Fair Trade Holidays zijn vakanties waarvan minimaal 50% van de overnachtingen plaats vinden in een accommodatie met een FTT keurmerk. Footprint Travel is als derde reisorganisatie in Nederland goedgekeurd om de Fair Trade Holidays te verkopen. Omdat FTT in Zuid-Afrika is ontstaan zijn hier (op dit moment) de meeste mogelijkheden voor een Fair Trade Holiday. Heb je een reisroute door Zuid-Afrika op het oog die (nog) niet het Fair Trade Holiday keurmerk heeft? Vraag ons dan naar de mogelijkheden om jouw reis op maat Fair Trade te maken.


Waarom kiezen voor een Fair Trade Holiday?

Niet alleen weet je met een Fair Trade Holiday dat je vakantie een positieve bijdrage levert aan een beter Afrika. De lodges en guesthouses bieden je als reiziger een bijzondere ervaring. Je komt echt tot rust omdat je dichter bij de natuur komt. Het biologische eten komt vers uit eigen tuin, en dat proef je. De mensen die er werken hebben het erg naar hun zin, en dat merk je aan hun enthousiasme en brede glimlach. Je ontmoet de locals en hebt een authentieke Afrika ervaring om nooit meer te vergeten.


De Fair Trade Gedragscode bestaat uit:
  • Wij beheren onze activiteiten eerlijk, transparant en duurzaam
  • We hebben eerlijke relaties met leveranciers
  • Wij zijn transparant naar onze klanten
  • Wij steunen actief Fair Trade Toerisme

Southpole

Southpole

Wij compenseren 100% van de CO2 uitstoot van je reis.

Groen reizen wordt de toekomst, daar geloven wij in. Je gaat op vakantie voor de beleving, het avontuur, om nieuwe mensen te leren kennen of voor je welverdiende rust. In ontwikkelingslanden is toerisme vaak de belangrijkste bron van inkomsten. Dat die reis ook negatieve gevolgen heeft voor het klimaat, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Gelukkig zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van duurzame vervoersmiddelen, maar het zal nog jaren duren voordat ze uitontwikkeld zijn. Om nu al groener te reizen moeten we dus iets anders doen.

Daarom hebben we besloten om alle CO2 uitstoot van onze reizigers te compenseren. Zelfs als een vliegticket niet via ons is geboekt. We weten immers dat je zult moeten vliegen om in onze verre bestemmingen te komen. Door de CO2-uitstoot van je reis te compenseren, zorgen we ervoor dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet verder stijgt. De projecten van South Pole hebben Gold Standard keurmerk en geven huishoudens in gebieden waar het echt nodig is toegang tot duurzame energie (zonne- en windenergie en schone cookstoves). Met de CO2 compensatie van jouw reis worden deze projecten mogelijk gemaakt!

ECPAT - The Code

ECPAT - The Code

Footprint Travel is in 2014 benoemd tot Top member van de Tourism Child Protection Code (The Code). Alleen organisaties die zich aantoonbaar actief inzetten tegen kindersekstoerisme krijgen een Top member status bij The Code. Footprint Travel vindt de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting in toerisme erg belangrijk, want wij willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een land. Misstanden binnen toerisme proberen we te voorkomen en uit de wereld te helpen. Dat je kindersekstoerisme niet altijd ziet, wil niet zeggen dat het er niet is. Goed dat we dit als reisorganisaties gezamenlijk wereldwijd aanpakken. Samen sta je sterker!

Wat doen we dan zoal om kinderen te beschermen tegen sekstoerisme?
  • We vertellen onze partners bijvoorbeeld dat we direct de samenwerking opzeggen, indien kinderen seksueel worden uitgebuit.
  • Ook stimuleren wij onze partners om zelf ook The Code te tekenen waarmee een aantal concrete en zichtbare maatregelen tegen kindersekstoerisme worden genomen.
  • Wij trainen onze medewerkers om adequaat te kunnen reageren bij vermoedens van kindersekstoerisme.

Wat betekent dit voor jou als reiziger?

Jij als reiziger hoeft je hierdoor geen zorgen te maken op je vakantie. Mocht je ondanks al onze voorzorgsmaatregelen toch iets verdachts zien, wat kun jij dan doen? Door als reiziger ter plekke alert te zijn en misstanden zo snel mogelijk te melden, kun je ons helpen misbruik tegen te gaan. Op Don't look away kun je informatie vinden waar je op kunt letten. Wij nodigen je uit vermoedens van kindersekstoerisme te melden bij onze lokale vertegenwoordiger, Footprint Travel of direct bij www.meldkindersekstoerisme.nl. Wij zullen dan direct werk van je melding maken, dit hoef jij als reiziger zelf niet te doen. Samen maken we de wereld stap voor stap een beetje beter!

MVO Netwerk Toerisme

MVO Netwerk Toerisme

Kies je als reiziger voor Footprint Travel, dan kies je ook voor onze slogan: Go local, meet the world. Hierdoor ga je eerlijk op reis en heb je op reis bijzondere lokale ervaringen die je reis onvergetelijk maken. De wereld is zo mooi, dat willen we -net als jij- ook voor detoekomst bewaren. Daarom willen we reizen aanbieden met respect voor de mensen, cultuur en milieu. Duurzaam reizen dus, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet.

Footprint Travel is daarom aangesloten bij het MVO Netwerk Toerisme, het landelijke Nederlandse netwerk voor duurzame ontwikkeling van toerisme. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) betekent dat bij alle bedrijfsbeslissingen niet alleen het effect op de winst telt, maar dat ook de gevolgen voor mensen binnen en buiten het bedrijf en het milieu een zwaarwegende rol spelen. Het motto “be the change you want to see in the world” is het uitgangspunt voor al onze bedrijfsbeslissingen.

Kennis uitwisselen is één van de belangrijkste doelstellingen van het MVO Netwerk Toerisme. Daarnaast het stimuleren van het debat over duurzaam toerisme en het bevorderen van de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Wij dragen graag een steentje bij aan de ontwikkeling van duurzaam reizen, zodat jij én wij kunnen blijven reizen met een goed gevoel.

 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter