Waarom onze reizen anders zijn?

Footprint Travel is in het leven geroepen door twee ervaren reizigers: Ferry Bounin en Paulien van der Geest. In de loop van de jaren ontwikkelden we door al onze ervaringen een eigen visie op reizen. In onderstaande 6 punten lees je wat onze visie is, en hoe we die ‘handen en voeten’ geven.
 

1. Het contact met de lokale bevolking geeft een meerwaarde aan je reis

We bezochten in elk land alle highlights, maar wat ons vooral bijbleef waren de contacten met de lokale bevolking. De gastvrijheid, de gesprekken, de warmte en wijsheid die we meekregen tijdens bijvoorbeeld een kookworkshop bij iemand thuis of een een nachtje slapen bij de lokale bevolking maakten een enorme indruk op ons. Die ervaring willen we de reizigers van Footprint Travel ook meegeven. Dit noemen we ons ‘Go Local’-principe.
 

2. Reis met een goed gevoel

Door het contact met de bevolking kwamen we erachter dat reizen veel meer kan zijn dan het bezoeken van alle bekende highlights en honderden mooie foto’s ‘voor thuis’ te maken. Het contact met de locals creëert ten eerste begrip tussen verschillende culturen en je kunt van elkaar leren. Door als reiziger je geld te besteden bij de lokale bevolking, draag je bij aan de economie en ontwikkeling van een land. We kiezen daarom bewust voor kleine, lokale hotels en activiteiten. Het levert jou als reiziger een unieke ervaring op, en je levert een positieve bijdrage. We ondersteunen als reisorganisatie diverse lokale stichtingen, zoals in Indonesië de stichting Yayasan Cahaya Mutiara Ubud (Shining Pearl Ubud Foundation), in Zuid-Afrika Jorvan Community Outreach (Goede Doelen Township Tour) en in Namibië Treesleeper Camp. Dit is ons ‘Go Fair’-principe.
 

3. We testen alles zelf

Dankzij internet kan iedereen zelf wel een hotel zoeken en boeken. Onze meerwaarde is dat wij voor jou op zoek gaan naar bijzondere locaties en mooie plekjes ‘off the beaten track’ waar de grote reisorganisaties niet komen. Je krijgt dus tips van ervaren reizigers die er écht geweest zijn en je graag een bijzondere reis willen bieden.
 

4. Stel je eigen maatreis samen

We willen je een unieke, onvergetelijke reiservaring bieden die helemaal aansluit op jouw wensen. We hebben dus geen ‘standaard all-in’-pakket, maar je stelt zelf je reis samen aan de hand van bouwstenen. Deze kun je eventueel aanvullen en nog verder op maat maken met extensies en excursies. We geven je ook handige voorbeelden hoe je een mooie individuele rondreis kunt samenstellen. Heb je bepaalde wensen die niet op onze website staan? Mail ons en wij gaan kijken of we dit voor je kunnen realiseren.
 

5. Reis duurzaam

We gaan met onze reisorganisatie voor de lange termijn. We willen dat over 20 jaar die prachtige natuur er nog steeds is. Daarom kiezen we voor kleinschalige en waar mogelijk ecologische accommodaties. Ook bieden we Herbal Walks , Bush Trails,Safari’s en snorkeltrips naar prachtige koraaleilandjes aan om je kennis te laten maken met de natuur. We hebben er bewust voor gekozen om onze reizen alleen aan te bieden via internet, en niet via brochures. Dit spaart geld, waardoor wij onze reizen voordeliger aan jou kunnen aanbieden en ’t scheelt een hoop papier en dus bomen!
 

6. We zijn écht!

Ferry en Paulien bestaan echt! We zijn geen merk of marketingstunt. We weten waar we het over hebben en als je met ons mailt, belt of Skypet heb je ook echt contact met ons. Een deel van het jaar zijn we op reis om bijzondere plekjes uit te zoeken, maar ook dan zijn we dankzij alle moderne technieken goed bereikbaar. En ons team breidt langzaam uit met andere ervaren reisfanaten die graag hun reiservaring inzetten om jouw onvergetelijke reis samen te stellen. Om ervoor te zorgen dat je onderweg altijd met je vragen gemakkelijk ergens terecht kunt, is in elk land waar we reizen aanbieden, een lokaal contactpersoon van Footprint Travel voor je beschikbaar.