Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Werken bij Footprint Travel

Wij zijn op zoek naar nieuwe medewerkers

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter

Sinds 2008

Footprint Travel is in 2008 opgericht door Ferry en Paulien, twee ervaren reizigers met een eigen visie op reizen. Samen met ons team van reisfanaten helpen we graag om jouw droomreis te realiseren. We stellen ons even kort aan je voor.

Welke functies zoeken wij mensen voor?

Hieronder vind je verschillende functies waar Footprint Travel mensen voor zoekt.

Footprinttravel.com zoekt ondernemer

Footprint Travel is een nieuw reismerk dat zich inzet voor 100% positieve impact op de wereld waarnaar wij reizen aanbieden. Dit bereiken wij door ons te richten op directe economische groei in de lokale communities; we maken uitsluitend gebruik van kleinschalige lokale hotels en B&B's, lokale chauffeurs, lokale gidsen en vermijden we grote ketenhotels waardoor het geld van de reis op de juiste plek terecht komt. Ondertussen zorgen we dat onze ecologische footprint geminimaliseerd wordt door onze uitstoot te compenseren en zoveel als mogelijk te reduceren. Denk aan een lokale trein of busvervoer in plaats van het vliegtuig. Footprint Travel is een geautomatiseerd reisplatform geboren uit een passie voor reizen en passie voor de wereld. Met Footprint Travel kun je je eigen reis compleet zelf samenstellen op basis van verantwoorde keuzes qua hotels, transport, activiteiten etc zonder in te boeten op kwaliteit, comfort en beleving. Zo kun je als ‘zelf-doener’ je reis 100% verantwoord boeken én bespaar je veel tijd want de leukste en mooiste plekjes zijn al door ons voor je uitgezocht.

Wat verwachten we van jou?

Vanuit jouw passie en drive ga je aan de slag met een strategisch plan om Footprint Travel in z’n potentiële kracht te zetten. Je ontwikkelt Footprint Travel vanuit de gezamenlijke visie en laat dit nieuwe reismerk flink groeien binnen de juiste doelgroep. Je kunt het Footprint Travel verhaal sterk neerzetten in de markt en werkt graag vanuit sterke en duurzame relaties met partners die hierbij kunnen helpen. Als startende ondernemer moet je creatief zijn om je doelen te behalen en durf je je eigen keuzes te maken. Je zorgt ervoor dat je een enthousiast team bij elkaar brengt die jou zal helpen je doelen te bereiken. Je reiziger staat centraal in jouw journey. De website, content en de ontwikkelde reizen laat je naadloos aansluiten op het verhaal dat we met elkaar uitdragen. Het DNA van Footprint is overal voelbaar.

Verantwoord ondernemen zit in je bloed en dit weet je goed te combineren met je commerciële skills. Want uiteindelijk draagt groei bij aan de echte duurzame impact. Je begint de onderneming in Nederland maar buitenlandse expansie kan snel volgen.

In het kort;

 • Je bent een professional met ervaring
 • Je bent commercieel
 • Je hebt kennis en ervaring in marketing en/of het vermarkten van merken/producten
 • Je bent leergierig en een echte duizendpoot
 • Reizen is je passie
 • Je bent een echte aanpakker
 • Je bent ambitieus en nee is geen optie
 • Met je enthousiasme kan je mensen motiveren
 • Je bent duidelijk en eerlijk naar jezelf en je collega’s

Wat mag je van ons verwachten?

Footprint Travel maakt onderdeel uit van het internationale reisnetwerk van Riksja Travel. Riksja Travel is een innovatief reisbedrijf uit Leiden die reizigers de wereld echt wil laten ervaren. Vanaf het allereerste begin zit verantwoord ondernemen in ons DNA. Als reisorganisatie hebben we ons dan ook altijd 100% ingezet voor onze reizigers en de communities die we bezoeken. We zijn een autonoom reisbedrijf zonder externe investeerders zodat we onze eigen (soms eigenwijze) weg kunnen bewandelen.

Met Footprint Travel willen we onszelf uitdagen om het meest duurzame reisbedrijf te zijn binnen een segment waar dit vaak nog niet mogelijk is. Ondernemen is voor ons dan ook het constant verleggen van de grens en het challengen van de status quo. Dit zullen we ook van jouw vragen. Je stapt als ondernemer in maar kan uiteraard gebruik maken van het support van het netwerk.

Zo hebben we binnen ons netwerk een stevig IT landschap waar je toegang tot hebt en waar je ook gebruik maakt van het back-office systeem. Tevens ontvang je het support van een ervaren finance-team. Je website wordt opgebouwd in ons CMS maar jij bent verantwoordelijk voor de content. Je werkt samen met het netwerk development team die jou ondersteunt bij het opzetten en verder brengen van de business. En uiteraard kun je ook gebruik maken van de kennis die ruim aanwezig is in de organisatie waar het gaat om marketing, product, CRO, tagmanager en sales.

Samengevat bieden wij;
 • De benodigde financiële investeringen
 • Participatie in de winst
 • Passend basissalaris
 • Constant leren en ontwikkelen
 • Een open en transparante werkcultuur waar wij je strategisch ondersteunen waar nodig
 • Kennis ondersteuning op het gebied van marketing, productmanagement, sales en backoffice
 • Een finance-team dat jou helpt om alles administratief goed af te handelen en financieel te ondersteunen
 • Stevig IT landschap
 • Het internationale Riksja reisnetwerk
 • Toffe inspirerende werkomgeving
 • Je kunt meedoen aan Riksja activiteiten, dagelijkse ontbijt en lunches en gezellige vrijmibo’s.

Enthousiast!
Mooi! Blaas ons weg met je motivatie. Heb je nog vragen over deze uitdagende job? Mail ons dan op sollicitatie@riksjatravel.nl of info@footprinttravel.nl.

We kijken uit naar je reactie.