Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Wie we zijn

Wij geloven dat bijzondere ontmoetingen bijblijven

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter

Sinds 2008

Footprint Travel is in 2008 opgericht door Ferry en Paulien, twee ervaren reizigers met een eigen visie op reizen. Samen met ons team van reisfanaten helpen we graag om jouw droomreis te realiseren. We stellen ons even kort aan je voor.

Wie we zijn

Ferry Bounin

Oprichter Ferry Bounin (1977) studeerde culturele antropologie (Universiteit Utrecht). Mede door zijn Indische familiegeschiedenis heeft hij van jongs af aan een fascinatie voor Indonesië.
 
“Ademloos luisterde ik naar mijn vader als hij vertelde over witte stranden en klimmen in kokosnootbomen. Toen ik 18 was, wilde ik die bijzondere wereld uit de verhalen van mijn vader zelf ontdekken en boekte ik mijn eerste grote reis. Met mijn gloednieuwe zelf bij elkaar gespaarde rugzak vertrok ik naar Australië en Indonesië. Vanaf het moment dat ik in het vliegtuig stapte, was ik verkocht en sinds die tijd reis ik vrijwel continu de hele wereld over.
 
In 2003 schreef ik, nadat ik een half jaar in Suriname had gewoond, De Backpackersgids voor Suriname. In 2004 en 2005 zette ik samen met een studiegenoot in het Afrikaanse Namibië een Treesleeper Camp op. Dit was een community-based, duurzaam toerismeproject voor de lokale Bushmen. Door deze ervaring weet ik dat toerisme – mits het goed wordt uitgevoerd – een positieve bijdrage kan leveren aan armoedebestrijding en bescherming van de natuur.
 
Mijn gouden tip: leer vooraf een aantal woorden en zinnetjes van de taal. Dat opent deuren en levert je unieke ervaringen op.”

Vincent de Kolf

Vincent (1991) studeerde Hoger Toeristsiche en Recreatief Onderwijs in Haarlem en wist al vanaf het begin dat toerisme het pad was wat hij wilde gaan bewandelen. Na een eerste lange reis door Azie volgde al snel een tweede lange reis en was hij al snel zijn hart verloren.

"Na het afronden van mijn studie wist ik niet hoe snel ik mijn backpack moest pakken om de wereld te gaan verkennen. Maanden later zat ik vol met nieuwe ervaringen en prachtige verhalen. Ik wist zeker dat ik dit lang vast wilde houden.

De verschillen in cultuur en het ontdekken van nieuwe dingen maken reizen voor mij zo bijzonder. Ik vind het heerlijk om rond te kijken wat er allemaal gebeurt en langs je heen gaat tijdens een reis. Door de nieuwe dingen schiet de tijd voorbij en raak je gemakkelijk aan de praat met mensen. Ik weet nog goed dat ik in een klein dorpje gelegen aan de voet van een berg in India aan de praat raakte met een gezellig man. Direct vertelde hij mij over de geschiedenis van het dorp en zijn familie die hun eigen restaurant hadden. Uren zaten we te praten en kreeg ik steeds meer lekkernijen toegeschoven die ik zelf nooit zomaar zou kiezen. 

Mijn gouden tip: ga lachen en open het gesprek aan met iemand die je tegenkomt. Hier komt altijd iets moois uit wat je nooit meer zal vergeten.