Wie we zijn

Wij geloven dat bijzondere ontmoetingen bijblijven

Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter

Sinds 2008

Footprint Travel is in 2008 opgericht door Ferry en Paulien, twee ervaren reizigers met een eigen visie op reizen. Samen met ons team van reisfanaten helpen we graag om jouw droomreis te realiseren. We stellen ons even kort aan je voor.

Wie we zijn

Ferry Bounin

Ferry Bounin (1977) studeerde culturele antropologie (Universiteit Utrecht). Mede door zijn Indische familiegeschiedenis heeft hij van jongs af aan een fascinatie voor Indonesië.
 
“Ademloos luisterde ik naar mijn vader als hij vertelde over witte stranden en klimmen in kokosnootbomen. Toen ik 18 was, wilde ik die bijzondere wereld uit de verhalen van mijn vader zelf ontdekken en boekte ik mijn eerste grote reis. Met mijn gloednieuwe zelf bij elkaar gespaarde rugzak vertrok ik naar Australië en Indonesië. Vanaf het moment dat ik in het vliegtuig stapte, was ik verkocht en sinds die tijd reis ik vrijwel continu de hele wereld over.
 
In 2003 schreef ik, nadat ik een half jaar in Suriname had gewoond, De Backpackersgids voor Suriname. In 2004 en 2005 zette ik samen met een studiegenoot in het Afrikaanse Namibië een Treesleeper Camp op. Dit was een community-based, duurzaam toerismeproject voor de lokale Bushmen. Door deze ervaring weet ik dat toerisme – mits het goed wordt uitgevoerd – een positieve bijdrage kan leveren aan armoedebestrijding en bescherming van de natuur.
 
Mijn gouden tip: leer vooraf een aantal woorden en zinnetjes van de taal. Dat opent deuren en levert je unieke ervaringen op.”

Paulien van der Geest

Paulien van der Geest (1973) studeerde communicatiewetenschappen (Universiteit Nijmegen). Op haar 18e vertrok ze voor haar eerste grote reis naar India en daarna zijn de reiskriebels nooit meer weggegaan.
 
“Na mijn studie ging ik aan de slag als marketingmanager bij een internationaal tijdschriftenconcern. Na een paar jaar nam ik een sabbatical. Ik reisde een jaar lang in m’n eentje door Zuidoost-Azië en ik gaf in Thailand als vrijwilliger Engelse les op een school.
 
De eerste dag na mijn sabbatical ging ik weer aan de slag als marketingmanager en toen viel het kwartje: dit was het niet meer. De volgende dag nam ik ontslag, tot grote verbazing van mijn omgeving. Ik besloot van reizen mijn beroep te maken, maar dan wel op een manier dat het de reiziger een unieke ervaring geeft en het voor de lokale bevolking ook van meerwaarde is.

Mijn gouden tip: stel je op reis open voor andere gewoonten en denkwijzen. In andere culturen heeft men vaak een andere kijk op zaken, wat je leven kan verrijken. Het ontroert me als ik merk dat mensen die zelf niets hebben, bijvoorbeeld in Zuid-Afrika, toch klaar staan om anderen te helpen.”

Denise Roze

Denise Roze (1983) studeerde rechten en onderwijskunde (Universiteit Amsterdam). Tijdens haar rechtenstudie wilde ze naast boekenkennis ook levenskennis opdoen en vertrok ze naar Zuid-Amerika. Tijdens die eerste reis verpandde ze niet alleen haar hart aan het reizen, maar ook aan haar echtgenoot die ze onderweg ontmoette.
 
“Inmiddels heb ik alle continenten bezocht, van Afrika tot Antarctica, en woonde ik van 2013 tot 2017 in Saigon, Vietnam. Het is een land vol tegenstellingen en verrassingen, met zeer inventieve en gedreven bewoners. We reisden vaak naar de landen in de buurt, zoals Cambodja, Thailand, Myanmar en Indonesië. Zo dichtbij en toch een wereld van verschil.
 
Ik vind de wereld het ontdekken waard en in een andere cultuur wonen was voor mij de ultieme stap naar wereldburgerschap. De ‘reislessen’ hebben geleid tot een carrièreswitch. Nu komen reislessen en werkervaring samen in mijn rol bij Footprint Travel: reizen naar Indochina organiseren. Met respect voor natuur en mens, want alleen dan kan iedereen van deze planeet genieten.
 
Mijn gouden tip: stap op reis uit je comfortzone. Ik vind dat persoonlijk het moeilijkst en tegelijk het leukst om te doen; het levert onvergetelijke ontmoetingen en vriendschappen op.”

Karin Neijenhuis

Karin Neijenhuis (1965) is andragoge en islamologe. Net als Kuifje wilde ze de wereld ontdekken. Inmiddels werkt ze al 15 jaar in de reiswereld.
 
"Ik ben een reisfanaat geworden door de stripboeken van Kuifje. Ik las ze als kind en dacht: 'Dat wil ik in het echt zien en ervaren.' Inmiddels heb ik veel zelfstandig gereisd en ben ik ook al 15 jaar werkzaam als reisbegeleider in landen in het Midden-Oosten en Azië.
 
Toen ik eenmaal in Indonesië geweest was, wilde ik steeds weer terug en ik ben er nog lang niet uitgekeken. Indonesië heeft zoveel te bieden! Ik geniet enorm van wandelen langs de rijstvelden en de geuren van de rijst opsnuiven, of duiken en me verwonderen over het adembenemende onderwaterleven. 'Mijn' Indonesië wil ik heel graag op een duurzame manier delen met onze reizigers.
 
Mijn gouden tip: Slenter over de lokale pasar (markt) en maak een babbeltje met de verkopers. Schuif aan op een bankje van een kaki lima, de vijf-potige eetstalletjes en geniet van een eenvoudig, maar altijd zeer smakelijk gerecht.”

Kieke van Maarschalkerwaart

Kieke van Maarschalkerwaart (1979) deed de sportacademie (ALO). Als kind wilde ze al ontdekkingsreiziger worden en nog altijd trekt het onbekende avontuur.
 
“Mijn ontdekkingsreizen begonnen als kind met insectensafari in de struiken achter ons huis, wildwater avontuur in de rubber opblaasboot in de gracht en spannende survivals in zelfgemaakte boomhutten. Vanzelfsprekend begeleidde ik als reisbegeleidster vooral de avontuurlijke kampeer- en wildlife reizen. Afrika stal mijn hart. Je bent altijd welkom, wordt ontvangen met de grootste glimlach en aan wildlife geen gebrek.
Mijn reizen staan in het teken van wildlife observeren en fotograferen, met als hoogtepunt een wereldreis van een jaar. Inmiddels is het reizen flink uit de hand gelopen en werd het tijd om de verschillende vakgebieden met elkaar te combineren. Reizen, fotograferen (boven en onder water), wildlife, avontuur en creativiteit combineer ik nu voor mijn werk bij Footprint Travel!
 
Mijn gouden tip: Bekijk of er bepaalde gebeurtenissen zijn waar je graag bij wilt zijn. Bijvoorbeeld een festival, een natuurverschijnsel of een trek van dieren. Stem je reis hierop af en plan hier extra tijd voor in.”

Tania van Velthuizen

Tania van Velthuizen (1972) studeerde Surinaams Recht met als specialisatie mensenrechten (m.n. van de Inheemsen en Marron bevolking). Geboren en getogen in Paramaribo, kwam ze op haar 35ste naar Nederland. Elk jaar gaat ze terug naar Suriname, om de reizen van Footprint Travel in Suriname te organiseren.
 
“Ik hou van het binnenland van Suriname. Vooral aan het marrondorpje Semoisi aan de Boven Surinamerivier heb ik mijn hart verpand. De mensen zijn zo ontzettend vriendelijk! Bijzonder is dat je hier echt in het dorp slaapt en met handen en voeten een praatje maakt met de Saramaccaners. Hand in hand met de lokale kinderen slenter je door het dorp om een kijkje te nemen in het dagelijks leven. Het is mijn tweede thuis geworden. 
 
Ik ben trots op mijn land en wil heel graag aan reizigers laten zien hoe mooi Suriname is. Hoe avontuurlijk is het, om een paar dagen in een jungle lodge te verblijven? Ga hiken in de Amazone jungle, onder een waterval staan, nachtdieren spotten, bergen beklimmen en zwemmen in de rivier.
 
Mijn gouden tip: Suriname is een smeltkroes van culturen, dé Surinaamse cultuur bestaat niet! Je kunt er onder andere Hindoestaans, Indonesisch, Creools, Braziliaans of Chinees eten: het is allemaal Surinaams! Proef van al deze verschillende kanten van Suriname."

Judith van de Laar

Judith van de Laar (1992) studeerde Pedagogiek (Hogeschool Fontys). Na haar studie ging zij als vrijwilliger naar Zuid-Afrika, een langgekoesterde droom die eindelijk uit kwam. Het land en de cultuur beviel zo goed dat ze niet meer is weggegaan.
 
“Al van jongs af aan was het mijn droom om naar Zuid-Afrika te vertrekken. Vrienden van mijn ouders hebben in Kaapstad een kindertehuis op gezet voor HIV/Aids kinderen en na alle verhalen die ik hierover hoorde, wilde ik niets liever dan in Zuid-Afrika als vrijwilliger aan de slag. Ik dacht na een aantal maanden terug te gaan naar Nederland voor een vaste baan. Maar het land en zijn inwoners liet mij niet los en ik wilde niets liever dan blijven. Nu woon en werk ik nog steeds in Zuid-Afrika.
 
Ik bezocht verschillende landen: Amerika, Zuid-Amerika, Sri Lanka en we kampeerden volop in Europa. In Zuid-Afrika ging ik backpacken en in Namibië kamperen. Sinds ik ben verhuisd naar Zuid-Afrika ontdek ik in Zuid-Afrika en Namibië steeds nieuwe dingen; nieuwe culturen, gebruiken, gewoonten en natuur.
 
Mijn gouden tip: Ga op zoek naar het onbekende, dit brengt je op niet toeristische plekken, ongerept natuur en een groot avontuur.”

Mark Reijneker

Mark Reijneker (1980) studeerde Internationale Betrekkingen in Groningen. Sinds zijn afstudeerstage in Pretoria, Zuid-Afrika is hij privé en zakelijk verstrengeld met Zuid-Afrika.

“Mijn stageperiode in Zuid-Afrika in 2006 was mijn eerste ervaring buiten Europa. Ik heb toen de (Zuid-Afrikaanse) moeder van mijn zoontje ontmoet en heb sindsdien mijn hart verpand aan Zuid-Afrika. De blijheid van de mensen te midden van de nodige uitdagingen in Zuid-Afrika, is iets wat mij na al die jaren nog steeds raakt in positieve zin. Ik probeer om net zo gastvrij te worden als de mensen hier in Zuid-Afrika. 

Vanuit mijn woonplaats Kaapstad combineer mijn baan bij Footprint Travel met een baan voor de Nederlandse overheid. Met beide banen hoop ik te kunnen bijdragen om het leven van de Zuid-Afrikaanse mensen te verbeteren. Of het nu op gebied van toerisme, sport, spiritualiteit, diversiteit of lekker eten is: in Zuid-Afrika vind je alles! In de weekenden en vrije dagen ervaar ik nog steeds een vakantiegevoel in Zuid-Afrika.”