Uitgestrekt groen landschap met twee vijvertjes en bergpieken in Schotland

7x Must do activiteiten in Isle of Skye

    7x Must do activiteiten in Isle of Skye

    In Schotland is er genoeg te doen, zo kan je genieten van de natuur tijdens de mooiste wandeltochten of de Schotlandse lekkernijen leren kennen tijdens een culinair etentje in één van de lokale restaurantjes. Wij hebben de 7 échte must do activiteiten onder een rijtje gezet, zodat jij tijdens jouw Schotland reis de leukste avonturen beleeft! Kom langs uitgestrekte grasvlaktes, hoge bergen en fantastische watervallen. Of verken het pittoreske dorpje Portree met zijn gekleurde huisjes. Lees de leukste activiteiten en verken Schotland op zijn best.

    #1 Kilt Rock

    De Kilt Rock, wie kent hem niet?! Deze beeldschone rots is de bekendste attractie van het eiland Skye en dat is natuurlijk niet voor niets. De kliffen en de waterval die zich 90 meter naar beneden in de zee stort vormen één van de bekendste panorama's van Isle Of Skye. Doordat deze klif aan de zee grenst, zorgt het voor een wonderbaarlijk uitzicht. Houd je camera dan ook paraat en schiet de mooiste foto's van dit fantastische uitzicht. Deze hotspot is wel al aardig bekend onder de reizigers, dus houd er rekening mee dat je hier niet snel alleen bent. Voornamelijk vanaf april tot en met oktober kan je veel mensen verwachten, vanwege het hoogseizoen. De beste periode om Schotland te verkennen is in mei, juni en september.

    In Schotland moet je vaak aardig wat meters afleggen om tot de mooiste uitkijkpunten te komen, maar om bij de Kilt Rock en de waterval Mealt Falss te komen zet je je auto neer en wandel je binnen een paar minuten richting het prachtige uitzicht. Vanwege deze fijne ligging, is dit uitkijkpunt zo bekend onder reizigers. De naam Kilt Rock heeft de plaats te danken aan een deel van de klif verder naar het noorden van de waterval, waarvan de grote basaltzuilen doen denken aan de plooien van een kilt.

    #2 Hike door The Quiraing

    Een natuurlijk gevormd wonder is het prachtige gebied The Quiraing. Zo zijn de rotspieken gevormd door een reeks aardverschuivingen en blijft dit landschap nog steeds van vorm te veranderen. Zo moeten de wegen jaarlijks gerestaureerd worden. De bekendste rotsformaties zijn; de Needle, de Prison en de Table. Om deze te bewonderen kan je één van de wandelingen maken die je langs de kliffen en panorama's brengen. Dit landschap is perfect voor de natuur- en outdoor liefhebbers die het heerlijk vinden om te wandelen door de groene natuur. De weersomstandigheden kunnen het maken van een lange wandeling hier behoorlijk uitdagend maken; soms is de wind erg sterk en maakt de regen de paden spekglad. Echter, wanneer het weer meewerkt, is het mogelijk om een ongeveer 7 kilometer lange tocht te maken en The Quiraing grondig te verkennen. Dus vergeet je wandelschoenen, regenpak en rugtas niet mee te nemen en bereid je goed voor om dit fantastische gebied te verkennen!

    Meneer die wandeld door het Quiraing gebied van Schotland en een weg die door het gebied loopt

    #3 Talisker Distilleerderij

    Schotland staat natuurlijk bekend om zijn lokale drank, de whisky! Een bezoek aan een whiskyproeverij is dan ook zeker niet te missen en is een echte must do activiteit als je een bezoek brengt aan het eiland Skye. Verras je smaakpupillen en ervaar diverse soorten whisky. Eén bekende whisky destilleerderij op het eiland Skye is Talisker. Het is de oudste werkende distilleerderij op het eiland Skye, gelegen aan de oevers van Loch Harport met een adembenemend uitzicht op de Cuillins. Hier wordt een verleidelijke, zoete en volle single malt whisky gemaakt, die net zo onvergetelijk is als Skye zelf en waarvan men gemakkelijk kan genieten. Bij Talisker heb je de keuze uit een distilleerderij tour waar je kennis maakt met de whisky's, of kies jij voor de proefervaring waar al je zintuigen geprikkeld worden en je de geschiedenis van Talisker te horen krijgt. Of trek jij zelf de Talisker whisky rechtstreeks uit het vat ? Welke tour je ook kiest, deze ervaring maakt jouw Schotland reis helemaal compleet!

    Het wordt aanbevolen om vooraf te reserveren voor rondleidingen en activiteiten om teleurstellingen te voorkomen.

    Proef de lokale whisky en tweak jouw Schotland reis!

    Kale man in pak proeft whisky uit een chique glas

    #4 Gekleurde huisjes van Portree

    Naast prachtige natuur en toffe hiketochten, heeft het eiland Skye ook hele leuke dorpjes. Zo is het echt een must do om even langs het dorpje Portree te rijden en kort kennis te maken met de Schotse cultuur. Voordat je aanschuift bij één van de gezellige restaurantjes, is het aan te raden om richting de Staffin Road te lopen. Vanaf hier heb je namelijk een perfect uitzicht op de pittoreske vissershaven en de opvallende gekleurde huisjes. Schiet de leukste kiekjes en neem even een momentje om te genieten van dit geweldige Schotse avontuur. Na dit lieftallige dorpje verkend te hebben, wordt het tijd om kennis te maken met de Schotse keuken. Kies een lokaal restaurantje uit en bestel één van de lokale gerechten. Zo is Haggis een welbekend hoofdgerecht van Schotland. Dit authentieke Schotse gerecht bestaat uit schapenmaag gevuld met schapenhart, -long en -lever, vermalen met dierlijk vet (reuzel), ui, havermout, peper, zout, kruiden en bouillon. De Haggis krijg je vaak met neeps en tatties (gekookte knolselderij en aardappelen). Het is een populaire keuze voor Burns Night, een jaarlijks Schots feest ter ere van de dichter Robert Burns. Als reiziger zul je misschien gruwen van de ingrediëntenlijst, maar stel je ervoor open en laat je verrassen door de bijzondere smaakexplosie.

    Haggis geserveerd op een wit bord en uitzicht op de gekleurde huisjes van Portree

    #5 Het noorderlicht

    Ja, dit had je misschien niet verwacht. Maar ook in Schotland heb je kans om het noorderlicht te kunnen zien. Dit prachtige natuurwonder zorgt voor een onvergetelijke ervaring en als je geluk hebt spot jij wel het bekende Aurora Borealis. Het noorderlicht, of aurora borealis, is een bijzonder fenomeen dat voornamelijk in de wintermaanden het best te zien is. De beste kans om in Schotland het noorderlicht te zien is in januari, maar ook rond november maak je een goede kans. Zie de groene of lichte roze tinten zwevend en golvend tevoorschijn komen langs de nachtelijke hemel. Maak jouw Schotland reis compleet door te dit fantastische wereldwonder te spotten. De beste plekken liggen rond de 57,7° NB met onder andere Glendale en Loch Pooltiel. In tegenstelling tot andere bestemmingen zoals Noorwegen, Zweden, Finland of IJsland, is de Aurora Borealis hier meestal als een witte gloed te zien. Het kleurrijke poollicht komt hier wat minder vaak voor.

    Het noorderlicht in Schotland

    #6 Elgol

    Ontdek het uiterste punt van het schiereiland Strathaird en kom langs het keienstrand van Egol. Kijk vanaf hier uit over het meer genaamd Loch Scavaig en geniet van het adembenemende uitzicht. Naast het heldere meer, spot je vanaf dit keienstrand ook de Cuillin bergen. Deze plek is vanwege het water, de rotsen en het uitzicht op de bergen, perfect om natuurfoto's te maken. Probeer het klotsende water tegen de rotsen vast te leggen en creëer de tofste foto's. Vanaf Elgol kan je ook een wandeling van 4 kilometer doen naar Prince Charlie's Cave. In die grot zou de gelijknamige prins zich verscholen hebben alvorens hij Isle Of Skye ontvluchtte na de Slag bij Culloden in 1746.

    Elgol uitkijkpunt over Loch Scavaig

    #7 Fairy Glen

    Een hidden gem is het nog niet zo bekende Fairy Glen. De piramidevormige heuvels zijn van veraf te spotten en zijn dan ook een fijn herkenningspunt om dit prachtige landschap te vinden. Maak een relaxte wandeling en kom langs vijvers, uitgestrekte grasvelden en opmerkelijke natuur. Gemiddeld duurt zo'n wandeling een uurtje en leg je ongeveer 2 kilometer af. Deze wandeltocht is dus ook zeker geschikt voor de onervaren wandelaars. Wordt betoverd door de natuur van Skye en krijg het gevoel alsof je je waant in een sprookje. Dit landschap heeft dan ook niet voor niets de naam "Fairy Glen" gekregen, het is er namelijk sprookjesachtig mooi. Vooral tijdens de zomermaanden, wanneer de grasvelden felgroen kleuren.

    Fairy Glen
    Ben jij enthousiast geworden over Schotland en sta jij te popelen om Isle of Skye te ontdekken?! Wacht dan niet langer meer en tweak jouw Schotland reis nu via onze planner! Pas de reis aan naar jouw voorkeuren door bijvoorbeeld excursies toe te voegen, extra nachten in te plannen, nachten te schrappen, van hotels te veranderen of de huurauto aan te passen. Creëer jouw ultieme rondreis en geniet van het prachtige Schotland.