Impressie Edinburgh stad

Wat te doen in Edinburgh – 6x de leukste tips

    Wat te doen in Edinburgh – 6x de leukste tips

    Welkom in Edinburgh, een stad doordrenkt van geschiedenis, betovering en avontuur! Ben je klaar om deze betoverende bestemming te verkennen? Van magische Harry Potter-wandelingen tot ondergrondse whiskyproeverijen. Wij hebben de ultieme gids samengesteld om het meeste uit je bezoek te halen. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je camera en laat je meeslepen door de charme van Edinburgh. Of je nu een fan bent van literaire legendes of op zoek bent naar een adrenalinekick in de ondergrondse gewelven, er is voor ieder wat wils in deze prachtige stad. Dus waar wacht je nog op? Lees hieronder onze 6 leukste tips om te doen in Edinburgh en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur in het hart van Schotland!

    #1 Magische Harry Potter wandeltocht met gids

    Stap in de magische wereld van Harry Potter tijdens een betoverende wandeltocht en dwaal met een gids door de straten van Edinburgh! Wist je dat J.K. Rowling in Edinburgh woonde toen ze begon te schrijven aan de Harry Potter-boeken? Laat een deskundige gids je meenemen op een reis langs de inspirerende plekken die J.K. Rowling hebben geïnspireerd bij het schrijven van haar wereldberoemde boeken. Wandel vervolgens door de kronkelende steegjes van de stad, ontdek verborgen hoekjes en leer fascinerende feiten en geheimen over de totstandkoming van de Harry Potter-serie. Tijdens deze wandeltocht kom je langs cafés waar ze zou hebben geschreven en plekken die haar hebben geïnspireerd bij het creëren van iconische locaties zoals de Diagon Alley en Zweinstein. Terwijl je door de straten van Edinburgh loopt, voel je de magie tot leven komen en word je ondergedompeld in de betoverende wereld van Harry Potter. Het is een ervaring die zowel fans als nieuwkomers zal inspireren!

    Stadswandeling door Edinburgh

    #2 Rondleiding oude centrum en ondergrondse gewelven

    Stap terug in de tijd en ontdek het verborgen verleden van Edinburgh tijdens een fascinerende rondleiding door het oude centrum en de ondergrondse gewelven. Terwijl je door de steegjes van de oude stad dwaalt, word je meegevoerd naar een tijdperk van mysterie en intriges. Bewonder de prachtige architectuur van eeuwenoude gebouwen terwijl je luistert naar boeiende verhalen over de geschiedenis van de stad. Maar het échte avontuur begint wanneer je de donkere, geheime gewelven onder de straten betreedt. Hier ontdek je de verborgen kamers en gangen die eeuwenlang verborgen waren voor het publiek. Voel de rillingen over je rug terwijl je leert over de duistere legendes en spookverhalen die deze ondergrondse wereld omringen. Wist je dat de ondergrondse gewelven van Edinburgh ooit dienden als woningen, winkels en zelfs als illegale drinkgelegenheden? Deze mysterieuze ruimtes bieden een fascinerend inzicht in het leven van vroegere bewoners van de stad. Bereid je voor op een avontuur dat je meeneemt naar de donkere krochten van het verleden van Edinburgh, Schotland, waar geschiedenis en mysterie samenkomen in een betoverende ervaring.

    oude centrum en ondergrondse gewelven

    #3 The lost close underground scotch whisky proeverij

    Stel je voor: een geheime ondergrondse whiskytour die je meeneemt op een reis door de mysterieuze geschiedenis van Edinburgh. Welkom bij The Lost Close Underground Scotch Whisky Proeverij! Deze unieke ervaring brengt je naar verborgen kluizen en geheime doorgangen onder de straten van de oude stad, waar je de rijke traditie van Schotse whisky ontdekt. Terwijl je door smalle steegjes sluipt en geheime deuren opent, word je ondergedompeld in de verhalen van oude smokkelaars, nobele heren en verboden whiskybrouwers. Proef zeldzame whisky's die hier al eeuwenlang worden gekoesterd en luister naar verhalen die alleen worden gefluisterd in de schemerige hoeken van Edinburgh. Leuk weetje: de kluizen onder de oude stad van Edinburgh zijn echt! Veel van deze ondergrondse ruimtes werden ooit gebruikt voor illegale activiteiten, waaronder de productie en smokkel van whisky tijdens de 18e en 19e eeuw. Dus als je op zoek bent naar een avontuurlijke en smaakvolle ervaring in Edinburgh? Duik dan in The Lost Close en ontdek de geheime wereld van Schotse whisky!

    bar scotch proeverij Edinburgh

    #4 Bezoek het Edinburgh Castle

    Stap terug in de tijd en betreed het indrukwekkende Edinburgh Castle, een iconisch symbool hoog boven de stad. Terwijl je de paden bewandelt, omarm je de eeuwenoude geschiedenis van Schotland die in elke steen is gegrift. Sta versteld van de machtige muren die eeuwen van conflict hebben doorstaan en laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je voorstelt hoe het kasteel ooit diende als koninklijke residentie en militaire vesting. Binnen de muren van het kasteel wacht een schat aan historische schatten, waaronder de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny, symbolen van koninklijke macht en onafhankelijkheid. Terwijl je door de oude gebouwen dwaalt, van de Great Hall tot de gevangenistoren, word je meegenomen op een reis door de rijke geschiedenis van Schotland. Plan je bezoek zo dat je om 13.00 uur bij het kasteel bent om de traditionele kanonschoten te ervaren, een indrukwekkende herinnering aan de militaire geschiedenis van het kasteel en een fotomoment dat je niet wilt missen!

    foto kasteel edinburgh

    #5 Bezoek het Palace of Holyroodhouse

    Het Palace of Holyroodhouse in Edinburgh is niet te missen,. Hier komt de koninklijke geschiedenis tot leven. Wandel door de prachtige State Apartments, waar vorstelijke pracht en praal worden gecombineerd met boeiende verhalen over de koninklijke bewoners. Vergeet niet de magnifieke Great Gallery te bewonderen, die dienst heeft gedaan als locatie voor koninklijke banketten en balzalen. Een bijzonder hoogtepunt van een bezoek aan Holyroodhouse is de mogelijkheid om de appartementen van Mary, Queen of Scots te verkennen. Dwaal door de kamers waar deze legendarische koningin ooit leefde en hoor haar tragische verhaal van macht, intriges en uiteindelijk tragedie. Als je eenmaal het paleis hebt bewonderd, neem dan de tijd om de omliggende tuinen te verkennen, die een rust bieden midden in de drukte van de stad. Vergeet ook niet om een ​​kijkje te nemen bij de ruïnes van het 12e-eeuwse Holyrood Abbey, een fascinerend stukje middeleeuwse geschiedenis in het hart van Edinburgh.

    Edinburgh Palace of Holyroodhouse

    #6 Maak een wandeling door Holyrood Park

    Stap uit de bruisende straten van Edinburgh en betreed een stukje van rust en natuur in Holyrood Park. Met zijn ruige landschap en adembenemende uitzichten is dit park een must-visit voor elke reiziger. Terwijl je door de kronkelende paden wandelt, omringd door uitgestrekte groene grasvlaktes en grillige rotsformaties, voel je je even helemaal weg zakken van de stadse drukte. Het hoogtepunt van Holyrood Park is ongetwijfeld Arthur's Seat, een uitgedoofde vulkaan die hoog boven de stad uittorent. De klim naar de top is uitdagend, maar het panoramische uitzicht is werkelijk adembenemend. Vanaf hier kun je de hele stad overzien, met zijn historische gebouwen, groene parken en kronkelende straatjes die zich uitstrekken tot aan de horizon. Leuk weetje: Arthur's Seat is vernoemd naar Koning Arthur en wordt vaak geassocieerd met legendes en mythen. Volgens de legende zou het de locatie zijn van Camelot, het legendarische kasteel van Koning Arthur. Dus terwijl je de top bereikt, voel je je even als een moderne ridder die een legendarisch avontuur beleeft in het hart van Schotland!

     Holyrood Park

    Heb jij altijd al Edinburgh willen bezoeken? Dan is dit jouw kans! Deze 6 tips bereiden jou helemaal voor op deze unieke stad! Geschiedenis, cultuur, natuur en sfeer komen hier tot leven! Bekijk onze Schotland rondreizen en tweak jouw reis!