Praktische informatie Slovenië

Goed voorbereid op reis naar het natuurrijke Slovenië

Praktische informatie Slovenië

Valuta en visum

Nederlandse reizigers hoeven tot 90 dagen geen visum te hebben als ze gaan reizen naar Slovenië. Lekker makkelijk dus als je op reis gaat naar dit prachtige land. Het land heeft als betalingsmiddel gewoon de euro net als Nederland. Hier kun je dus gewoon betalen met je eigen cash of je pinpas/creditcard. Je kan zo goed als overal betalen met je pinpas. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het betalingsmiddel of de visum.

Vervoer

Slovenië is gemakkelijk te bereiken met de auto vanuit Nederland. De meeste wegen zijn in een uitstekende staat. Het verkeer is rustig en georganiseerd. Wel is het handig om te weten dat je een vignet moet aanschaffen om ervoor te zorgen dat je op de snelwegen mag rijden. Deze kan je komen bij de grensovergangen, benzinestations en postkantoren in Slovenië. Verder is het openbaar vervoer goed geregeld in dit prachtige land.

Goed om te weten

In Slovenië wordt Sloveens gesproken. Slovenië heeft net als Nederland dezelfde elektrische standaard. Hierdoor kunnen de opladers en apparaten uit Nederland probleemloos gebruikt worden. Het kraanwater is over het algemeen goed drinkbaar en het land keurt drugsgebruik streng af.

De meeste supermarkten, postkantoren, banken en musea zijn geopend van 08.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag is dat van 08:00 tot 13.00 en op zondag zijn de winkels gesloten. Er is in dit land geen vaccinatie nodig om het land in te reizen. Je kan hier gebruik maken van je eigen internet provider want het valt tenslotte in de EU.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor en rondreis in Slovenië is van mei tot en met oktober. In deze periode is het tussen de 20 en de 30 graden. Over het algemeen valt er best wel wat neerslag in Slovenië, jammer, maar hierdoor is het land wel heel groen. Vrijwel het hele jaar door is het aangenaam om hier op reis te gaan, dit komt door het mediterraan als maritiem klimaat. Het land beschikt over prachtige skigebieden en mooie landschappen.