Cala Santanyi strand in Mallorca

10 Tips voor de leukste dingen om te doen op Mallorca

    10 Tips voor de leukste dingen om te doen op Mallorca

    Mallorca is een heerlijk Spaans eiland, waar je diverse landschappen tegenkomt. Zo kan je ultiem genieten van de mooiste zandstranden en gezellige boulevards, maar kan je ook de tofste hikes maken tussen de bergen. Geniet van de Spaanse cultuur terwijl je door de leukste marktjes dwaalt en je kennis maakt met de lokale lekkernijen. Of beleef s' ochtends vroeg een onvergetelijk avontuur en spot de dolfijnen tijdens een boottour! Laat je betoveren door het prachtige eiland en lees hier de leukste dingen om er toe doen.

    #1 Wandel door Serra de Tramuntana

    De Serra de Tramuntana, ook wel 'de noordelijke bergen' genoemd, slingert zich langs de noordwestkust van Mallorca. Deze bergketen, die sinds 2011 op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed staat, strekt zich uit over bijna 90 kilometer. Het gebied is kenmerkend aan de schitterende wandelpaden die je door ruige natuur leiden en langs velden vol olijfbomen en wijngaarden. De bekendste route is de Ruta de Pedra en Sec, beter bekend als de Dry Stone Route of GR221, die zich uitstrekt over 140-kilometer en is verdeeld in 10 etappes van elk 3 tot 4 uur wandelen. Wandelaars hebben de vrijheid om de hele route te verkennen of zich te concentreren op afzonderlijke etappes.

    Ben jij niet zo van het wandelen, maar houd jij wel van vette roadtrips of een mooie fietsroute? Leg dan de Sa Calobra route af!

    Serra de Tramuntana in Mallorca

    #2 Maak een boottocht

    Mallorca, gelegen aan de Middellandse Zee, is de perfecte plek om te verkoelen met een boottocht. Tijdens je bezoek aan de levendige steden Alcudia en Palma de Mallorca kom je geheid een boottour tegen op één van de boulevards. Beleef een onvergetelijke ervaring terwijl je vaart over de helderblauwe zee van Mallorca. Vaar samen met een gids of vaar mee met een boottour en kom langs de mooiste grotten en leukste snorkelplekken. Houd jij er meer van om zelf de omgeving te verkennen? Huur dan een bootje en geniet van je vrijheid terwijl je kennis maakt met de kustlijn van het prachtige Mallorca!

    Links een mevrouw die aan het snorkelen is en rechts een haven met bootjes in mallorca

    #3 Bezoek Palma de Mallorca

    De charmante stad Palma de Mallorca is een must-see tijdens je verblijf op Mallorca. De kathedraal La Seu domineert de skyline van de stad. Deze imposante gotische kathedraal heeft bijna 300 jaar in beslag genomen om te bouwen. De voltooiing vond plaats in het begin van de 17e eeuw, en de binnenkant is volledig gerenoveerd aan het begin van de 20e eeuw, onder leiding van de beroemde architect Gaudí. De kathedraal is zowel van binnen als van buiten een prachtig gezicht!

    Santa Catalina, de voormalige visserswijk, is een van de meest sfeervolle buurten in Palma de Mallorca. Je treft er tal van gezellige eetgelegenheden, cafés, boetieks en vintage winkels. De overdekte markt Mercat de Santa Catalina is ook zeker een bezoek waard. Hier vind je lokale delicatessen, groenten en fruit, en heerlijke verse producten voor je tapasplank. De markt is dagelijks geopend van 07.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van zondag, dan is de markt gesloten.

    Bovenin is het strand van Palma de Mallorca weergegeven en linkssonder is een uitkijkpunt op de stad te zien en rechtsonder is de kathedraal van palma de Mallorca te zien

    #4 Bezoek de mooiste stranden

    Mallorca staat bekend om de fantastische zandstranden en het kristal helderblauw water. Mallorca is een schitterend eiland met talloze prachtige stranden. Voor de echte strandfanaten is dit de plek om te genieten, met een kustlijn van bijna 600-kilometer en meer dan 180 stranden. Vaak zijn het kleine, intieme baaien met kristalhelder blauw water, perfect om te snorkelen. Het is onmogelijk om tijdens één vakantie alle stranden te bezoeken, dus hebben we onze top vijf favoriete stranden voor je opgesomd. Huur een auto, draai je favoriete nummers en ontdek de prachtige stranden die Mallorca te bieden heeft!

    • Calap Pi

    • Caló des Moro

    • Cala s' Almunia

    • Cala Varques

    • Cala Sa Nau

    Calo des moro beach van mallorca en Majorca Porto Cristo Beach in Manacor Mallorca

    #5 Proef de lokale wijnen

    Wijnhuis Mesquida Mora biedt diverse wijnervaringen aan in de wijngaarden rond een historische molen. Wijnmaakster Barbara en haar echtgenoot heten je welkom op hun schitterende landgoed voor een wijnproeverij, lunch of diner. Bij een bezoek kun je lokale wijnen proeven die de unieke kenmerken van het eiland weerspiegelen, en genieten van kazen, brood en olijven uit de eigen tuin. Je kunt er niet alleen van een driegangenlunch genieten, maar ook romantisch dineren te midden van de wijngaarden.

    Een druiventros in Mallorca

    #6 Spot dolfijnen

    Rondom Mallorca zwemmen veel dolfijnen, en het is fantastisch om deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. De beste tijd om dolfijnen te spotten is vroeg in de ochtend. Je vertrekt met de boot net voor zonsopgang en vaart uit op het rustige water. Met een beetje geluk zie je groepen dolfijnen die nieuwsgierig dichtbij de boot zwemmen. Beleef een onvergetelijke ervaring en geniet van dit geweldige avontuur.

    Dolfijnen die in het water zwemmen tijdens de zonsondergang

    #7 Bezoek de hele week de leukste marktjes

    Op Mallorca is er elke dag van de week wel weer een leuk marktje. Zo vind je veel marktjes waar je heerlijk eten of leuke souvenirtjes vindt. Proef verse olijven, Spaanse worst of vleeswaren, lokale kazen en diverse soorten fruit, groente en vis. De bekende Mercat de l'Olivar van Palma de Mallorca is ieder dag van 6.00 tot 17.00 uur geopend, behalve op zondag. Ook kan je de leukste souverinrtjes kopen bij de marktjes van Sineu of Manacor! De levendige markt Mercado Gastronómico San Juan is één van de prachtig opgeknapte versmarkten van Palma de Mallorca. Deze markt komt voornamelijk tot leven in de avond en het is dan ook zeker aan te raden om hier 's avonds te genieten van live muziek of zelfs een dj. Ga van start met een heerlijk glas cava en probeer een paar oesters, gevolgd door verse schelpdieren, kleine hamburgers, tientallen soorten ham en pintxos. Een aanrader is de tortilla gemaakt met inkt van inktvis. Hieronder vind je een overzicht van de leukste markten die je per dag kunt bezoeken. Dit zijn zeker niet alle markten die Mallorca te bieden heeft. Controleer daarom altijd op Google welke andere markten er in jouw omgeving zijn.

    • Maandag: Manacor en Palma

    • Dinsdag: Alcúdia en Artá

    • Woensdag: Sineu

    • Donderdag: Inca

    • Vrijdag: Llucmajor

    • Zaterdag: Palma en Santanyí

    • Zondag: Alcúdia en Pollença

    Vers brood en citroenen en rieten manden van de markt van Mallorca

    #8 De beste zonsondergangspots

    Op de lijst van must-see plekken in Mallorca staan natuurlijk ook de beste spots om de zonsondergang te bewonderen. Cap de Formentor, het uiterste noorden van het eiland, is daarvoor de uitgelezen plaats. Daar torenen de immense kliffen hoog boven de azuurblauwe zee uit. Veel mensen kiezen ervoor om op het uitkijkplatform te blijven, maar als je net iets lager gaat zitten, kun je in alle rust genieten van de laatste zonnestralen. Tussen juni en eind september is Cap de Formentor alleen te voet, met de fiets of met de bus bereikbaar. Kom je met de auto, dan moet je ongeveer anderhalve kilometer voor Cap de Formentor parkeren.

    Son Marroig is ook een prachtige plek voor een zonsondergang. In het hoogseizoen kan het er door de drukte wel eens lastig parkeren zijn. Maar buiten het seizoen is Son Marroig absoluut een bezoek waard..

    De zonsondergang bij de cap de Formentor en  Son Marroig estate

    #9 De leukste fietsroutes

    Mallorca staat bekend om de zon, de zee en het heerlijke strand. Maar wist je dat je er ook fantastisch kan fietsen? Van mooie wegen door sinaasappelgaarden tot serieuze routes door de bergen. Kies zelf voor wat voor niveau je wil gaan en beleef de leukste fietsroutes van Mallorca!

    • Fietsen op de Serra de Tramuntana, rijd van Sóller naar Fortnalux en geniet 5kilometer lang van de ademebenemende berglandschappen.

    • Stap op in het dorp Port de Pollença en eindig na 20 kilometer bij de vuurtoren van Cap Formentor. Fiets langs de zee, door het berglandschap en kom veel bochten en hoogteverschillen tegen. Een uitdagende tocht waar je geniet van de prachtige uitzichtpunten!

    • Fiets van Pollença naar het oostelijke Formentor. Een prachtige, heuvelachtige rit met een klim van 1.000 meter langs de kust, over bergen en door een afwisselend landschap.

    • Voor de vakantiefietsers is het geweldig om vanaf Colonia de Sant Jordi de route te fietsen richting Cap de Ses Salines. Fiets rustig over het platteland en kom langs goudgele stranden en prachtige vuurtorens.

    Wielrenners die de Puig Major Peak op fietsen in Mallorca

    #10 De mooiste uitkijkpunten

    Het fantastische eiland Mallorca staat bekend om de prachtige wateren, het heerlijke zandstrand en de levendige dorpjes. Maar daarnaast is Mallorca een perfect eiland om te kunnen genieten van prachtige natuur. Kom langs de mooiste uitkijkpunten en bewonder de bekende Sa Colobra route. Vanaf de Coll dels Reis heb je een panoramisch uitzicht over de unieke bergketen en kronkelende wegen. Een echte hotspot tijdens jouw Mallorca rondreis is het uitkijkpunt Mirador es Colomer, vanaf hier kijk je uit over het strand en de vuurdoren van Formentor. Of kom langs de welbekende Mirador es Pontas, een gesteente die op natuurlijke wijze is gevormd. Door zijn bijzondere vorm, is dit gesteente ook uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Tip: tijdens het golden hour is het het beste moment om de leukste Instagramfoto's te schieten!

    Rechts de Mirador es Pontas en links de Sa Colobra route van Mallorca

    Wil je meer weten over de stad Palma de Mallorca? Bekijk dan onze informatiepagina en ga je Mallorca reis zo zorgeloos mogelijk tegemoet. Wil je een reis naar Mallorca maken? Bekijk dan onze Magisch Mallorca reis en stel jouw eigen unieke rondreis samen.