De kathedraal van Palma de Mallorca

6x Wat te doen in Palma de Mallorca

    6x Wat te doen in Palma de Mallorcca

    Palma de Mallorca is de hoofdstad van het prachtige Spaanse eiland Mallorca. Deze bruisende stad zit vol met leuke straten en gezellige pleintjes waar je kan genieten van de lokale lekkernijen. Of maak kennis met de Spaanse keuken tijdens een kookcursus of een tapastour door de stad. In dit blog lees je de 6x leukste dingen om te doen in Mallorca. Mis niks tijdens jouw rondreis door Spanje en maak je reis compleet met de leukste activiteiten!

    #1 Maak een boottocht

    Palma de Mallorca ligt aan de Middellandse Zee en om even af te koelen is het dan ook zeker aan te raden om een boottocht te maken. Kies uit verschillende soorten boottochten en bekijk welke het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past. Kies jij voor een romantische tocht tijdens zonsondergang op een catamaran, of verken jij de mooiste grotten en de leukste snorkelplekken tijdens een boottour overdag? Beleef je de dag van je leven samen met je vrienden tijdens een boottocht met een dj en een dansvloer? Welke boottocht je ook kiest, dit is de manier om optimaal te genieten van het zonnige Palma de Mallorca!

    Mensen die snorkelen in het water en een catamaranboot aan de kust van Palma de Mallorca

    #2 Ga fietsen

    Palma de Mallorca is een stad met veel bezienswaardigheden, om deze allemaal te kunnen bewonderen is het aan te raden om een fiets te huren. Verken de stad op een gemakkelijke en actieve manier, terwijl je geniet van al het moois om je heen. Naast dat het sneller gaat dan lopen, is het ook nog eens een hele leuke activiteit. Doe mee met een fietstour en kom langs de hidden gems van Palma de Mallorca. Of verken zelfstandig de stad en geniet van de vrijheid.

    Voor de ervaren fietsers, die meer op zoek zijn naar de wielrenroutes en actieve bergweggetjes, is het leuk om de omgeving van Palma de Mallorca te verkennen via de leukste fietsroutes van Mallorca.

    Links staat een fiets bij de kathedraal van Mallorca en rechtsboven staat het fietspad van Palma de Mallorca langs het strand en rechtsonder zie je twee mannen een berg op fietsen in Mallorca

    #3 Dwaal door de stad

    Om volop te genieten van de sferen van Palma de Mallorca, is het aan te raden om gewoon weg te verdwalen in de stad. Wandel door de gezellige straten zoals de oude visserswijk Santa Catalina. Hier vind je veel leuke eettentjes, cafés, boutique- en vintagewinkels. Palma de Mallorca bezit veel bezienswaardigheden met verschillende bouwstijlen. Kom langs de kathedraal Santa Mariá van Palma of bezoek de Plaza Mayor. Naast prachtige architectuur en unieke gebouwen is het ook perfect om de leuke lokale winkeltjes af te struinen. De overdekte markthal Mercat de l'Olivar is ook een aanrader om te bezoeken. Hier vind je voornamelijk veel locals die boodschappen doen. Maar het is ook een perfecte plek om echt een paar kleine lokale lekkernijen te scoren.

    Links de palmbomen van Palma de Mallorca, bovenin een vergezicht op de stad en rechtsonder staat de kathedraal van Palma de  Mallorca weergegeven

    #4 Relax op het strand

    Nadat je de stad verkent hebt, is het tijd om even je handdoek uit te gooien bij het overheerlijke strand van Palma de Mallorca. Het heerlijke strand Platja de Can Pere Antoni ligt slechts 20 minuten lopen vanaf de kathedraal en is perfect om heerlijk te kunnen relaxen. Trek er een middagje voor uit om optimaal te kunnen genieten van het zachte strand en het warme water. Kom dus even heerlijk tot rust en geniet van de Spaanse zon of snorkel in de heldere zee.

    Tip: Mallorca bezit nog veel mooie stranden en het is dan ook leuk om als dagtrip de magische stranden te verkennen!

    Ligbedjes op het strand van Palma de Mallorca met rieten parasolletjes

    #5 Verken de lokale marktjes

    Een activiteit die zeker niet mag ontbreken tijdens jouw bezoek aan Palma de Mallorca is het bezoeken van de leukste marktjes. Mallorca zit vol met fantastische markten waar je heerlijk eten of leuke souvenirtjes vindt. Proef verse olijven, Spaanse worst of vleeswaren, lokale kazen en diverse soorten fruit, groente en vis. Zoals eerder vermeld heb je de overdekte markt Mercat de l'Olivar die elke dag, behalve op zondag, geopend is van 6.00 tot 17.00 uur. De levendige markt Mercado Gastronómico San Juan is één van de prachtig opgeknapte versmarkten van Palma de Mallorca. Deze markt komt voornamelijk tot leven in de avond en het is dan ook zeker aan te raden om hier 's avonds te genieten van live muziek of zelfs een dj. Ga van start met een heerlijk glas cava en probeer een paar oesters, gevolgd door verse schelpdieren, kleine hamburgers, tientallen soorten ham en pintxos. Een aanrader is de tortilla gemaakt met inkt van inktvis.

    Sfeerbeelden van de lokale markt Mercat de l'Olivar met verse olijven, groente, fruit, vis en vlees

    #6 Tapastour

    Verken de levendige stad door middel van een tapastour. Wandel met je gids door de stad en stop bij de leukste foodspots van Palma de Mallorca. Je gids vertelt je alles over de ingrediënten en het proces. Tijdens deze tapastour geniet je niet alleen van heerlijk lokaal eten, maar beleef je een unieke ervaring om echt kennis te maken met de Spaanse cultuur en heerlijke eiland Mallorca. Leer de leukste feitjes over de stad kennen en laat je meevoeren door de gids naar de lekkerste lokale barretjes en restaurantjes.

    Tapas geserveerd op broodjesWil je meer weten over de stad Palma de Mallorca? Bekijk dan onze informatiepagina en ga je Mallorca reis zo zorgeloos mogelijk tegemoet. Wil je een reis naar Mallorca maken? Bekijk dan onze Magisch Mallorca reis en stel jouw eigen unieke rondreis samen.