Een paleis van roodgekleurde stenen en op de voorgrond zuilen die bogen ondersteunen. Een stenen pad loopt voorlangs, op de achtergrond staan groene bomen.

7x must visit plekken in Sevilla

7x must visit plekken in Sevilla

Sevilla is een van de mooiste steden van Spanje, en een aanrader voor iedereen die een authentieke Spaanse ervaring zoekt. In het centrum van de stad vind je veel prachtige bezienswaardigheden met veel details en schoonheid in de architectuur. Ook kun je genieten van de tropische invloeden van de natuur, en het eten en drinken van de Spaanse keuken. Wij hebben alle hoogtepunten van Sevilla voor je op een rijtje gezet, zodat je alle bezienswaardigheden mee kunt pakken!

#1 Plaza de España

Een groot plein in het midden van een stad is een vertrouwd gezicht in Spanje. Elke grote stad heeft er wel een, maar die van Sevilla springt er toch in het bijzonder uit. Dit 200 meter lange ovaalvormige plein wordt omringd door een prachtig mediterraans stadsgebouw met enorme torens. Mocht je een leuke vakantiefoto willen nemen, dan is dit wel dé plek om te laten zien dat je in het centrum van Sevilla bent geweest. In het midden van het plein vind je een indrukwekkende fontein. Leer op dit plein over de geschiedenis van Spanje en de internationale verbanden van het land, want dit plein is gebouwd ter ere van de vrede met de oude Amerikaanse kolonies. Ter gelegenheid van de Spaanse expositie uit 1921 werd het plein met alle kunst en bezienswaardigheden gebouwd, en de bruggen staan symbool voor de vredige banden van vroeger.

De Plaza de España in Sevilla, met de roodgekleurde stenen en het indrukwekkende paleis op de achtergrond. Het is bewolkt met blauwe lucht. Op de voorgrond een gedecoreerde brugleuning.

#2 Parque Maria Luisa

Naast prachtige pleinen heeft Spanje ook mooie natuur! Hier hoef je niet alleen buiten de stad naar te zoeken, want met Parque Maria Luisa heeft Sevilla een prachtig park in het centrum. Dit kleine stukje natuur is ruim opgezet, en staat vol met bomen, heggen, bloemen en plantjes. Er is met alle bomen genoeg beschutting van de Spaanse zon. Vroeger was het park eigendom van een Hertog, maar diens dochter Maria Luisa doneerde het park aan de stad. Tegenwoordig kan iedereen een wandeling door het park maken. Naast de natuur kun je hier ook een hoop andere leuke beelden, fonteinen en muurtjes met mooie patronen vinden.

Links mediterraanse bergoeiïng met palmstruiken en heggen en een blauwe vaas op de voorgrond, en rechts een park met een grote fontein omringd door wandelpaden en een ronde heg

#3 Santa Cruz

Santa Cruz is de oudste wijk van Sevilla. Dit authentieke en iconische deel van de stad is een prachtige inkijk in de klassieke bouwkunst en levensstijl van de stad door de jaren heen. In deze wijk kun je verschillende bezienswaardigheden vinden, zoals het Real Alcázar en de Maria de la Sede kathedraal met de Giralda. Een dagje Santa Cruz is dus ideaal als je lekker veel hoogtepunten mee wil pakken. Over deze specifieke hoogtepunten zo wat meer informatie. Wil je typisch Spaans genieten? Zoek dan de straatjes met restaurants en terrassen op! Hier ga je veel tapas vinden, dé specialiteit voor toeristen die op zoek zijn naar iets lekkers om in Spanje te eten. Verder vind je hier ook verschillende andere specialiteiten uit de Spaanse keuken, en kun je er lekkere wijn drinken. Al met al geeft dit oude centrum een goed beeld van de authentieke Spaanse ervaring.

Boven een spaanse straat met pastelkleurige kleurrijke huizen en bomen, linksonder een klokkentoren voor blauwe lucht en rechtsonder een vierkante klokkentoren met een palmboom voor blauwe lucht

#4 Real Alcazar

Neem een kijkje in dit grootse paleis dat ooit eigendom was van Koning Pedro de Wrede. Een  van de meest bezochte bezienswaardigheden in Sevilla, voornamelijk door de details in de prachtige architectuur. Het paleis is opgebouwd uit verschillende bogen met ontzettend veel kleine details, rustend op grote witte zuilen. In het midden van het paleis vind je een prachtige tropische tuin, met rode tegels die de impressie van een luxe badhuis geven. Vandaag de dag is het paleis nog steeds af en toe een toevlucht voor de koninklijke familie van Spanje.

Een gotisch paleis met veel details en decoraties, voor een klein meer met een standbeeld. De wandelpaden hebben hekken met ijzeren spijlen. Ook op de achtergrond zijn palmbomen te zien.

#5 Maria de la Sede & de Giralda

De meeste steden hebben wel een herkenbare kerk of kathedraal, en dit is dé kathedraal van Sevilla. De Maria de la Sede is een prominent gebouw dat boven het plein uitkijkt, gemaakt van prachtige stenen met lichte zandkleurige tinten. Ook bij dit gotische herkenningspunt vind je weer veel details, bijvoorbeeld in de uitsteeksels, relingen en ramen. Met 127 meter is het het hoogste gebouw van de stad, en de Giralda klokkentoren ernaast telt wel 25 klokken. Je kan de toren in, dus het is ook nog eens een leuke excursie ter aanvulling van je Sevilla stedentrip. Vanaf het hoogste punt van de stad kun je lekker genieten van het uitzicht, en zie je alle punten op dit lijstje van bovenaf!

Links de kathedraal Maria de la Sede in Sevilla met roodkleurige stenen, veel gotische decoraties en palmbomen in de straat. Rechts de klokkentoren de Giralda, met standbeelden op de top, veel decoraties met ruiten op de wanden en de klokken van de toren in het groen.

#6 Torre del Oro

Een bezienswaardigheid met een opvallende bouwstijl is de Torre del Oro. Het charmante ronde torentje dat spits uitloopt in een klein puntig dak is terug te vinden op veel souvenirs, en daarmee een van de boegbeelden van de stad. In de 13e eeuw hebben de Moren dit bouwwerk gemaakt, en sindsdien is het een prachtig onderdeel van de stad. Door de jaren heen heeft de toren verschillende functies gehad. Zo was het een onderdeel van de oude stadsmuren, en diende het ter verdediging van Sevilla. Vandaag de dag kun je de toren van goud bezoeken om meer over de zee van Spanje te leren, want het wordt gebruikt als maritiem museum.

De rivier van Sevilla met rondvaartboten en daarnaast bomen. De toren Torre del Oro staat aan de boulevard, en daar achter staan enkele gebouwen. De ondergaande zon geeft de blauwe lucht roze, rode en gele tinten

#7 Andere leuke plekken

Naast al deze iconische en bekende plekken, heeft Sevilla nog meer interessante stops voor een rondje door de stad! Zo is er Metropol Parasol, een kunstzinnige moderne overkapping in de vorm van paddenstoelen in het centrum. Maar vergeet ook niet het paleis Casa de Pilatos. Een paleis met veel invloeden, waaronder die van de Moren en Italianen, en de gotische bouwkunst. Dit paleis is vol met kleurrijke tegeltjes, ook wel azulejos genoemd. Voor nog een mooi gebouw kun je bij Plaza de Toros terecht, een van de grootste stierenvechters arenas van Spanje. Extra leuk is om deze plek in April te bezoeken, want dan staat het gebouw centraal in het Fiera de Abril festival.

De Metropol Parasol, een houten constructie in het wit die op paddenstoelen lijkt en boven het centrum uitsteekt. Links een binnentuin van het paleis de Casa de Pilatos, met mediterraanse bouwstijl en begroeiing op het dak. Rechts de Plaza del Toros, een wit gebouw met rode, gele en witte kleuren. De achtergrond is blauw met enkele wolken

Wil je meer weten over de stad Sevilla, of ben je benieuwd naar de activiteiten en bezienswaardigheden in Spanje? Bekijk dan onze informatiepagina, of lees de blogjes over Andalusië ter inspiratie voor je stedentrip. Wil je een reis naar Sevilla maken? Bekijk dan onze Sevilla stedentrip en pas jouw stedentrip naar wens aan!