Top 5 nationale parken in Zuid-Afrika

Top 5 nationale parken in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een geweldig land dat bekend staat om zijn indrukwekkende natuurlijke schoonheid en rijke diversiteit aan wilde dieren. Zeg maar dag tegen saaie landschappen en hallo tegen majestueuze leeuwen en schattige pinguïns! De nationale parken zijn de thuisbasis van vele unieke diersoorten, dus zeer grote kans dat jij de Big 5 zult spotten tijdens je Zuid-Afrika reis. Daarnaast kun je in de parken genieten van het uitzicht over de Zuid-Afrikaanse landschappen. Nieuwsgierig welke parken je niet mag missen? Hier is de top 5 nationale parken in Zuid-Afrika die je echt moet bezoeken:

#1 Het Krugerpark

Kruger National Park, het grootste en meest fantastische nationale park in Zuid-Afrika, is een ware speeltuin voor liefhebbers van wilde dieren. Het park beslaat meer dan 19.000 vierkante kilometer en biedt een thuis voor de 'Big Five' (leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn) en vele andere fascinerende dieren, zoals giraffen, zebra's en nijlpaarden. Je kunt als je een bezoek brengt aan het Kruger National Park op eigen houtje het park in gaan of een begeleide wandeling maken om het park verder te verkennen.

#2 Addo Elephant National Park

Het Addo Elephant National Park is een van de populairste wildreservaten in Zuid-Afrika en zal je laten genieten met spectaculaire uitzichten op wilde dieren en de natuur. Bereid je voor op het spotten van veel olifanten, maar ook een heel scala aan andere prachtige dieren. Het park ligt in het betoverende Oost-Kaap gebied en is slechts een uur en een half rijden van Port Elizabeth. Hier zul je een oppervlakte van 1.640 vierkante kilometer ontdekken met een gevarieerd landschap van heuvels, savannes, bossen en prachtige kustlijnen. Mis deze onvergetelijke ervaring niet!

#3 Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

Het oudste wildreservaat van Zuid-Afrika is het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. Het park is één van de beste plekken om neushoorns te spotten. Verder kun je hier ook leeuwen, cheeta's, giraffen en buffels tegenkomen. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 96.000 hectare en heeft een erg gevarieerd landschap van bergen, rivieren, bossen en graslanden.

Leuk om te weten is ook dat je hier een nachtsafari kunt boeken om de nachtelijke dieren te zien en te horen. Maar let op, het is altijd belangrijk om veiligheidsinstructies op te volgen en de dieren met respect te behandelen. Zo kun je met een gerust hart genieten!

#4 Golden Gate Highlands National Park

Het Golden Gate Highlands National Park in het oosten van Zuid-Afrika is werkelijk betoverend. Het park is vernoemd naar de goudkleurige zandstenen kliffen die lijken op een gouden poort. Als je van wandelen, vogels spotten, fotograferen of van natuurlijke landschappen houdt, dan is dit de plek voor jou.

Het Golden Gate Highlands National Park biedt een adembenemend landschap van hoge bergen, valleien, bossen, rivieren en graslanden. Hier leeft een rijke diversiteit aan dieren, waaronder zebra's, elanden, bergrietbokken, bavianen, jakhalzen en talloze indrukwekkende vogelsoorten.

#5 Pongola Game Reserve

Het Pongola Game reserve, een must-visit voor iedereen die van de natuur houdt. Je vindt er meer dan 27.000 hectare aan ongerepte wildernis met een prachtig uitzicht op bergen, savannes en rivieren. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de schoonheid van de Afrikaanse wildernis. In het Pongola Game Reserve kun je oog in oog komen te staan met de Big Five en vele andere exotische dieren. Hoe gaaf zou het zijn om een majestueuze olifant te spotten of een cheeta te ontdekken die in de struiken op de loer ligt? Het is een Zuid-Afrika ervaring die je nooit zult vergeten!Al enthousiast geworden over deze nationale parken in Zuid-Afrika? Check al onze rondreizen in dit fantastische land! Wij hebben in ieder geval deze nationale parken alvast voor je in Google Maps gezet, zodat jij ze allemaal kunt vinden. Klik op de kaart voor de routes!

Google Maps kaartje top 5 nationale parken in Zuid-Afrika