trulli huisjes italie

Veelgestelde vragen Italië

Italië wijnranken glas

Algemene informatie

 • Heb ik een visum nodig om Italië te bezoeken?

Voor een bezoek naar Italië, heb je geen visum nodig. Wel heb je een geldig paspoort of geldig identiteitsbewijs nodig. Kinderen hebben dan ook een eigen reisdocument nodig.

 • Wat voor soort stekker heb ik nodig?

In Italië wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende stekker soorten, namelijk de F en L stekkers. De F stekker komt overeen met de platte stekker die wij in Nederland gebruiken. Wil jij liever zeker zijn dat je altijd je telefoon kan opladen, dan is het een goed idee om toch een wereld stekker mee te nemen.

 • Hoeveel tijdsverschil is er?

Omdat het land zo dichtbij Nederland ligt, hanteert Italië dezelfde tijdzone als Nederland. Er is dan ook geen sprake van tijdsverschil. Waar je wel rekening mee kan houden is hoe laat je eet in Italië, zo dineren de Italianen vaak pas vanaf 8 uur 's avonds.

 • Veiligheid

Is Italië een veilig land? Italië is zeker een veilig land en je kan hier dan ook heerlijk genieten van alle vrijheid die je krijgt als toerist. Denk er natuurlijk wel aan, dat het in de steden erg druk kan zijn en er altijd zakkenrollers kunnen zijn.

italie deur straat bloemen

Inside Italië vragen

 • Is fooi geven gebruikelijk in Italië?

Fooi geven is in Italië niet gebruikelijk. Vaak kan je de tekst 'servizio incluso' op de bon zien staan, dat betekent dat het bedieningsgeld al in de bon verrekend is. Is de service van het restaurant zo lovend dan is het natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook nog fooi aan te bieden. Het gebruikelijke fooi percentage is dan rond de 5 a 10%.

 • Is Italië duur?

De prijzen in Italië kunnen erg variëren. Het budget dat je uitgeeft tijdens jouw Italië reis hangt af van de gemaakt keuzes. Ga je op de toeristische plekken een drankje doen of zoek je juist een authentiek terrasje op waar je een pizza voor de helft van de prijs betaald.

 • Simkaart

Doordat Italië lid is van de EU, kan je gewoon je Nederlandse simkaart gebruiken en werkt je 4G en 3G ook. Bij veel terrasjes, winkels en hotels bieden ze ook gratis wifi aan, deze zijn vaak beveiligd met een wachtwoord. Vraag het wachtwoord even aan de ober of kijk of het misschien ergens op de kaart staat aangegeven.

 • Wat is de beste tijd om Italië te bezoeken?

Italië is het hele jaar door prachtig om te bezoeken. Maar de temperatuur kan in de zomermaanden flink oplopen, daarnaast is het in de zomer het hoogseizoen en zijn er veel toeristen. De lente of herfstmaanden zijn dan ook het beste om een bezoekje aan Italië te brengen.

italie vespa

Vervoer

 • Hoelang is Italië rijden?

Voor de selfdrive reis is de eerste bestemming gemiddeld 11 à 12 uur rijden. Daarbij zijn de file, tussenstops en andere mogelijk opstoppingen niet meegerekend. Houd er rekening mee dat er tol betaald moet worden om over de snelwegen te mogen rijden of de grote steden binnen te mogen rijden.

 • openbaar vervoer in de stad

Bevind jij je in een van de grote steden van Italië en wil je op ontdekkingstocht uit? Dan is het openbaar vervoer een perfecte optie om binnen de grote stad je te verplaatsen. Er rijden namelijk heel veel hogesnelheidstreinen tussen de grote steden en de bussen zijn ook erg toegankelijk.

 • Wat is de beste manier om je te verplaatsen in Italië?

De fijnste manier om rond te reizen in Italië is met je eigen (huur)auto. Op deze manier verplaats je je snel en gemakkelijk door dit prachtige land. Stop af en toe even bij verrassend authentieke plekjes en leer de echte locals kennen. De Italiaanse wegen zijn over het algemeen redelijk goed, richting het zuiden neemt de kwaliteit wel een beetje af, maar over het algemeen zijn de wegen even goed als in Nederland.