Veelgestelde vragen Lapland

Algemene vragen

 • Welke munteenheid gebruiken ze in Lapland?
  In Lapland wordt voornamelijk de euro als munteenheid gebruikt. Finland is het enige land in Lapland dat de euro als officiële valuta heeft. Voor Noorwegen en Zweden heb je kronen nodig.

 • In welke taal moet je in Lapland praten om te kunnen communiceren?
  In Lapland wordt voornamelijk Fins en Zweeds gesproken. Het is handig om een paar basisuitdrukkingen in deze talen te kennen om te kunnen communiceren met de lokale bevolking. Engels wordt ook redelijk goed begrepen en gesproken in toeristische gebieden.

 • Waar is Lapland precies?
  Lapland strekt zich uit over het noorden van Scandinavië en omvat delen van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland

 • Moet ik een visum aanvragen om naar Lapland te reizen?
  Als EU-burger heb je geen visum nodig om naar Lapland te reizen. Voor niet-EU-burgers kunnen er andere visumvereisten gelden, dus het is belangrijk om de specifieke regels voor jouw nationaliteit te controleren.

Inside Lapland vragen

 • Is Lapland duur?
  Hoewel de levensstandaard vrij hoog is, is het dagelijks leven in Lapland niet veel duurder dan in Nederland.

 • Kun je rendieren zien in Lapland?
  Ja, je kunt rendieren zien in Lapland! Deze majestueuze dieren zijn een integraal onderdeel van de cultuur en het landschap van de regio. Je kunt rendieren tegenkomen tijdens een huskysafari, tijdens het verkennen van de natuur of zelfs op de wegen in sommige gebieden. Het is een unieke ervaring om deze vriendelijke dieren in hun natuurlijke habitat te zien rondlopen.

 • Kan ik het noorderlicht zien in Lapland?
  Ja, Lapland staat bekend om zijn prachtige noorderlicht displays. Het is een van de beste plekken ter wereld om het fenomeen te ervaren, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de nachten lang en donker zijn.

 • Wat voor kleding moet je dragen in Lapland?
  In Lapland moet je je warm aankleden! Denk aan dikke winterjassen, mutsen, handschoenen, dikke sokken en stevige laarzen. Vergeet ook je thermokleding niet, want het kan behoorlijk koud worden.

Reisvragen

 • Hoe lang moet je in Lapland blijven?
  Trek er minimaal vijf dagen voor uit, maar een weekreis is optimaal. Zo heb je naast alle activiteiten ook tijd om te ontspannen, bijvoorbeeld in de sauna. Bovendien heb je met een langer verblijf meer kans om het Noorderlicht te kunnen zien.

 • Hoe lang moet je in het vliegtuig zitten om in Lapland te komen?
  Met een directe vlucht vanuit Nederland naar Lapland kun je rekenen op een vluchtduur van ongeveer 4 uur. Bij een vliegreis met overstap kun je al snel 2 tot 3 uur extra reistijd toevoegen.

 • Wat is de beste tijd om Lapland te bezoeken?
  De beste tijd om Lapland te bezoeken is in de winter, van november tot maart. Dan kun je genieten van de sneeuw en de magie van het noorderlicht. Maar als je van outdoor-activiteiten houdt, zoals wandelen en fietsen, is de zomer ook een goede tijd om te gaan.