Veelgestelde vragen Marokko

Algemene vragen

 • Moet je vaccinaties hebben voordat je naar Marokko gaat?
  Als je naar Marokko gaat, worden bepaalde vaccinaties aanbevolen. Denk aan DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Daarnaast zijn er persoonsgebonden vaccinaties zoals Buiktyfus, BMR (Bof, Mazelen en Rode hond), Hepatitis B, Tuberculose (TBC), Rabiës en Schistosomiasis. Raadpleeg voor specifiek advies altijd een medisch professional.

 • Heb ik een visum nodig om naar Marokko te reizen?
  Burgers van de meeste landen hebben geen visum nodig om Marokko te bezoeken voor toeristische doeleinden. Je kunt meestal maximaal 90 dagen visumvrij in het land verblijven. Controleer echter altijd de visumvereisten voor jouw specifieke nationaliteit.

 • Is Marokko veilig?
  Marokko kan een beetje tricky zijn als het gaat om veiligheid. Er is sprake van criminaliteit in het hele land, dus wees vooral voorzichtig voor zakkenrollers, vooral op drukke plekken. Het is verstandig om afgelegen straten, wijken en parken te vermijden. Het is verstandig om alert te blijven en even de reisadviezen van je eigen land te checken voordat je gaat.

 • Wat voor soort stekker heb je nodig in Marokko?
  In Marokko is de netspanning 220 volt en stroomstoringen komen zelden voor. Je hebt stopcontacten van het Franse type. Het is handig om een verloopstekker, reservebatterijen en een zaklamp mee te nemen.

Inside Marokko vragen

 • Is Marokko duur?
  Marokko is niet extreem duur, maar ook niet supergoedkoop. Het is een relatief welvarend land in Afrika en dat zie je terug in de prijzen. Toch is Marokko nog steeds goedkoper dan Nederland. Bijvoorbeeld een busrit is betaalbaar en je kunt er voor weinig geld overnachten.

 • In welke taal moet je in Marokko spreken om te kunnen communiceren?
  De officiële taal van Marokko is Arabisch, maar de gesproken taal verschilt sterk van het standaard Arabisch. Engels wordt niet door iedereen goed beheerst, maar je kunt je er meestal wel mee redden. Met Frans kom je echter verder, behalve in het noorden waar veel mensen Spaans als tweede taal spreken. De taalgrens in Marokko ligt ongeveer tussen Tanger en Rabat.

 • Zijn er specifieke kledingvoorschriften waar reizigers rekening mee moeten houden in Marokko?
  In Marokko is het belangrijk om respectvol gekleed te gaan, vooral bij het bezoeken van religieuze plaatsen en conservatieve gebieden. Het wordt aanbevolen om je schouders en knieën bedekt te houden. Draag losse en comfortabele kleding.

 • Wat zijn enkele traditionele gerechten die je moet proberen tijdens een bezoek aan Marokko?
  Marokko staat bekend om zijn heerlijke keuken. Enkele traditionele gerechten die je zeker moet proberen zijn couscous, tajine (stoofpot), harira (soep), pastilla (hartige taart) en mechoui (gegrild lamsvlees). Daarnaast zijn er ook vele smakelijke zoete lekkernijen zoals baklava en chebakia.

Reisvragen

 • Hoe lang moet je in het vliegtuig zitten om in Marokko te komen?
  De vliegtijd naar Marokko kan variëren, afhankelijk van het aantal tussenstops tijdens je vlucht. Gemiddeld duurt een directe vlucht van Amsterdam naar Marokko ongeveer 3 uur. Als je meerdere tussenstops hebt, kan de totale vliegduur naar Marokko enkele uren langer zijn.

 • Wat is de beste tijd om Marokko te bezoeken?
  De beste tijd om Marokko te bezoeken is in het voorjaar (maart-mei) en de herfst (september-november), wanneer de temperaturen aangenaam zijn. Het vermijden van de hete zomermaanden is raadzaam, vooral als je de Sahara wilt verkennen.

 • Is het openbaar vervoer in Marokko betrouwbaar?
  Ja, over het algemeen is het openbaar vervoer in Marokko betrouwbaar. Het land heeft een goed ontwikkeld netwerk van bussen, treinen en taxi's die de belangrijkste steden en toeristische bestemmingen met elkaar verbinden.

 • Hoe zit het met taxi's in Marokko?
  In Marokko zijn er twee soorten taxi's: "Petit Taxis" en "Grand Taxis". Petit Taxis zijn kleinere taxi's die voornamelijk binnen steden rijden, terwijl Grand Taxis grotere taxi's zijn die gebruikt worden voor langere afstanden tussen steden. Het is belangrijk om de prijs vooraf te onderhandelen of de meter te laten aanzetten.