Tips voor met de ferry naar Isla Holbox

    Tips voor met de ferry naar Isla Holbox

    Ben je klaar voor een paradijselijke get- away op Isla Holbox? Dit rustige eiland in de Golf van Mexico, gelegen aan het schiereiland Yucatán, is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van prachtige stranden. In deze blog lees je alles over hoe je de ferry naar Isla Holbox kunt nemen en wat je kunt verwachten tijdens je reis.

    Vertrek vanuit Valladolid

    Als je vanuit Valladolid vertrekt, is het ongeveer twee uur rijden naar de haven van Chiquilá. De weg ernaartoe is eenvoudig en goed onderhouden, dus je bent zo op weg naar je eilandavontuur. Vanaf de luchthaven van Cancún is het ook ongeveer twee uur rijden naar Chiquilá, dus het maakt niet uit waar je vandaan komt of naar toe gaat, je bent snel op je bestemming.

    Parkeren in Chiquilá

    Eenmaal aangekomen in Chiquilá kun je je auto parkeren bij een van de vele betaalde parkeerplaatsen. De kosten zijn ongeveer 75 pesos per dag. Auto’s zijn niet toegestaan op Isla Holbox, dus je kunt je auto veilig achterlaten in Chiquilá. Je hoeft niet vooraf te reserveren voor de parkeerplaats; je wordt vanzelf naar een van de parkeerplaatsen geleid door een vriendelijke medewerker. Je koffers worden vanuit de parkeerplaats gratis met een fietstaxi naar de ferry gebracht, wat een leuke en handige service is!

    De ferry naar Isla Holbox

    Er zijn twee maatschappijen die van Chiquilá naar Isla Holbox varen: Holbox Express en 9 Hermanos. De ferry’s varen elk half uur, dus je hoeft nooit lang te wachten. De kosten zijn bij beide maatschappijen 15 euro voor een enkele reis. De overtocht zelf is kort en aangenaam, met prachtige uitzichten over de Golf van Mexico.

    Aankomst op Isla Holbox

    Zodra je met de ferry aankomt op Isla Holbox, staan de golfkarretjes- taxi’s al klaar om je naar je slaapplek te brengen. Deze ritjes kosten ongeveer 30 pesos, afhankelijk van de locatie van je hotel of guesthouse. De beste manier om je na aankomst op het eiland te verplaatsen is te voet, met de fiets of met een golfkarretje. Auto’s zijn er nauwelijks en worden enkel gebruikt om goederen te vervoeren.

    Boek nu en begin je avontuur!

    Klaar om je reis naar Isla Holbox te beginnen? Zorg dat je vervoer geregeld is en geniet van een zorgeloze reis naar dit prachtige eiland.