rijtje met gekleurde huizen

Veelgestelde vragen Mexico

cactus voor een lichtblauwe hemel

Algemene informatie

 • Is Mexico veilig?

  Hoewel veel gebieden in het land over het algemeen veilig zijn om te bezoeken ben je er zeker bij gebaat om voorzichtig te zijn. De toeristische gebieden behoren tot de meest veilige. Een aantal staten in het noorden van Mexico zijn minder veilig. Daarnaast is het belangrijk om net als in andere landen in de grote steden op je hoede te zijn. (Let op: controleer altijd het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken)

 • Heb je een visum nodig om Mexico te bezoeken?

  Je hebt geen visum nodig voor een reis korter dan 180 dagen. Zorg voor een geldig paspoort en een retourticket en you're good to go!

 • Wat voor soort stekker heb ik nodig?

  In Mexico is de netspanning 127 Volt, een stuk minder dan in Nederland. Dit betekent dat je apparaten trager opladen dan je gewend bent. Daarnaast worden er voornamelijk stopcontacten van het type A en B gebruikt. Type A heeft twee platte pinnen, en type B heeft twee platte pinnen en een aardingspin.

 • Heb je vaccinaties nodig in Mexico?

  Voor een bezoek aan Mexico worden enkele vaccinaties aanbevolen, maar het hangt ook af van je persoonlijke gezondheidsgeschiedenis en de specifieke gebieden die je wilt bezoeken. Over het algemeen worden vaccinaties tegen hepatitis A en B, tyfus en buiktyfus aanbevolen voor reizigers naar Mexico.

houten deur in kleurrijke muur

Inside Mexico vragen

 • Is Mexico duur?

  Mexico is niet duur, maar ook niet spotgoedkoop. In de toeristische gebieden aan de kust betaal je voor een drankje ongeveer net zo veel als je hier betaalt. In andere gebieden ben je dan weer goedkoper uit.

 • Is fooi geven gebruikelijk in Mexico?

  Het geven van een fooi is gebruikelijk en wordt ook vaak verwacht. In restaurants wordt doorgaans een fooi van 10-15% van de rekening verwacht, hoewel het altijd een goed idee is om op de rekening te kijken, want soms kan de fooi al inbegrepen zijn, vooral bij grotere groepen. Voor andere diensten, zoals het dragen van bagage, het schoonmaken van kamers in hotels en het leveren van taxi's, is het gebruikelijk om een kleine fooi te geven.

 • Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland

  In Mexico zijn er verschillende tijdzones, dus het tijdsverschil met Nederland kan variëren afhankelijk van het specifieke gebied dat je bezoekt. Over het algemeen bevindt het grootste deel van Mexico zich in de Central Standard Time (CST) of Central Daylight Time (CDT) tijdzone. Tijdens de standaardtijd is het tijdsverschil met Nederland meestal 7 uur, waarbij Nederland 7 uur voorloopt op Mexico. Tijdens de zomertijd, wanneer Nederland overgaat op Central Daylight Time, kan het tijdsverschil 6 uur zijn.

ruine op dor gras met een blauwe lucht

Reisvragen

 • Hoelang is Mexico vliegen?

  Gemiddeld vlieg je met een directe vlucht in 11 of 12 uur naar Mexico.

 • Wat is de beste tijd om Mexico te bezoeken?

  De beste reistijd voor jouw Mexico rondreis verschilt per regio. Op het schiereiland Yucatan is het goed vertoeven het hele jaar rond, met temperaturen tussen de 26 en 30 graden. Tussen november en mei heb je de meeste kans op droog en zonnig weer. Het orkaanseizoen is in september en oktober, hier heb je aan de kust het meeste kans op. Het weer in centraal Mexico is ongeveer gelijk aan Yucatan.

 • Kun je met het openbaar vervoer reizen in Mexico?

  Mexico heeft een uitgebreid openbaar vervoerssysteem waarmee je door het hele land kunt reizen. Voor het reizen tussen steden zijn er interlokale bussen beschikbaar. Deze bussen variëren van luxe touringcars tot eenvoudigere bussen, afhankelijk van de afstand en het comfort dat je zoekt. Ze zijn ingedeeld van eersteklas tot derdeklas bussen. De meeste comfort vindt je in de eersteklas bussen, ze zijn uitgerust met airco, stopcontacten, comfortabele stoelen, Wi-Fi, snacks en toiletten.