Namibia

Veelgestelde vragen Namibië en Botswana

Namibia

Algemene vragen

 • Welke munteenheid gebruiken ze in Namibië en Botswana?

  In Namibië betaal je met de Namibische dollar (NAD). In Botswana wordt betaald met de Botswaanse pula (BWP). Pinpassen worden doorgaans geaccepteerd in steden en toeristische gebieden, maar niet altijd bij afgelegen tankstations of kleine winkels. Het is verstandig om bij je bank of creditcardmaatschappij te controleren wat de mogelijkheden en kosten zijn voor het gebruik van je pinpas in Namibië en Botswana. Houd er rekening mee dat bankpassen vaak standaard zijn geblokkeerd voor gebruik buiten Europa, dus zorg ervoor dat je dit van tevoren regelt.

 • Heb ik een visum nodig om naar Namibië en Botswana te reizen?

  In de meeste gevallen hebben reizigers uit de Europese landen geen visum nodig voor een kort verblijf in Namibië en Botswana. Het is echter altijd raadzaam om de visumvereisten te controleren die specifiek zijn voor jouw land en ervoor te zorgen dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is.

 • Moet je vaccinaties hebben voordat je naar Namibië en Botswana gaat?

  Ja, het is aan te raden om bepaalde vaccinaties te hebben voordat je naar Namibië en Botswana reist. Veel reizigers halen de vaccinaties voor DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A, vooral als ze onder wat ruigere omstandigheden gaan reizen. Het is echter altijd verstandig om bij je huisarts of bij de overheidsinstanties te controleren voor de meest actuele vaccinatie-informatie. Verschillende factoren, zoals je gezondheid, de duur van je verblijf en de gebieden die je van plan bent te bezoeken, kunnen van invloed zijn op welke vaccinaties worden aanbevolen.

 • Zijn Namibië en Botswana veilig?

  Als je voorzichtig bent, kun je over het algemeen veilig reizen in Namibië en Botswana. Het zijn populaire bestemmingen voor toeristen, dus de meeste mensen hebben geen problemen. Het is echter belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals niet alleen 's avonds over straat gaan en altijd goed op je spullen te letten. Het wordt aanbevolen om altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden voor eventuele updates over de veiligheidssituatie.

 • Wat voor soort stekker heb je nodig in Namibië en Botswana?

  Je hebt een reisstekker van het type D en M nodig in Namibië. Een universele wereldstekker is ook geschikt. De platte stekkers van het type C passen niet in de stopcontacten van type D en M.

Botswana

Inside tips

 • Wat kun je allemaal doen in Namibië en Botswana?

  Er is zoveel te doen in Namibië en Botswana! Je kunt er op safari gaan, Dune boarden in de woestijn, nationale parken boeken, wilde dieren spotten tijdens epische roadtrips, de lokale cultuur ontdekken en genieten van de prachtige sterrenhemel in de woestijn.

 • In welke taal moet je in Namibië en Botswana praten om te kunnen communiceren?

  Geen zorgen! In Namibië en Botswana kun je prima communiceren in het Engels! Het is een van de officiële talen daar, dus je zult geen problemen hebben om met mensen te praten en de weg te vragen. Mensen staan hier altijd klaar om jou te helpen!

 • Is het gebruikelijk om fooi te geven in Namibië en Botswana?

  In Namibië en Botswana is het gebruikelijk om fooi te geven, vergelijkbaar met Zuid-Afrika. In restaurants wordt vaak een fooi van ongeveer 10-15% van de totale rekening verwacht. Voor dienstverleners zoals bagagedragers, gidsen en chauffeurs wordt ook een kleine fooi gewaardeerd als blijk van waardering voor hun diensten.

 • Wat zijn enkele populaire bezienswaardigheden in Namibië en Botswana?

  Namibië en Botswana bieden een scala aan prachtige bezienswaardigheden. Enkele populaire bestemmingen zijn het Fish River Canyon waar bijzondere kliffen en uitzichten te zien zijn. Sossusvlei en de woestijn waar de beroemde Dodenvallei en uitgestrekte woestijnlandschappen liggen. Niet te vergeten natuurlijk; de Okavanga Delta, ’s werelds grootste binnenlandse delta.

Namibië

Reisvragen

 • Hoe lang moet je in Namibië en Botswana blijven?

  Als je naar Namibië en Botswana gaat, is het fijn om minimaal 10 tot 14 dagen te blijven. Dan kun je de belangrijkste highlights meepakken. Dit geeft je een goede balans tussen het ervaren van de natuurlijke schoonheid en het ontdekken van de rijke cultuur en geschiedenis van Namibië en Botswana.

 • Wat is de beste tijd om Namibië en Botswana te bezoeken?

  De beste tijd om Namibië en Botswana te bezoeken hangt af van welke regio’s je wilt verkennen. Over het algemeen wordt de beste tijd om Namibië en Botswana te bezoeken bepaald door het soort ervaring dat je zoekt. De warmste maanden zijn van november tot maart. Het is ideaal voor avonturiers die willen genieten van de zon en de natuur. Dit is ook het hoogseizoen voor wildsafari's, omdat dieren zich verzamelen rond waterbronnen. De koelere maanden zijn van mei tot augustus, Dit is een goede tijd voor activiteiten zoals walvis spotten langs de kust, cultuurtochten en trektochten in de woestijn, omdat de temperaturen draaglijker zijn dan in de zomer. April tot oktober is een goede tijd voor een bezoek aan Namibië en Botswana als je de drukte van het hoogseizoen wilt vermijden, maar toch aangenaam weer wilt hebben.

 • Hoe lang moet je in het vliegtuig zitten om in Namibië en Botswana te komen?

  Vanuit Amsterdam naar Namibië reizen vereist aanzienlijke vliegtijden, maar de exacte duur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals tussenstops, luchtvaartmaatschappijen en de specifieke route die wordt genomen. Over het algemeen kun je verwachten dat een directe vlucht van Amsterdam naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek, ongeveer 10 tot 11 uur duurt.

 • Hoe zit het met het vervoer in Namibië en Botswana?

  De ideale manier om door Namibië en Botswana te reizen is met een huurauto. Het is ook belangrijk op te merken dat in Namibië en Botswana, links wordt gereden. Dit betekent dat het verkeer aan de linkerkant van de weg rijdt, en als je niet gewend bent aan deze rijstijl, kan het even wennen zijn. Over het algemeen is het aan te raden om vooraf te plannen hoe je door Namibië en Botswana wilt reizen, afhankelijk van je reisbehoeften en -voorkeuren.

 • Heb ik een internationaal rijbewijs nodig om in Namibië en Botswana te rijden?

  Ja, als je een voertuig wilt huren en zelf wilt rijden in Namibië en Botswana, heb je een geldig internationaal rijbewijs nodig naast je nationale rijsbewijs. Zorg ervoor dat je beide documenten bij je hebt tijdens het rijden.