Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Duurzaam reizen

We werken elke dag aan het volbrengen van onze missie: reizen organiseren waar iedereen beter van wordt. Door te reizen kun je positief bijdragen aan je bestemming. Ons doel is altijd om jou de reis van je leven te geven en tegelijkertijd te zorgen dat jouw aanwezigheid van betekenis is voor de inwoners van het land waar je bent. En uiteraard proberen we de ecologische voetafdruk te minimaliseren. De bestemming is wat ons betreft net zo belangrijk als de weg er naartoe.

Écht contact

Écht contact

Door bezoekers en bewoners van een land écht met elkaar in contact te brengen, ontstaat begrip voor elkaars leefsituatie. Wij bieden je een kijkje achter de schermen; ga bijvoorbeeld koken of eten bij iemand thuis. Als je over de hele wereld mensen kent, voel je je overal thuis en word je vanzelf een wereldburger.

Lokale mensen en projecten

Lokale mensen en projecten

Wij werken samen met partners die onze waarden delen. De mensen die voor ons werken, zoals gidsen, chauffeurs en gastvrouwen, ontvangen een eerlijk bedrag voor hun diensten. Waar mogelijk nemen we excursies, guesthouses en (eco)hotels op in ons aanbod die uitgaan van duurzaam toerisme, en we stimuleren reizigers om projecten te bezoeken en te steunen.

100% compensatie van de CO2 uitstoot

100% compensatie van de CO2 uitstoot

Als één van de eerste reisorganisaties in Nederland hebben we besloten om alle CO2 uitstoot van onze reizigers te compenseren. Zelfs als een vliegticket niet via ons is geboekt. We weten immers dat je zult moeten vliegen om in onze verre bestemmingen te komen. En bovendien compenseren we niet alleen de vlucht, óók de hotelovernachtingen en de gereden autokilometers. Deze compensatie wordt gebruikt om de transitie naar Groene Energie te bevorderen in ontwikkelingslanden.

Tourism Plastic Pledge

Tourism Plastic Pledge

Wij tekenden de Tourism Plastic Pledge. We nemen actie om op onze vakantiebestemmingen plastic vervuiling tegen te gaan. Zodat jij, andere reizigers en locals ook in de toekomst kunnen blijven genieten van de ongerepte natuur en schone stranden.

Meer weten? Check www.tourismplasticpledge.com

 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter