Slaapplek in Madeira

7x Unieke slaapplekken op Madeira

    7x Unieke slaapplekken op Madeira

    Welkom in het prachtige landschap van Madeira, een eiland dat bij Portugal hoort. Madeira staat bekend om zijn adembenemende landschap en wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. Het eiland wordt steeds populairder onder (avontuurlijke) reizigers, en met reden! De vulkanische berglandschappen, hoge kliffen en diepe kloven zorgen voor trails met adembenemende uitzichten. Daarnaast vind je er sfeervolle dorpjes en levendige markten waar je de lokale cultuur kunt ervaren. Madeira is een eiland waar je de perfecte mix vindt van avontuur, natuur en ontspanning! Om al deze activiteiten zo actief mogelijk te kunnen beleven, is een goede nachtrust een must. Daarom hebben wij in het blog hieronder de 7 uniekste slaapplekken op Madeira voor jou op een rijtje gezet.

    #1 1905 Zino’s Palace

    Aan de kust van Zuid-Madeira op de zijkant van een heuvel staat dit mooie paleis. Deze slaapplek herken je vanaf veraf aan zijn karakteristieke roze kleur. 1905 Zino’s Palace ziet er vanbinnen net zo gezellig uit als van buiten. In de heerlijke tuin met zwembad kan je genieten van de ondergaande zon waarna je kan aanschuiven in het heerlijke restaurant. De kamers zijn stijlvol ingericht met een mix van antieke en moderne meubels, en bieden een prachtig uitzicht op de oceaan. Voor een ultieme ontspanning kun je gebruik maken van de wellnessfaciliteiten, inclusief een sauna en een jacuzzi. Het vriendelijke personeel staat altijd klaar om je verblijf onvergetelijk te maken. Ontdek de omliggende natuur met een wandeling langs de kust of een bezoek aan de nabijgelegen pittoreske dorpjes. 1905 Zino’s Palace is de perfecte uitvalsbasis voor een romantisch uitje.

    Uitzicht, kamer en buitenkant van hotel

    #2 Hotel Quinta Do Furao

    Hotel Quinta Do Furao bevindt zich bovenop een berg middenin de wijngaarden van Madeira. Als dat je nog niet overtuigd heeft om hier te slapen doet misschien de persoonlijke wijnkelder van dit hotel dat wel. Je kan hier vier verschillende soorten wijn uit Madeira proeven en kopen. Daarnaast hebben ze ook wellness-faciliteiten en een restaurant met een mix aan nationale en internationale gerechten. Het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan en de omliggende bergen maakt je verblijf hier extra bijzonder. Bovendien organiseert het hotel regelmatig wijnproeverijen en kookworkshops, waardoor je een nog diepere connectie met de lokale cultuur en gastronomie kunt ervaren.

    Zwembad midden in wijngaard, ligging hotel en rechts onder hotelkamer

    #3 Santana in nature Bed & Breakfast

    Santana in Nature Bed & Breakfast biedt niet alleen een fantastisch uitzicht, maar ook een unieke kans om de rust en schoonheid van het eiland Madeira te ervaren. De kamers zijn comfortabel en stijlvol ingericht, met aandacht voor detail en een vleugje lokale charme. Elke ochtend wacht er een heerlijk ontbijt met verse, lokale producten, zodat je je dag goed kunt beginnen. Voor de actieve reiziger zijn er tal van wandelpaden en avontuurlijke activiteiten in de buurt. Na een dag vol ontdekkingen kun je ontspannen in de jacuzzi of een duik nemen in het verfrissende zwembad. De vriendelijke gastheren staan altijd klaar om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Santana in Nature Bed & Breakfast is de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijk verblijf op Madeira.

    Santana in nature Bed & Breakfast links zie je  uitzicht en recht jaccuzi

    #4 Palheiro Village

    Beleef een onvergetelijk verblijf op het betoverende Palheiro Village - Golf, Gardens & Spa, waar het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan en de baai van Funchal je verwelkomt. Dit luxe toevluchtsoord, dat zich op een historisch landgoed van 120 hectare op het prachtige Madeira bevindt, biedt elegante villa's en appartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Geniet van je koffie op het balkon terwijl je uitkijkt over de oceaan, en neem een verfrissende duik in je eigen zwembad, als je die luxe hebt geboekt. Op het terrein kun je je swing perfectioneren op de 18-holes golfbaan, ontspannen in het spacentrum of trainen in de fitnessruimte. Voor een culinaire verwennerij zijn er diverse eetgelegenheden zoals het restaurant Relais & Chateaux, het Garden Tea House en het Palheiro Clubhouse. Op slechts 5 minuten rijden vind je lokale restaurants en supermarkten om je verblijf nog aangenamer te maken.

    Links hotelkamer, rechts balkon en rechts uitzicht Palheiro Village

    #5 Pestana Quinta do Arco Nature & Rose Garden Hotel in Santana

    Ontsnap naar het betoverende Pestana Quinta do Arco Nature & Rose Garden Hotel in Santana, Madeira, waar natuur en luxe samenkomen. Dit charmante hotel, dat ligt tussen de weelderige groene heuvels en kleurrijke rozentuinen, is perfect voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De ruime villa’s en gezellige huisjes, voorzien van moderne gemakken, bieden een schilderachtig uitzicht op de omliggende natuur. Begin je dag met een wandeling door de uitgestrekte rozentuin, waar de geur van duizenden bloemen je zintuigen prikkelen. Ontspan bij het zwembad met een spectaculair uitzicht op de bergen, of verken de nabijgelegen levadas en wandelpaden voor een avontuurlijke dag in de natuur. Bij Pestana Quinta do Arco wordt elke gast warm ontvangen door de Madeireense gastvrijheid waardoor elk verblijf onvergetelijk wordt. Dit is de perfecte plek om te genieten van de rust en schoonheid van Madeira.

    Zwembad rozentuin en huisjes Pestana Quinta do Arco Nature & Rose Garden Hotel in Santana

    #6 PortoBay Serra Golf

    Hoog boven de groene valleien van Madeira ligt PortoBay Serra Golf, een slaapplek van rust en comfort. Met zijn unieke architectuur en interieurs is dit de perfecte plek voor een onvergetelijk verblijf op het eiland. Geniet van adembenemende uitzichten over de valleien en de golfbaan, en geniet van de rust die je omarmt. Na een dag vol avontuur of een ontspannen potje golf, biedt PortoBay Serra Golf een knus toevluchtsoord. Elke kamer straalt warmte uit en garandeert een heerlijke nachtrust waar je ook nog eens van de natuur geniet.

    restaurant, kamer en gebouw PortoBay Serra Golf

    #7 Dom Pedro Madeira

    Op het betoverende eiland Madeira ligt de slaapplek van je dromen: Dom Pedro Madeira. Hier word je wakker met de zonnestralen en het geluid van de golven op de achtergrond. De kamers zijn knus en je kan er heerlijk wegdromen na een dag vol avonturen. 's Avonds kun je genieten van een verfrissende duik in het zwembad onder de unieke sterrenhemel, gevolgd door een culinair feestje in het restaurant waar de smaken van Madeira tot leven komen op je bord. En na een uitgeruste nacht sta je klaar om het eiland verder te ontdekken, met Dom Pedro Madeira als perfecte uitvalsbasis. Het is geen slaapplek, het is een thuis weg van huis, waar elk moment een nieuwe herinnering wordt om te koesteren.

    Dom Pedro Madeira

    Wil jij naast al de actieve inspanningen door Madeira goed tot rust willen komen? Dan wachten deze unieke slaapplekken op jou! Elke slaapplek heeft weer wat specials. Jouw reis zal onvergetelijk worden, al helemaal met de leukste slaapplekken op Madeira! Start met tweaken en stel je eigen Madeira rondreis samen met je favoriete slaapplekken.