Uitzichtpunt Madeira

De 6 mooiste hikes op Madeira

De 6 mooiste hikes op Madeira

Ben je op zoek naar een actieve reis en ben je een liefhebber van hiken? Dan is het eiland Madeira the place to be! Dit prachtige eiland in de Atlantische Oceaan staat bekend om zijn unieke landschappen en fantastische wandelpaden. Madeira is een paradijs voor natuurliefhebbers, vogelspotters en mensen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad. Het eiland biedt een nieuw perspectief en laat je van begin tot eind genieten van de vele hoogtepunten. Of je nu door weelderige bossen wandelt, langs spectaculaire watervallen trekt, of over ruige kliffen loopt met adembenemende uitzichten over de oceaan, Madeira heeft het allemaal. Hier zijn zes hiking tips voor natuurliefhebbers zoals jij voor jouw bezoek aan dit unieke eiland. Als extra tip: doe voor elke wandeling altijd goede wandelschoenen aan zodat je uren kan blijven lopen!

#1 Trail PR8 oosten van het eiland

Vanuit jouw slaapplek in Machico kun je uitgerust aan een prachtige trail beginnen. PR8 is één van de mooiste wandelroutes in het oosten van Madeira. Op deze hike vind je de mooiste kliffen en adembenemende uitzichten. Je loopt over de heuvels van het schiereiland, waar je kunt genieten van het uitzicht over de blauwe oceaan en de omliggende landschappen. Deze hike is niet al te moeilijk; de paden zijn goed begaanbaar en geschikt voor de meeste wandelaars. Alleen aan het einde moet je een klein stukje steil omhoog klimmen om bij het ultieme uitzichtpunt te komen, maar dit spectaculaire panorama is het helemaal waard. De totale afstand van deze hike is ongeveer 8 kilometer.

 • Afstand: 8 Kilometer

 • Duur: 3 - 4 uur

 • Moeilijkheid: Gemiddeld

 • Hoogteverschil: 300 meter

Je ziet plekken van de route waar je langskomt bij PR8

#2 Bereik de top van Pico Ruivo

Pico Ruivo, de hoogste berg van Madeira met een hoogte van 1862 meter, biedt een uitdagende hike die wandelaars door ruige berglandschappen en adembenemende uitzichten voert en is ongeveer 7 kilometer. Deze hike kan zowel één kant op als een rondje zijn. De meest populaire routes naar de top zijn de Vereda do Areeiro, die begint bij Pico do Areeiro, en de Vereda da Achada do Teixeira, een iets gemakkelijkere maar nog steeds veeleisende route. Onderweg moet je veel klimmen en klauteren, maar het spectaculaire panorama op de top, dat een 360-graden uitzicht biedt over het eiland en de omliggende oceaan, maakt de inspanning meer dan waard. Zorg voor stevige wandelschoenen, voldoende water en geschikte kleding voor veranderlijke weersomstandigheden en geniet van deze unieke route.

 • Afstand: 7 Kilometer

 • Duur: 3 - 4 uur (afhankelijk van de gekozen route en conditie van de wandelaar)

 • Moeilijkheid: Gemiddeld tot moeilijk

 • Hoogteverschil: Ongeveer 1.000 meter

Zonsondergang bij unieke bergen Pico ruivo

#3 Levada das 25 Fontes – Levada do Risco

De Levada das 25 Fontes en Levada do Risco is een populaire hike op Madeira, die door het weelderige Laurissilva-bos gaat. Deze route begint meestal bij het parkeerterrein van Rabaçal en volgt een netwerk van levada's (irrigatiekanalen) langs spectaculaire watervallen en groene landschappen. De hoogtepunten van de wandeling zijn de 25 Fontes (25 Fonteinen), een verzameling kleine watervallen die in een poel samenkomen, en de indrukwekkende Risco-waterval die vanuit grote hoogte naar beneden stort. De route is ongeveer 11 kilometer (heen en terug), met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Het pad is goed gemarkeerd en geschikt voor wandelaars van alle niveaus, hoewel stevige wandelschoenen en voldoende water worden aanbevolen. Deze schilderachtige route biedt een onvergetelijke ervaring van Madeira's natuurlijke schoonheid.

 • Afstand: 11 Kilometer

 • Duur: 3 - 4 uur

 • Moeilijkheid: Gemiddeld

 • Hoogteverschil: 300 Meter

watervallen en wandelroute van Levada das 25 Fontes Levada do Risco

#4 Levada do Rei

De Levada do Rei, in het noorden van Madeira, is een unieke hike die wandelaars door het weelderige Laurissilva-bos meeneemt. Dit pad biedt een rustige omgeving vol met unieke planten en dieren, prachtige uitzichten en het rustgevende geluid van stromend water. De route is ongeveer 10 kilometer lang (heen en terug) en wordt beschouwd als gemakkelijk tot gemiddeld in moeilijkheidsgraad, wat het geschikt maakt voor wandelaars van alle niveaus. Aan het einde van de route wacht een mooie waterval, wat de wandeling een extra beloning geeft. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt en voldoende water en snacks meeneemt om van deze prachtige tocht te genieten.

 • Afstand: 10 Kilometer

 • Duur: 3 - 4 uur

 • Moeilijkheid: Gemakkelijk tot gemiddeld

 • Hoogteverschil: Ongeveer 100 meter

Levada do Rei hike links zie je een man die dit pad bewandeld

#5 Verada da Ponta de São Lourenço

Vereda da Ponta de São Lourenço is een once in a lifetime hike aan het oostelijke uiteinde van Madeira. Dit pad is ongeveer 7 kilometer lang (heen en terug) en biedt wandelaars een uniek landschap met ruige kliffen, vulkanische rotsformaties en een uniek uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het pad begint bij Baía d'Abra en leidt naar het uitkijkpunt bij Ponta do Furado, waar je wordt beloond met adembenemende panoramische uitzichten. Onderweg word je omringd met de unieke plantensoorten en vogels. Daarnaast is het terrein rotsachtig en soms steil, dus stevige wandelschoenen zijn een must! Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor zonnebescherming, voldoende water en een hoed mee te nemen. De hike is geschikt voor wandelaars van gemiddelde fitheid en biedt een onvergetelijke ervaring van Madeira's natuurlijke schoonheid.

 • Afstand: 7 Kilometer

 • Duur: 2 tot 3 uur

 • Moeilijkheid: Gemiddeld

 • Hoogteverschil: 400 Meter

Wandelroute en uitzichtpunt Verada da Ponta de São Lourenço

#6 Levada do Alecrim en Lagoa do Vento

De Levada do Alecrim en Lagoa do Vento is een unieke hike op Madeira. De hike  begint bij de parkeerplaats Rabaçal en volgt de levada door een prachtig groen landschap. Na ongeveer 3,5 kilometer wandelen bereik je de Lagoa do Vento, een idyllische poel en een indrukwekkende waterval. De totale lengte van de heen-en-terugroute is ongeveer 7 kilometer, wat het een toegankelijke wandeling maakt voor de meeste wandelaars. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten en de rustgevende geluiden van stromend water.

 • Afstand: 7 Kilometer

 • Duur: Ongeveer 3 uur

 • Moeilijkheid: Gemiddeld

 • Hoogteverschil: Ongeveer 300 meter

Prachtig foto van gebied Levada do Alecrim en Lagoa do Vento

Word jij ook zo enthousiast van de hikes die Madeira te bieden heeft? Madeira is een eiland dat je alles biedt waarvan je hebt gedroomd. Het is een eiland waar je tot rust komt, sportief kunt zijn en kunt genieten van de unieke omgeving en een once-in-a-lifetime ervaring! Pak je kans en bekijk onze Madeira-rondreizen op onze website en tweak jouw Madeira rondreis!