Tips voor met de ferry naar Schotland

    Ontdek Schotland met je eigen auto!

    Ben je klaar voor een leuk avontuur naar het prachtige Schotland en wil je dit graag met je eigen auto doen? Bij Footprint Travel bieden we je de mogelijkheid om met je eigen auto op reis te gaan en met de ferry vanuit Nederland naar Schotland te reizen. Dit geeft je de vrijheid om Schotland op jouw eigen tempo te verkennen, en wij regelen alles, behalve de ferry. Geen zorgen, we hebben alle informatie die je nodig hebt voor een zorgeloze overtocht even op een rij gezet!

    Waar kun je boeken?

    Je kunt je ferryovertocht makkelijk boeken via de website van DFDS. Het is super eenvoudig en je kunt alles naar wens aanpassen. Kies je reisdatum, selecteer je favoriete hut en voeg maaltijden toe voor wat extra comfort. Vergeet niet dat de dienstregeling soms kan veranderen door het weer, dus hou de weersvoorspellingen in de gaten. Zo ben je goed voorbereid en kan je zonder zorgen aan je avontuur naar Schotland beginnen.

    De overtocht van IJmuiden naar Newcastle upon Tyne

    Je reis begint in IJmuiden, waar je aan boord gaat van de DFDS ferry naar Newcastle. Deze overtocht duurt ongeveer 16 uur en 45 minuten. In de tussentijd kun je genieten van de entertainment mogelijkheden aan boord en heerlijk slapen in één van de comfortabele hutten. Het inchecken voor de ferry begint om 13.00 en sluit om 16.45, dus zorg dat je op tijd bent! De ferry vertrekt om 17.30 en dan kom je de volgende ochtend uitgerust aan in Newcastle.

    Wat kun je verwachten aan boord?

    -          Heerlijke maaltijden: Je kunt tijdens het boeken van de ferry kiezen om een dinerbuffet, een 2- of een 3- gangen diner toe te voegen aan je reis.

    -          Comfortabele hutten: Kies uit 2- of 4- persoonshutten, afhankelijk van je gezelschap.

    -          Entertainment: Geniet van de restaurants, bars en live entertainment aan boord. Zo kun je leuk je vakantie vast inluiden!

    -          Zorgeloos reizen: Geen bagagelimiet betekent dat je alles kunt meenemen wat je nodig hebt voor jouw reis door het prachtige Schotland.

    Hoe is de terugweg?

    De terugreis is net zo eenvoudig. De ferry vertrekt rond 17.00 uur uit Newcastle en je komt de volgende ochtend weer aan IJmuiden. Zo kom je uitgerust thuis en kun je hier nog nagenieten van jouw prachtige reis.

    Tarieven

    Het is fijn om te weten wat je ongeveer kunt verwachten qua kosten voor je ferryovertocht. Voor een standaard auto betaal je ongeveer €140 per persoon, gebaseerd op twee personen. Natuurlijk kan dit bedrag variëren afhankelijk van het type auto dat je meeneemt.

    Wat betreft de hutten, een 2-persoonshut kost ongeveer €180, terwijl een 4-persoonshut rond de €200 ligt. Hou er rekening mee dat de prijzen afhankelijk kunnen zijn van de specifieke ferry en de datum van je reis. Het is dus altijd een goed idee om de actuele tarieven te checken tijdens het boeken.

    Milieuverantwoord reizen

    Wil je bijdragen aan een beter milieu? Doe mee aan de CO2- reductieprogramma’s van DFDS en reis met een gerust hart terwijl je jouw steentje bijdraagt aan een duurzamere wereld.

    Boek nu!

    Klaar om je reis naar Schotland te beginnen? Boek nu je overtocht met DFDS en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur met je eigen auto. Of je nu houdt van indrukwekkende landschappen, historische kastelen of pittoreske dorpjes, Schotland heeft het allemaal.

    Wij regelen je rondreis, jij regelt de ferry. Zo kun jij zorgeloos genieten van een prachtige reis door Schotland, met je eigen auto!