Veelgestelde vragen Spanje

Algemene vragen

 • Welke munteenheid gebruiken ze in Spanje?
  In Spanje gebruiken ze de euro als officiële munteenheid. Geen gedoe met het omwisselen van valuta, want de euro is jouw ticket naar het Spaanse avontuur!

 • Moet je vaccinaties hebben voordat je naar Spanje gaat?
  Voor Spanje worden geen specifieke vaccinaties aanbevolen. Zorg er wel voor dat je algemene vaccinaties up-to-date zijn, zoals tetanus en mazelen maar raadpleeg dit altijd met eem medisch professional. Met een goede gezondheid en een reislustige geest ben je helemaal klaar om Spanje te verkennen!

 • Wat voor soort stekker heb je nodig in Spanje?
  Maak je geen zorgen over stekkers en stopcontacten. In Spanje gebruiken ze meestal de Europese standaardstekkers met twee ronde pinnen. Dus je kunt je elektronische apparaten gemakkelijk aansluiten en je focus leggen op het creëren van onvergetelijke herinneringen.

 • Is Spanje veilig?
  Absoluut! Spanje is hartstikke veilig. Je kunt met een gerust hart naar Spanje reizen, want de veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Dus geen zorgen, je kunt je focussen op het plezier en de avonturen die je te wachten staan! Je kunt altijd voor vertrek even het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken checken.

 • Is het drinkwater veilig in Spanje?
  Over het algemeen is het drinkwater veilig in Spanje. Het wordt aanbevolen om flessenwater te kopen als je het zeker wilt weten, maar kraanwater is doorgaans veilig om te drinken.

Inside Spanje vragen

 • Moet ik Spaans spreken om te reizen in Spanje?
  Hoewel Spaans de officiële taal is in Spanje, kun je in veel toeristische gebieden ook goed terecht met Engels. Het is echter altijd handig om een paar basiszinnen Spaans te leren om jezelf verstaanbaar te maken en de lokale bevolking te begroeten.

 • Is Spanje goedkoop?
  Ja, ja, ja! Spanje is niet alleen een geweldige bestemming, maar ook een vriendelijke bestemming voor je portemonnee. Consumptiegoederen zijn gemiddeld 4 procent goedkoper in vergelijking met het Europese gemiddelde. Dus je kunt genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft zonder je zorgen te maken over je budget.

 • Hoe zit het met de siësta in Spanje?
  De siësta is nog steeds een onderdeel van de Spaanse cultuur, maar het is niet zo wijdverspreid als vroeger. In grote steden en toeristische gebieden blijven veel winkels en restaurants 's middags open, maar in kleinere steden en dorpen kunnen sommige plaatsen een paar uur sluiten voor een middagpauze.

 • Moet ik fooi geven in restaurants en bars?
  Het geven van fooi in Spanje is gebruikelijk, maar niet verplicht. In restaurants kun je een fooi van 5-10% geven, afhankelijk van de service. Bij bars kun je wat kleingeld achterlaten of het bedrag naar boven afronden.

Reisvragen

 • Hoe lang moet je in het vliegtuig zitten om in Spanje te komen?
  Spanje is dichterbij dan je denkt! Gemiddeld duurt een vlucht naar Spanje ongeveer 2 uur, afhankelijk van je vertrekpunt en de specifieke bestemming in Spanje. Dus ga achterover leunen, ontspan en visualiseer al het geweldige avontuur dat op je wacht, want voordat je het weet, land je al op Spaanse bodem!

 • Hoe lang moet je in Spanje blijven?
  Oh, hoe langer, hoe beter! Spanje heeft zoveel te bieden dat je eigenlijk nooit genoeg tijd hebt. Maar maak je geen zorgen, zelfs een kort verblijf zal je hart veroveren. Of je nu een paar dagen, een week of zelfs langer blijft, je zult versteld staan van de schoonheid, cultuur en gastvrijheid van Spanje.

 • Wat is de beste tijd om naar Spanje te reizen?
  De beste tijd om naar Spanje te reizen hangt af van de regio en het soort ervaring dat je zoekt. Over het algemeen zijn de lente (april-mei) en de herfst (september-oktober) zeer geschikte periodes. Mocht je van echt warme temperaturen houden, pak dan zeker ook het vliegtuig in de zomer!

 • Wat is de beste manier om te reizen binnen Spanje?
  Spanje heeft een uitgebreid transportsysteem, waaronder treinen, bussen, metro's en binnenlandse vluchten. Voor lange afstanden tussen steden zijn hogesnelheidstreinen (AVE) vaak de meest efficiënte en comfortabele optie. Voor kortere afstanden binnen steden kun je gebruikmaken van het lokale metrosysteem, bussen of taxi's, afhankelijk van je voorkeur en budget.