Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Wil je retour vliegen op Kaapstad, dan kun je er ook voor kiezen een rondje te rijden. Voordeel is dat je niet vanaf Port-Elizabeth hoeft te vliegen en over te stappen op de terugvlucht. Let op, je maakt wel meer kilometers, dan met een ticket vanuit Port-Elizabeth. Met deze rondreis zie je alle hoogtepunten. Bij gezellig Kaapstad heb je tijd voor de Tafelberg, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, pinguins bij Simonstown. In het seizoen (juli-nov) kun je walvissen spotten bij Hermanus. Bij Knysna en Plettenberg kun je naar het strand. Olifantenspotten en safari doe je in Addo Elephant Park. Struisvogels en de beroemde Kangoo Caves zie je bij Oudtshoorn. Aan het eind relax je in de wijnlanden van Stellenbosch.
Hoogtepunten

Kaapstad & Kaap de Goede Hoop

Walvissen Hermanus (juli-nov)

Tuinroute & strand Knysna

​Olifanten Addo Elephant Park

Wijnlanden Stellenbosch

€ 607,- p.p. Prijs bij 2 personen 15-20 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
8,8

Beoordeling van deze reis:
8,8/10 - 28 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (28)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad - Hermanus
Dag 5: Hermanus, vrije dag
Dag 6: Hermanus - Knysna
Dag 7: Knysna
Dag 8: Knysna - Addo
Dag 9: Addo
Dag 10: Addo - Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 13: Stellenbosch
Dag 14: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 15: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Op de prijspagina is een voorbeeld gegeven van een auto in de B-categorie. Wil je een grotere auto, dan is dat uiteraard mogelijk tegen bijbetaling. Lees meer op de autohuur pagina.
 
Accommodatie en hotels Zuid-Afrika
Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere 3 en 4 ster accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is. Waar mogelijk slapen we dan ook in de goede zelfcatering huisjes van de South African National Parks (SAN Parken).
Prijzen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 923,- p.p.€ 607,- p.p.€ 713,- p.p.€ 607,- p.p.€ 671,- p.p.€ 607,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 923,- p.p.€ 607,- p.p.€ 713,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 607,- p.p.€ 671,- p.p.€ 607,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
Weg van het massatoerisme en verblijf twee nachten in De Hoop Nature Reserve. Ga walvissen spotten vanaf de witte duinen, mountainbiken tussen Bontebokken, Bergzebra en elanden of maak een prachtige wandeling met een gids.

Dag 6: Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal ParkMountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park
De reis gaat langs de mooie Route 62. Met twee nachten in De Hoop is er voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het kleine dorpje Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Bij Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. Het dorpje Berrydale is mooi gelegen en prima stop voor een kop koffie, misschien ontdek je net als wij de Blue Cow langs de kant van de weg even buiten Berrydale. Hierna verlaat je de mooie R62 en rijdt je richting Swellendam, een klein historisch plaatsje. Ook een prima stop onderweg.
 
Zoek je natuur, wil je wandelen, fietsen, walvissen spotten (in het seizoen) en een plekje dat buiten de gebaande paden ligt? Dan is De Hoop echt iets voor jou. Wat het reservaat absoluut uniek maakt zijn de witte duinen en het aangrenzende marinereservaat, een van de grootste beschermde marinegebieden van Zuid-Afrika. Heel interessant vinden wij de Marine Wandeling met een gids. Vraag bij aankomst bij de receptie naar de tijden, want deze wandeling wordt gehouden bij laagtij en dat is iedere dag op een ander tijdstip. In het seizoen, ongeveer van eind juni tot en met begin november (piek in september - november), heb je kans om vanaf de duinen walvissen te spotten. Flesje Zuid-Afrikaans wijn mee naar de duinen en een betere sundowner (genieten van een drankje terwijl de zon ondergaat) kun je niet bedenken! Maar ook buiten het walvisseizoen is hier ontzettend veel te doen, zoals mountainbiken tussen de dieren. Een gids kan je meer vertellen over het fynbosch en over de zeldzame dieren die hier leven. Het handigste is om je activiteiten direct bij aankomst te boeken bij de receptie. Je slaapt in een zelfcatering huisje, dus breng zelf je boodschappen mee. Zelf koken, bijvoorbeeld barbecueën, vinden wij een typisch Zuid-Afrikaanse ervaring. Een Zuid-Afrikaans flesje wijn erbij maakt het helemaal af. Maar heb je toch geen zin om te koken of barbecueën, dan kun je ook naar het uitstekende restaurant in het reservaat gaan.
Afstand Oudtshoorn-De Hoop: ± 280 km

Dag 7: Wandeling aan de kust van De Hoop NatuurreservaatWandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat
De Hoop Nature Reserve is echt een plek om lekker actief te bewegen. De Marine Wandeling met de gids is uniek en wordt maar één keer per dag gedaan, dus het handigste is daar de rest van je activiteiten op af te stemmen. Bij laagwater zie je dat de poelen op de rotsen wemelen van het leven, zoals oesters en mosselen. Laagwater is iedere dag op een ander tijdstip, er hangt een bord met de tijdstippen van die week. Vervolgens raden we je aan de rest van het park te verkennen.
Op het reservaat van maar liefst 34.000 hectare groot loopt klein wild rond, zoals de zeldzame bontebok, Kaapse bergzebra en eland, waardoor je zelf lekker op pad kunt in de mooie natuur. Het zijn dus maar een paar soorten dieren, maar wel heel bijzondere dieren, die je niet zo vaak ziet. De Hoop is geen reservaat om in de auto te blijven zitten, dan zie je niets. Ga wandelen of huur mountainbikes en ontdek het reservaat op eigen gelegenheid. Of ga op pad met een gids. Dat laatste kan per mountainbike en is een aanrader, want een gids ziet veel meer in het fynbos dan jij als leek. Wat fynbos precies is, kan de gids je laten zien. De Hoop is namelijk onderdeel van de Cape Floral regio, een Unesco erfgoed en één van zes planten koninkrijken ter wereld. De Cape Floral regio is een van de vruchtbaarste gebieden voor planten ter wereld. Het vertegenwoordigt slechts 0,5% van de oppervlakte en toch maar liefst 20% van de flora van het Afrikaanse continent. De diversiteit, dichtheid en de endemie van de flora in deze regio behoren tot de hoogste ter wereld. De gids stopt regelmatig om je iets aan te wijzen of uit te leggen. Net als met de Marine Walk is ook hier veel meer aan het fynbosch landschap te ontdekken, dan je op eerste gezicht zou vermoeden. Daarna kun je de rest van de dag van je gehuurde mountainbikes gebruik maken. Lekker zo'n dag uit de auto en actief bezig zijn. 
 

Dag 8: Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in HermanusWijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus
Tip: Heb je vandaag genoeg tijd, dan kun je vanuit Bredasdorp (ten westen van De Hoop) een omweg (enkele reis circa 40 kilometer/een half uur rijden) naar Cape Agulhas maken. Het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent! 
 
a) Wijnproeven in Stellenbosch
Je verblijft vannacht in principe in Stellenbosch, een historisch én gezellig studentenstadje waar je heerlijk kunt eten en wijn proeven. Doordat je hier 2 nachten slaapt kun je morgen optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Aanrader! Afstand: ± 225 km
 
b) Walvissen en haaien in Hermanus
Je kunt er echter ook voor kiezen om 1 nacht naar Hermanus te gaan. Is het walvisseizoen (juni t/m november) dan kun je hier een walvisboottocht doen, als je denkt dat je er na De Hoop nog niet genoeg van hebt gehad. Je kunt hier ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen (mei t/m september). In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 140 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad - Hermanus
Dag 5: Hermanus, vrije dag
Dag 6: Oudtshoorn - De Hoop
Dag 7: De Hoop Nature Reserve
Dag 8: De Hoop NR - Stellenbosch/Hermanus
Dag 9: Knysna
Dag 10: Knysna - Addo
Dag 11: Addo
Dag 12: Addo - Oudtshoorn
Dag 13: Oudtshoorn
Dag 14: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 15: Stellenbosch
Dag 16: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 17: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.
Inclusief:
  • 2 overnachting in zelfcatering huisje

Exclusief:
  • Entree De Hoop Nature Reserve betaal je zelf aan de toegangspoort van het Nationaal Park

Extensie 2: Romantisch Montagu aan de Route 62
Onderbreek je reis met Montagu, een prachtig in het wijngebied gelegen Victoriaans dorpje.

Dag 12: Romantisch Montagu aan de Route 62Romantisch Montagu aan de Route 62
Vandaag draait de reis om de mooie Route 62. Er is voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het minuscuul kleine dorpje Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Rij langs het restaurantje ‘Het dorpshuis’ en door de mooie Queenstreet om bij de eco-vriendelijke wijnboerderij Boplaats de port te proeven die vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Als je nog moet rijden, is het uiteraard verstandig om aan te geven dat je de proefglaasjes met zijn tweeën wilt delen. Even voor Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Hoewel je nauwelijks stijgt, kronkelt de weg dwars door de oranje kleurige rotsformatie. Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. In De Oude Parochie in Ladismith, kun je de lokaal gemaakte Goudse kaas voor bij je port kopen. Bij Berrydale is The Blue Cow een grappig tentje waar je lekker iets kunt eten of drinken. Ze verkopen hier ook allerlei lokale producten, zoals Honeybushthee, en cadeautjes van gerecycled materiaal, lokaal met de hand gemaakt.  
 
Wij vielen head over heals voor de romantische sfeer in Montagu, gelegen aan de legendarische Route 62. De huizen uit de Victoriaanse tijd zijn versierd met ‘broekie lace’, witte ijzeren versierselen op de veranda’s die doen denken aan de kanten randjes van de lange onderbroeken die de dames in die tijd onder hun rokken droegen. Je kunt een leuke stadswandeling maken (vraag de receptie of vraag bij de Tourist Information om de plattegrond met route), en de gids in het Joubert huis weet de oude tijd te laten herleven. Er zijn op de route ook leuke winkeltjes waar veel lokale producten worden verkocht. Montagu is de thuisbasis van de beroemde muskaatdessertwijn én hier komt het gedroogde tropische fruit vandaan, wat je overal in de supermarkten zult zien liggen. Montagu is ook bekend om zijn warm waterbronnen, waar je lekker kunt ontspannen, wellicht nadat je een wandeling op ‘Lover’s Walk Trail’ hebt gemaakt. Afstand: ± 240 km

Dag 13: Wijnproeven in Stellenbosch of walvis spotten in HermanusWijnproeven in Stellenbosch of walvis spotten in Hermanus
In het walvisseizoen (juni tot november) is het interessant om naar Hermanus gaan. De rest van het jaar is een verblijf in het gezellige, historische studentenstadje Stellenbosch veel leuker. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen, om een extra dag Hermanus of Stellenbosch aan je reisplan toe te voegen, zodat je beiden kunt doen. 
 
(a) Wijnhoofdstad Stellenbosch
Stellenbosch is bekend om haar prachtige landschappen, Cape Dutch architectuur, en natuurlijk de wijn. Bij het toeristenbureau is een stadwandeling te boeken of een plattegrond te koop om zelf te wandelen en de historische binnenstad te ontdekken. Sla het Dorpmuseum niet over, waar je 4 huizen uit verschillende periodes bezoekt. Een hiervan, het Schreuderhuis uit 1709, is een van de oudste bewaarde huizen van Zuid-Afrika. Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch veel wijndomeinen voor wijnproeverij te bezoeken. Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn. Ook als je geen wijnliefhebber bent, is dit historische stadje zeker een bezoek waard. (Tip: Je kunt ook kiezen voor een extra nacht in Stellenbosch en optioneel de Bike and Wine excursie inplannen.) Afstand: ± 160 km

(b) Walvissen spotten in Hermanus
De stad Hermanus is de beste plaats in de wereld van waar je walvissen met hun jongen kunt spotten vanaf het vasteland. De zuidkapers (of Australische walvissen) die hier komen ‘kramen’ van juni tot november komen zeer dicht bij het land, met een beetje geluk kun je ze zien vanuit uitkijkpunten of vanaf de boulevard in Hermanus. Maar natuurlijk kun je ook meegaan met een boottocht om op walvissafari te gaan. Natuurlijk wil je de walvissen met hun jongen niet storen we hebben daarom gezocht naar bedrijf waarvan de walvis tocht is gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. (Zie excursies.) Je kunt hier ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen. In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. (Zie excursies). Beste periode: kooiduiken met haaien is het hele jaar door mogelijk, in mei tot september de beste omstandigheden qua zichtbaarheid onderwater. Afstand: ± 150 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Romantisch Montagu aan de Route 62:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad - Hermanus
Dag 5: Hermanus, vrije dag
Dag 6: Hermanus - Knysna
Dag 7: Knysna
Dag 8: Knysna - Addo
Dag 9: Addo
Dag 10: Addo - Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn - Montagu
Dag 13: Montagu - Hermanus/Stellenbosch
Dag 14: Stellenbosch
Dag 15: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Romantisch Montagu aan de Route 62
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 70,- p.p.€ 59,- p.p.€ 62,- p.p.€ 59,- p.p.€ 61,- p.p.€ 59,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 70,- p.p.€ 59,- p.p.€ 62,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 59,- p.p.€ 61,- p.p.€ 59,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

Extensie 3: Safari aan de Garden Route
Een unieke mogelijkheid: maak in een open jeep twee safari's in een privé reservaat waar de Big Five en nog veel meer dieren (o.a. ook cheeta's!) leven.

Dag 6: Safari aan de TuinRouteSafari aan de TuinRoute
Je vervolgt je weg over de N2, de Tuinroute voor een overnachting in een privé-safarireservaat. Deze lodge is ideaal om de Big Five te spotten aan de Garden Route; het is in malariavrijgebied, het ligt heel praktisch op de Tuinroute aan de N2 en voor een privé-safarireservaat (in het Engels private game reserve geheten) is het zeer goed betaalbaar. Er zijn twee safariritten in een open landrover met een ranger (in het Engels game drives geheten) inbegrepen, want daar kom je tenslotte voor. Omdat je blijft overnachten, maak je de safari’s ook nog eens op de beste tijdstippen, namelijk vlak voordat de zon ondergaat en vlak nadat de zon opkomt. De dieren zijn dan het meest actief en het beste te fotograferen.
Vanaf 2 uur ’s middags kun je inchecken, ben je vroeger dan kun je uiteraard in het restaurant al lunchen op eigen gelegenheid. ’s Middags kun je een duik in het zwembad nemen , een boek lezen op je eigen terrasje of het reptielenhuis of de cheeta-opvang bezoeken. Om 5 uur ’s middags vertrekt de avond safari. Vind je een sunset drankje gezellig, dan kun je die (op eigen kosten) van te voren bestellen in het restaurant en in de koelbox van de jeep meenemen. De rangers verspreiden zich slim over het grote terrein, en wat wij ook prettig vonden, is dat ze niet een dier opjagen door er met heel veel auto’s omheen te gaan staan. Afstand:±130 km

Dag 7: Big Five spotten en wie weet zelfs een cheeta!Big Five spotten en wie weet zelfs een cheeta!
Vroeg uit de veren! Nog voor het ontbijt stap je in de open landrover. Heb je héél veel geluk, dan spot je misschien die cheeta die zich zo goed weet te camoufleren in het gras. Tip: Je ranger kan je vertellen over hoe het reservaat de cheeta probeert te beschermen tegen uitsterven.  Omdat het een behoorlijk open terrein is, kun je in dit reservaat goed dieren spotten:  zoals de bedreigde witte neushoorn, de Kaapse buffel of de zeldzame witstaartgnoe (ook zwarte wildebeest genoemd). Bijzonder, want de  witstaartgnoe is bijna uitgestorven. Er zijn prachtige antilopen die je niet vaak zo goed voor je cameralens krijgt als de bontebok, rode hartebeest, koedoe (kudu  in het Engels) en eland. Maar natuurlijk is er ook de elegante impala en de springbok. Verrassend genoeg is het soms zoeken naar de grote jongens zoals de giraffe en de olifant, die graag staan te eten tussen de bomen en zich goed weten te camoufleren. Hoogtepunt zijn natuurlijk de leeuwen die in een apart deel van het reservaat verblijven. Dit om te voorkomen dat ze per ongeluk die zeldzame witstaartgnoe of Kaapse buffel als lunchsnack verorberen. Als ze loom liggen te slapen zien de leeuwen er zo aaibaar uit. Maar als ze opeens opstaan, naar de landrover kijken en recht op je afkomen, dan ben je blij dat de ranger gas geeft!
 
Na de game drive ga je om een uur of 9 uitgebreid ontbijten en om 10 uur uitchecken. Tip:  Je kunt om 10:30 de rondleiding door het reptielencentrum doen. Met uitleg van de ranger is er veel te weten te komen over de slangen die er zijn. Ook zijn er krokodillen en een reuzenschildpad die vrij rond loopt. Wie durft mag zelf een slang vasthouden! 
 
Hierna vervolg je je route over de N2 naar wijnhoofdstad Stellenbosch (afstand: ± 320 km) of walvishoofdstad Hermanus (walvisseizoen juni t/m november) (afstand: ± 265 km)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Safari aan de Garden Route:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad - Hermanus
Dag 5: Hermanus, vrije dag
Dag 6: Oudtshoorn - Albertinia, sunset game drive, diner
Dag 7: Albertinia – Stellenbosch/Hermanus, ochtend game drive, rondleiding reptielencentrum
Dag 8: Knysna
Dag 9: Knysna - Addo
Dag 10: Addo
Dag 11: Addo - Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn
Dag 13: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 14: Stellenbosch
Dag 15: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Safari aan de Garden Route
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 198,- p.p.€ 132,- p.p.€ 154,- p.p.€ 132,- p.p.€ 146,- p.p.€ 132,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 198,- p.p.€ 132,- p.p.€ 154,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 132,- p.p.€ 146,- p.p.€ 132,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met diner en ontbijt
  • 2 game drives: safari per 4x4 jeep met ranger
  • bezoek reptielencentrum met rondleiding
 

Exclusief:
  • Drankjes en eventuele lunch

Extensie 4: Extra dag in Kaapstad
Wil je meer tijd door brengen in Kaapstad? Voeg deze extensie toe aan je reisprogramma.

Dag 4: Extra dag in KaapstadExtra dag in Kaapstad
Kaapstad is een heerlijke stad, waar veel te doen is. In de stad zelf is veel te doen, er zijn verschillende musea, veel shops, en gezellige restaurantjes. We hebben leuke excursies geselecteerd. En er zijn mooie stranden om een dagje bij te komen, de beroemste is Camps Bay.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kaapstad:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad
Dag 5: Kaapstad - Hermanus
Dag 6: Hermanus, vrije dag
Dag 7: Hermanus - Knysna
Dag 8: Knysna
Dag 9: Knysna - Addo
Dag 10: Addo
Dag 11: Addo - Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn
Dag 13: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 14: Stellenbosch
Dag 15: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Extra dag in Kaapstad
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 62,- p.p.€ 56,- p.p.€ 60,- p.p.€ 56,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 62,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 56,- p.p.€ 60,- p.p.€ 56,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
  • autohuur

Excursies
HermanusExcursie 1: Walvis Safari (juni-november)Walvis Safari (juni-november)
Tijdens deze bootsafari ga je walvissen spotten, die van juli tot september vaak met hun jongen in de baai verblijven. In oktober en november zijn er minder walvissen in de baai en is de kans kleiner om ze te zien, maar het is nog wel mogelijk. De bootsafari vertrekt vanaf ‘kraamkamer’Kleinbaai, een buitenwijk van Hermanus, en wordt begeleid door een marine-gids. Elke vergunninghouder heeft zijn eigen gebied, het is dus geen ‘file’ van boten, en onze operator mag de walvis tot op 50 meter naderen. De walvis wordt dus nooit opgejaagd, maar soms zijn ze nieuwsgierig en komen ze zelf dichterbij. Een fantastisch moment! Verder zie je zeehonden, pinguins en zeevogels, en er is een kans dat je zelfs witte haaien, dolfijnen en humpback walvissen ziet.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.€ 69,- p.p.
Excursie 2: Shark Cage DivingShark Cage Diving
Na een briefing stap je in Kleinbaai op de boot. Onderweg zou je zomaar Afrikaanse pinguïns, zeevogels, Kaapse zeehonden en in het seizoen zelfs dolfijnen en walvissen tegen kunnen komen. Om de haaien te zien, word je tot borsthoogte in een bak aan de zijkant van de boot in het water gelaten. Met een snorkelbril op, kun je onderwater de enorme kaken van de witte haai op je af zien komen. Afwisselend sta je ook aan het dek, want eigenlijk kun je zo nog veel beter zien wat er gebeurt en foto’s maken.  Er wordt op een verantwoorde manier met de haaien omgegaan. De excursie is het hele jaar mogelijk, de haaien zijn er het hele jaar, de beste zichtbaarheid onder water is tussen mei-sept. 
Sinds juli 2017 is opgemerkt dat haaien nogal eens op de vlucht gaan voor orcas. Je hebt daardoor op dit moment minder grote kans om haaien te zien dan voorheen. De restitutie -indien je geen haaien ziet tijdens het duiken- is hierdoor omlaag gegaan.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 
 

Excursie 2: Shark Cage Diving
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
KaapstadExcursie 3: Kaapstad Township excursie met sociale impactKaapstad Township excursie met sociale impact
We garanderen je, dat deze excursie waarbij je 2 educatie projecten in de townships uitgebreid bezoekt een enorme indruk bij je zal achterlaten. Samen met de lokale gids bezoek je 2 sociale projecten die geïnitieerd zijn door de bewoners zelf, gericht op scholing van kinderen zodat zij een betere toekomst hebben. Je bezoekt een créche en een heel bijzonder studieproject waar na schooltijd scholieren en studenten bijles, coaching en een rustige plek om te studeren, eten en wonen krijgen. De slechtsten van de klas worden hierdoor opeens de besten van de klas! Hun toekomst verandert op onvoorstelbare wijze. Met deze excursie wordt een bijdrage geleverd aan het fonds dat deze projecten ondersteund. De excursie is s middags van 13:30 tot 16:30 en van maandag tot vrijdag mogelijk. Inclusief transport, gids en bezoek aan2  projecten.  Eventueel samen met andere (internationale) gasten. Vanaf 4 personen kan de excursie prive worden uitgevoerd. 

Excursie 3: Kaapstad Township excursie met sociale impact
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 40,- p.p.€ 32,- p.p.€ 27,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 40,- p.p.€ 32,- p.p.€ 27,- p.p.
Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
Samen met een van de inwoners van de Bo-Kaap, de kleurigste en beroemde wijk van Kaapstad, maak je een wandeling door de wijk. Roze, blauwe en gele huizen wisselen elkaar af in dit unieke straatbeeld. Dit was het voormalige slavenkwartier en er is veel invloed uit de kleurige Malay-cultuur. Je gids kan je vertellen over de geschiedenis van de wijk en haar bewoners. Je gaat koken bij één van de echte Cape-Malaymama’s thuis. Het resultaat, een heerlijk geurende lunch met curry, roti, samosa en salaatjie, eet je met zijn allen op in de huiskamer. Deze excursie levert door middel van toerisme een positieve ontwikkeling aan cultuur en natuur in Zuid-Afrika.

Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door KhayelitshaTrots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
Dit bezoek aan township Khayelitsha is een ervaring waar je nog lang over napraat. Alleen de weg er naartoe is een beleving. Je ontmoet je gids op het station van Kaapstad en van daaruit pak je samen de lokaal taxibusje (dit busje betaal je zelf, klein bedrag). Leuk om eens ‘Go Local’ te gaan. Deze ochtend brengt je dichter bij de lokale mensen en hoe zij leven. Je gids, uit Khayelitsha zelf, wil je de kracht van mensen in de township laten zien. Hij is trots op wat er wél is, het lokale radiostation, de kleine ateliers waar de mama’s souvenirs maken, de Coffeeshop township style. Vanaf Look-Out Hill zie je de andere kant van de Tafelberg en hoor je andere verhalen. Een bezoek aan een township mag niet ontbreken aan je bezoek aan Kaapstad. 
 
Praktische informatie: Je gids ontmoet je op treinstation Kaapstad (je kunt hier je auto betaald parkeren of met een taxi naar het station gaan). Samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje, je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha per lokaal taxibusje is inclusief om een grotere afstand te overbruggen en verder wandel je vooral, zodat je veel ziet. Je kunt kiezen uit een halve dag of hele dag excursie.

Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
De kleurige Bokaap huisjes sieren menig reisgids. De oorspronkelijke bewoners uit dit voormalig slavenkwartier komen uit alle windstreken en hierdoor is een eigen cultuur en keuken ontstaan: Cape Malay genoemd. Je leert typische gerechten koken bij een van de Cape Malay mama’s thuis. Je gastvrouw zit vol handige trucjes waardoor deze gerechten bij haar wel lukken en zo lekker zijn. Leuk om thuis nu zelf te kunnen maken! Daarna eet je samen als lunch wat je net hebt gemaakt. Niet alleen heerlijk, maar vooral ook heel leuk en gezellig om bij de gastvrouw thuis te komen!
Deze excursie is een initiatief van een aantal ondernemende lokale vrouwen zelf, die op deze manier iets extra's verdienen voor hun gezin.  

Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
KnysnaExcursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in KnysnaLunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
Vind je het leuk om naast de toeristische bezienswaardigheden ook lokale mensen te ontmoeten? Wil je wel een township bezoeken, maar op een luchtige en informele manier? Ga dan lunchen bij Elmerie. Zij kookt een driegangen lunch van traditionele Afrikaanse gerechten voor je, in haar eigen huisje in de township Nekkies aan de rand Knysna. Het is onmogelijk om alles op te eten, het een na het ander verschijnt op het kleine tafeltje in haar nette huisje. Elmerie vindt het geweldig om voor je te koken en heerlijk om met je te babbelen over haar leven. Dat gaat in een bijzondere mengeling van Engels en Afrikaans; vooral het Afrikaans wat veel met Nederlands gemeen heeft, vinden wij erg charmant! 

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
OudtshoornExcursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Héél vroeg, nog voor het krieken van de dag sta je op. Hét moment op de stokstaarten (meerkat in het Engels) te zien, is namelijk bij zonsopkomst. Stil zit je in het donker te wachten tot de zon op komt. Eén voor een komen de stokstaartjes te voorschijn om op te warmen in de zon. Wat een ontzettend grappige beestjes. Timon uit de Lion King in het echt!
NB: Helaas worden kinderen onder de 8 niet toegelaten tot de excursie, er is stilte nodig om de stokstaartjes niet te verjagen.
De stokstaartjes worden niet aangeraakt en de ranger bepaalt de afstand die tot de diertjes wordt bewaard om ze niet te verstoren. De excursie is weersafhankelijk, bij slecht weer kan het voorkomen dat de stokstaartjes hun holletjes niet uitkomen of dat de excursie wordt gecancelled. Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats. (NB: het kan handig zijn om je accommodatie aan de locatie van de Meerkat Safari aan te passen.)  Duur: circa 2 tot 3 uur. Starttijd excursie zomer 5:30 uur; winter 7:30 uur. 

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
StellenboschExcursie 9: Bike and WineBike and Wine
Vanaf de fietsenstalling gelegen buiten Stellenbosch fiets je onder begeleiding van een locale gids door de groene wijnlanden. Op de fiets kun je over de kleine paadjes tussen de wijnstokken fietsen. De tocht is circa 9 km en begint met wat heuvels. Je stopt bij verschillende 2 wijndomeinen voor een wijnproeverij en bij 1 brandy proeverij. Omdat je op de fiets bent, kun je voluit genieten van het godennat. (Boek evt met transfer! Op aanvraag.) Hoe verder het proeven vordert, hoe minder heuvels je gelukkig hoeft op te fietsen! Onderweg krijg je gelegenheid om in een boerderij-restaurant te lunchen (niet inbegrepen). Met deze excursie draag je bij aan toerisme met een lage carbon footprint en een deel van de opbrengst gaat naar een fietsclub voor jongeren uit kansarme buurten. Excursie met positieve ecologische voetafdruk, voor elke 10 fietsers wordt een boom geplant bij scholen of crèches zonder 'groen' in achtergestelde gebieden. NB: Transfer van je accomomdatie naar de ontmoetingplaats en visa versa is op aanvraag, geef aan indien je dit wilt.

Excursie 9: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Excl transferop aanvraag€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Excl transfer€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie

Paragliden vanaf Tafelberg in Kaapstad
Duiken met haaien in Gansbaai - Zuid-Afrika
Baby olifant valt in waterpoel Addo Elephant Park (Oostkaap)
De Hoop Nature Reserve
Bo Kaap - KaapstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant Park - Kudde OlifantenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant Park - Kinder badtijdZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: AddoZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - De hangbrugZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - Wandel over de hangbrugZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - Canopy tourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kust langs de TuinrouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkaper walvis voor de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkaper walvis breach vlakbij de bootZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Uitwaaien langs de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Wie durft? Kooiduiken met een Witte haai?Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Knus in KnysnaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Montagu - Victoriaanse huizenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - Proost!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De Omgeving van Tulbagh en WijnrouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Met een heerlijk wijntje relaxen in TulbaghZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - Cape Dutch StyleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - WijnrankenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - De WijnhoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - uitzicht op TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Kirstenbosch Botanische tuinenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Op verkenning door KaapstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Goede Doelen Township TourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Robbeneiland - de cel van Nelson MandelaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - RobbeneilandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Wandel door de gekleurde straten van BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - De gekleurde huizen van BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - FynbosZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - ProteaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Uitzicht op Tafelberg en KaapstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Kaap de Goede HoopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïn bij Boulders BeacZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïnkolonie bij Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - Bezoek de Cango CavesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - WaterfrontZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Een terrasje pakken bij de Waterfront
Reacties van reizigers (28)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten