Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)

Zuid-Afrika reizen - Kaapstad - Hermanus - Knysna - Addo - Oudtshoorn - Stellenbosch

Wil je retour vliegen op Kaapstad, dan kun je er ook voor kiezen een rondje te rijden. Voordeel is dat je niet vanaf Port-Elizabeth hoeft te vliegen en over te stappen op de terugvlucht. Let op, je maakt wel meer kilometers, dan met een ticket vanuit Port-Elizabeth. Met deze rondreis zie je alle hoogtepunten. Bij gezellig Kaapstad heb je tijd voor de Tafelberg, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, pinguins bij Simonstown. In het seizoen (juli-nov) kun je walvissen spotten bij Hermanus. Bij Knysna en Plettenberg kun je naar het strand. Olifantenspotten en safari doe je in Addo Elephant Park. Struisvogels en de beroemde Kangoo Caves zie je bij Oudtshoorn. Aan het eind relax je in de wijnlanden van Stellenbosch.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Kaapstad & Kaap de Goede Hoop
  • Walvissen Hermanus (juli-nov)
  • Tuinroute & strand Knysna
  • ​Olifanten Addo Elephant Park
  • Wijnlanden Stellenbosch
Reisschema
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad - Hermanus
Dag 5: Hermanus, vrije dag
Dag 6: Hermanus - Knysna
Dag 7: Knysna
Dag 8: Knysna - Addo
Dag 9: Addo
Dag 10: Addo - Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 13: Stellenbosch
Dag 14: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 15: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Kaapstad

Aankomst in Kaapstad
Op het vliegveld van Kaapstad overhandigt de meet&greet persoon je reisdocumenten. Kom je overdag aan, dan kun je gelijk je auto ophalen. Je rijdt gemakkelijk naar je accommodatie. Vlieg je met KLM, dan kom je 's avonds aan. We raden je aan om niet 's avonds laat te rijden in een onbekende stad, maar een transfer naar je accomodatie te kiezen. De volgende dag kun je dan je auto ophalen of laten bezorgen. 
Voordeel is dat KLM overdag vliegt en zonder tussenstop (dit scheelt de helft in CO2 uistoot!). Andere luchtvaartmaatschappijen vliegen 's nachts en dan kom je 's ochtends aan. Als je vandaag vroeg aankomt in Kaapstad heb je de tijd om de stad te verkennen. Je kunt beginnen bij het oudste gebouw: Kasteel De Goede Hoop, door de Nederlanders gebouwd tussen 1666 en 1679. Hier is het allemaal begonnen, met een bevoorradingspost voor de VOC schepen op de specerijroute naar Indië. Via Darlingstreet (je kunt voor een habbekrats heerlijk eten in de Indische Bazar) loop je naar de Green Market Square, vol met marktkraampjes. Hier kun je een koffietje op het plein doen. Loop vanuit hier naar de CompanyGardens. De vroegere VOC tuinen, zijn nu een gezellig parkje middenin de stad. Breng ook een bezoek aan de Waterfront, een winkelcentrum met restaurantjes aan de haven. Vanuit hier loop je naar het Aquarium, waar je veilig achter glas een paar flinke haaien langs kunt zien komen, ook leuk met kinderen. Een ander goed idee om je te oriënteren op de uitgestrekte stad is een toertje met de rode hop-on-hop-off bus. Je kaartje is de hele dag geldig en je kunt op allerlei interessante punten uit stappen. Je rijdt rondom de Tafelberg, waar de stad omheen is gegroeid en ziet de verschillende baaien om de stad. Je komt op plekken waar je anders misschien niet zo snel komt, zoals het originele T-bag design in Hout Bay, waar je ook naar het zeehonden eiland kunt gaan. De bus stopt ook bij de Kirstenbosch Botanische tuinen, welke bekend staat als een van de mooiste botanische tuinen ter wereld en is uitgeroepen tot werelderfgoed. Afstand: ±  25 km
 
De genoemde afstanden zijn de rechtstreekse afstanden tussen de accommodaties. Wij compenseren de CO2 uitstoot voor je. 

Dag 2: Robbeneiland en Tafelberg

Robbeneiland en Tafelberg
Zodra het goed weer is (het mag niet hard waaien), pak dan  de boot naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangenen heeft gezeten. Of ga met de kabelbaan de Tafelberg op, uitgeroepen tot één van de 7 wonderen der natuur. Ligt er een wit ‘tafelkleedje’ op de Tafelberg, dan wordt het uitzicht beperkt door het wolkendek en kun je niet omhoog.

Dag 3: Verken Kaapstad of kies excursie: Bokaap Kooksafari of Goede doelen Township Tour

Verken Kaapstad of kies excursie: Bokaap Kooksafari of Goede doelen Township Tour
Verken op eigen gelegenheid meer van Kaapstad of voeg een optionele excursie toe om je reis een unieke en persoonlijke touch te geven. We hebben optionele excursies voor je geselecteerd die je kunt toevoegen aan je programma en deze excursies zijn echte smaakmakers. Bij de Bokaap Kooksafari ga je koken (en eten uiteraard) in de stijl van de Cape Malay. Maak een wandeling door deze kleurige wijk, met huizen in alle kleuren van de regenboog. Een wijkje dat sowieso niet mag ontbreken aan je Kaapstad ervaring. Bij de Goede doelen Township Tour bezoek je hoopgevende projecten in de townships, gericht op vrouwen en (scholing van) kinderen, opgezet en gerund door de mensen uit de townships zelf. Of maak met een local een wandeling door township Kayelitsha en hij laat je zien waarom hij Trots op zijn Township is. Ben je meer van het avontuur, ga dan paragliden vanaf Signal Hill, onderdeel van Tafelberg Natuur reservaat. Lees er meer over onder excursies en prijzen. Wil je meer zien van Kaapstad, plan gerust een extra dagje in, vervelen zul je je zeker niet. Zie extensies.

Dag 4: Kaap de Goede Hoop en pinguïns op Boulders Beach bij Simonstown

Kaap de Goede Hoop en pinguïns op Boulders Beach bij Simonstown
Van Kaapstad naar Hermanus is een korte rit, dus vandaag is er genoeg tijd voor de trip naar het schiereiland met het Nationaal Park Kaap de Goede Hoop. Op de heenweg kun je via Chapmans Peak rijden, met mooie uitzichten over de baaien.  Op de parkeerplaats van Kaap de Goede Hoop lopen bijna altijd bavianen rond, belust op het ijsje in je hand. Vanaf hier loop je naar de vuurtoren, die meestal te veel in de mist stond om nuttig te kunnen zijn. Er zijn hier dan ook veel schepen vergaan. Vlakbij Simonstown, kun je de pinguïnkolonie van Boulders Beach zien. De 3000 waggelende Afrikaanse pinguïns zijn toch wel een bevreemdend gezicht, als je bedenkt dat je op het Afrikaanse continent staat!  Afstand (via Cape Point): ± 225 km

Dag 5: Walvis spotten in Hermanus (juli-november)

Walvis spotten in Hermanus (juli-november)
De stad Hermanus, oorspronkelijk een vissersdorpje, heeft de naam de beste plaats in de wereld te zijn van waar je walvissen kunt spotten vanaf het vasteland. De zuidkapers (of Australische walvissen) die hier komen ‘kramen’ van juni tot november (piek: september-november) komen zeer dicht bij het land, wij zagen ze in Hermanus en Gansbaai zelfs al vanaf de uitkijkpunten.
Maar natuurlijk kun je ook meegaan met een (FTTSA gecertificeerde) bootsafari om de walvissen van nog dichterbij te zien. Zie excursies voor de beschrijving en prijs. Tijdens deze optionele bootsafari (optioneel bij te boeken) ga je walvissen spotten, die van juli tot november vaak met hun jongen in de baai verblijven. De bootsafari vertrekt vanaf ‘kraamkamer’ Kleinbaai, een buitenwijk van Hermanus, en wordt begeleid door een marine-gids. Elke vergunninghouder heeft zijn eigen gebied, het is dus geen ‘file’ van boten, en onze operator mag de walvis tot op 50 meter naderen. De walvis wordt dus nooit opgejaagd, maar soms zijn ze nieuwsgierig en komen ze zelf dichterbij. Een fantastisch moment! Verder zie je vaak zeehonden, pinguins en zeevogels, en er is een kans dat je zelfs witte haaien, dolfijnen en humpback walvissen ziet. Gecertificeerd door Fair Trade in TourismSouthAfrica.
 

Dag 6: Knysna aan de Tuinroute

Knysna aan de Tuinroute
Je volgt de N2, vandaag een reisdag om een grotere afstand te overbruggen. Vanaf George kom je op het mooiste stuk van de Garden of Tuinroute. De kustplaats Knysna is gelegen tussen weelderige bossen en de oevers van een rustig estuarium. Het is bekend om zijn lagune en oesters. Het is een gezellig plaatsje om aan het haventje wat te gaan eten. Afstand: ± 425 km

Dag 7: Knus Knysna aan de kust

Knus Knysna aan de kust
De lagune van Knysna opent tussen twee zandsteen kliffen ‘The Heads’ genaamd. Heb je zin in beweging, neem dan de boot naar de westelijke Klif en maak een wandeling door het Featherbed Nature Reserve. Ga je met een gids, dan ga je door het bos, langs de kust en grotten. Heb je een luie bui, maak een lange wandeling over het uitgestrekte strand van Buffalo Bay of ga er lekker gestrekt. In het walvisseizoen is het ook mogelijk om vanuit Knysna of het nabij gelegen Plettenberg een walvisexcursie te doen. Tussen Knysna en Plettenberg in liggen ook een aantal parken zoals: Monkey Land (FTT gecertificeerd) waar veel verschillende primaten vrij door elkaar heen leven, en Birds of Eden (FTT gecertificeerd) is een unieke koepel van 2 hectare groot over een inheems bos (de grootste ter wereld) waar binnen 3500 vogels van 220 soorten vrij rondvliegen. In Tanikwa Wildlife Rehabilitation Centre (Fair Trade gecertificeerd) kun je de dieren die niet meer in het wild kunnen worden vrij gelaten van dichtbij zien. Om de dieren zo natuurlijk mogelijk te laten leven is er een no touch beleid. Ook de leefomgeving is zo natuurlijk mogelijk, en een leeuw kan verstopt tussen bosjes liggen te slapen.

Dag 8: Slapen bij de biologische boer

Slapen bij de biologische boer
Je rijdt naar de plaats Addo, ongeveer 75 kilometer van Port Elizabeth. Afhankelijk hoe laat je aankomt, kun je bepalen wat je wilt doen. Kom je vroeg aan, dan kun je vanmiddag nog de Organic Farm tour doen (inclusief). Je verblijft op een biologische citrusboerderij en wij vonden het heel leuk om met boer Keith langs de citrusbomen te lopen en hem gepassioneerd te horen vertellen hoe ze het biologisch boeren aan het ontwikkelen zijn en welke uitdagingen ze tegenkomen. Als je hierin bent geïnteresseerd, vraag of boer Keith tijd heeft om je rond te leiden, hij doet het dan graag. Je jus d’orange smaakt nog lekkerder, nu je weet hoeveel liefde en energie er in zit! Afstand: ±  320 km

Dag 9: Olifanten spotten en safari in Addo Elephant Park

Olifanten spotten en safari in Addo Elephant Park
De hoofdingang van het park is circa 10 minuten rijden van de Bed&Breakfast. Wil je er een echte selfdrive safari van maken, dan is het wel slim om wat vroeger op te staan en als het nog niet zo warm is, in het park te rijden. Je hebt dan meer kans om dieren te spotten, zoals zebra’s, zwarte neushoorns, Kaapse buffels, luipaarden, leeuwen en wilde zwijnen. Voor de olifanten kun je echter rustig aan doen, want de olifanten zijn vooral rond het middaguur aan het badderen en drinken in de waterpoelen. Bij één waterpoel telden we zo wel 50 olifanten. Het is best imponerend als zo’n reus op zijn gemakkie langs je auto loopt: best groot! Het park heeft wel 450 olifanten, dus het moet gek gaan, wil je er niet een kudde treffen!

Dag 10: Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn

Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn
Vandaag kom je aan in Oudtshoorn, in het hart van de Kleine Karoo. De kleine stad staat bekend als de ‘struisvogelhoofdstad’ van de wereld. Vanuit hier zijn de struisvogels naar Australië geëxporteerd, niet andersom! Achter dit soort feitjes kom je in het kleine dorpsmuseum. Als je op tijd vertrekt, heb je ‘s middags nog tijd om één van de vele activiteiten in Oudtshoorn te doen. De Tourist Information in het historische centrum en in het guesthouse zijn alle brochures om uit te kiezen. Families kunnen terecht bij Wilgewandel, met kamelen, ezels en struisvogels. Afstand: ±  400 km

Dag 11: Stokstaartjes, Struisvogels, Stalactieten en de Swartbergpas bij Oudtshoorn

Stokstaartjes, Struisvogels, Stalactieten en de Swartbergpas bij Oudtshoorn
Vandaag heb je de hele dag om de omgeving en alles wat het te bieden heeft te verkennen. Wil je de stokstaartjes zien (in het Engels ‘meerkat’ genoemd, dit is in het Nederlands echter de naam voor een apensoort), dan zul je voor dag en dauw op moeten staan. Samen met de gids wacht je stil tot de zon de holletjes van de beestjes verwarmt. Een voor een komen de stokstaartjes roerloos in de zon staan. De gids kan je veel vertellen over de beestjes, bekend uit de Lion King. In de beroemde Cango grotten zie je enorme ‘zalen’ met grillig gevormde stalactieten en stalagmieten. De formaties begonnen zo’n 3 miljoen jaar geleden te groeien. Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelfarm niet ontbreken. Je kunt hier zelfs op een struisvogelei staan! In het kleine dorpsmuseum in het centrum van de stad, kun je meer te weten komen over de lucratieve struisvogelindustrie. In de Victoriaanse tijd had een beetje dame een struisvogelveer op haar hoedje en de veren waren peperduur.  Maar je kunt ook met de auto de noordelijk gelegen Swartberg pas exploreren; een pas met een schitterend uitzicht over de Karoo. De dag kun je stijlvol afsluiten met een Cap Classique, de Zuidafrikaanse champagne, proeverij.

Dag 12: Wijndorpjes aan de Route 62

Wijndorpjes aan de Route 62
Vandaag draait de reis om de mooie Route 62. Een lange reis, die je kunt onderbreken door allerlei kleine 'koffie' stops te maken in de plattelandsdorpjes en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het minuscule dorp Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Rij langs het restaurantje ‘Het dorpshuis’ en door de mooie Queenstreet om bij de eco-vriendelijke wijnboerderij Boplaats deze port te proeven die vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Als je nog moet rijden, is het uiteraard verstandig om aan te geven dat je de proefglaasjes met zijn tweeën wilt delen. Je hoeft je niet bezwaard te voelen, je betaald een klein bedrag voor het proeven en als je een fles koopt, wordt je dat vaak niet eens in rekening gebracht. In De Oude Parochie in Ladismith, kun je de lokaal gemaakte Goudse kaas voor bij je port kopen, mocht je de Nederlandse kaas inmiddels missen. Tussen Calitzdorp en Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Hoewel je nauwelijks stijgt, kronkelt de weg dwars door de oranje kleurige rotsformatie. Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. Wij vielen head over heals voor de romantische sfeer in Montagu, gelegen aan de legendarische Route 62. De huizen uit de Victoriaanse tijd zijn versierd met ‘broekielace’, witte ijzeren versierselen op de veranda’s die doen denken aan de kanten randjes van de lange onderbroeken die de dames in die tijd onder hun rokken droegen. Je kunt een leuke stadwandeling maken, en de gids in het Joubert huis museumpje weet de oude tijd te laten herleven. Er zijn op de route ook leuke winkeltjes waar veel lokale producten worden verkocht. Montagu is de thuisbasis van de beroemde muskaatdessertwijn én hier komt het gedroogde tropische fruit vandaan, wat je overal in de supermarkten zult zien liggen. Rijdt je liever kleinere dagafstanden, dan kun je ook een extra overnachting in Montagu inplannen. Afstand: ± 520 km

Dag 13: Wijnproeven en fietsen in Stellenbosch

Wijnproeven en fietsen in Stellenbosch
Stellenbosch is bekend om haar prachtige landschappen, Cape Dutch architectuur, maar natuurlijk vooral de wijn. Bij het toeristenbureau is een stadwandeling te boeken of een plattegrond te koop om zelf door het historische stadje te wandelen. Sla het Dorpmuseum niet over, waar je 4 huizen uit verschillende periodes bezoekt. Een hiervan, het Schreuderhuis uit 1709, is een van de oudste bewaarde huizen van Zuid-Afrika. Stellenbosch is ook een gezellige studentenstad om rond te lopen. Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch tal van gerenommeerde wijndomeinen voor proeverijen te bezoeken. Dit kun je natuurlijk zelf met de auto doen (om te voorkomen dat de bestuurder dronken achter het stuur zit, kun je aangeven voor 1 persoon proefglaasjes te delen). Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn. Een aanrader vinden wij de Bike & Wine Excursie, een excursie met een 'positieve ecologische voetafdruk'. Je fietst langs verschillende wijndomeinen, en op de fiets geniet je echt van de prachtige omgeving vol wijngaarden. Ook ideaal natuurlijk omdat de bestuurder niet de ‘BOB’ hoeft te zijn, maar ook kan genieten van de lekkere Zuidafrikaanse wijntjes. Uitspugen is toch wel erg zonde! Voor meer informatie kijk onder excursies.

Dag 14: Laastste dag genieten van de wijnlanden in Zuid-Afrika

Laastste dag genieten van de wijnlanden in Zuid-Afrika
Nog een laatste dag om te genieten en dat wil wel lukken in Stellenbosch en omgeving! Het mooie landschap van de wijnlanden, het gezellige studentenstadje waar je even gezellig kunt shoppen of iets eten: relaxen gaat hier prima. Vanuit Stellenbosch rijdt je even gemakkelijk naar het vliegveld Capetown als vanuit Kaapstad zelf.
Let op, vlieg je met KLM dan vertrek je meestal even na middernacht. Je moet dus de dag vóór de datum op je ticket naar het vliegveld. 

Dag 15: Afscheid van Zuid-Afrika en weer thuis

Afscheid van Zuid-Afrika en weer thuis
Je slaapt vannacht in het vliegtuig en komt 's ochtends aan in Amsterdam. 

Hotel & Vervoer

Vervoer

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Op de prijspagina is een voorbeeld gegeven van een auto in de B-categorie. Wil je een grotere auto, dan is dat uiteraard mogelijk tegen bijbetaling. Lees meer op de autohuur pagina.
 

Accommodatie en hotels Zuid-Afrika

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere 3 en 4 ster accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is. Waar mogelijk slapen we dan ook in de goede zelfcatering huisjes van de South African National Parks (SAN Parken).
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.282,- p.p.€ 868,- p.p.€ 1.006,- p.p.€ 868,- p.p.€ 951,- p.p.€ 868,- p.p.
Inclusief:
 • meet&greet op vliegveld en transfer
 • 13 overnachtingen met ontbijt

Exclusief:
 • Vluchten
 • Autohuur Zuid-Afrika
 • Transfer naar accomodatie, desgewenst bij te boeken
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies, desgewenst bij te boeken
 • overige entrees of conservations fees, donaties en fooien
 

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
Inclusief: boot, gids, uitleg, zwemvest, verzekering koffie/thee. Deze excursie duurt 2,5 uur.
 
NB: Deze excursie is uiteraard weersafhankelijk en kan hierdoor later vertrekken of in het geheel worden afgelast.

Excursie 2: Shark Cage Diving
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief: boot, gids, wetsuit, handdoek, ontbijt, koffie/thee en kleine snacks. Deze excursie duurt ca 3 uur.
 
NB: Deze tour is uiteraard weersafhankelijk en kan hierdoor later vertrekken (normaal om 7 uur) of in het geheel worden afgelast. Plan daarom een hele dag in Hermanus.

Excursie 3: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief transport, gids en bezoek aan projecten. De excursie duurt 4,5 uur.

Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Inclusief gids, kookcursus, recepten, uitgebreide lunch. De excursie duurt circa 4 uur.

Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
 • Inclusief: Gids ontmoet je op treinstation Kaapstad, samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje. Je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha inclusief.
 • Kies tussen halve dag of volle dag.

Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.
 • Inclusief: kookcursus, recepten en uitgebreide lunch.
 • Exclusief: Transport. Je kunt gemakkelijk je auto parkeren in de straat of een taxi nemen. Geen stadswandeling Bo-Kaap inbegrepen.

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
 • Inclusief uitgebreide lokale lunch, Engelssprekende gids en township wandeling.

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats.
 • Duur: circa 2-3 uur

Excursie 9: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.
Inbegrepen: fiets, helm, gids, 2 wijnproeverijen en 1 brandy proeverij. De lunch betaal je zelf, en is a la carte. De rit is circa 9 km en begint met wat heuvels. Deze excursie duurt bijna de hele dag. Je kunt kiezen of je wel of niet gebruik wilt maken van een transfer. 
 
Extensies

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve


Weg van het massatoerisme en verblijf twee nachten in De Hoop Nature Reserve. Ga walvissen spotten vanaf de witte duinen, mountainbiken tussen Bontebokken, Bergzebra en elanden of maak een prachtige wandeling met een gids.

Dag 6: Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park

Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park
De reis gaat langs de mooie Route 62. Met twee nachten in De Hoop is er voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het kleine dorpje Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Bij Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. Het dorpje Berrydale is mooi gelegen en prima stop voor een kop koffie, misschien ontdek je net als wij de Blue Cow langs de kant van de weg even buiten Berrydale. Hierna verlaat je de mooie R62 en rijdt je richting Swellendam, een klein historisch plaatsje. Ook een prima stop onderweg.
 
Zoek je natuur, wil je wandelen, fietsen, walvissen spotten (in het seizoen) en een plekje dat buiten de gebaande paden ligt? Dan is De Hoop echt iets voor jou. Wat het reservaat absoluut uniek maakt zijn de witte duinen en het aangrenzende marinereservaat, een van de grootste beschermde marinegebieden van Zuid-Afrika. Heel interessant vinden wij de Marine Wandeling met een gids. Vraag bij aankomst bij de receptie naar de tijden, want deze wandeling wordt gehouden bij laagtij en dat is iedere dag op een ander tijdstip. In het seizoen, ongeveer van eind juni tot en met begin november (piek in september - november), heb je kans om vanaf de duinen walvissen te spotten. Flesje Zuid-Afrikaans wijn mee naar de duinen en een betere sundowner (genieten van een drankje terwijl de zon ondergaat) kun je niet bedenken! Maar ook buiten het walvisseizoen is hier ontzettend veel te doen, zoals mountainbiken tussen de dieren. Een gids kan je meer vertellen over het fynbosch en over de zeldzame dieren die hier leven. Het handigste is om je activiteiten direct bij aankomst te boeken bij de receptie. Je slaapt in een zelfcatering huisje, dus breng zelf je boodschappen mee. Zelf koken, bijvoorbeeld barbecueën, vinden wij een typisch Zuid-Afrikaanse ervaring. Een Zuid-Afrikaans flesje wijn erbij maakt het helemaal af. Maar heb je toch geen zin om te koken of barbecueën, dan kun je ook naar het uitstekende restaurant in het reservaat gaan.
Afstand Oudtshoorn-De Hoop: ± 280 km

Dag 7: Wandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat

Wandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat
De Hoop Nature Reserve is echt een plek om lekker actief te bewegen. De Marine Wandeling met de gids is uniek en wordt maar één keer per dag gedaan, dus het handigste is daar de rest van je activiteiten op af te stemmen. Bij laagwater zie je dat de poelen op de rotsen wemelen van het leven, zoals oesters en mosselen. Laagwater is iedere dag op een ander tijdstip, er hangt een bord met de tijdstippen van die week. Vervolgens raden we je aan de rest van het park te verkennen.
Op het reservaat van maar liefst 34.000 hectare groot loopt klein wild rond, zoals de zeldzame bontebok, Kaapse bergzebra en eland, waardoor je zelf lekker op pad kunt in de mooie natuur. Het zijn dus maar een paar soorten dieren, maar wel heel bijzondere dieren, die je niet zo vaak ziet. De Hoop is geen reservaat om in de auto te blijven zitten, dan zie je niets. Ga wandelen of huur mountainbikes en ontdek het reservaat op eigen gelegenheid. Of ga op pad met een gids. Dat laatste kan per mountainbike en is een aanrader, want een gids ziet veel meer in het fynbos dan jij als leek. Wat fynbos precies is, kan de gids je laten zien. De Hoop is namelijk onderdeel van de Cape Floral regio, een Unesco erfgoed en één van zes planten koninkrijken ter wereld. De Cape Floral regio is een van de vruchtbaarste gebieden voor planten ter wereld. Het vertegenwoordigt slechts 0,5% van de oppervlakte en toch maar liefst 20% van de flora van het Afrikaanse continent. De diversiteit, dichtheid en de endemie van de flora in deze regio behoren tot de hoogste ter wereld. De gids stopt regelmatig om je iets aan te wijzen of uit te leggen. Net als met de Marine Walk is ook hier veel meer aan het fynbosch landschap te ontdekken, dan je op eerste gezicht zou vermoeden. Daarna kun je de rest van de dag van je gehuurde mountainbikes gebruik maken. Lekker zo'n dag uit de auto en actief bezig zijn. 
 

Dag 8: Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus

Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus
Tip: Heb je vandaag genoeg tijd, dan kun je vanuit Bredasdorp (ten westen van De Hoop) een omweg (enkele reis circa 40 kilometer/een half uur rijden) naar Cape Agulhas maken. Het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent! 
 
a) Wijnproeven in Stellenbosch
Je verblijft vannacht in principe in Stellenbosch, een historisch én gezellig studentenstadje waar je heerlijk kunt eten en wijn proeven. Doordat je hier 2 nachten slaapt kun je morgen optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Aanrader! Afstand: ± 225 km
 
b) Walvissen en haaien in Hermanus
Je kunt er echter ook voor kiezen om 1 nacht naar Hermanus te gaan. Is het walvisseizoen (juni t/m november) dan kun je hier een walvisboottocht doen, als je denkt dat je er na De Hoop nog niet genoeg van hebt gehad. Je kunt hier ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen (mei t/m september). In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 140 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad - Hermanus
Dag 5: Hermanus, vrije dag
Dag 6: Oudtshoorn - De Hoop
Dag 7: De Hoop Nature Reserve
Dag 8: De Hoop NR - Stellenbosch/Hermanus
Dag 9: Knysna
Dag 10: Knysna - Addo
Dag 11: Addo
Dag 12: Addo - Oudtshoorn
Dag 13: Oudtshoorn
Dag 14: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 15: Stellenbosch
Dag 16: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 17: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.


Extensie 2: Romantisch Montagu aan de Route 62


Onderbreek je reis met Montagu, een prachtig in het wijngebied gelegen Victoriaans dorpje.

Dag 12: Romantisch Montagu aan de Route 62

Romantisch Montagu aan de Route 62
Vandaag draait de reis om de mooie Route 62. Er is voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het minuscuul kleine dorpje Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Rij langs het restaurantje ‘Het dorpshuis’ en door de mooie Queenstreet om bij de eco-vriendelijke wijnboerderij Boplaats de port te proeven die vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Als je nog moet rijden, is het uiteraard verstandig om aan te geven dat je de proefglaasjes met zijn tweeën wilt delen. Even voor Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Hoewel je nauwelijks stijgt, kronkelt de weg dwars door de oranje kleurige rotsformatie. Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. In De Oude Parochie in Ladismith, kun je de lokaal gemaakte Goudse kaas voor bij je port kopen. Bij Berrydale is The Blue Cow een grappig tentje waar je lekker iets kunt eten of drinken. Ze verkopen hier ook allerlei lokale producten, zoals Honeybushthee, en cadeautjes van gerecycled materiaal, lokaal met de hand gemaakt.  
 
Wij vielen head over heals voor de romantische sfeer in Montagu, gelegen aan de legendarische Route 62. De huizen uit de Victoriaanse tijd zijn versierd met ‘broekie lace’, witte ijzeren versierselen op de veranda’s die doen denken aan de kanten randjes van de lange onderbroeken die de dames in die tijd onder hun rokken droegen. Je kunt een leuke stadswandeling maken (vraag de receptie of vraag bij de Tourist Information om de plattegrond met route), en de gids in het Joubert huis weet de oude tijd te laten herleven. Er zijn op de route ook leuke winkeltjes waar veel lokale producten worden verkocht. Montagu is de thuisbasis van de beroemde muskaatdessertwijn én hier komt het gedroogde tropische fruit vandaan, wat je overal in de supermarkten zult zien liggen. Montagu is ook bekend om zijn warm waterbronnen, waar je lekker kunt ontspannen, wellicht nadat je een wandeling op ‘Lover’s Walk Trail’ hebt gemaakt. Afstand: ± 240 km

Dag 13: Wijnproeven in Stellenbosch of walvis spotten in Hermanus

Wijnproeven in Stellenbosch of walvis spotten in Hermanus
In het walvisseizoen (juni tot november) is het interessant om naar Hermanus gaan. De rest van het jaar is een verblijf in het gezellige, historische studentenstadje Stellenbosch veel leuker. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen, om een extra dag Hermanus of Stellenbosch aan je reisplan toe te voegen, zodat je beiden kunt doen. 
 
(a) Wijnhoofdstad Stellenbosch
Stellenbosch is bekend om haar prachtige landschappen, Cape Dutch architectuur, en natuurlijk de wijn. Bij het toeristenbureau is een stadwandeling te boeken of een plattegrond te koop om zelf te wandelen en de historische binnenstad te ontdekken. Sla het Dorpmuseum niet over, waar je 4 huizen uit verschillende periodes bezoekt. Een hiervan, het Schreuderhuis uit 1709, is een van de oudste bewaarde huizen van Zuid-Afrika. Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch veel wijndomeinen voor wijnproeverij te bezoeken. Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn. Ook als je geen wijnliefhebber bent, is dit historische stadje zeker een bezoek waard. (Tip: Je kunt ook kiezen voor een extra nacht in Stellenbosch en optioneel de Bike and Wine excursie inplannen.) Afstand: ± 160 km

(b) Walvissen spotten in Hermanus
De stad Hermanus is de beste plaats in de wereld van waar je walvissen met hun jongen kunt spotten vanaf het vasteland. De zuidkapers (of Australische walvissen) die hier komen ‘kramen’ van juni tot november komen zeer dicht bij het land, met een beetje geluk kun je ze zien vanuit uitkijkpunten of vanaf de boulevard in Hermanus. Maar natuurlijk kun je ook meegaan met een boottocht om op walvissafari te gaan. Natuurlijk wil je de walvissen met hun jongen niet storen we hebben daarom gezocht naar bedrijf waarvan de walvis tocht is gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. (Zie excursies.) Je kunt hier ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen. In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. (Zie excursies). Beste periode: kooiduiken met haaien is het hele jaar door mogelijk, in mei tot september de beste omstandigheden qua zichtbaarheid onderwater. Afstand: ± 150 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Romantisch Montagu aan de Route 62:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad - Hermanus
Dag 5: Hermanus, vrije dag
Dag 6: Hermanus - Knysna
Dag 7: Knysna
Dag 8: Knysna - Addo
Dag 9: Addo
Dag 10: Addo - Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn - Montagu
Dag 13: Montagu - Hermanus/Stellenbosch
Dag 14: Stellenbosch
Dag 15: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Romantisch Montagu aan de Route 62
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.€ 67,- p.p.€ 64,- p.p.


Extensie 3: Safari aan de Garden Route


Een unieke mogelijkheid: maak in een open jeep twee safari's in een privé reservaat waar de Big Five en nog veel meer dieren (o.a. ook cheeta's!) leven.

Dag 6: Safari aan de TuinRoute

Safari aan de TuinRoute
Je vervolgt je weg over de N2, de Tuinroute voor een overnachting in een privé-safarireservaat. Deze lodge is ideaal om de Big Five te spotten aan de Garden Route; het is in malariavrijgebied, het ligt heel praktisch op de Tuinroute aan de N2 en voor een privé-safarireservaat (in het Engels private game reserve geheten) is het zeer goed betaalbaar. Er zijn twee safariritten in een open landrover met een ranger (in het Engels game drives geheten) inbegrepen, want daar kom je tenslotte voor. Omdat je blijft overnachten, maak je de safari’s ook nog eens op de beste tijdstippen, namelijk vlak voordat de zon ondergaat en vlak nadat de zon opkomt. De dieren zijn dan het meest actief en het beste te fotograferen.
Vanaf 2 uur ’s middags kun je inchecken, ben je vroeger dan kun je uiteraard in het restaurant al lunchen op eigen gelegenheid. ’s Middags kun je een duik in het zwembad nemen , een boek lezen op je eigen terrasje of het reptielenhuis of de cheeta-opvang bezoeken. Om 5 uur ’s middags vertrekt de avond safari. Vind je een sunset drankje gezellig, dan kun je die (op eigen kosten) van te voren bestellen in het restaurant en in de koelbox van de jeep meenemen. De rangers verspreiden zich slim over het grote terrein, en wat wij ook prettig vonden, is dat ze niet een dier opjagen door er met heel veel auto’s omheen te gaan staan. Afstand:±130 km

Dag 7: Big Five spotten en wie weet zelfs een cheeta!

Big Five spotten en wie weet zelfs een cheeta!
Vroeg uit de veren! Nog voor het ontbijt stap je in de open landrover. Heb je héél veel geluk, dan spot je misschien die cheeta die zich zo goed weet te camoufleren in het gras. Tip: Je ranger kan je vertellen over hoe het reservaat de cheeta probeert te beschermen tegen uitsterven.  Omdat het een behoorlijk open terrein is, kun je in dit reservaat goed dieren spotten:  zoals de bedreigde witte neushoorn, de Kaapse buffel of de zeldzame witstaartgnoe (ook zwarte wildebeest genoemd). Bijzonder, want de  witstaartgnoe is bijna uitgestorven. Er zijn prachtige antilopen die je niet vaak zo goed voor je cameralens krijgt als de bontebok, rode hartebeest, koedoe (kudu  in het Engels) en eland. Maar natuurlijk is er ook de elegante impala en de springbok. Verrassend genoeg is het soms zoeken naar de grote jongens zoals de giraffe en de olifant, die graag staan te eten tussen de bomen en zich goed weten te camoufleren. Hoogtepunt zijn natuurlijk de leeuwen die in een apart deel van het reservaat verblijven. Dit om te voorkomen dat ze per ongeluk die zeldzame witstaartgnoe of Kaapse buffel als lunchsnack verorberen. Als ze loom liggen te slapen zien de leeuwen er zo aaibaar uit. Maar als ze opeens opstaan, naar de landrover kijken en recht op je afkomen, dan ben je blij dat de ranger gas geeft!
 
Na de game drive ga je om een uur of 9 uitgebreid ontbijten en om 10 uur uitchecken. Tip:  Je kunt om 10:30 de rondleiding door het reptielencentrum doen. Met uitleg van de ranger is er veel te weten te komen over de slangen die er zijn. Ook zijn er krokodillen en een reuzenschildpad die vrij rond loopt. Wie durft mag zelf een slang vasthouden! 
 
Hierna vervolg je je route over de N2 naar wijnhoofdstad Stellenbosch (afstand: ± 320 km) of walvishoofdstad Hermanus (walvisseizoen juni t/m november) (afstand: ± 265 km)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Safari aan de Garden Route:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad - Hermanus
Dag 5: Hermanus, vrije dag
Dag 6: Oudtshoorn - Albertinia, sunset game drive, diner
Dag 7: Albertinia – Stellenbosch/Hermanus, ochtend game drive, rondleiding reptielencentrum
Dag 8: Knysna
Dag 9: Knysna - Addo
Dag 10: Addo
Dag 11: Addo - Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn
Dag 13: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 14: Stellenbosch
Dag 15: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Safari aan de Garden Route
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 217,- p.p.€ 145,- p.p.€ 169,- p.p.€ 145,- p.p.€ 159,- p.p.€ 145,- p.p.


Extensie 4: Extra dag in Kaapstad


Wil je meer tijd door brengen in Kaapstad? Voeg deze extensie toe aan je reisprogramma.

Dag 4: Extra dag in Kaapstad

Extra dag in Kaapstad
Kaapstad is een heerlijke stad, waar veel te doen is. In de stad zelf is veel te doen, er zijn verschillende musea, veel shops, en gezellige restaurantjes. We hebben leuke excursies geselecteerd. En er zijn mooie stranden om een dagje bij te komen, de beroemste is Camps Bay.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kaapstad:
Dag 1: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad
Dag 5: Kaapstad - Hermanus
Dag 6: Hermanus, vrije dag
Dag 7: Hermanus - Knysna
Dag 8: Knysna
Dag 9: Knysna - Addo
Dag 10: Addo
Dag 11: Addo - Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn
Dag 13: Oudtshoorn - Stellenbosch
Dag 14: Stellenbosch
Dag 15: Stellenbosch - vliegveld Kaapstad, drop off huurauto
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Extra dag in Kaapstad
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 61,- p.p.€ 68,- p.p.€ 61,- p.p.€ 65,- p.p.€ 61,- p.p.
Excursies

Hermanus

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)

Walvis Safari (juni-november)
Tijdens deze bootsafari ga je walvissen spotten, die van juli tot september vaak met hun jongen in de baai verblijven. In oktober en november zijn er minder walvissen in de baai en is de kans kleiner om ze te zien, maar het is nog wel mogelijk. De bootsafari vertrekt vanaf ‘kraamkamer’Kleinbaai, een buitenwijk van Hermanus, en wordt begeleid door een marine-gids. Elke vergunninghouder heeft zijn eigen gebied, het is dus geen ‘file’ van boten, en onze operator mag de walvis tot op 50 meter naderen. De walvis wordt dus nooit opgejaagd, maar soms zijn ze nieuwsgierig en komen ze zelf dichterbij. Een fantastisch moment! Verder zie je zeehonden, pinguins en zeevogels, en er is een kans dat je zelfs witte haaien, dolfijnen en humpback walvissen ziet.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 2: Shark Cage Diving

Shark Cage Diving
Na een briefing stap je in Kleinbaai op de boot. Onderweg zou je zomaar Afrikaanse pinguïns, zeevogels, Kaapse zeehonden en in het seizoen zelfs dolfijnen en walvissen tegen kunnen komen. Om de haaien te zien, word je tot borsthoogte in een bak aan de zijkant van de boot in het water gelaten. Met een snorkelbril op, kun je onderwater de enorme kaken van de witte haai op je af zien komen. Afwisselend sta je ook aan het dek, want eigenlijk kun je zo nog veel beter zien wat er gebeurt en foto’s maken.  Er wordt op een verantwoorde manier met de haaien omgegaan. De excursie is het hele jaar mogelijk, de haaien zijn er het hele jaar, de beste zichtbaarheid onder water is tussen mei-sept. 
Sinds juli 2017 is opgemerkt dat haaien nogal eens op de vlucht gaan voor orcas. Je hebt daardoor op dit moment minder grote kans om haaien te zien dan voorheen. De restitutie -indien je geen haaien ziet tijdens het duiken- is hierdoor omlaag gegaan.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 
 

Excursie 2: Shark Cage Diving
Prijs beschikbaar op aanvraagKaapstad

Excursie 3: Goede doelen Township Tour

Goede doelen Township Tour
We garanderen je, dat deze excursie – waarbij je verschillende projecten in de townships bezoekt- een enorme indruk bij je zal achterlaten. Samen met een lokale gids bezoek je 4 sociale projecten die geïnitieerd zijn door de bewoners zelf, gericht op moeders en kinderen, zoals een créche, een studieproject of school, een jongerenproject, of een voedselproject. Sta bijvoorbeeld versteld van Mama Rosie, die zonder subsidies, het toch voor elkaar bokst om iedere dag 182 kinderen van eten te voorzien, voordat ze naar school gaan. Met deze excursie wordt een bijdrage geleverd aan het fonds dat deze projecten ondersteund.

Excursie 3: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)

Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
Samen met een van de inwoners van de Bo-Kaap, de kleurigste en beroemde wijk van Kaapstad, maak je een wandeling door de wijk. Roze, blauwe en gele huizen wisselen elkaar af in dit unieke straatbeeld. Dit was het voormalige slavenkwartier en er is veel invloed uit de kleurige Malay-cultuur. Je gids kan je vertellen over de geschiedenis van de wijk en haar bewoners. Je gaat koken bij één van de echte Cape-Malaymama’s thuis. Het resultaat, een heerlijk geurende lunch met curry, roti, samosa en salaatjie, eet je met zijn allen op in de huiskamer. Deze excursie levert door middel van toerisme een positieve ontwikkeling aan cultuur en natuur in Zuid-Afrika.

Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha

Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
Dit bezoek aan township Khayelitsha is een ervaring waar je nog lang over napraat. Alleen de weg er naartoe is een beleving. Je ontmoet je gids op het station van Kaapstad en van daaruit pak je samen de lokaal taxibusje (dit busje betaal je zelf, klein bedrag). Leuk om eens ‘Go Local’ te gaan. Deze ochtend brengt je dichter bij de lokale mensen en hoe zij leven. Je gids, uit Khayelitsha zelf, wil je de kracht van mensen in de township laten zien. Hij is trots op wat er wél is, het lokale radiostation, de kleine ateliers waar de mama’s souvenirs maken, de Coffeeshop township style. Vanaf Look-Out Hill zie je de andere kant van de Tafelberg en hoor je andere verhalen. Een bezoek aan een township mag niet ontbreken aan je bezoek aan Kaapstad. 
 
Praktische informatie: Je gids ontmoet je op treinstation Kaapstad (je kunt hier je auto betaald parkeren of met een taxi naar het station gaan). Samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje, je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha per lokaal taxibusje is inclusief om een grotere afstand te overbruggen en verder wandel je vooral, zodat je veel ziet. Je kunt kiezen uit een halve dag of hele dag excursie.

Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)

Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
De kleurige Bokaap huisjes sieren menig reisgids. De oorspronkelijke bewoners uit dit voormalig slavenkwartier komen uit alle windstreken en hierdoor is een eigen cultuur en keuken ontstaan: Cape Malay genoemd. Je leert typische gerechten koken bij een van de Cape Malay mama’s thuis. Je gastvrouw zit vol handige trucjes waardoor deze gerechten bij haar wel lukken en zo lekker zijn. Leuk om thuis nu zelf te kunnen maken! Daarna eet je samen als lunch wat je net hebt gemaakt. Niet alleen heerlijk, maar vooral ook heel leuk en gezellig om bij de gastvrouw thuis te komen!
Deze excursie is een initiatief van een aantal ondernemende lokale vrouwen zelf, die op deze manier iets extra's verdienen voor hun gezin.  

Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.Knysna

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna

Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
Vind je het leuk om naast de toeristische bezienswaardigheden ook lokale mensen te ontmoeten? Wil je wel een township bezoeken, maar op een luchtige en informele manier? Ga dan lunchen bij Elmerie. Zij kookt een driegangen lunch van traditionele Afrikaanse gerechten voor je, in haar eigen huisje in de township Nekkies aan de rand Knysna. Het is onmogelijk om alles op te eten, het een na het ander verschijnt op het kleine tafeltje in haar nette huisje. Elmerie vindt het geweldig om voor je te koken en heerlijk om met je te babbelen over haar leven. Dat gaat in een bijzondere mengeling van Engels en Afrikaans; vooral het Afrikaans wat veel met Nederlands gemeen heeft, vinden wij erg charmant! 

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Oudtshoorn

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)

Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Héél vroeg, nog voor het krieken van de dag sta je op. Hét moment op de stokstaarten (meerkat in het Engels) te zien, is namelijk bij zonsopkomst. Stil zit je in het donker te wachten tot de zon op komt. Eén voor een komen de stokstaartjes te voorschijn om op te warmen in de zon. Wat een ontzettend grappige beestjes. Timon uit de Lion King in het echt!
NB: Helaas worden kinderen onder de 8 niet toegelaten tot de excursie, er is stilte nodig om de stokstaartjes niet te verjagen.
De stokstaartjes worden niet aangeraakt en de ranger bepaalt de afstand die tot de diertjes wordt bewaard om ze niet te verstoren. De excursie is weersafhankelijk, bij slecht weer kan het voorkomen dat de stokstaartjes hun holletjes niet uitkomen of dat de excursie wordt gecancelled. Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats. (NB: het kan handig zijn om je accommodatie aan de locatie van de Meerkat Safari aan te passen.)  Duur: circa 2 tot 3 uur. Starttijd excursie zomer 5:30 uur; winter 7:30 uur. 

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraagStellenbosch

Excursie 9: Bike and Wine

Bike and Wine
Vanaf de fietsenstalling gelegen buiten Stellenbosch fiets je onder begeleiding van een locale gids door de groene wijnlanden. Op de fiets kun je over de kleine paadjes tussen de wijnstokken fietsen. De tocht is circa 9 km en begint met wat heuvels. Je stopt bij verschillende 2 wijndomeinen voor een wijnproeverij en bij 1 brandy proeverij. Omdat je op de fiets bent, kun je voluit genieten van het godennat. (Boek evt met transfer! Op aanvraag.) Hoe verder het proeven vordert, hoe minder heuvels je gelukkig hoeft op te fietsen! Onderweg krijg je gelegenheid om in een boerderij-restaurant te lunchen (niet inbegrepen). Met deze excursie draag je bij aan toerisme met een lage carbon footprint en een deel van de opbrengst gaat naar een fietsclub voor jongeren uit kansarme buurten. Excursie met positieve ecologische voetafdruk, voor elke 10 fietsers wordt een boom geplant bij scholen of crèches zonder 'groen' in achtergestelde gebieden. NB: Transfer van je accomomdatie naar de ontmoetingplaats en visa versa is op aanvraag, geef aan indien je dit wilt.

Excursie 9: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant Park - Kudde OlifantenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant Park - Kinder badtijdZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: AddoZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - De hangbrugZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - Wandel over de hangbrugZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - Canopy tourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kust langs de TuinrouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkaper walvis voor de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkaper walvis breach vlakbij de bootZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Uitwaaien langs de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Wie durft? Kooiduiken met een Witte haai?Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Knus in KnysnaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Montagu - Victoriaanse huizenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - Proost!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De Omgeving van Tulbagh en WijnrouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Met een heerlijk wijntje relaxen in TulbaghZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - Cape Dutch StyleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - WijnrankenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - De WijnhoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - uitzicht op TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Kirstenbosch Botanische tuinenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Op verkenning door KaapstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Goede Doelen Township TourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Robbeneiland - de cel van Nelson MandelaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - RobbeneilandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Wandel door de gekleurde straten van BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - De gekleurde huizen van BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - FynbosZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - ProteaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Uitzicht op Tafelberg en KaapstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Kaap de Goede HoopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïn bij Boulders BeacZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïnkolonie bij Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - Bezoek de Cango CavesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - WaterfrontZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Een terrasje pakken bij de Waterfront

Paragliden vanaf Tafelberg in KaapstadDuiken met haaien in Gansbaai - Zuid-AfrikaBaby olifant valt in waterpoel Addo Elephant Park (Oostkaap)De Hoop Nature ReserveBo Kaap - Kaapstad


Reacties van reizigers (27)

"Schitterende reis in divers Zuid-Afrika"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark tot Kaapstad (op maat)

Corne Bruininckx - 11-07-2018
Schitterende reis in divers Zuid-Afrika met prima accommodaties. De accommodaties waren van hoog en zeer gastvrij niveau, de ene keer in de stad of dorp de andere keer een aantal kilometer van de bewoonde wereld. Indien het laatste het geval is, ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Vakantie in een land met een scherp randje"

Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)

John - 26-04-2018
De rondreis in een zin: Een prima vakantie in een land met een scherp randje.    De meeste accommodaties zijn goede onderkomens: - Kaapstad: goede verzorging en een leuke omgeving  - Agulhas: TOP ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastische vakantie in een prachtig land"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Lisanne - 20-03-2018
In een zin: Fantastische vakantie in een prachtig land De accommodaties waren over het algemeen prima. Met name de accommodatie in Johannesburg, Stellenbosch en Hermanus zijn erg mooi. De minste  accommodatie  was in Graskop. De excursies die ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fantastisch, een bijzondere gedenkwaardige reis."

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Addo

Kitty - 06-02-2018
In een zin: Fantastisch, heel bijzonder en gedenkwaardig, een aanrader!   De accommodaties waren overwegend super goede accommodaties. De accommodaties die eruit sprongen waren ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijk en zeer afwisselende reis door Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mariëtte Schuringa- de Groot - 04-09-2017
In een zin, dit was een onvergetelijke en zeer afwisselende reis! De accommodatie was in het algemeen sfeervol en kleinschalig. Onze beste herinneringen is aan Umlani, een fantastisch bushcamp met een hele fijne sfeer. Minste vonden wij de accommodatie in Loskopdam, omdat dit...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Fantastische afwisselende reis in een geweldig land!"

Zuid-Afrika reizen: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo

Saskia Hopman - 21-08-2017
Fantastische afwisselende reis in een geweldig land! Alle accommodaties waren mooi en centraal gelegen. De mooiste waren de safari tenten niet ver van Addo Elephant Park. Dit was echt geweldig! De Township excursie bij Kaapstad was echt een ervaring. Onze gids moes...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Hele varierende vakantie: vele mooie dingen gezien en gedaan!"

Zuid-Afrike Reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Richard Schaap - 31-07-2017
Een hele leuke vakantie waarin we vele mooie dingen hebben gezien en gedaan! Heel variërend! De accommodaties waren prima, met de accommodatie in Stellenbosch die er voor ons uitsprong!   Aan te raden excursies:...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Boeiende en mooi vakantie in een afwisselend land"

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute en Kruger National Park

Jo Althoff - 28-07-2017
Zuid Afrika is een mooi afwisselend land, er is veel te zien en te beleven van Kaapstad, via de Tuinroute, Wijnroute en Kruger Nationaal Park. We hebben een boeiende en mooie vakantie gehad, met een paar minpuntjes. Over het algeheel waren de accomodaties...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Geweldige en gevarieerde vakantie in het mooie Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: gevarieerde vakantie in het mooi Zuid-Afrika

Nynke Hoogma - 09-05-2017
Onze vakantie in één woord: Geweldig! We hebben echt een super leuke, gevarieerde vakantie gehad! We vonden Zuid-Afrika heel erg mooi, met vriendelijke mensen en hebben genoten. De accommodaties waren goed. Het was leuk om iedere keer weer in een ander huisje of kam...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Afwisselende locaties in Zuid-Afrika waar we direct verliefd op waren!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad!

Herman Slegt - 06-03-2017
Afwisselende locaties waar we direct verliefd op waren en langer wilden blijven! We verbleven in verschillende types accommodaties, wat erg leuk was. Onder andere de volgende lodges sprongen er uit: Tsitsikamma (uit het huisje zicht op de br...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een bijzonder land vol tegenstellingen!"

Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Addo - olifanten

Sandra Kapoh - 07-02-2017
De organisatie van de reis wat betreft informatievoorziening, contacten met gidsen en de excursies was heel goed. De accommodaties waren bijna allemaal heel leuk. Die eruit sprongen waren Mooiplaats in Oudtshoorn, het artdeco hotel in Montagu en de citrus farm van Keith o...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een super vakantie langs de tuin- en wijnroute"

Port Elizabeth - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad - Tafelberg - Kaap de Goede Hoop

Veerle van de Ven - 31-08-2016
We hebben een super vakantie gehad! We verbleven vrijwel altijd in nette en leuke locaties. De accommodatie in Oudtshoorn vonden we geweldig (en een leuke menukaart!). Ook het hostel in Tsitsikamma was top met behulpzaam en vriendelijk personeel. We raden andere reizigers drie ac...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een mooie reis van Krugerpark tot Kaapstad"

Krugerpark - Swaziland - St. Lucia - Hluhluwe - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Niels van Norel - 22-08-2016
We hebben een mooie reis in Zuid-Afrika gemaakt. We verbleven in afwisselende locaties en hebben aan diverse activiteiten deelgenomen. De ochtendwandeling in het Krugerpark met een ranger, het bezoek aan een struisvogel farm in Oudtshoorn en de excursie na...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een super vakantie over de Tuinroute en Wijnroute in Zuid-Afrika"

Port Elizabeth - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad - Tafelberg - Addo Nationaal Park

René en Jennifer Monster - 18-08-2016
Onze vakantie was echt een super vakantie waar wij nog jaren aan terug zullen denken. De totale organisatie van de reis was goed, de informatievoorziening ook. De goede routebeschrijvingen en de mooie wegenkaart waren fijn, we hadden geen TomTom nodig. Er was veel varia...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Van Krugerpark naar Kaapstad: om nooit te vergeten!"

Krugerpark - Swaziland - St. Lucia - Hluhluwe - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Hermanus - Stellenbosch - Kaapstad

Piet Kok - 15-08-2016
Dit was een vakantie om nooit te vergeten. We hebben veel meegemaakt en veel mooie mensen ontmoet. De dieren en de natuur zijn heel kleurrijk, schitterend en overweldigend. We verbleven in diverse accommodaties en die waren bijna allemaal heel goed. De kamers in Hazyview waren geweldi...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Safari aan de Tuinroute: prachtige natuur, cultuur, vriendelijke mensen"

Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Albertinia - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Safari Addo Elephant Park

Natasja Bruëns - 15-08-2016
Zuid Afrika is voor ons prachtige natuur, cultuur, vriendelijke mensen, tegenstelling rijk/arm en blank/zwart. Het bezoek aan township Langa en het Apartheidmuseum was indrukwekkend, aangrijpend en leerzaam. We hadden dit niet willen missen. De game drives waarbi...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een diverse Zuid-Afrika reis, in het kader van de Two Oceans Run!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - De Hoop - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Addo

Anja en Peter Kampen - 08-04-2016
Door de verschillende gebieden die we gezien hebben en omstandigheden, is onze reis langs de Tuinroute van Zuid-Afrika heel divers geweest. Wat voor ons eruit sprong was "De Hoop Nature Reserve" Helaas zaten we hier maar 1 nacht. Ook de...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een Fantastische Zuid-Afrika reis!"

Zuid-Afrika reis: Krugerpark - Stellenbosch - Kaapstad

Marije Riedstra - 17-03-2016
We hebben een reis op maat gemaakt door Zuid-Afrika, met inclusief een 4 daagse safari in Krugerpark (wij zijn aangesloten bij een groepsreis geregeld door Footprint Travel), de wijnen en wijnboerderijen van Stellenbosch en met alle pracht in Kaapstad en omgeving. Allen waren hoo...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtig! Warm .. letterlijk en figuurlijk! Ontzettend genieten tijdens onze Zuid-Afrika reis."

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Oudtshoorn - Knysna - Tuinroute - Wijnroute

Colette Jacquemijns - 07-03-2016
Prachtig hebben we het gehad in Zuid-Afrika. Het was ontzettend genieten en zo relaxed! Zo veel bijzondere dingen die we gezien en meegemaakt hebben. Het was warm, letterlijk en figuurlijk. Ook het eten en drinken was heerlijk. De guesthouses, lodges en B&B's waar wi...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben een heerlijke tijd gehad in Zuid-Afrika!"

Rondreis Zuid-Afrika: Ontdek de West-Kaap van Cederberg tot De Hoop (Kaapstad-Kaapstad)

Jacques Rovers - 11-02-2016
We hebben een heerlijke tijd gehad in Zuid-Afrika!  De accommodaties waren prima! Kaapstad, de Hoop Nature Reserve, inclusief een fijn restaurant met een mooie wijnkaart, heel chic overnacht in Sedgefield. Oudtshoorn was ook heel fijn met een goed resta...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben een fantastische Zuid Afrika reis gemaakt, waar we nog veel en vaak aan zullen terugdenken!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Krugerpark - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad

Walter Buitendijk - 11-01-2016
Wat een fantastische reis hebben we gemaakt. We zullen nog vaak aan deze reis terugdenken! We zijn heel tevreden over de verschillende accommodaties. Voor ons sprong de accommodatie in Oudtshoorn er uit. Wat een schitterende locatie! Verder vonden we de locatie in Addo tegek. Min...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Zuid-Afrika reis was boven verwachting!"

Zuid-Afrika reizen: Krugerpark - Panoramaroute - Kaapstad - Stellenbosch

Laurie Visser - 04-01-2016
Onze reis door Zuid-Afrika was boven verwachting. De accommodaties die geboekt zijn via Footprint Travel zijn over het algemeen heel erg goed bevallen. Wij hadden vrij laat geboekt, in een drukke periode. Het is Sanne toch gelukt om (meer dan) prima accommodaties te regelen met de ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"In 1 woord: SCHITTEREND! Onze Zuid-Afrika reis van Kaapstad tot Port-Elizabeth"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Port Elizabeth

Rob en Angela Broers - 04-01-2016
Onze reis omschrijven we in 1 woord: SCHITTEREND!!!!   Wij hebben niets willen missen van de gehele reis. Letterlijk elke plek en accommodatie is een hoogtepunt geweest!  Voornamelijk de accommodaties in Stellenbosch, Tulbagh,&nbs...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Iedere dag in Zuid-Afrika was een hoogtepunt!"

Zuid-Afrika reizen: Rondje Tuinroute

Kim Fast - 15-12-2015
Wat een gave reis! Vooral de variatie was heel erg leuk. Het was iedere keer weer een verassing waar we nú weer terecht zouden komen. Van een hippe stads-guesthouse tot een compleet middeleeuws afgelegen landhuis. Het was allemaal leuk! Het gaafste vonden we de Guesthouse in Ou...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De hele Zuid-Afrika reis is een aanrader. Zoveel moois te zien onderweg!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus - De Hoop - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Addo

Areane Devilee - 30-11-2015
Onze Zuid-Afrika reis was een fantastische belevenis.   Onze hoogtepunten: In Kaapstad de Goede Doelen Township tour met Brian. Neem de rode bus de eerste dag in Kaapstad dan krijg je een goed beeld van d...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Imponerende Zuid-Afrika en Namibië reis door Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibië"

Zuid-Afrika en Namibië reizen: Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibie

Astrid Eegerdingk - 26-10-2015
Wat een imponerende trip door Zuid-Afrika en Namibië hebben we gehad. Het is een onvergetelijke reis voor ons.. Eigenlijk één en al hoogtepunt! De reis is prima georganiseerd en de accommodaties en het reisprogramma zijn zeer gevarieerd. Daardoor blijft het alt...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De olifanten in Addo Park lopen letterlijk vlak voor je neus. Geweldig!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Tuinroute - Montagu - Oudtshoorn

Slavka Derksen - 28-09-2015
We hebben een fantastische reis door Zuid-Afrika gemaakt. We hebben genoten! Alles was een fantastische ervaring, maar  Addo park was ons hoogtepunt. De olifanten lopen letterlijk vlak voor je neus. Geweldig.   De organisatie was prima. We hebben goede...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie