Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken

Zuid-Afrika reizen - Kaapstad - Stellenbosch - Hermanus - Oudtshoorn - Knysna - Garden Tuin Route - Route 62 - Addo Elephant Park

Bezoek Robbeneiland, De Tafelberg en Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad. Bewonder de witte Cape Dutch huizen en wine&dine in de groene wijnlanden. Spot een struisvogel in Oudtshoorn en verwonder je over de Cango Caves. Bezoek Monkeyland bij Knysna. Roetsj in Tsitsikamma door de bomen. Zie de olifanten van Addo Elephant Park poedelen in het water. Het reisschema is zo gemaakt, dat je alle tijd hebt om van alle mooie plekjes te genieten.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Robbeneiland Kaapstad
  • Tafelberg Kaapstad
  • Kaap de Goede Hoop
  • Wijnproeven Stellenbosch
  • Struisvogels Oudtshoorn
  • Canopy tocht Tsitsikamma
  • Olifanten Addo Park
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad
Dag 5: Kaapstad
Dag 6: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 7: Stellenbosch
Dag 8: Stellenbosch – Tulbagh/Hermanus
Dag 9: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 10: Montagu - Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn - Knysna
Dag 13: Knysna
Dag 14: Knysna - Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 15: Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 16: Tsitsikamma - Addo
Dag 17: Addo
Dag 18: Addo – vliegveld Port Elizabeth
Dag 19: Aankomst Nederland
Dag tot dag

Dag 1: Begin van je Zuid-Afrika vakantie!

Begin van je Zuid-Afrika vakantie!
Op het vliegveld begint je Zuid-Afrika avontuur eigenlijk al. Het fijne van een vakantie naar Zuid-Afrika is, dat er nauwelijks tijdverschil is, zodat je geen last hebt van een jetlag. Hoogstens slaap je wat minder in het vliegtuig. Met bijvoorbeeld British Airways slaap je in het vliegtuig en kom je de volgende morgen aan. 

Dag 2: Aankomst Kaapstad, the 'Mother city'

Aankomst Kaapstad, the 'Mother city'
Bij aankomst in Kaapstad staat een meet&greet persoon klaar om je reisdocumenten te overhandigen en de weg te wijzen. Ook staat er een transfer klaar om je naar je accommodatie te brengen (tenzij je besluit direct de auto vanaf het vliegveld mee te nemen). Misschien heb je vandaag alleen maar zin om bij het zwembad te liggen of bij de Waterfront wat te gaan eten in het haventje. Heb je meer energie, dan staan bij de komende dagen veel suggesties. Kom je 's ochtends aan, dan kun je uiteraard ook de transfer laten vervallen en zelf de auto meenemen vanaf het vliegveld. (Met KLM vertrek je ’s ochtends en kom je dezelfde avond laat nog aan. Reisdag 1 vervalt dus. Het is niet zo fijn om 's avonds laat nog te rijden, neem dan zeker de transfer naar je accommodatie en laat de volgende dag je auto bezorgen bij de accommodatie.) Afstand: ±  25 km
 
NB: De genoemde afstanden zijn de rechtstreekse afstanden tussen de accommodaties. Uiteraard rij je meer omdat je bezienswaardigheden gaat bekijken. Wil je je CO2 uitstoot compenseren via www.greenseat.nl, gebruik dan je dagteller. Je zult goede snelweg afwisselen met kleinere wegen, wat je gemiddelde snelheid omlaag brengt tot ongeveer 50 km/uur.

Dag 3: Kaapstad verkennen

Kaapstad verkennen
Vandaag heb je alle tijd om de stad te verkennen. Je kunt beginnen bij het oudste gebouw: Kasteel De Goede Hoop, door de VOC gebouwd. Op de Green Market Square, vol met marktkraampjes  kun je een koffietje op het plein doen. Loop vanuit hier naar de Company Gardens, de vroegere VOC tuinen. Verdiep je ook in de 'Hidden treasures' de verborgen schatten zoals het District Six museum, het Streetwires project en ga een hapje eten bij de Bokaap Kombuis. Of breng een bezoek aan de Waterfront, een winkelcentrum met restaurantjes aan de haven. Een ander goed idee om je te oriënteren op de uitgestrekte stad is een toertje met de rode hop-on-hop-off bus. Je rijdt rondom de Tafelberg, waar de stad omheen is gegroeid en ziet de verschillende baaien om de stad. Je komt op plekken waar je anders misschien niet zo snel komt, zoals het originele T-bag design in Hout Bay, waar je ook naar het zeehonden eiland kunt gaan. De bus stopt ook bij de Kirstenbosch Botanische tuinen, welke bekend staat als een van de mooiste botanische tuinen ter wereld en is uitgeroepen tot werelderfgoed.

Dag 4: Robbeneiland en Tafelberg

Robbeneiland en Tafelberg
Zodra het goed weer is (het mag niet hard waaien), pak dan de boot naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangenen heeft gezeten. Of ga met de kabelbaan de Tafelberg op, uitgeroepen tot één van de 7 wonderen der natuur. Ligt er een wit ‘tafelkleedje’ op de Tafelberg, dan wordt het uitzicht beperkt door het wolkendek en kun je niet omhoog.Tip: Je hoeft natuurlijk niet de volgorde aan te houden zoals wij die hier beschrijven. Als je naar Robbeneiland wilt of de Tafelberg wilt, ga dan zodra het goed weer is.

Dag 5: Optionele excursies Kaapstad: Bokaap Kooksafari of Go Local Township Tours

Optionele excursies Kaapstad: Bokaap Kooksafari of Go Local Township Tours
We hebben een aantal optionele excursies voor je geselecteerd en deze excursies zijn echte smaakmakers. Bij de Bokaap Kooksafari ga je koken (en eten uiteraard) in de stijl van de Cape Malay. Maak een wandeling door deze fotogenieke en kleurige wijk, met huizen in alle kleuren van de regenboog. Bij de Goede doelen Township Tour bezoek je hoopgevende projecten in de townships. Een erg indrukwekkend en onvergetelijk bezoek. Of wandel door een van de grootste townships en hoor en zie waarom je gids Trots op zijn Township is. Je kunt zelfs gaan paragliden vanaf Signal Hill. Lees er meer over onder Excursies op onze website. Wil je meer zien van Kaapstad, plan gerust een extra dagje in, vervelen zul je je zeker niet. Voor meer informatie, zie Extensies.

Dag 6: Kaap de Goede Hoop en pinguïns op Boulders Beach bij Simonstown

Kaap de Goede Hoop en pinguïns op Boulders Beach bij Simonstown
Van Kaapstad naar Stellenbosch is een korte rit, dus vandaag is er genoeg tijd voor de trip naar het schiereiland met het Nationaal Park Kaap de Goede Hoop, waar veel schepen zijn vergaan. Op de heenweg kun je via Chapmans Peak rijden, met mooie uitzichten over de baaien. Vlakbij Simonstown, kun je de pinguïnkolonie van Boulders Beach zien. De 3000 waggelende Afrikaanse pinguïns zijn toch wel een bevreemdend gezicht, als je bedenkt dat je op het Afrikaanse continent staat!
 
Stellenbosch is bekend om haar prachtige landschappen, Cape Dutch architectuur, maar natuurlijk vooral de wijn. Het hele gebied is bezaaid met wijnboerderijen. Bij het toeristenbureau is een stadwandeling te boeken of een plattegrond te koop om zelf door het historische stadje te wandelen. Stellenbosch is een gezellige studentenstadje om rond te lopen. Afstand: ± 45 km

Dag 7: Wijnproeven en fietsen in Stellenbosch

Wijnproeven en fietsen in Stellenbosch
Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch tal van gerenommeerde wijndomeinen voor proeverijen te bezoeken. Dit kun je natuurlijk zelf met de auto doen. Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn. Een echte aanrader vinden wij de fiets & wijn excursie. Op de fiets geniet je echt van de prachtige omgeving vol wijngaarden. De gids geeft uitleg en je krijgt meer te zien van het wijnproces, dan wanneer je zelf rondrijdt. Ideaal natuurlijk omdat de bestuurder niet de ‘BOB’ hoeft te zijn, maar ook kan genieten van de lekkere Zuidafrikaanse wijntjes. Voor meer informatie kijk onder excursies.

Dag 8: Cape Dutch dorpje Tulbagh of walvissen spotten in Hermanus

Cape Dutch dorpje Tulbagh of walvissen spotten in Hermanus
Vandaag ga je naar Tulbagh, tenzij het walvisseizoen is (juni tot september), dan kun je (als je wilt) naar Hermanus. Geef dus zelf aan welke route je kiest. (Tip: Het is ook mogelijk om een walvisboottocht vanaf Knysna te doen of vanaf de duinen van De Hoop de walvissen te spotten (zie extensie).)
 
a) Cape Dutch dorpje Tulbagh
Het charmante historische stadje Tulbagh ligt in de wijnlanden van de Boland. De vallei is bijna volledig omgeven door majestueuze bergketens, een schilderachtig landschap. De stad staat bekend om haar prachtige omgeving en de historische Cape Dutch architectuur (1699). Tulbagh heeft naar onze mening de mooiste straat van heel Zuid-Afrika. In Tulbagh kun je bijvoorbeeld naar 'Hidden Treasure' Moniki Chocolates gaan. In deze kleinschalige onderneming krijg je voor een paar euro een korte uitleg over het proces van chocolade maken en mag je drie chocolaatjes proeven. Een paradijs voor chocolade liefhebbers met chocolade creaties van amarula, chili, port en sneeuwballen. Ben je toe aan een massage na al dat autorijden, dan is er ook een fijne dagspa, waar verschillende massages zoals de Fynbos Herbal Massage zijn te boeken. Afstand: ±  95 km

b) Walvissen spotten in Hermanus of kooiduiken met haaien
De stad Hermanus, oorspronkelijk een vissersdorpje, heeft de naam de beste plaats in de wereld te zijn van waar je walvissen kunt spotten vanaf het vasteland. De zuidkapers (of Australische walvissen) die hier komen ‘kramen’ van juni tot en met november (piek: september-november) komen zeer dicht bij het land, wij zagen ze in Hermanus en Gansbaai gewoon vanaf de uitkijkpunten. Maar natuurlijk kun je ook meegaan met een bootsafari om de walvissen van nog dichterbij te zien. Je wilt de walvissen natuurlijk niet storen, dus wij hebben een FTTSA gecertificeerde bootsafari uitgezocht (zie excursies). 
 
Je kunt vanuit Hermanus ook het spectaculaire kooi duiken met witte haaien doen. In een kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Je kunt ook veilig op het dek blijven staan. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. (Zie excursies.) Beste periode: hele jaar door mogelijk, van mei tot september de beste omstandigheden.
Tip: Vanuit Stellenbosch naar Hermanus kun je in het Overberg gebied een mooie route maken langs de kustweg. Pak de afslag  bij Gordons Bay voor de Route 44. Bij Cape Hangklip -het uiterste oosterlijke puntje van False Bay- kun je een pinguin kolonie zien. Vervolg je route via Betty's Bay en Kleinmond Bay naar Hermanus. Afstand: ±  100 km

Dag 9: Romantisch Victoriaans stadje Montagu

Romantisch Victoriaans stadje Montagu
a)
Vanuit Tulbagh kun je op je gemak aan de schitterende Route 62 beginnen. Je passeert allerlei kleine dorpjes en je kunt waar je wilt stops maken. ‘Kodak-momentje!’, zal vandaag regelmatig geroepen worden, want deze omgeving is verbijsterend mooi. Afstand Tulbagh - Montagu: ± 135 km.
 
b)
In Hermanus kun je 's ochtends op een boot stappen voor een walvis safari indien dit gistermiddag niet is gelukt of om te gaan kooi'duiken' met witte haaien. Tip: pak na een stuk op de N2 te hebben gereden, de binnendoor weg via de wijnlanden van Bonnievale en Ashton. Afstand Hermanus - Montagu: ± 150 km.
 
Wij vielen head over heals voor de romantische sfeer in Montagu, gelegen aan de legendarische Route 62. De huizen uit de Victoriaanse tijd zijn versierd met ‘broekie lace’, witte ijzeren versierselen op de veranda’s die doen denken aan de kanten randjes van de lange onderbroeken die de dames in die tijd onder hun rokken droegen. Je kunt een leuke stadwandeling maken, er zijn op de route ook leuke winkeltjes waar veel lokale producten worden verkocht. Zoals de 'Zipper' bag en de heerlijke bodylotion die ook in het guesthouse wordt gebruikt. Montagu is de thuisbasis van de beroemde muskaatdessertwijn en hier komt het gedroogde tropische fruit vandaan. Op de route ligt het Joubert huis, ingericht zoals de eerste Nederlandse kolonisten leefden. Montagu is ook bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen, waar je lekker kunt ontspannen in een mooie omgeving, wellicht nadat je een wandeling op ‘Lover’s Walk Trail’ hebt gemaakt.
 

Dag 10: Route 62 en struisvogelhoofdstad Oudtshoorn

Route 62 en struisvogelhoofdstad Oudtshoorn
Vandaag draait de reis om de mooie Route 62. Er is voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’  Bij Berrydale wacht je een leuke verrassing als je stopt bij mini restaurantje The Blue Cow, ze verkopen hier ook allerlei lokale producten, zoals Honeybushthee, en cadeautjes van gerecycled materiaal.  Vlakbij  Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. In De Oude Parochie in Ladismith, kun je de lokaal gemaakte Goudse kaas voor bij je port kopen. Het volgende minuscuul kleine dorpje Calitzdorp wordt namelijk de ‘port hoofdstad’ genoemd. Rij langs het restaurantje ‘Het dorpshuis’ en door de mooie Queenstreet om bij de eco-vriendelijke wijnboerderij Boplaats deze port te proeven die vele prijzen in de wacht heeft gesleept.
 
Vandaag kom je aan in Oudtshoorn, in het hart van de Kleine Karoo. De kleine stad staat bekend als de ‘struisvogelhoofdstad’ van de wereld. Families kunnen terecht bij Wilgewandel, met kamelen, ezels, struisvogels en avontuur voor elke leeftijd. Ook de Cango Wildlife Ranch is een favoriet voor jong en oud met krokodillen, pythons, leeuwen en vriendelijkere creaturen als apen en walibi’s. Ook de Olifanten Ontmoeting in een privé park valt bij alle leeftijden in de smaak. Afstand: ±  240 km

Dag 11: Stokstaartjes, Struisvogels, Stalactieten en de Swartbergpas bij Oudtshoorn

Stokstaartjes, Struisvogels, Stalactieten en de Swartbergpas bij Oudtshoorn
Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelfarm niet ontbreken. Je kunt hier zelfs op een struisvogelei staan! Vandaag heb je de hele dag voor Oudtshoorn en omgeving. Wil je de stokstaartjes zien (in het Engels ‘meerkat’ genoemd, dit is in het Nederlands echter de naam voor een apensoort), dan zul je voor dag en dauw op moeten staan. Samen met de gids wacht je stil tot de zon de holletjes van de beestjes, bekend uit de Lion King, verwarmt. Een voor een komen de stokstaartjes roerloos in de zon staan. (Als je deze stokstaartjes excursie wil doen, kunnen we deze excursie alvast voor je boeken. Helaas worden kinderen onder de 8 jaar niet toegelaten.) 
 
In de beroemde Cango grotten zie je enorme ‘zalen’ met grillig gevormde stalactieten en stalagmieten. Natuurlijk mag een bezoek aan een struisvogelfarm niet ontbreken. Je kunt hier zelfs een ritje op een struisvogel maken! Maar je kunt ook met de auto de noordelijk gelegen Swartberg pas exploreren; een pas met een schitterend uitzicht over de Karoo. De dag kun je stijlvol afsluiten met een Cap Classique, de Zuidafrikaanse champagne, proeverij.

Dag 12: Tuinroute bij Knysna aan zee

Tuinroute bij Knysna aan zee
Bij Oudtshoorn verlaat je de Route 62, en bij George kom je op de N2, om vanaf hier het mooiste stuk van de Garden of Tuinroute te rijden. De kustplaats Knysna is bekend om zijn lagune en oesters. Het is een gezellig plaatsje om aan het haventje wat te gaan eten. Afstand: ± 130 km

Dag 13: Knus Knysna aan de kust

Knus Knysna aan de kust
De lagune van Knysna opent tussen twee zandsteen kliffen ‘The Heads’ genaamd. Heb je zin in beweging, neem dan de boot naar de westelijke Klif en maak een wandeling door het Featherbed Nature Reserve. Heb je een luie bui, maak een lange wandeling over het uitgestrekte strand van Buffalo Bay of ga er lekker gestrekt. In het walvisseizoen is het ook mogelijk om vanuit Knysna of het nabij gelegen Plettenberg een walvisexcursie te doen.

Dag 14: Apen, vogels, of big cats bij Plettenberg

Apen, vogels, of big cats bij Plettenberg
Dit deel van de tuinroute wordt de Sunshine Coast genoemd. Onderweg kun je een stop maken bij 1 of 2 parken rondom Plettenberg. In Monkey Land worden wilde apen gerehabiliteerd die in dierentuinen of door mensen bij hun huis zijn gehouden. Birds of Eden is ’s werelds grootste vrije voliére met een 2 hectare grote koepel over het bos. Deze 2 parken worden speciaal aangeraden door dierenwelzijnorganisaties in Zuid-Afrika. Tanikwa Wildlife Rehabilitation Centre is Fair Trade gecertificeerd, hier kun je de dieren die niet meer in het wild kunnen worden vrij gelaten van dichtbij zien. Om de dieren zo natuurlijk mogelijk te laten leven is er een no touch beleid. Ook de leefomgeving is zo natuurlijk mogelijk, en een leeuw kan verstopt tussen bosjes liggen te slapen. 
Tsitsikamma is het Khoi-San woord voor een plaats van vele wateren. Maak een wandeling over de hangbrug met diep onder je de golven en klim naar De Uitkijk. Je hebt een fijn zelf-catering huisje, met uitzicht op zee. Heb je geen zin om te koken of te ‘braaien’ (barbecueën), dan is er ook een restaurantje. Wij vonden het een heerlijke plek om tot rust te komen, in het relaxte zelfcatering huisje.

Dag 15: Door de boomtoppen roetsjen in Tsitsikamma

Door de boomtoppen roetsjen in Tsitsikamma
Tsitsikamma is een bos aan zee, en er zijn outdoor activiteiten zoals wandelen (wandelpaden van circa 2,5 uur) of kajakken op de Storms rivier met een gids. De dapperen onder ons kunnen bij de nabijgelegen Bloukrans Bridge de beroemde bungee jump met de hoogste duik (216 m) in de wereld maken. Een ander leuk optionele excursie is de door Fairtrade in Tourism geaccrediteerde Canopy tour. Tijdens deze adventure trip suis je via kabels door de boomtoppen van het inheemse bos, waarbij je ook nog eens van alles over dat bos leert. Een waar avontuur en voor iedereen van 7 tot 70 jaar zonder hoogtevrees geschikt!

Dag 16: Slapen bij de biologische boer

Slapen bij de biologische boer
Je verblijft op een biologische citrusboerderij bij het dorp Addo en wij vonden het heel leuk om met boer Keith langs de citrusbomen te lopen en hem gepassioneerd hierover te horen vertellen. Ben je hier in geïnteresseerd, vraag dan of boer Keith tijd heeft om je de bomen te laten zien. Je jus d’orange smaakt nog lekkerder, nu je weet hoeveel liefde en energie er in zit! Afstand: ± 225 km

Dag 17: Olifant safari in Addo Elephant Park

Olifant safari in Addo Elephant Park
De hoofdingang van het Addo Elephant Park is een paar minuten rijden van de Bed&Breakfast. Trek je vandaag uit voor een echte selfdrive safari of ga je met een ranger op safari, dan heb je kans om dieren te spotten, zoals zebra’s, zwarte neushoorns, Kaapse buffels, luipaarden, leeuwen en wilde zwijnen. Voor de grijze reuzen kun je echter rustig aan doen, want de olifanten zijn vooral rond het middaguur aan het badderen en drinken in de waterpoelen. Bij één waterpoel telden we zo wel 50 olifanten. Het is best imponerend als zo’n reus op zijn gemakkie langs je auto loopt: best groot! In het park leven wel 450 olifanten, dus het moet gek gaan, wil je er niet een kudde treffen!

Dag 18: Vertrek vanuit vliegveld Port Elizabeth, the Friendly City

Vertrek vanuit vliegveld Port Elizabeth, the Friendly City
Vanuit Addo rij je gemakkelijk naar Port Elizabeth,vaak afgekort tot P.E. en bijgenaamd ‘The Friendly City’ en ‘The Windy City’. Vandaag vertrek je naar het vliegveld voor je vlucht naar Nederland. Vertrekt je vlucht pas ’s avonds, dan heb je nog een hele dag om een flinke strandwandeling te maken, souveniers te shoppen of relaxed op een terrasje te zitten en te genieten van je laatste vakantiedag. Afstand: ± 60 km.

Dag 19: Einde van je Zuid-Afrika reis

Einde van je Zuid-Afrika reis
Helaas zit je Zuid-Afrika vakantie er weer op! Ongetwijfeld heb je bij thuiskomst veel mooie foto’s om te laten zien en veel te vertellen over deze onvergetelijke Zuid-Afrika reis.

Hotel & Vervoer

Vervoer

Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 

Accommodatie

Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 

Kaapstad

In Kaapstad hebben we gekozen voor een guesthouse dat niet alleen een fris design en een zwembad heeft, maar ook geaccrediteerd is door Fair Trade in Tourism South Africa. Dat wil onder andere zeggen, dat iedereen, tot de schoonmakers aan toe, een eerlijk inkomen verdient én dat het guesthouse er alles aan doet om op allerlei fronten duurzaam te ondernemen. Het ligt in de wijk Seapoint. Deze wijk is gezellig, erg veilig, vlakbij de Boulevard gelegen en op loopafstand van restaurantjes.
 

Stellenbosch

In Stellenbosch hebben we gekozen voor een comfortabel guesthouse op een wijndomein, helemaal in de sfeer.
 

Tulbagh

In Tulbagh slaap je op een Wijnlodge, waar je ook kunt wijnproeven. De kamers zijn comfortabel en rustig gelegen en er is een mooi uitzicht. Het is een paar minuten rijden naar de hoofdstraat met restaurantjes, maar de lodge heeft ook een restaurant.
 

Hermanus

In Hermanus slaap je in een hotelletje met uitzicht op zee of een comfortabel klein guesthouse nabij het centrum.
 

Montagu

In Montagu slaap je in een nostalgisch art deco hotel, met een fijne tuin en zwembad. Vriendelijke staf en lekker eten. 
 

Oudtshoorn

In Oudtshoorn slaap je in een fijn guesthouse gelegen op het terrein van een werkende struisvogelboerderij. 
 

Knysna

Je slaapt in een rustig gelegen en bijzonder guesthouse in de nabijheid van winkels en restaurants. 
 

TsitsikammaNationaal Park

Je slaapt in het Nationaal Park zelf. Het zijn heerlijk comfortabele houten blokhutten, pal aan het water. Er is tv, maar wij vonden dit een heerlijke plek om een boek te lezen of vanaf je veranda naar de zee te staren en te genieten van de rust. Er is een eigen keuken, haal onderweg boodschappen. Er is –uiteraard zou een Zuid-Afrikaan zeggen- een braairekje. Heb je geen zin om te koken of te braaien, dan is er een restaurant. Slaap je liever in het stadje zelf, dan is dat ook mogelijk. 
 

Addo Elephant Park

Je slaapt op een organic citrusfarm, met slechts 5 gastenkamers. Er is een klein keukentje om even een simpele snack te maken. Als je hierin geïnteresseerd bent, is het erg leuk om te vragen of je een rondleiding kunt krijgen. Zijn er genoeg gasten, dan wordt er vaak een braai gemaakt (barbecue). Heerlijk en gezellig zo’n homemade braai.  Het ligt op ca. 10 minuten rijden van de ingang van Addo Elephant Park.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2019. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.720,- p.p.€ 1.087,- p.p.€ 1.298,- p.p.€ 1.087,- p.p.€ 1.214,- p.p.€ 1.087,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer en meet & greet vanaf vliegveld Kaapstad
 • 15 overnachtingen met ontbijt
 • 2 overnachtingen in zelfcatering huisjes (zonder ontbijt) in Tsitsikamma Park
 • 2 dagen entree (conservation fee) in Tsitsikamma Park

Exclusief:
 • Vluchten
 • Autohuur Zuid-Afrika
 • Transfer vanaf vliegveld
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Overige entrees of conservation fee, donaties en fooien.

Opmerkingen:
Kies welke huurauto je wilt rijden en bereken hier de prijs voor je huurauto Zuid-Afrika.
Inclusief: Super Cover verzekering, contractkosten en tweede chauffeur. 
Exclusief: One way fee: Kaapstad - Port Elizabeth.
 

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
Inclusief: boot, gids, uitleg, zwemvest, verzekering koffie/thee. Deze excursie duurt 2,5 uur.
 
NB: Deze excursie is uiteraard weersafhankelijk en kan hierdoor later vertrekken of in het geheel worden afgelast.

Excursie 2: Shark Cage Diving
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief: boot, gids, wetsuit, handdoek, ontbijt, koffie/thee en kleine snacks. Deze excursie duurt ca 3 uur.
 
NB: Deze tour is uiteraard weersafhankelijk en kan hierdoor later vertrekken (normaal om 7 uur) of in het geheel worden afgelast. Plan daarom een hele dag in Hermanus.

Excursie 3: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief transport, gids en bezoek aan projecten. De excursie duurt 4,5 uur.

Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Inclusief gids, kookcursus, recepten, uitgebreide lunch. De excursie duurt circa 4 uur.

Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
 • Inclusief: Gids ontmoet je op treinstation Kaapstad, samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje. Je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha inclusief.
 • Kies tussen halve dag of volle dag.

Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.
 • Inclusief: kookcursus, recepten en uitgebreide lunch.
 • Exclusief: Transport. Je kunt gemakkelijk je auto parkeren in de straat of een taxi nemen. Geen stadswandeling Bo-Kaap inbegrepen.

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
 • Inclusief uitgebreide lokale lunch, Engelssprekende gids en township wandeling.

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraag
 • Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats.
 • Duur: circa 2-3 uur

Excursie 9: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.
Inbegrepen: fiets, helm, gids, 2 wijnproeverijen en 1 brandy proeverij. De lunch betaal je zelf, en is a la carte. De rit is circa 9 km en begint met wat heuvels. Deze excursie duurt bijna de hele dag. Je kunt kiezen of je wel of niet gebruik wilt maken van een transfer. 
 

Excursie 10: Canopy Tour in Tsitsikamma Nationaal Park
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inbegrepen: transport vanaf het startpunt in Storms River, instructie, gidsen, harnas, lunch en drinkwater.
Extensies

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve


Weg van het massatoerisme en verblijf twee nachten in De Hoop Nature Reserve. Ga walvissen spotten vanaf de witte duinen, mountainbiken tussen Bontebokken, Bergzebra en elanden of maak een prachtige wandeling met een gids.

Dag 10: Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park

Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park
De reis gaat langs de mooie Route 62. Met twee nachten in De Hoop is er voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het kleine dorpje Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Bij Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. Het dorpje Berrydale is mooi gelegen en prima stop voor een kop koffie, misschien ontdek je net als wij de Blue Cow langs de kant van de weg even buiten Berrydale. Hierna verlaat je de mooie R62 en rijdt je richting Swellendam, een klein historisch plaatsje. Ook een prima stop onderweg.
 
Zoek je natuur, wil je wandelen, fietsen, walvissen spotten (in het seizoen) en een plekje dat buiten de gebaande paden ligt? Dan is De Hoop echt iets voor jou. Wat het reservaat absoluut uniek maakt zijn de witte duinen en het aangrenzende marinereservaat, een van de grootste beschermde marinegebieden van Zuid-Afrika. Heel interessant vinden wij de Marine Wandeling met een gids. Vraag bij aankomst bij de receptie naar de tijden, want deze wandeling wordt gehouden bij laagtij en dat is iedere dag op een ander tijdstip. In het seizoen, ongeveer van eind juni tot en met begin november (piek in september - november), heb je kans om vanaf de duinen walvissen te spotten. Flesje Zuid-Afrikaans wijn mee naar de duinen en een betere sundowner (genieten van een drankje terwijl de zon ondergaat) kun je niet bedenken! Maar ook buiten het walvisseizoen is hier ontzettend veel te doen, zoals mountainbiken tussen de dieren. Een gids kan je meer vertellen over het fynbosch en over de zeldzame dieren die hier leven. Het handigste is om je activiteiten direct bij aankomst te boeken bij de receptie. Je slaapt in een zelfcatering huisje, dus breng zelf je boodschappen mee. Zelf koken, bijvoorbeeld barbecueën, vinden wij een typisch Zuid-Afrikaanse ervaring. Een Zuid-Afrikaans flesje wijn erbij maakt het helemaal af. Maar heb je toch geen zin om te koken of barbecueën, dan kun je ook naar het uitstekende restaurant in het reservaat gaan.
Afstand Oudtshoorn-De Hoop: ± 280 km

Dag 11: Wandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat

Wandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat
De Hoop Nature Reserve is echt een plek om lekker actief te bewegen. De Marine Wandeling met de gids is uniek en wordt maar één keer per dag gedaan, dus het handigste is daar de rest van je activiteiten op af te stemmen. Bij laagwater zie je dat de poelen op de rotsen wemelen van het leven, zoals oesters en mosselen. Laagwater is iedere dag op een ander tijdstip, er hangt een bord met de tijdstippen van die week. Vervolgens raden we je aan de rest van het park te verkennen.
Op het reservaat van maar liefst 34.000 hectare groot loopt klein wild rond, zoals de zeldzame bontebok, Kaapse bergzebra en eland, waardoor je zelf lekker op pad kunt in de mooie natuur. Het zijn dus maar een paar soorten dieren, maar wel heel bijzondere dieren, die je niet zo vaak ziet. De Hoop is geen reservaat om in de auto te blijven zitten, dan zie je niets. Ga wandelen of huur mountainbikes en ontdek het reservaat op eigen gelegenheid. Of ga op pad met een gids. Dat laatste kan per mountainbike en is een aanrader, want een gids ziet veel meer in het fynbos dan jij als leek. Wat fynbos precies is, kan de gids je laten zien. De Hoop is namelijk onderdeel van de Cape Floral regio, een Unesco erfgoed en één van zes planten koninkrijken ter wereld. De Cape Floral regio is een van de vruchtbaarste gebieden voor planten ter wereld. Het vertegenwoordigt slechts 0,5% van de oppervlakte en toch maar liefst 20% van de flora van het Afrikaanse continent. De diversiteit, dichtheid en de endemie van de flora in deze regio behoren tot de hoogste ter wereld. De gids stopt regelmatig om je iets aan te wijzen of uit te leggen. Net als met de Marine Walk is ook hier veel meer aan het fynbosch landschap te ontdekken, dan je op eerste gezicht zou vermoeden. Daarna kun je de rest van de dag van je gehuurde mountainbikes gebruik maken. Lekker zo'n dag uit de auto en actief bezig zijn. 
 

Dag 12: Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus

Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus
Tip: Heb je vandaag genoeg tijd, dan kun je vanuit Bredasdorp (ten westen van De Hoop) een omweg (enkele reis circa 40 kilometer/een half uur rijden) naar Cape Agulhas maken. Het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent! 
 
a) Wijnproeven in Stellenbosch
Je verblijft vannacht in principe in Stellenbosch, een historisch én gezellig studentenstadje waar je heerlijk kunt eten en wijn proeven. Doordat je hier 2 nachten slaapt kun je morgen optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Aanrader! Afstand: ± 225 km
 
b) Walvissen en haaien in Hermanus
Je kunt er echter ook voor kiezen om 1 nacht naar Hermanus te gaan. Is het walvisseizoen (juni t/m november) dan kun je hier een walvisboottocht doen, als je denkt dat je er na De Hoop nog niet genoeg van hebt gehad. Je kunt hier ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen (mei t/m september). In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 140 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad
Dag 5: Kaapstad
Dag 6: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 7: Stellenbosch
Dag 8: Stellenbosch – Tulbagh/Hermanus
Dag 9: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 10: Oudtshoorn - De Hoop
Dag 11: De Hoop Nature Reserve
Dag 12: De Hoop NR - Stellenbosch/Hermanus
Dag 13: Oudtshoorn
Dag 14: Oudtshoorn - Knysna
Dag 15: Knysna
Dag 16: Knysna - Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 17: Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 18: Tsitsikamma - Addo
Dag 19: Addo
Dag 20: Addo – vliegveld Port Elizabeth
Dag 21: Aankomst Nederland

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.€ 425,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in Kaapstad


Wil je meer tijd door brengen in Kaapstad? Voeg deze extensie toe aan je reisprogramma.

Dag 6: Extra dag in Kaapstad

Extra dag in Kaapstad
Kaapstad is een heerlijke stad, waar veel te doen is. In de stad zelf is veel te doen, er zijn verschillende musea, veel shops, en gezellige restaurantjes. We hebben leuke excursies geselecteerd. En er zijn mooie stranden om een dagje bij te komen, de beroemste is Camps Bay.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kaapstad:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad
Dag 5: Kaapstad
Dag 6: Kaapstad
Dag 7: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 8: Stellenbosch
Dag 9: Stellenbosch – Tulbagh/Hermanus
Dag 10: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 11: Montagu - Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn
Dag 13: Oudtshoorn - Knysna
Dag 14: Knysna
Dag 15: Knysna - Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 16: Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 17: Tsitsikamma - Addo
Dag 18: Addo
Dag 19: Addo – vliegveld Port Elizabeth
Dag 20: Aankomst Nederland

Extensie 2: Extra dag in Kaapstad
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 61,- p.p.€ 68,- p.p.€ 61,- p.p.€ 65,- p.p.€ 61,- p.p.


Extensie 3: Aankomst in Port Elizabeth


Je kunt een extra dag toevoegen in Port Elizabeth. Dit is prettig als je naar het vliegveld van PE moet of als je het gewoon wat rustiger aan wilt doen.

Dag 18: Aankomst in Port Elizabeth, the Friendly City

Aankomst in Port Elizabeth, the Friendly City
De stad, vaak afgekort tot P.E., is ook wel bijgenaamd ‘The Friendly City’ en ‘The Windy City’. Deze relaxte plaats staat tegenwoordig bekend als de Bottlenose Dolphin Hoofdstad van de wereld. De stad ligt 20 km van het vliegveld, je haalt of brengt hier dus gemakkelijk je huurauto. 
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Aankomst in Port Elizabeth:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad
Dag 5: Kaapstad
Dag 6: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 7: Stellenbosch
Dag 8: Stellenbosch – Tulbagh/Hermanus
Dag 9: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 10: Montagu - Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn
Dag 12: Oudtshoorn - Knysna
Dag 13: Knysna
Dag 14: Knysna - Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 15: Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 16: Tsitsikamma - Addo
Dag 17: Addo
Dag 18: Aankomst Port Elizabeth
Dag 19: Aankomst Nederland

Extensie 3: Aankomst in Port Elizabeth
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 64,- p.p.€ 49,- p.p.€ 54,- p.p.€ 49,- p.p.€ 52,- p.p.€ 49,- p.p.


Extensie 4: Safari aan de Garden Route


Een unieke mogelijkheid: maak in een open jeep twee safari's in een privé reservaat waar de Big Five en nog veel meer dieren (o.a. ook cheeta's!) leven.

Dag 10: Safari aan de TuinRoute

Safari aan de TuinRoute
Je vervolgt je weg over de N2, de Tuinroute voor een overnachting in een privé-safarireservaat. Deze lodge is ideaal om de Big Five te spotten aan de Garden Route; het is in malariavrijgebied, het ligt heel praktisch op de Tuinroute aan de N2 en voor een privé-safarireservaat (in het Engels private game reserve geheten) is het zeer goed betaalbaar. Er zijn twee safariritten in een open landrover met een ranger (in het Engels game drives geheten) inbegrepen, want daar kom je tenslotte voor. Omdat je blijft overnachten, maak je de safari’s ook nog eens op de beste tijdstippen, namelijk vlak voordat de zon ondergaat en vlak nadat de zon opkomt. De dieren zijn dan het meest actief en het beste te fotograferen.
Vanaf 2 uur ’s middags kun je inchecken, ben je vroeger dan kun je uiteraard in het restaurant al lunchen op eigen gelegenheid. ’s Middags kun je een duik in het zwembad nemen , een boek lezen op je eigen terrasje of het reptielenhuis of de cheeta-opvang bezoeken. Om 5 uur ’s middags vertrekt de avond safari. Vind je een sunset drankje gezellig, dan kun je die (op eigen kosten) van te voren bestellen in het restaurant en in de koelbox van de jeep meenemen. De rangers verspreiden zich slim over het grote terrein, en wat wij ook prettig vonden, is dat ze niet een dier opjagen door er met heel veel auto’s omheen te gaan staan. Afstand:±130 km

Dag 11: Big Five spotten en wie weet zelfs een cheeta!

Big Five spotten en wie weet zelfs een cheeta!
Vroeg uit de veren! Nog voor het ontbijt stap je in de open landrover. Heb je héél veel geluk, dan spot je misschien die cheeta die zich zo goed weet te camoufleren in het gras. Tip: Je ranger kan je vertellen over hoe het reservaat de cheeta probeert te beschermen tegen uitsterven.  Omdat het een behoorlijk open terrein is, kun je in dit reservaat goed dieren spotten:  zoals de bedreigde witte neushoorn, de Kaapse buffel of de zeldzame witstaartgnoe (ook zwarte wildebeest genoemd). Bijzonder, want de  witstaartgnoe is bijna uitgestorven. Er zijn prachtige antilopen die je niet vaak zo goed voor je cameralens krijgt als de bontebok, rode hartebeest, koedoe (kudu  in het Engels) en eland. Maar natuurlijk is er ook de elegante impala en de springbok. Verrassend genoeg is het soms zoeken naar de grote jongens zoals de giraffe en de olifant, die graag staan te eten tussen de bomen en zich goed weten te camoufleren. Hoogtepunt zijn natuurlijk de leeuwen die in een apart deel van het reservaat verblijven. Dit om te voorkomen dat ze per ongeluk die zeldzame witstaartgnoe of Kaapse buffel als lunchsnack verorberen. Als ze loom liggen te slapen zien de leeuwen er zo aaibaar uit. Maar als ze opeens opstaan, naar de landrover kijken en recht op je afkomen, dan ben je blij dat de ranger gas geeft!
 
Na de game drive ga je om een uur of 9 uitgebreid ontbijten en om 10 uur uitchecken. Tip:  Je kunt om 10:30 de rondleiding door het reptielencentrum doen. Met uitleg van de ranger is er veel te weten te komen over de slangen die er zijn. Ook zijn er krokodillen en een reuzenschildpad die vrij rond loopt. Wie durft mag zelf een slang vasthouden! 
 
Hierna vervolg je je route over de N2 naar wijnhoofdstad Stellenbosch (afstand: ± 320 km) of walvishoofdstad Hermanus (walvisseizoen juni t/m november) (afstand: ± 265 km)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Safari aan de Garden Route:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Kaapstad, meet&greet, transfer
Dag 3: Kaapstad
Dag 4: Kaapstad
Dag 5: Kaapstad
Dag 6: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 7: Stellenbosch
Dag 8: Stellenbosch – Tulbagh/Hermanus
Dag 9: Tulbagh/Hermanus - Montagu
Dag 10: Oudtshoorn - Albertinia, sunset game drive, diner
Dag 11: Albertinia – Stellenbosch/Hermanus, ochtend game drive, rondleiding reptielencentrum
Dag 12: Montagu - Oudtshoorn
Dag 13: Oudtshoorn
Dag 14: Oudtshoorn - Knysna
Dag 15: Knysna
Dag 16: Knysna - Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 17: Tsitsikamma NP, entree Tsitsikamma
Dag 18: Tsitsikamma - Addo
Dag 19: Addo
Dag 20: Addo – vliegveld Port Elizabeth
Dag 21: Aankomst Nederland

Extensie 4: Safari aan de Garden Route
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 217,- p.p.€ 145,- p.p.€ 169,- p.p.€ 145,- p.p.€ 159,- p.p.€ 145,- p.p.
Excursies

Hermanus

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)

Walvis Safari (juni-november)
Tijdens deze bootsafari ga je walvissen spotten, die van juli tot september vaak met hun jongen in de baai verblijven. In oktober en november zijn er minder walvissen in de baai en is de kans kleiner om ze te zien, maar het is nog wel mogelijk. De bootsafari vertrekt vanaf ‘kraamkamer’Kleinbaai, een buitenwijk van Hermanus, en wordt begeleid door een marine-gids. Elke vergunninghouder heeft zijn eigen gebied, het is dus geen ‘file’ van boten, en onze operator mag de walvis tot op 50 meter naderen. De walvis wordt dus nooit opgejaagd, maar soms zijn ze nieuwsgierig en komen ze zelf dichterbij. Een fantastisch moment! Verder zie je zeehonden, pinguins en zeevogels, en er is een kans dat je zelfs witte haaien, dolfijnen en humpback walvissen ziet.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 

Excursie 1: Walvis Safari (juni-november)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 2: Shark Cage Diving

Shark Cage Diving
Na een briefing stap je in Kleinbaai op de boot. Onderweg zou je zomaar Afrikaanse pinguïns, zeevogels, Kaapse zeehonden en in het seizoen zelfs dolfijnen en walvissen tegen kunnen komen. Om de haaien te zien, word je tot borsthoogte in een bak aan de zijkant van de boot in het water gelaten. Met een snorkelbril op, kun je onderwater de enorme kaken van de witte haai op je af zien komen. Afwisselend sta je ook aan het dek, want eigenlijk kun je zo nog veel beter zien wat er gebeurt en foto’s maken.  Er wordt op een verantwoorde manier met de haaien omgegaan. De excursie is het hele jaar mogelijk, de haaien zijn er het hele jaar, de beste zichtbaarheid onder water is tussen mei-sept. 
Sinds juli 2017 is opgemerkt dat haaien nogal eens op de vlucht gaan voor orcas. Je hebt daardoor op dit moment minder grote kans om haaien te zien dan voorheen. De restitutie -indien je geen haaien ziet tijdens het duiken- is hierdoor omlaag gegaan.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eerste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 
 

Excursie 2: Shark Cage Diving
Prijs beschikbaar op aanvraagKaapstad

Excursie 3: Goede doelen Township Tour

Goede doelen Township Tour
We garanderen je, dat deze excursie – waarbij je verschillende projecten in de townships bezoekt- een enorme indruk bij je zal achterlaten. Samen met een lokale gids bezoek je 4 sociale projecten die geïnitieerd zijn door de bewoners zelf, gericht op moeders en kinderen, zoals een créche, een studieproject of school, een jongerenproject, of een voedselproject. Sta bijvoorbeeld versteld van Mama Rosie, die zonder subsidies, het toch voor elkaar bokst om iedere dag 182 kinderen van eten te voorzien, voordat ze naar school gaan. Met deze excursie wordt een bijdrage geleverd aan het fonds dat deze projecten ondersteund.

Excursie 3: Goede doelen Township Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)

Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
Samen met een van de inwoners van de Bo-Kaap, de kleurigste en beroemde wijk van Kaapstad, maak je een wandeling door de wijk. Roze, blauwe en gele huizen wisselen elkaar af in dit unieke straatbeeld. Dit was het voormalige slavenkwartier en er is veel invloed uit de kleurige Malay-cultuur. Je gids kan je vertellen over de geschiedenis van de wijk en haar bewoners. Je gaat koken bij één van de echte Cape-Malaymama’s thuis. Het resultaat, een heerlijk geurende lunch met curry, roti, samosa en salaatjie, eet je met zijn allen op in de huiskamer. Deze excursie levert door middel van toerisme een positieve ontwikkeling aan cultuur en natuur in Zuid-Afrika.

Excursie 4: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha

Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
Dit bezoek aan township Khayelitsha is een ervaring waar je nog lang over napraat. Alleen de weg er naartoe is een beleving. Je ontmoet je gids op het station van Kaapstad en van daaruit pak je samen de lokaal taxibusje (dit busje betaal je zelf, klein bedrag). Leuk om eens ‘Go Local’ te gaan. Deze ochtend brengt je dichter bij de lokale mensen en hoe zij leven. Je gids, uit Khayelitsha zelf, wil je de kracht van mensen in de township laten zien. Hij is trots op wat er wél is, het lokale radiostation, de kleine ateliers waar de mama’s souvenirs maken, de Coffeeshop township style. Vanaf Look-Out Hill zie je de andere kant van de Tafelberg en hoor je andere verhalen. Een bezoek aan een township mag niet ontbreken aan je bezoek aan Kaapstad. 
 
Praktische informatie: Je gids ontmoet je op treinstation Kaapstad (je kunt hier je auto betaald parkeren of met een taxi naar het station gaan). Samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje, je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha per lokaal taxibusje is inclusief om een grotere afstand te overbruggen en verder wandel je vooral, zodat je veel ziet. Je kunt kiezen uit een halve dag of hele dag excursie.

Excursie 5: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)

Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
De kleurige Bokaap huisjes sieren menig reisgids. De oorspronkelijke bewoners uit dit voormalig slavenkwartier komen uit alle windstreken en hierdoor is een eigen cultuur en keuken ontstaan: Cape Malay genoemd. Je leert typische gerechten koken bij een van de Cape Malay mama’s thuis. Je gastvrouw zit vol handige trucjes waardoor deze gerechten bij haar wel lukken en zo lekker zijn. Leuk om thuis nu zelf te kunnen maken! Daarna eet je samen als lunch wat je net hebt gemaakt. Niet alleen heerlijk, maar vooral ook heel leuk en gezellig om bij de gastvrouw thuis te komen!
Deze excursie is een initiatief van een aantal ondernemende lokale vrouwen zelf, die op deze manier iets extra's verdienen voor hun gezin.  

Excursie 6: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.€ 56,- p.p.Knysna

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna

Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
Vind je het leuk om naast de toeristische bezienswaardigheden ook lokale mensen te ontmoeten? Wil je wel een township bezoeken, maar op een luchtige en informele manier? Ga dan lunchen bij Elmerie. Zij kookt een driegangen lunch van traditionele Afrikaanse gerechten voor je, in haar eigen huisje in de township Nekkies aan de rand Knysna. Het is onmogelijk om alles op te eten, het een na het ander verschijnt op het kleine tafeltje in haar nette huisje. Elmerie vindt het geweldig om voor je te koken en heerlijk om met je te babbelen over haar leven. Dat gaat in een bijzondere mengeling van Engels en Afrikaans; vooral het Afrikaans wat veel met Nederlands gemeen heeft, vinden wij erg charmant! 

Excursie 7: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Oudtshoorn

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)

Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Héél vroeg, nog voor het krieken van de dag sta je op. Hét moment op de stokstaarten (meerkat in het Engels) te zien, is namelijk bij zonsopkomst. Stil zit je in het donker te wachten tot de zon op komt. Eén voor een komen de stokstaartjes te voorschijn om op te warmen in de zon. Wat een ontzettend grappige beestjes. Timon uit de Lion King in het echt!
NB: Helaas worden kinderen onder de 8 niet toegelaten tot de excursie, er is stilte nodig om de stokstaartjes niet te verjagen.
De stokstaartjes worden niet aangeraakt en de ranger bepaalt de afstand die tot de diertjes wordt bewaard om ze niet te verstoren. De excursie is weersafhankelijk, bij slecht weer kan het voorkomen dat de stokstaartjes hun holletjes niet uitkomen of dat de excursie wordt gecancelled. Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats. (NB: het kan handig zijn om je accommodatie aan de locatie van de Meerkat Safari aan te passen.)  Duur: circa 2 tot 3 uur. Starttijd excursie zomer 5:30 uur; winter 7:30 uur. 

Excursie 8: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraagStellenbosch

Excursie 9: Bike and Wine

Bike and Wine
Vanaf de fietsenstalling gelegen buiten Stellenbosch fiets je onder begeleiding van een locale gids door de groene wijnlanden. Op de fiets kun je over de kleine paadjes tussen de wijnstokken fietsen. De tocht is circa 9 km en begint met wat heuvels. Je stopt bij verschillende 2 wijndomeinen voor een wijnproeverij en bij 1 brandy proeverij. Omdat je op de fiets bent, kun je voluit genieten van het godennat. (Boek evt met transfer! Op aanvraag.) Hoe verder het proeven vordert, hoe minder heuvels je gelukkig hoeft op te fietsen! Onderweg krijg je gelegenheid om in een boerderij-restaurant te lunchen (niet inbegrepen). Met deze excursie draag je bij aan toerisme met een lage carbon footprint en een deel van de opbrengst gaat naar een fietsclub voor jongeren uit kansarme buurten. Excursie met positieve ecologische voetafdruk, voor elke 10 fietsers wordt een boom geplant bij scholen of crèches zonder 'groen' in achtergestelde gebieden. NB: Transfer van je accomomdatie naar de ontmoetingplaats en visa versa is op aanvraag, geef aan indien je dit wilt.

Excursie 9: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.€ 57,- p.p.Tsitsikamma NP

Excursie 10: Canopy Tour in Tsitsikamma Nationaal Park

Canopy Tour in Tsitsikamma Nationaal Park
Na de instructie door de gids roetsj je langs een kabel tussen de boombladeren van het ene platform naar het andere. Behoorlijk spectaculair om zo hoog boven de grond tussen de bladeren te zweven. Langzamerhand went het, en als de afstanden steeds langer worden, kun je steeds meer genieten van de omgeving om je heen. Je hoeft niet extreem sportief te zijn, iedereen kan mee doen. Voor kinderen is de aanbevolen leeftijd 7 jaar, jonger eventueel in overleg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 

Excursie 10: Canopy Tour in Tsitsikamma Nationaal Park
Prijs beschikbaar op aanvraag


Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Wandel door de gekleurde straten van BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - uitzicht op TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Uitzicht op Tafelberg en KaapstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - De gekleurde huizen van BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Op verkenning door KaapstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Kirstenbosch Botanische tuinenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - WaterfrontZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Robbeneiland - de cel van Nelson MandelaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - RobbeneilandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Een terrasje pakken bij de WaterfrontZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Goede Doelen Township TourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Kaap de Goede HoopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - ProteaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïn bij Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïnkolonie bij Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - FynbosZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - WijnrankenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - Cape Dutch StyleZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - De WijnhoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - Proost!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Met een heerlijk wijntje relaxen in TulbaghZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: De Omgeving van Tulbagh en WijnrouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Uitwaaien langs de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkaper walvis voor de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Wie durft? Kooiduiken met een Witte haai?Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkaper walvis breach vlakbij de bootZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Montagu - Victoriaanse huizenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - StruisvogelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - Bezoek de Cango CavesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - De handbrugZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kust langs de TuinrouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - Wandel over de hangbrugZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Tsitsikamma NP - Canopy tourZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Knus in KnysnaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: AddoZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant Park - Kudde OlifantenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant Park - Kinder badtijdZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant Park - Close up

Baby olifant valt in waterpoel Addo Elephant Park (Oostkaap)Paragliden vanaf Tafelberg in KaapstadDuiken met haaien in Gansbaai - Zuid-AfrikaDe Hoop Nature ReserveBo Kaap - Kaapstad


Blogartikelen bij deze reis

Reacties van reizigers (29)

"Schitterende reis in divers Zuid-Afrika"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark tot Kaapstad (op maat)

Corne Bruininckx - 11-07-2018
Schitterende reis in divers Zuid-Afrika met prima accommodaties. De accommodaties waren van hoog en zeer gastvrij niveau, de ene keer in de stad of dorp de andere keer een aantal kilometer van de bewoonde wereld. Indien het laatste het geval is, ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Vakantie in een land met een scherp randje"

Rondreis Zuid-Afrika: Rondje Tuinroute, Wijnroute & Addo (Kaapstad-Kaapstad)

John - 26-04-2018
De rondreis in een zin: Een prima vakantie in een land met een scherp randje.    De meeste accommodaties zijn goede onderkomens: - Kaapstad: goede verzorging en een leuke omgeving  - Agulhas: TOP ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastische vakantie in een prachtig land"

Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Lisanne - 20-03-2018
In een zin: Fantastische vakantie in een prachtig land De accommodaties waren over het algemeen prima. Met name de accommodatie in Johannesburg, Stellenbosch en Hermanus zijn erg mooi. De minste  accommodatie  was in Graskop. De excursies die ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fantastisch, een bijzondere gedenkwaardige reis."

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute & Addo

Kitty - 06-02-2018
In een zin: Fantastisch, heel bijzonder en gedenkwaardig, een aanrader!   De accommodaties waren overwegend super goede accommodaties. De accommodaties die eruit sprongen waren ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onvergetelijk en zeer afwisselende reis door Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mariëtte Schuringa- de Groot - 04-09-2017
In een zin, dit was een onvergetelijke en zeer afwisselende reis! De accommodatie was in het algemeen sfeervol en kleinschalig. Onze beste herinneringen is aan Umlani, een fantastisch bushcamp met een hele fijne sfeer. Minste vonden wij de accommodatie in Loskopdam, omdat dit...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een uitmuntende organisatie en een prachtig gevarieerd programma in Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Kees Reitsma - 04-08-2017
We hebben enorm gezien van Zuid-Afrika. Het programma was prachtig en gevarieerd, soms wel wat vol (maar dat wilden we zelf)! De accommodaties waren uitstekend, goede standaard en kwaliteit, zeer gastvrij en behulpzaam. Alles bij elkaar hebben we de accommodaties als zeer positie...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Hele varierende vakantie: vele mooie dingen gezien en gedaan!"

Zuid-Afrike Reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Richard Schaap - 31-07-2017
Een hele leuke vakantie waarin we vele mooie dingen hebben gezien en gedaan! Heel variërend! De accommodaties waren prima, met de accommodatie in Stellenbosch die er voor ons uitsprong!   Aan te raden excursies:...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Boeiende en mooi vakantie in een afwisselend land"

Zuid-Afrika reizen: Tuinroute, Wijnroute en Kruger National Park

Jo Althoff - 28-07-2017
Zuid Afrika is een mooi afwisselend land, er is veel te zien en te beleven van Kaapstad, via de Tuinroute, Wijnroute en Kruger Nationaal Park. We hebben een boeiende en mooie vakantie gehad, met een paar minpuntjes. Over het algeheel waren de accomodaties...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Hele fijne en mooie familie vakantie door Zuid-Afrika."

Zuid-Afrika reizen: Garden Route

Refke Wormmeester - 26-07-2017
In een zin: dit was een hele fijn en mooie vakantie. De accommodatie in Kaapstad was een hele mooie verzorgde kamer, leuke details met inrichting,alles was goed onderhouden, heerlijk ontbijt, gastvrouw was erg betrokken en een schitterend uitzicht in tuin ove...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De mooiste vakantie ooit, in het prachtige Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark tot Kaapstad

Mark Bernaerts - 25-07-2017
Het was voor ons de mooiste vakantie ooit. Wat een prachtig vakantieland. Met het aangeboden reisschema van Footprint Travel hebben we de veelzijdigheid van het grote land te hebben kunnen ontdekken!   Het gemid...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldige en gevarieerde vakantie in het mooie Zuid-Afrika!"

Zuid-Afrika reizen: gevarieerde vakantie in het mooi Zuid-Afrika

Nynke Hoogma - 09-05-2017
Onze vakantie in één woord: Geweldig! We hebben echt een super leuke, gevarieerde vakantie gehad! We vonden Zuid-Afrika heel erg mooi, met vriendelijke mensen en hebben genoten. De accommodaties waren goed. Het was leuk om iedere keer weer in een ander huisje of kam...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Waanzinnige vakantie in Zuid-Afrika"

Zuid-Afrika reizen: Van krugerpark tot Kaapstad

Hans de Koning - 04-04-2017
Onze vakantie door Zuid-Afrika was waanzinnig. De accommodaties gedurende de reis waren op fantastische locaties. Alleen St Lucia viel ons tegen, zowel de locatie als het plaatsje. Swaziland was super, hier had ik graag veel langer willen verblijven, net als Kaap de Goede Hoo...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een bijzonder land vol tegenstellingen!"

Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Addo - olifanten

Sandra Kapoh - 07-02-2017
De organisatie van de reis wat betreft informatievoorziening, contacten met gidsen en de excursies was heel goed. De accommodaties waren bijna allemaal heel leuk. Die eruit sprongen waren Mooiplaats in Oudtshoorn, het artdeco hotel in Montagu en de citrus farm van Keith o...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Heel relaxed op reis in Zuid-Afrika"

Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - De Hoop - Albertinia - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Addo Elephant Park - Kenton on Sea - Port Elizabeth

Nina en Sander Elbers - 19-09-2016
De rijkdom aan variatie tijdens de vakantie in Zuid-Afrika is erg indrukwekkend: lekker eten, gastvrije en hartelijke mensen, prachtige landschappen, indrukwekkende wilde dieren en mooi verzorgde accommodaties. Voor ons waren de hoogtepunten de...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een super vakantie langs de tuin- en wijnroute"

Port Elizabeth - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad - Tafelberg - Kaap de Goede Hoop

Veerle van de Ven - 31-08-2016
We hebben een super vakantie gehad! We verbleven vrijwel altijd in nette en leuke locaties. De accommodatie in Oudtshoorn vonden we geweldig (en een leuke menukaart!). Ook het hostel in Tsitsikamma was top met behulpzaam en vriendelijk personeel. We raden andere reizigers drie ac...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een super vakantie over de Tuinroute en Wijnroute in Zuid-Afrika"

Port Elizabeth - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad - Tafelberg - Addo Nationaal Park

René en Jennifer Monster - 18-08-2016
Onze vakantie was echt een super vakantie waar wij nog jaren aan terug zullen denken. De totale organisatie van de reis was goed, de informatievoorziening ook. De goede routebeschrijvingen en de mooie wegenkaart waren fijn, we hadden geen TomTom nodig. Er was veel varia...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Safari aan de Tuinroute: prachtige natuur, cultuur, vriendelijke mensen"

Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Albertinia - Oudtshoorn - Knysna - Tsitsikamma - Safari Addo Elephant Park

Natasja Bruëns - 15-08-2016
Zuid Afrika is voor ons prachtige natuur, cultuur, vriendelijke mensen, tegenstelling rijk/arm en blank/zwart. Het bezoek aan township Langa en het Apartheidmuseum was indrukwekkend, aangrijpend en leerzaam. We hadden dit niet willen missen. De game drives waarbi...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een Fantastische Zuid-Afrika reis!"

Zuid-Afrika reis: Krugerpark - Stellenbosch - Kaapstad

Marije Riedstra - 17-03-2016
We hebben een reis op maat gemaakt door Zuid-Afrika, met inclusief een 4 daagse safari in Krugerpark (wij zijn aangesloten bij een groepsreis geregeld door Footprint Travel), de wijnen en wijnboerderijen van Stellenbosch en met alle pracht in Kaapstad en omgeving. Allen waren hoo...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben een fantastische Zuid Afrika reis gemaakt, waar we nog veel en vaak aan zullen terugdenken!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Krugerpark - Addo - Knysna - Oudtshoorn - Stellenbosch - Kaapstad

Walter Buitendijk - 11-01-2016
Wat een fantastische reis hebben we gemaakt. We zullen nog vaak aan deze reis terugdenken! We zijn heel tevreden over de verschillende accommodaties. Voor ons sprong de accommodatie in Oudtshoorn er uit. Wat een schitterende locatie! Verder vonden we de locatie in Addo tegek. Min...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Zuid-Afrika reis was boven verwachting!"

Zuid-Afrika reizen: Krugerpark - Panoramaroute - Kaapstad - Stellenbosch

Laurie Visser - 04-01-2016
Onze reis door Zuid-Afrika was boven verwachting. De accommodaties die geboekt zijn via Footprint Travel zijn over het algemeen heel erg goed bevallen. Wij hadden vrij laat geboekt, in een drukke periode. Het is Sanne toch gelukt om (meer dan) prima accommodaties te regelen met de ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"In 1 woord: SCHITTEREND! Onze Zuid-Afrika reis van Kaapstad tot Port-Elizabeth"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Tulbagh - Montagu - Oudtshoorn - Knysna - Port Elizabeth

Rob en Angela Broers - 04-01-2016
Onze reis omschrijven we in 1 woord: SCHITTEREND!!!!   Wij hebben niets willen missen van de gehele reis. Letterlijk elke plek en accommodatie is een hoogtepunt geweest!  Voornamelijk de accommodaties in Stellenbosch, Tulbagh,&nbs...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Iedere dag in Zuid-Afrika was een hoogtepunt!"

Zuid-Afrika reizen: Rondje Tuinroute

Kim Fast - 15-12-2015
Wat een gave reis! Vooral de variatie was heel erg leuk. Het was iedere keer weer een verassing waar we nú weer terecht zouden komen. Van een hippe stads-guesthouse tot een compleet middeleeuws afgelegen landhuis. Het was allemaal leuk! Het gaafste vonden we de Guesthouse in Ou...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Je vindt in Zuid-Afrika zoveel diverse landschappen en de mensen zijn ontzettend lief!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Hermanus - De Hoop - Montagu - Cederberg - West Coast NP

Roëll de Ram - 08-12-2015
Onze Zuid-Afrika reis in een woord: Fantastisch! Wat is Zuid-Afrika een mooi land. Je vindt er zoveel diverse landschappen en de mensen zijn ontzettend lief. Eigenlijk zijn er te veel hoogtepunten om op te noemen, maar om een idee te geven: ...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"In Addo Elephant Park struinden 50 olifanten op minder dan een meter langs ons!"

Zuid-Afrika reizen: Johannesburg - Addo - Garden Route - Kaapstad

Kirsten Das - 30-11-2015
Een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika hebben we gehad!   De wandelingen in Tsitsikamma National Park zijn fantastisch! Ook in Kaapstad en omgeving hebben we genoten van de prachtige natuur van Zuid-Afrika! We hebben en...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Imponerende Zuid-Afrika en Namibië reis door Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibië"

Zuid-Afrika en Namibië reizen: Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Lesotho, Addo, de Tuinroute, Kaapstad en Namibie

Astrid Eegerdingk - 26-10-2015
Wat een imponerende trip door Zuid-Afrika en Namibië hebben we gehad. Het is een onvergetelijke reis voor ons.. Eigenlijk één en al hoogtepunt! De reis is prima georganiseerd en de accommodaties en het reisprogramma zijn zeer gevarieerd. Daardoor blijft het alt...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De olifanten in Addo Park lopen letterlijk vlak voor je neus. Geweldig!"

Zuid-Afrika reizen: Kaapstad - Stellenbosch - Tuinroute - Montagu - Oudtshoorn

Slavka Derksen - 28-09-2015
We hebben een fantastische reis door Zuid-Afrika gemaakt. We hebben genoten! Alles was een fantastische ervaring, maar  Addo park was ons hoogtepunt. De olifanten lopen letterlijk vlak voor je neus. Geweldig.   De organisatie was prima. We hebben goede...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze vakantie was zo geweldig dat we nu, een maand later, al weer “heimwee” hebben en terug willen!"

Zuid-Afrika reizen: Van Krugerpark & Kaapstad tot Wijn & Walvis

Rianne Nieuwenhuizen - 30-06-2015
Onze vakantie was zo geweldig dat we nu, een maand later, al weer “heimwee” hebben en terug willen!   Ons reisschema was tot in detail uitgewerkt met leuke en handige tips. Op één dag stond echter de reis van Johannesburg naar Gr...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Afrika is awesome! Big Five, walvissen en haaien, geweldige landschappen, mooie cultuur, veel historie en avontuur!"

Zuid-Afrika reizen - Addo - Big 5 - dolfijnen - walvissen - witte haaien - canopy tours - bungeejumpen - shark cage diving

Tom Elias - 26-08-2014
Onze eerste reactie als we aan onze Zuid-Afrika vakantie denken: awesome! Zuid-Afrika is een geweldig land, variërend van supergave wildparken (Big 5), mooie waterwereld (dolfijnen, walvissen, witte haaien), geweldige landschappen en bergen, mooie cultuur, veel historie en de perfec...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Helemaal in de watten gelegd op onze honeymoon in Zuid-Afrika!"

Huwelijksreis Zuid-Afrika - Stellenbosch - Wijn proeven - Oudtshoorn - Privé Safari park - Kaapstad

Rembrandt en Marieke Smids - 27-04-2012
Onze honeymoon was helemaal fantastisch. We werden overal in de watten gelegd, overal kregen we champagne. Met zijn tweeën zo zonder kleine kinderen, voelden we ons zo vrij als een vogel! We werden keurig op het vliegveld opgewacht. Bij aankomst in het Fairtrade hotel (upgrade) in Stellenb...
Verder lezen
Rondreis Zuid-Afrika: Tuinroute en Wijnroute (Kaapstad-P.E.) - 3 weken
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie