Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Spot de Big Five in het Krugerpark: leeuw, olifant, buffel, neushoorn en het schuwe luipaard. Verwonder je over de grillige rotspartijen op de Panoramaroute. Fiets tussen zebras in eSwatini (voorheen Swaziland). Maak een bootcruise en ontdek nijlpaarden in de rivier bij St Lucia. Ga op olifantensafari bij Addo. Verwonder je over de struisvogels in Oudtshoorn en relax op het strand bij Knysna aan de Garden route. Bewonder het prachtige landschap van de Route 62 bij Montagu. Ga wijnproeven in de groene wijnlanden van Stellenbosch of op walvissafari bij Hermanus. Ontdek Robbeneiland, De Tafelberg en Kaap de Goede Hoop bij Kaapstad.
Hoogtepunten

Wandelsafari Krugerpark & Panoramaroute

Mountainbiken tussen dieren eSwatini (Swaziland)

Nijlpaarden boottocht St Lucia

Olifanten in Addo 

Tuinroute en wijnlanden

Kaap de Goede Hoop en Kaapstad

€ 1.039,- p.p. Prijs bij 2 personen 24-33 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark tot Kaapstad - 3 weken
8,9

Beoordeling van deze reis:
8,9/10 - 40 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (40)
Reisschema
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute
Dag 5: Panoramaroute - Krugerpark
Dag 6: Krugerpark, Morning Walk met Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 7: Krugerpark - eSwatini (Swaziland)
Dag 8: eSwatini (Swaziland), 2 uur mountainbike incl entree Mlilwane
Dag 9: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia
Dag 10: St. Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 11: St. Lucia - Uhmlanga Rocks
Dag 12: Uhmlanga Rocks -Durban-Port Elizabeth-Addo, binnenlandse vlucht (excl)
Dag 13: Addo
Dag 14: Addo - Knysna
Dag 15: Knysna
Dag 16: Knysna - Oudtshoorn
Dag 17: Oudtshoorn
Dag 18: Oudtshoorn - Montagu
Dag 19: Montagu - Stellenbosch/Hermanus
Dag 20: Stellenbosch/Hermanus - Kaapstad
Dag 21: Kaapstad
Dag 22: Kaapstad
Dag 23: Vertrek Kaapstad
Dag 24: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Vervoer
Deze reis is een self-drive, wat wil zeggen dat je een auto huurt. De wegen in Zuid-Afrika zijn zeer goed begaanbaar, er wordt links gereden. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën. Voor meer comfort, ruime bagage en motorcapaciteit raden we je aan minimaal een C-categorie te kiezen. Lees meer op de autohuur Zuid-Afrika pagina.
 
Accommodatie
Zuid-Afrika blinkt uit in bijzondere accommodaties. Wij zoeken naar kleinschalige en bijzondere accommodaties, die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap en/of het milieu. Accommodaties met het Fair Trade in Tourism South Africa (FTTSA) keurmerk hebben een streepje voor. Ook zijn we op zoek naar de beste locaties, zodat je reistijd minimaal is.
 
Johannesburg
Kom je s avonds aan en vertrek je de volgende morgen direct, dan slaap je heel praktisch op een Airport Hotel in Afrikaanse safari sferen. 
 
Paul Kruger Nationaal Park
In het Krugerpark zijn verschillende restcamps, alle huisjes hebben (in meer of mindere mate) zelfcatering faciliteiten. In ieder geval genoeg voor een snel ontbijt ’s ochtends (je wilt vroeg op pad!) en thee of wijn en een snackje ‘s avonds.  In principe proberen we je in een maincamp (een groter hoofdkamp) te boeken, hier zijn ook voorzieningen als een restaurant en een winkel. Zit dit vol, dan kunnen we uitwijken naar een bushcamp, dit zijn kleinere, rustige kampen zonder winkels en restaurants, je zult dan zelf boodschappen moeten meenemen (dit kun je bijvoorbeeld tussen de middag in een hoofdkamp kopen). Vanwege de grote vraag is het aan te raden je reis zo vroeg mogelijk te boeken!
 
Panoramaroute:
We gebruiken verschillende leuke kleinschalige accommodaties in Hazyview, White River of Graskop.
 
eSwatini (voorheen Swaziland)
Hier slaap je in een fijne B&B net even buiten Mlilwane Nationaal Park.
 
St. Lucia
In St. Lucia werken we samen met verschillende kleinschalige Bed&Breakfast. Ze hebben allemaal een mooie tuin met een zwembad, een lounge ruimte en serveren een lekker ontbijtje. Ze zijn geselecteerd op hun goede ligging, op loopafstand van de gezellige restaurantjes. Omdat St. Lucia een geliefde plaats op de route is, zitten de kwaliteit B&B waar wij mee samen werken snel vol. Vandaar dat we meerdere opties hebben.
 
Valley of 1000 Hills
Je slaapt hier in een Homestay, dat wil zeggen dat je bij een familie thuis slaapt. De faciliteiten zijn eenvoudig. Het doel van je verblijf is dan ook om ‘Go Local’ te gaan en echt in contact met de bevolking te komen. Om de beleving authentiek te houden wordt er afwisselend bij verschillende mensen thuis geslapen. Dit zijn mensen met een relatief goed stenen huisje. Vaak is er een badkamer met koud water. De westerse wc kan in huis zijn, maar soms is deze ook buiten gelegen. Het is handig een kleine handdoek, desgewenst een lakenzak (outdoorwinkel) en een zaklamp mee te nemen. Alle maaltijden worden lokaal verzorgd.
 
Uhmlanga Rocks (optioneel)
​Je slaapt in een comfortabele en kleinschalige guest lodge vlakbij het strand.
 
Addo
Je slaapt op een biologische citrus boerderij, met slechts 5 gastenkamers. Er is een klein keukentje om even een snack, salade of lunch te maken. Zijn er genoeg gasten, dan wordt er vaak een braai gemaakt (barbecue). Heerlijk en gezellig zo’n homemade braai. In het dorp is ook een gezellig restaurant. De B&B ligt op ca. 10 minuten rijden van de ingang van Addo Elephant Park. Is dit volgeboekt, dan slaap je op een andere kleinschalige B&B in Addo. Desgewenst kunnen we ook een huisje in het Nationaal Park voor je boeken (meerprijs). 
 
Knysna
Je slaapt in een gezellige Bed & Breakfast in het stadje. 
Oudtshoorn
In Oudtshoorn slaap je in een guesthouse gelegen op het land van een werkende struisvogelboerderij. Het is dichtbij een struisvogel ‘showfarm’ die je kunt bezoeken, de Cango Caves en de Meerkat Safari gelegen.
 
De Hoop (extensie)
Je slaapt in een zelfcatering huisje van De Hoop Nature Reserve. Op het reservaat is ook een sfeervol restaurant. Indien de huisjes in het reservaat zelf vol zijn, zoeken we een B&B of guestfarm even buiten het reservaat voor je. In dat geval betaal je zelf je entree aan de toegangspoort van De Hoop Nature Reserve.
 
Montagu
In Montagu slaap je in een kleine B&B in een Victoriaans huis met veel oog voor detail in Engelse stijl ingericht. Iedere stijlvolle kamer is anders ingericht, met handgemaakte decoraties. Er wordt veel gebruik gemaakt van luxe lokale producten. Het is op loopafstand van de restaurantjes.
 
Hermanus (optioneel)
In Hermanus slaap je in een hotel met uitzicht op zee of een comfortabel klein guesthouse nabij het centrum.
 
Stellenbosch
In Stellenbosch hebben we gekozen voor een comfortabel guesthouse op een wijndomein.
 
Kaapstad
In Kaapstad hebben we gekozen voor een guesthouse dat niet alleen een fris design en een zwembad heeft, maar ook geaccrediteerd is door Fair Trade in Tourism South Africa. Dat wil onder andere zeggen, dat iedereen, tot de schoonmakers aan toe, een eerlijk inkomen verdient én dat het guesthouse er alles aan doet om op allerlei fronten duurzaam te ondernemen. Het ligt in de wijk Seapoint. Deze wijk is gezellig, erg veilig, vlakbij de Boulevard gelegen en op loopafstand van restaurantjes.
Prijzen
Rondreis Zuid-Afrika: Van Krugerpark tot Kaapstad - 3 weken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 1.565,- p.p.€ 1.039,- p.p.€ 1.214,- p.p.€ 1.039,- p.p.€ 1.144,- p.p.€ 1.039,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 1.565,- p.p.€ 1.039,- p.p.€ 1.214,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 1.039,- p.p.€ 1.144,- p.p.€ 1.039,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 oktober 2020. Tussen 15 december en 15 januari is piekseizoen en zijn prijzen op aanvraag. 
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen geldt dikwijls, dat de derde of vijfde persoon op een éénpersoonskamer slaapt. Hiervoor geldt voor één persoon het Single Supplement. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind is op aanvraag, en varieert per leeftijd en per accommodatie. De prijs voor een huurauto is nog niet inbegrepen, je kunt de autocategorie zelf kiezen, zie huurauto Zuid-Afrika. Lees ook onze voorwaarden autohuur Zuid-Afrika. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers.
 
De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Kies zelf welke huurauto je wilt rijden en bereken hier de prijs voor je huurauto Zuid-Afrika. Inclusief: Super Cover verzekering, contractkosten en tweede chauffeur.  Exclusief: One way fee. Johannesburg - Durban en Port Elizabeth -  Kaapstad. Lees meer op de pagina Uitleg en Voorwaarden huurauto Zuid-Afrika.
Extensies
Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
Weg van het massatoerisme en verblijf twee nachten in De Hoop Nature Reserve. Ga walvissen spotten vanaf de witte duinen, mountainbiken tussen Bontebokken, Bergzebra en elanden of maak een prachtige wandeling met een gids.

Dag 19: Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal ParkMountainbiken en walvissen in De Hoop Nationaal Park
De reis gaat langs de mooie Route 62. Met twee nachten in De Hoop is er voldoende tijd om allerlei kleine stops te maken op het platteland en een beetje rond te ‘snuffelen’. Het kleine dorpje Calitzdorp wordt de ‘port hoofdstad’ genoemd. Bij Ladismith kun je een fraaie omweg maken langs de Seweweekspas (7-weekspas). Het lijkt telkens net of de weg ophoudt en verdwijnt in de rotswand. Deze route neemt met heen en terug rijden ongeveer een uur in beslag. Het dorpje Berrydale is mooi gelegen en prima stop voor een kop koffie, misschien ontdek je net als wij de Blue Cow langs de kant van de weg even buiten Berrydale. Hierna verlaat je de mooie R62 en rijdt je richting Swellendam, een klein historisch plaatsje. Ook een prima stop onderweg.
 
Zoek je natuur, wil je wandelen, fietsen, walvissen spotten (in het seizoen) en een plekje dat buiten de gebaande paden ligt? Dan is De Hoop echt iets voor jou. Wat het reservaat absoluut uniek maakt zijn de witte duinen en het aangrenzende marinereservaat, een van de grootste beschermde marinegebieden van Zuid-Afrika. Heel interessant vinden wij de Marine Wandeling met een gids. Vraag bij aankomst bij de receptie naar de tijden, want deze wandeling wordt gehouden bij laagtij en dat is iedere dag op een ander tijdstip. In het seizoen, ongeveer van eind juni tot en met begin november (piek in september - november), heb je kans om vanaf de duinen walvissen te spotten. Flesje Zuid-Afrikaans wijn mee naar de duinen en een betere sundowner (genieten van een drankje terwijl de zon ondergaat) kun je niet bedenken! Maar ook buiten het walvisseizoen is hier ontzettend veel te doen, zoals mountainbiken tussen de dieren. Een gids kan je meer vertellen over het fynbosch en over de zeldzame dieren die hier leven. Het handigste is om je activiteiten direct bij aankomst te boeken bij de receptie. Je slaapt in een zelfcatering huisje, dus breng zelf je boodschappen mee. Zelf koken, bijvoorbeeld barbecueën, vinden wij een typisch Zuid-Afrikaanse ervaring. Een Zuid-Afrikaans flesje wijn erbij maakt het helemaal af. Maar heb je toch geen zin om te koken of barbecueën, dan kun je ook naar het uitstekende restaurant in het reservaat gaan.
Afstand Oudtshoorn-De Hoop: ± 280 km

Dag 20: Wandeling aan de kust van De Hoop NatuurreservaatWandeling aan de kust van De Hoop Natuurreservaat
De Hoop Nature Reserve is echt een plek om lekker actief te bewegen. De Marine Wandeling met de gids is uniek en wordt maar één keer per dag gedaan, dus het handigste is daar de rest van je activiteiten op af te stemmen. Bij laagwater zie je dat de poelen op de rotsen wemelen van het leven, zoals oesters en mosselen. Laagwater is iedere dag op een ander tijdstip, er hangt een bord met de tijdstippen van die week. Vervolgens raden we je aan de rest van het park te verkennen.
Op het reservaat van maar liefst 34.000 hectare groot loopt klein wild rond, zoals de zeldzame bontebok, Kaapse bergzebra en eland, waardoor je zelf lekker op pad kunt in de mooie natuur. Het zijn dus maar een paar soorten dieren, maar wel heel bijzondere dieren, die je niet zo vaak ziet. De Hoop is geen reservaat om in de auto te blijven zitten, dan zie je niets. Ga wandelen of huur mountainbikes en ontdek het reservaat op eigen gelegenheid. Of ga op pad met een gids. Dat laatste kan per mountainbike en is een aanrader, want een gids ziet veel meer in het fynbos dan jij als leek. Wat fynbos precies is, kan de gids je laten zien. De Hoop is namelijk onderdeel van de Cape Floral regio, een Unesco erfgoed en één van zes planten koninkrijken ter wereld. De Cape Floral regio is een van de vruchtbaarste gebieden voor planten ter wereld. Het vertegenwoordigt slechts 0,5% van de oppervlakte en toch maar liefst 20% van de flora van het Afrikaanse continent. De diversiteit, dichtheid en de endemie van de flora in deze regio behoren tot de hoogste ter wereld. De gids stopt regelmatig om je iets aan te wijzen of uit te leggen. Net als met de Marine Walk is ook hier veel meer aan het fynbosch landschap te ontdekken, dan je op eerste gezicht zou vermoeden. Daarna kun je de rest van de dag van je gehuurde mountainbikes gebruik maken. Lekker zo'n dag uit de auto en actief bezig zijn. 
 

Dag 21: Wijnproeven in Stellenbosch of walvissen in HermanusWijnproeven in Stellenbosch of walvissen in Hermanus
Tip: Heb je vandaag genoeg tijd, dan kun je vanuit Bredasdorp (ten westen van De Hoop) een omweg (enkele reis circa 40 kilometer/een half uur rijden) naar Cape Agulhas maken. Het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent! 
 
a) Wijnproeven in Stellenbosch
Je verblijft vannacht in principe in Stellenbosch, een historisch én gezellig studentenstadje waar je heerlijk kunt eten en wijn proeven. Doordat je hier 2 nachten slaapt kun je morgen optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Aanrader! Afstand: ± 225 km
 
b) Walvissen en haaien in Hermanus
Je kunt er echter ook voor kiezen om 1 nacht naar Hermanus te gaan. Is het walvisseizoen (juni t/m november) dan kun je hier een walvisboottocht doen, als je denkt dat je er na De Hoop nog niet genoeg van hebt gehad. Je kunt hier ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen (mei t/m september). In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Het is wel belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de tour die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 140 km.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute
Dag 5: Panoramaroute - Krugerpark
Dag 6: Krugerpark, Morning Walk met Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 7: Krugerpark - eSwatini (Swaziland)
Dag 8: eSwatini (Swaziland), 2 uur mountainbike incl entree Mlilwane
Dag 9: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia
Dag 10: St. Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 11: St. Lucia - Uhmlanga Rocks
Dag 12: Uhmlanga Rocks -Durban-Port Elizabeth-Addo, binnenlandse vlucht (excl)
Dag 13: Addo
Dag 14: Addo - Knysna
Dag 15: Knysna
Dag 16: Knysna - Oudtshoorn
Dag 17: Oudtshoorn
Dag 18: Oudtshoorn - Montagu
Dag 19: Oudtshoorn - De Hoop
Dag 20: De Hoop Nature Reserve
Dag 21: De Hoop NR - Stellenbosch/Hermanus
Dag 22: Stellenbosch/Hermanus - Kaapstad
Dag 23: Kaapstad
Dag 24: Kaapstad
Dag 25: Vertrek Kaapstad
Dag 26: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: 2 nachten Mountainbiken en walvissen in De Hoop Nature Reserve
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.€ 389,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachting in zelfcatering huisje

Exclusief:
 • Entree De Hoop Nature Reserve betaal je zelf aan de toegangspoort van het Nationaal Park

Extensie 2: Big 5 Bush Lodge in Krugerpark met jeep safari
Upgrade je verblijf in het Krugerpark met een privé safari lodge. Ga per safari jeep met ranger op Big Five safari in Timbavati - Greater Krugerpark en overnacht in een fair trade bush lodge.  De kosten voor de maaltijden en 2 safari activiteiten per dag zijn al inbegrepen
 

Dag 5: Kaarsjes en kampvuur in het KrugerparkKaarsjes en kampvuur in het Krugerpark
Je rijdt het Timbavati Nature Reserve in, een Big Five gebied en onderdeel van het Greater Kruger Nationaal Park. Het Greater Kruger Park beslaat zo’n 4 miljoen hectare en wordt gevormd door het Nationaal Park en alle aangrenzende privé-reservaten. Er zijn geen hekken tussen het nationaal park en de reservaten in particulier eigendom, dus de dieren kunnen vrij van het ene naar het andere gebied migreren. De privé-domeinen zijn alleen voor de gasten van de lodges toegankelijk en hier worden alle safari’s uitgevoerd per jeep met ranger. Hierdoor heeft een safari in Timbavati een exclusief karakter en zul je veel minder voertuigen tegenkomen, dan in het door de overheid gerunde Nationaal Park zelf. Daarbij zijn de kosten voor de maaltijden en 2 safari activiteiten per dag ook al inbegrepen. Al met al krijg je absoluut waar voor je geld!
 
Aan de toegangspoort betaal je zelf je entree (conservation fee), het is dan nog een klein uurtje rijden naar de lodge, met wat geluk zie je onderweg al de eerste dieren! De lunch wordt om 13:30 geserveerd, daarna kun je inchecken. Het safari bush camp waar je verblijft is een ideale keuze voor natuurliefhebbers! De lodge is zo natuurlijk mogelijk gehouden. De kamers zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De lodge draait op zonne-energie. Er zoemt geen airco in je kamer, maar er is natuurlijke ventilatie en een klamboe. Wat een rust, je hoort de geluiden van de bush. Je dineert onder de sterrenhemel bij kaarslicht en sfeervolle olie lantaarns. Er is geen tv of wifi, maar je ziet vanuit je hangmat de wolken langsdrijven of staart ’s avonds in het kampvuur. Alles is erop gericht om te ontspannen in de natuur en al je zintuigen te laten prikkelen door de Afrikaanse bush!
 
‘s Middags maak je je eerste safari rit in een jeep met een ranger samen met andere gasten uit de lodge. Zodra je de eerste dieren spot, weet je: “Yes! Ik ben in Afrika!”
 
Afstand: ± 140 km (Houdt er rekening mee dat je op wegen met dieren langzaam moet rijden. Het laatste stuk naar de lodge is een zandweg, waar kuilen in zitten. Plan dus extra reistijd.)

Dag 6: Big Five safari met ranger in het Greater KrugerparkBig Five safari met ranger in het Greater Krugerpark
Je staat om 5 uur (zomer) of 5:30 uur (winter) op. Met je duffe hoofd, maar ook ietwat opgewonden, verzamel je voor koffie, thee en muffins in de lodge. Zorg dat je warme kleding (lange broek, fleece trui, in de winter thermo ondergoed) aan hebt, ‘s ochtends is het fris. Een half uur later vertrek je voor je safari activiteit. Dit kan een jeep safari (game drive) zijn of een bush walk en soms een combinatie van beiden (zorg voor dichte schoenen en draag geen felle kleuren). ’s Ochtends zijn dieren het meest actief. Ook voor de dieren is het tijd voor hun ontbijt en leeuwen keren terug van de jacht. Ga op zoek naar de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. In dit gebied wordt regelmatig het schuwe luipaard gespot. Wij zagen maar liefst de hele Big Five, maar het is altijd spannend en afwachten welke dieren je zult spotten, met wildlife heb je immers geeng aranties. Rond een uur of 9 (9:30 in de winter) ga je terug naar de lodge voor een uitgebreid ontbijt. Dat gaat er prima in, wild spotten maakt hongerig!
 
Op het heetst van de dag, wanneer de dieren niet actief zijn en zich verstoppen op schaduwrijke plekken, heb je volop de gelegenheid om te relaxen. Koel af in het zwembad, slaap even in de hangmat of lees een boek. Om half 2 is er een lichte lunch.
 
Om 4 uur (half 4 in de winter) vertrek je voor je middag safari met de ranger. Voorop de auto zit meestal een tracker die uitkijkt naar het wild en sporen. De rangers weten ontzettend veel over de bush, dieren en diersporen. Ze weten waar de favoriete plekken van de dieren zijn, en daardoor zie je veel meer dieren dan je zelf zou vinden. Op deze manier haal je het maximale uit je safari ervaring. Onderweg stop je voor de befaamde sundowner, een drankje bij zonsondergang. Na de safari keer je rond half 8 terug naar het bushcamp voor een uitgebreid diner. Genoeg verhalen te vertellen over wat je die dag hebt gezien!

Dag 7: Ochtend safari en selfdrive safari door het KrugerparkOchtend safari en selfdrive safari door het Krugerpark
n de ochtend maak je een laatste safari met de ranger. Hopelijk heb je alle dieren op je verlanglijstje kunnen zien! Na het lekkere ontbijt, pak je je spullen (hoe vlotter je dit doet, hoe meer tijd in het Krugerpark!) en ga je zelf op pad met je eigen auto.
 
Je kunt verschillende routes kiezen op weg naar je overnachtingsplek in Hazyview.
De route van Timbavati dwars door het Krugerpark is 225 km, en omdat je in Krugerark 25 tot 50 km per uur mag rijden, duurt dit circa 6 uur (non-stop). Om dit te halen, moet je ‘s ochtends vlot vertrekken uit Timbavati, op de hoofdwegen blijven en onderweg niet te vaak stil blijven staan. Je moet goed in de gaten houden dat je voor zonsondergang door de poort bent, anders krijg je een boete.
Wij adviseren daarom een andere route. De route buiten het Krugerpark om is maar 126 km en duurt circa 2 uur tot Hazyview. Net boven Hazyview kun je bij Paul Krugerpoort het nationaal park in rijden en via Skukuza en Pretoriuskop een ronde van zo’n 100-150 km (3 uur non-stop) door het Krugerpark rijden. Afhankelijk van je snelheid en wat je onderweg tegenkomt aan dieren kun je meer zijpaden toevoegen aan je route en je route door het Krugerpark langer maken. Zo is het makkelijker om je tijd te managen.
 
Afstand Hazyview rechtstreeks: ± 126 km

Dag 8: Van Zuid-Afrika naar SwazilandVan Zuid-Afrika naar Swaziland
Swaziland staat vandaag op de planning! Je steekt de grens over, een grappig typisch Afrikaans gebeuren met papiertjes invullen, en rijdt naar het Mlilwane Wildlife Sanctuary of Hlane Nationaal Park, twee van de drie Big Game Parks van Swaziland is. In Mlilwane leven ondermeer buffels, nijlpaarden, wilde zwijnen, zebra's en tal van antilopen zoals kudu’s, blesbokken en nyala's, maar geen roofdieren, waardoor je zonder gids kunt wandelen of fietsen. In Hlane leeft de Big Five, waardoor je in een klein groepje onder begeleiding van een ranger kunt mountainbiken. In Hlane is de minimumleeftijd 13 jaar voor het fietsen. Wij vonden het zelf bijzonder aan Swaziland om tussen het wild door de wandelen en te fietsen. In Mlilwane slaap je in een traditoneel bijenkorfhuisje en kun je zelf wandelen, in Hlane in een traditionele rondavel en kun je dieren bij de waterpoel spotten. Beide ervaringen zijn erg leuk, het is afhankelijk waar beschikbaarheid is. Tenslotte biedt Swaziland de mogelijkheid om met een gids een Swazidorp te bezoeken. Afstand: ± 300 km (ongeveer 4 uur rijden)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Big 5 Bush Lodge in Krugerpark met jeep safari:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute
Dag 5: Graskop - Timbavati Greater Krugerpark, maaltijden en middag-safari (afternoon game drive)
Dag 6: Timbavati Greater Krugerpark, ochtend en middag safari (game drive), alle maaltijden
Dag 7: Timbavati Greater Kruger - Hazyview, ochtend safari (morning game drive)
Dag 8: Hazyview - Swaziland, entree
Dag 9: eSwatini (Swaziland), 2 uur mountainbike incl entree Mlilwane
Dag 10: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia
Dag 11: St. Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 12: St. Lucia - Uhmlanga Rocks
Dag 13: Uhmlanga Rocks -Durban-Port Elizabeth-Addo, binnenlandse vlucht (excl)
Dag 14: Addo
Dag 15: Addo - Knysna
Dag 16: Knysna
Dag 17: Knysna - Oudtshoorn
Dag 18: Oudtshoorn
Dag 19: Oudtshoorn - Montagu
Dag 20: Montagu - Stellenbosch/Hermanus
Dag 21: Stellenbosch/Hermanus - Kaapstad
Dag 22: Kaapstad
Dag 23: Kaapstad
Dag 24: Vertrek Kaapstad
Dag 25: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Big 5 Bush Lodge in Krugerpark met jeep safari
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Meerprijs upgrade€ 420,- p.p.€ 351,- p.p.€ 365,- p.p.€ 351,- p.p.€ 359,- p.p.€ 351,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Meerprijs upgrade€ 420,- p.p.€ 351,- p.p.€ 365,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Meerprijs upgrade€ 351,- p.p.€ 359,- p.p.€ 351,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen in safari lodge inclusief alle maaltijden
 • 2 safari activiteiten per overnachting (bij 2 overnachtingen, zijn dit 4 safari activiteiten)
 • 1 overnachting met ontbijt
 

Exclusief:
 • Drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven, huurauto of transfer
 • Conservation Levy

Opmerkingen:
Dit is de meerprijs voor de upgrade naar de privé lodge inclusief safari's en alle maaltijden plus een extra nacht nabij Hazyview ten opzichte van selfdrive safari en verblijf in de restcamps in Krugerpark.
 

Extensie 3: Extra dag in wijnhoofdstad Stellenbosch
Deze extra dag in Stellenbosch geeft je gelegenheid voor de optionele Bike & Wine excursie en om nog wat langer te genieten van de historische wijnhoofdstad van Zuid-Afrika.

Dag 20: Fietsen door de wijngaarden van StellenboschFietsen door de wijngaarden van Stellenbosch
Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch tal van gerenommeerde wijndomeinen voor proeverijen te bezoeken. Dit kun je natuurlijk zelf met de auto doen (om te voorkomen dat de bestuurder dronken achter het stuur zit, kun je aangeven voor 1 persoon proefglaasjes te delen). Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn.
 
Een aanrader vinden wij de Bike & Wine Excursie, een excursie met een 'positieve ecologische voetafdruk'. Je fietst langs verschillende wijndomeinen, en op de fiets geniet je echt van de prachtige omgeving vol wijngaarden. In het begin fiets je een paar keer heuvelopwaarts, even op de pedalen! De fiets is ook ideaal natuurlijk omdat de bestuurder niet de ‘BOB’ hoeft te zijn, maar ook kan genieten van de lekkere Zuid-Afrikaanse wijntjes. Uitspugen is toch wel erg zonde! Voor meer informatie kijk onder Excursies voor meer informatie over deze optionele excursie.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in wijnhoofdstad Stellenbosch:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute
Dag 5: Panoramaroute - Krugerpark
Dag 6: Krugerpark, Morning Walk met Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 7: Krugerpark - eSwatini (Swaziland)
Dag 8: eSwatini (Swaziland), 2 uur mountainbike incl entree Mlilwane
Dag 9: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia
Dag 10: St. Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 11: St. Lucia - Uhmlanga Rocks
Dag 12: Uhmlanga Rocks -Durban-Port Elizabeth-Addo, binnenlandse vlucht (excl)
Dag 13: Addo
Dag 14: Addo - Knysna
Dag 15: Knysna
Dag 16: Knysna - Oudtshoorn
Dag 17: Oudtshoorn
Dag 18: Oudtshoorn - Montagu
Dag 19: Montagu - Stellenbosch/Hermanus
Dag 20: Stellenbosch
Dag 21: Stellenbosch/Hermanus - Kaapstad
Dag 22: Kaapstad
Dag 23: Kaapstad
Dag 24: Vertrek Kaapstad
Dag 25: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Extra dag in wijnhoofdstad Stellenbosch
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 63,- p.p.€ 56,- p.p.€ 60,- p.p.€ 56,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 63,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 56,- p.p.€ 60,- p.p.€ 56,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • Optionele excursies

Extensie 4: Vrije dag in St Lucia
Er is genoeg te doen voor een dagje extra in St. Lucia. Bezoek een cultureel Zulu dorp, ga kanoën tussen de nijlpaarden of ga op safari in Hluhluwe-Umfolozi National park.
 

Dag 11: Hluhluwe-Umfolozi National park in St Lucia (vrije dag)Hluhluwe-Umfolozi National park in St Lucia (vrije dag)
Ook vandaag heb je de tijd om St Lucia te ontdekken. Heb je nog niet genoeg van op safari gaan, dan kun je naar het Hluhluwe-Umfolozi National park. Vaak een goede plek om onder andere neushoorns te spotten. Ben je toe aan wat anders, boek dan via je accommodatie een excursie: een bezoek aan een cultureel Zulu dorp, ga op zoek naar reuze schildpadden die eieren leggen op het strand (tours zijn tussen half november en half jan, strenge regulaties om de schildpadden niet te storen) of echte avonturiers kanoën tussen de nijlpaarden en krokodillen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Vrije dag in St Lucia:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute
Dag 5: Panoramaroute - Krugerpark
Dag 6: Krugerpark, Morning Walk met Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 7: Krugerpark - eSwatini (Swaziland)
Dag 8: eSwatini (Swaziland), 2 uur mountainbike incl entree Mlilwane
Dag 9: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia
Dag 10: St. Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 11: St Lucia
Dag 12: St. Lucia - Uhmlanga Rocks
Dag 13: Uhmlanga Rocks -Durban-Port Elizabeth-Addo, binnenlandse vlucht (excl)
Dag 14: Addo
Dag 15: Addo - Knysna
Dag 16: Knysna
Dag 17: Knysna - Oudtshoorn
Dag 18: Oudtshoorn
Dag 19: Oudtshoorn - Montagu
Dag 20: Montagu - Stellenbosch/Hermanus
Dag 21: Stellenbosch/Hermanus - Kaapstad
Dag 22: Kaapstad
Dag 23: Kaapstad
Dag 24: Vertrek Kaapstad
Dag 25: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Vrije dag in St Lucia
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 40,- p.p.€ 31,- p.p.€ 34,- p.p.€ 31,- p.p.€ 33,- p.p.€ 31,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 40,- p.p.€ 31,- p.p.€ 34,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 31,- p.p.€ 33,- p.p.€ 31,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • optionele excursies

Extensie 5: Walvissen in Hermanus
Een overnachting in Hermanus: breek je reis op terwijl je langs de mooie kust rijdt, ga duiken met haaien en spot walvissen vanaf het land (jun-nov).

Dag 19: Walvissen spotten in HermanusWalvissen spotten in Hermanus
De stad Hermanus, oorspronkelijk een vissersdorpje, heeft de naam de beste plaats in de wereld te zijn van waar je walvissen met hun jongen kunt spotten vanaf het vasteland. De zuidkapers (of Australische walvissen) die hier komen ‘kramen’ van juni tot en met november komen zeer dicht bij het land, maar natuurlijk kun je ook meegaan met een boottocht om op walvissafari te gaan (optionele excursie). De piek in het walvis seizoen is september t/m november. Natuurlijk wil je de walvissen met hun jongen niet storen we hebben daarom gezocht naar bedrijf waarvan de walvis tocht is gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. Afstand: ± 150 km
 
Route tip: In plaats van rechtstreeks naar Hermanus te rijden, kun je ook richting Gansbaai rijden. Hier heb je bij De Kelders mooie hooggelegen uitzichtpunten om walvissen te spotten. Alternatief kun je ook eerst naar Hermanus en eind van de middag naar De Kelders rijden en onder genot van een glaasje wijn te genieten van het uitzicht met wie weet een springende walvis. Van Gansbaai is het 45 km naar Hermanus. Afstand Montagu - De Kelders - Hermanus: ± 195 km
Route tip: Je kunt ook via Bredasdorp een omweg maken naar het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika: de vuurtoren bij Cape Agulhas. Afstand Montagu - Cape Agulhas - Hermanus: ± 265 km

Dag 20: Wijnproeven in StellenboschWijnproeven in Stellenbosch
Je kunt in Hermanus en Gansbaai ook het spectaculaire kooi duiken met haaien doen. In de kooi zak je tot borsthoogte in het water en kun je met een snorkelbril de machtige kaken van de broertjes van ‘Jaws’ van wel érg dichtbij zien. Hoewel je een dik wetsuit aankrijgt is het heel erg koud in het water, de stroming komt vanaf Antarctica. Ook is de zee behoorlijk ruw, wat voor zeeziekte kan zorgen. Het is dus best een pittige excursie! Het is belangrijk dat het haaien lokken verantwoordelijk gebeurt en de optionele excursie die we aanbieden is dan ook gecertificeerd door Fairtrade in Tourism South Africa. (Zie excursies). Beste periode: kooiduiken met haaien is het hele jaar door mogelijk, in mei tot september de beste omstandigheden qua zichtbaarheid onderwater. Het kan zijn dat je al om 7 uur 's ochtends moet melden en na de lunch klaar bent. De exacte tijden hangen af van het weer en kunnen ter plaatse aangepast worden. 
 
Vanuit Hermanus rijdt je naar Stellenbosch. Route tip: De kustroute R44 van het Kogelberg Reserve is werkelijk prachtig. Kronkelende wegen, hoge kliffen en helderblauw water: je zult regelmatig willen stoppen om een foto te nemen. Bij Bettiesbaai kun je naar een pinguinkolonieStellenbosch is bekend om haar prachtige landschappen, Cape Dutch architectuur, en natuurlijk de wijn. Bij het toeristenbureau is een stadwandeling te boeken of een plattegrond te koop om zelf te wandelen. Sla het Dorpmuseum niet over, waar je 4 huizen uit verschillende periodes bezoekt. Een hiervan, het Schreuderhuis uit 1709, is een van de oudste bewaarde huizen van Zuid-Afrika. Ook als je geen wijnliefhebber bent, is het gezellige Stellenbosch door zijn rijke geschiedenis en prachtige landschappen een must-see. Als oudste wijnroute in Zuid-Afrika en de wijnhoofdstad van het land, zijn in de omgeving van Stellenbosch veel wijndomeinen waar je kunt wijnproeven (vaak tot 17 uur en op zondag gesloten). Er zijn wijnboerderijen waar je Cap Classique (de lokale champagne) met nougat kunt proeven, of port met chocola, maar natuurlijk vooral de witte en rode wijn. (Tip: Je kunt ook kiezen voor een extra nacht in Stellenbosch en optioneel de Bike and Wine excursie inplannen. Zie tabs Extensie en Excursie) Afstand: ± 100 km

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Walvissen in Hermanus:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute
Dag 5: Panoramaroute - Krugerpark
Dag 6: Krugerpark, Morning Walk met Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 7: Krugerpark - eSwatini (Swaziland)
Dag 8: eSwatini (Swaziland), 2 uur mountainbike incl entree Mlilwane
Dag 9: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia
Dag 10: St. Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 11: St. Lucia - Uhmlanga Rocks
Dag 12: Uhmlanga Rocks -Durban-Port Elizabeth-Addo, binnenlandse vlucht (excl)
Dag 13: Addo
Dag 14: Addo - Knysna
Dag 15: Knysna
Dag 16: Knysna - Oudtshoorn
Dag 17: Oudtshoorn
Dag 18: Oudtshoorn - Montagu
Dag 19: Montagu - Hermanus
Dag 20: Hermanus - Stellenbosch
Dag 21: Stellenbosch/Hermanus - Kaapstad
Dag 22: Kaapstad
Dag 23: Kaapstad
Dag 24: Vertrek Kaapstad
Dag 25: Aankomst Amsterdam

Extensie 5: Walvissen in Hermanus
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 85,- p.p.€ 43,- p.p.€ 57,- p.p.€ 43,- p.p.€ 51,- p.p.€ 43,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 85,- p.p.€ 43,- p.p.€ 57,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 43,- p.p.€ 51,- p.p.€ 43,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • Optionele excursies

Extensie 6: Wandelen in Centrale Drakensberg
Verblijf twee nachten bij Drakensberg Nationaal Park. Maak een heerlijke wandeling en bezoek de Bushmancaves.

Dag 12: Naar de centrale DrakensbergNaar de centrale Drakensberg
Van het kustgebied naar de centrale Drakensbergen, het landschap verandert weer totaal. Onderweg kun je een stop maken voor koffie of lunch in Howick, bekend om zijn waterval. Stop bij de Mandela Capture Site, waar Mandela in 1964 werd aangehouden. Ook leuk is om een beetje te d-touren in de omgeving en wat te zien van de Midlands Meander. Je verblijft in de Centrale Drakensbergen. Een prachtig gebied van waaruit je allerlei wandelingen kunt maken. In deze omgeving zijn ook grotten met schilderingen door de Bushman gevonden. Afstand: ± 225 km

Dag 13: Wandelen in de DrakensbergWandelen in de Drakensberg
Vandaag heb je alle tijd om uitgebreid van het dramatische landschap te genieten. Het Nationaal park heeft verschillende routes voor korte en lange wandelingen met prachtige vergezichten. Je loopt echt op de hooglanden en je wordt gewoon stil van de immensheid. Alsof je aan het eind van de wereld bent. ’s Avonds genieten met een flesje Zuidafrikaanse wijn erbij.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wandelen in Centrale Drakensberg:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute
Dag 5: Panoramaroute - Krugerpark
Dag 6: Krugerpark, Morning Walk met Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 7: Krugerpark - eSwatini (Swaziland)
Dag 8: eSwatini (Swaziland), 2 uur mountainbike incl entree Mlilwane
Dag 9: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia
Dag 10: St. Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 11: St. Lucia - Uhmlanga Rocks
Dag 12: Umhlanga Rocks - Drakensberg, entree
Dag 13: Drakensberg, entree
Dag 14: Uhmlanga Rocks -Durban-Port Elizabeth-Addo, binnenlandse vlucht (excl)
Dag 15: Addo
Dag 16: Addo - Knysna
Dag 17: Knysna
Dag 18: Knysna - Oudtshoorn
Dag 19: Oudtshoorn
Dag 20: Oudtshoorn - Montagu
Dag 21: Montagu - Stellenbosch/Hermanus
Dag 22: Stellenbosch/Hermanus - Kaapstad
Dag 23: Kaapstad
Dag 24: Kaapstad
Dag 25: Vertrek Kaapstad
Dag 26: Aankomst Amsterdam

Extensie 6: Wandelen in Centrale Drakensberg
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 173,- p.p.€ 87,- p.p.€ 116,- p.p.€ 87,- p.p.€ 104,- p.p.€ 87,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 173,- p.p.€ 87,- p.p.€ 116,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 87,- p.p.€ 104,- p.p.€ 87,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen in zelfcateringhuisje incl ontbijt
 • 2 dagen entree/conservation fee Drakensberg Nationaal Park

Extensie 7: Extra dag in Kaapstad
Wil je meer tijd door brengen in Kaapstad? Voeg deze extensie toe aan je reisprogramma.

Dag 23: Extra dag in KaapstadExtra dag in Kaapstad
Kaapstad is een heerlijke stad, waar veel te doen is. In de stad zelf is veel te doen, er zijn verschillende musea, veel shops, en gezellige restaurantjes. We hebben leuke excursies geselecteerd. En er zijn mooie stranden om een dagje bij te komen, de beroemste is Camps Bay.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Kaapstad:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Johannesburg, meet&greet, transfer
Dag 3: Johannesburg - Panoramaroute
Dag 4: Panoramaroute
Dag 5: Panoramaroute - Krugerpark
Dag 6: Krugerpark, Morning Walk met Ranger (vanaf 13 jaar)
Dag 7: Krugerpark - eSwatini (Swaziland)
Dag 8: eSwatini (Swaziland), 2 uur mountainbike incl entree Mlilwane
Dag 9: eSwatini (Swaziland) - St. Lucia
Dag 10: St. Lucia, boottrip Lake St Lucia
Dag 11: St. Lucia - Uhmlanga Rocks
Dag 12: Uhmlanga Rocks -Durban-Port Elizabeth-Addo, binnenlandse vlucht (excl)
Dag 13: Addo
Dag 14: Addo - Knysna
Dag 15: Knysna
Dag 16: Knysna - Oudtshoorn
Dag 17: Oudtshoorn
Dag 18: Oudtshoorn - Montagu
Dag 19: Montagu - Stellenbosch/Hermanus
Dag 20: Stellenbosch/Hermanus - Kaapstad
Dag 21: Kaapstad
Dag 22: Kaapstad
Dag 23: Kaapstad
Dag 24: Vertrek Kaapstad
Dag 25: Aankomst Amsterdam

Extensie 7: Extra dag in Kaapstad
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 62,- p.p.€ 56,- p.p.€ 60,- p.p.€ 56,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 62,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 56,- p.p.€ 60,- p.p.€ 56,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • autohuur

Excursies
JohannesburgExcursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis MandelaFair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
Per auto word je opgehaald bij je hotel. Je fietst een uur door Soweto, en ziet de levendigheid van de markt met de lokale shebeen (illegaal bierhuis). Indien je niet wilt fietsen, kan dit ook per auto. Met de gids spring je weer in de auto naar een bijzondere straat, hier staan de huizen van twee Nobelprijs voor de Vrede winnaars: bisschop Desmond Tutu en voormalig president Nelson Mandela. Om de hoek staat het Hector Pieterson monument, waar de politie op 16 juni 1976 het vuur opende op 10.000 ongewapende, voor beter onderwijs demonstrerende scholieren. De beroemde World Press Photo van de gewonde scholieren veroorzaakte een wereldwijde keten van protest, waardoor uiteindelijk economische en culturele sancties werden opgelegd door andere landen. Dit betekende het begin van het einde voor het Apartheidsregime. Het Soweto/Hector Pieterson-museum verhaalt over deze periode. Je luncht in een goed, lokaal restaurantje, de andere bezoekers zijn geen toeristen, maar inwoners van Soweto. Je bezoekt het Apartheidsmuseum (incl entree): enorm informatief en indrukwekkend en een must-visit in Johannesburg.
 
Deze excursie is goedgekeurd met het Fair Trade  Tourism (FTT) keurmerk, wereldwijd het eeste Fair Trade keurmerk op gebied van reizen.
 
 

Excursie 1: Fair Trade Township tour Soweto: fiets en huis Mandela
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 88,- p.p.op aanvraag
4 pers.5 pers.6 pers.
op aanvraagop aanvraagop aanvraag
Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Deze stadswandeling door de wijk Newtown laat je verschillende kanten van downtown Johannesburg zien. Van metershoge graffiti kunst tot traditionele kruidendokter en van authentieke Afrikaanse kleding tot het advocatenkantoor van Mandela en Tambo. Groet je iemand in dit ontspannen volksbuurtje, dan krijg je een brede smile terug. Je krijgt een totaal ander beeld van Johannesburg en na afloop zeg je vast: I love Jozi! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen. Duur: circa 2,5 uur

Excursie 2: I love Joburg – Stadswandeling Newtown (2,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Voel de vibe van Johannesburg! Als je van metropolen als New York en hun stadscultuur houdt, dan kan Johannesburg je aangenaam verrassen. Het stadsbestuur heeft het unieke besluit genomen dat kunst in de straat te zien moet zijn, zodat iedereen ervan kan genieten. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd om enorme kunstwerken op gebouwen te maken. Dit is geen gewone graffiti, dit is kunst! Tip: vraag de gids om een tip voor een leuke plek om na afloop zelf koffie te drinken of te lunchen. Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in centraal Johannesburg, waar de stadswandeling is.Duur: circa 2 uur

Excursie 3: I love graffiti – Stadswandeling stadskunst in downtown Joburg (2 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Geïnteresseerd in Mandela en de vrijheidsstrijd? Dan is deze wandeling iets voor jou. Je wandelt onder andere langs het advocatenkantoor van Nelson Mandela en Oliver Tambo in Newtown, waar ze opkwamen voor de rechten van mensen die door het Apartheidsysteem problemen hadden. Maar ook andere vrijheidsstrijders zoals Walter en Albertina Sisulu lieten hier hun voetsporen achter. Een leerzame wandeling! Tip: vraag de gids of The Sheds deze dag open is, deze art-foodcourt is bijzondere plek om na afloop koffie te drinken of te lunchen.
Je komt op eigen gelegenheid (auto, taxi) naar het afgesproken ontmoetingspunt in de wijk Newtown, waar de stadswandeling is. Duur: circa 3,5 uur

Excursie 4: Voetsporen van Mandela – Stadswandeling Newtown (3,5 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
KaapstadExcursie 5: Kaapstad Township excursie met sociale impactKaapstad Township excursie met sociale impact
We garanderen je, dat deze excursie waarbij je 2 educatie projecten in de townships uitgebreid bezoekt een enorme indruk bij je zal achterlaten. Samen met de lokale gids bezoek je 2 sociale projecten die geïnitieerd zijn door de bewoners zelf, gericht op scholing van kinderen zodat zij een betere toekomst hebben. Je bezoekt een créche en een heel bijzonder studieproject waar na schooltijd scholieren en studenten bijles, coaching en een rustige plek om te studeren, eten en wonen krijgen. De slechtsten van de klas worden hierdoor opeens de besten van de klas! Hun toekomst verandert op onvoorstelbare wijze. Met deze excursie wordt een bijdrage geleverd aan het fonds dat deze projecten ondersteund. De excursie is s middags van 13:30 tot 16:30 en van maandag tot vrijdag mogelijk. Inclusief transport, gids en bezoek aan2  projecten.  Eventueel samen met andere (internationale) gasten. Vanaf 4 personen kan de excursie prive worden uitgevoerd. 

Excursie 5: Kaapstad Township excursie met sociale impact
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 40,- p.p.€ 32,- p.p.€ 27,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 40,- p.p.€ 32,- p.p.€ 27,- p.p.
Excursie 6: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
Samen met een van de inwoners van de Bo-Kaap, de kleurigste en beroemde wijk van Kaapstad, maak je een wandeling door de wijk. Roze, blauwe en gele huizen wisselen elkaar af in dit unieke straatbeeld. Dit was het voormalige slavenkwartier en er is veel invloed uit de kleurige Malay-cultuur. Je gids kan je vertellen over de geschiedenis van de wijk en haar bewoners. Je gaat koken bij één van de echte Cape-Malaymama’s thuis. Het resultaat, een heerlijk geurende lunch met curry, roti, samosa en salaatjie, eet je met zijn allen op in de huiskamer. Deze excursie levert door middel van toerisme een positieve ontwikkeling aan cultuur en natuur in Zuid-Afrika.

Excursie 6: Bo-Kaap Kooksafari met wandeling (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursie 7: Trots op mijn township! Wandeling door KhayelitshaTrots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
Dit bezoek aan township Khayelitsha is een ervaring waar je nog lang over napraat. Alleen de weg er naartoe is een beleving. Je ontmoet je gids op het station van Kaapstad en van daaruit pak je samen de lokaal taxibusje (dit busje betaal je zelf, klein bedrag). Leuk om eens ‘Go Local’ te gaan. Deze ochtend brengt je dichter bij de lokale mensen en hoe zij leven. Je gids, uit Khayelitsha zelf, wil je de kracht van mensen in de township laten zien. Hij is trots op wat er wél is, het lokale radiostation, de kleine ateliers waar de mama’s souvenirs maken, de Coffeeshop township style. Vanaf Look-Out Hill zie je de andere kant van de Tafelberg en hoor je andere verhalen. Een bezoek aan een township mag niet ontbreken aan je bezoek aan Kaapstad. 
 
Praktische informatie: Je gids ontmoet je op treinstation Kaapstad (je kunt hier je auto betaald parkeren of met een taxi naar het station gaan). Samen reis je naar Khayelitsha per lokale taxibusje, je betaalt het busje zelf (klein bedrag). Transport in Khayelitsha per lokaal taxibusje is inclusief om een grotere afstand te overbruggen en verder wandel je vooral, zodat je veel ziet. Je kunt kiezen uit een halve dag of hele dag excursie.

Excursie 7: Trots op mijn township! Wandeling door Khayelitsha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.€ 70,- p.p.
Excursie 8: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
De kleurige Bokaap huisjes sieren menig reisgids. De oorspronkelijke bewoners uit dit voormalig slavenkwartier komen uit alle windstreken en hierdoor is een eigen cultuur en keuken ontstaan: Cape Malay genoemd. Je leert typische gerechten koken bij een van de Cape Malay mama’s thuis. Je gastvrouw zit vol handige trucjes waardoor deze gerechten bij haar wel lukken en zo lekker zijn. Leuk om thuis nu zelf te kunnen maken! Daarna eet je samen als lunch wat je net hebt gemaakt. Niet alleen heerlijk, maar vooral ook heel leuk en gezellig om bij de gastvrouw thuis te komen!
Deze excursie is een initiatief van een aantal ondernemende lokale vrouwen zelf, die op deze manier iets extra's verdienen voor hun gezin.  

Excursie 8: Kookcursus bij mensen thuis in de Bo-Kaap (Kombuis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.€ 51,- p.p.
KnysnaExcursie 9: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in KnysnaLunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
Vind je het leuk om naast de toeristische bezienswaardigheden ook lokale mensen te ontmoeten? Wil je wel een township bezoeken, maar op een luchtige en informele manier? Ga dan lunchen bij Elmerie. Zij kookt een driegangen lunch van traditionele Afrikaanse gerechten voor je, in haar eigen huisje in de township Nekkies aan de rand Knysna. Het is onmogelijk om alles op te eten, het een na het ander verschijnt op het kleine tafeltje in haar nette huisje. Elmerie vindt het geweldig om voor je te koken en heerlijk om met je te babbelen over haar leven. Dat gaat in een bijzondere mengeling van Engels en Afrikaans; vooral het Afrikaans wat veel met Nederlands gemeen heeft, vinden wij erg charmant! 

Excursie 9: Lunchen bij Mama Elmerie thuis in Nekkies Township in Knysna
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
OudtshoornExcursie 10: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Héél vroeg, nog voor het krieken van de dag sta je op. Hét moment op de stokstaarten (meerkat in het Engels) te zien, is namelijk bij zonsopkomst. Stil zit je in het donker te wachten tot de zon op komt. Eén voor een komen de stokstaartjes te voorschijn om op te warmen in de zon. Wat een ontzettend grappige beestjes. Timon uit de Lion King in het echt!
NB: Helaas worden kinderen onder de 8 niet toegelaten tot de excursie, er is stilte nodig om de stokstaartjes niet te verjagen.
De stokstaartjes worden niet aangeraakt en de ranger bepaalt de afstand die tot de diertjes wordt bewaard om ze niet te verstoren. De excursie is weersafhankelijk, bij slecht weer kan het voorkomen dat de stokstaartjes hun holletjes niet uitkomen of dat de excursie wordt gecancelled. Je komt met eigen auto naar de ontmoetingsplaats. (NB: het kan handig zijn om je accommodatie aan de locatie van de Meerkat Safari aan te passen.)  Duur: circa 2 tot 3 uur. Starttijd excursie zomer 5:30 uur; winter 7:30 uur. 

Excursie 10: Stokstaartjes spotten (Meerkat Safari)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
StellenboschExcursie 11: Bike and WineBike and Wine
Vanaf de fietsenstalling gelegen buiten Stellenbosch fiets je onder begeleiding van een locale gids door de groene wijnlanden. Op de fiets kun je over de kleine paadjes tussen de wijnstokken fietsen. De tocht is circa 9 km en begint met wat heuvels. Je stopt bij verschillende 2 wijndomeinen voor een wijnproeverij en bij 1 brandy proeverij. Omdat je op de fiets bent, kun je voluit genieten van het godennat. (Boek evt met transfer! Op aanvraag.) Hoe verder het proeven vordert, hoe minder heuvels je gelukkig hoeft op te fietsen! Onderweg krijg je gelegenheid om in een boerderij-restaurant te lunchen (niet inbegrepen). Met deze excursie draag je bij aan toerisme met een lage carbon footprint en een deel van de opbrengst gaat naar een fietsclub voor jongeren uit kansarme buurten. Excursie met positieve ecologische voetafdruk, voor elke 10 fietsers wordt een boom geplant bij scholen of crèches zonder 'groen' in achtergestelde gebieden. NB: Transfer van je accomomdatie naar de ontmoetingplaats en visa versa is op aanvraag, geef aan indien je dit wilt.

Excursie 11: Bike and Wine
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Excl transferop aanvraag€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Excl transferop aanvraag€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Excl transfer€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Umhlanga RocksExcursie 12: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
In de Valley of 1000 Hills, gelegen vlak boven Durban, zul je kennis maken met een bijzondere lokale gemeenschap. Je Zulu gids zal je  laten kennismaken met de levenswijze van de hedendaagse Zulu. Dankzij een taallesje Zulu, kun je contact met de lokale bevolking maken. Of het Zulu je heel gemakkelijk afgaat… in ieder geval zullen jij en de mensen die je ontmoet veel lachen! Als lunch maak je kennis met de typische Zuidafrikaanse maaltijd: de braai. Je gids leert je ook hoe het lokaal transport werkt en samen ga je op pad. Uit de volgende activiteiten zouden circa 4 onderdelen verder deel uit kunnen maken van je programma;  Zulu dans, bezoek aan een Sangoma (traditioneel genezer/sjamaan), een bezoek aan een weeshuis, een wandeling naar ‘The Rock’, of een introductie in het typische Zuid Afrikaanse “beadwork”. Het programma wordt samengesteld naar beschikbaarheid van de dorpelingen op dat moment, want het is geen ‘toeristische attractie’ maar het echte leven. Tijdens je ontmoetingen leer je heel wat van de denkwijze en de uitdagingen die de mensen tegen komen in hun dagelijks leven. Je excursie schept niet alleen werkgelegenheid en leermogelijkheden voor jongeren die gids willen worden, maar kan uitmonden in een heel bijzondere culturele uitwisseling tussen jou en de jongere gids (indien school het toelaat, gaat er vaak een jongeren mee als gids in opleiding). Deze middagexcursie duurt afhankelijk van je eigen tempo en interactie tussen 3-6 uur. 
Kies voor deze excursie indien je wel de lokale bevolking wilt ontmoeten, maar liever niet bij mensen thuis eet en slaapt, maar in een hotel. 

Excursie 12: 1 dag leven als een Zulu (3-6 uur)
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Van dag tot dag
Impressie

Paragliden vanaf Tafelberg in Kaapstad
Baby olifant valt in waterpoel Addo Elephant Park (Oostkaap)
Duiken met haaien in Gansbaai - Zuid-Afrika
De Hoop Nature Reserve
Bo Kaap - KaapstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in LimpopoZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Onderweg in Limpopo - jacaranda boom in bloeiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Bourkes Luck PotholesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Blyde rivierZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - De Drie RondavelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Uitzicht bij Gods WindowZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Panoramaroute - Ndebele vrouwen in Pilgrims RestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - CheetaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - NeushoornsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - Olifant op de wegZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Wevervogeltje bouwt een nestZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Nijlpaarden in het water.Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - LeeuwenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - Vechtende Olifanten BullsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - GrondneushoornvogelsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Big Five Safari in Krugerpark - Olifant op de wegZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Op Safari in het Krugerpark - Baobab boomZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Swaziland - Slaap in een BijenkorfhuisjeZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary - Wandelen tussen de dierenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary - Wevernestjes in de boomZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: St Lucia - Pas op, je weet nooit wat je tegen komtZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Bootsafari bij St Lucia - NijlpaardZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Bootsafari bij St Lucia Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Bootsafari bij St Lucia - NijlpaardenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Cape Vidal - Picknicken op het strandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Cape Vidal - Relaxen op het strandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Beadwork project en SouvenirsZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Kinderen kijken naar Traditionele Zulu dansZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Traditionele Zulu dansZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Traditionele Zulu dans, net als Shaka ZuluZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Valley of 1000 Hills - Een dagje bij een gastgezinZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kust langs de GardenrouteZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Slapen bij de boer in AddoZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo Elephant Park - Olifanten Bad momentZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo elephant park - Familie OlifantenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Addo elephant Park - Close upZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - Struisvogels in het weilandZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oudtshoorn - De Cango CavesZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Zuidkaper walvis voor de kustZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Hermanus - Kooiduiken met een Witte HaaiZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Oesters eten in KnysnaZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Montagu - Victoriaanse huizenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - WijnrankenZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - Proost!Zuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Stellenbosch - De WijnhoofdstadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Op verkenning door de stadZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Een tafelkleed op TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - De gekleurde huisjes van BokaapZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Kaap de Goede HoopZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaap de Goede Hoop NP - Pinguïns bij Boulders BeachZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - Uitzicht op TafelbergZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika: Kaapstad - De waterfront
Reacties van reizigers (40)
 

Blogs over Zuid-Afrika


Sluiten