BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

11 Best-kept secrets Zuid-Afrika: Laat je verrassen met bijzondere plekjes!

Zuid-Afrika rondreis - bijzondere plekjes - Graaff Reinet - De Hoop - Baviaanskloof - African Ivory Route - Amathole bergen

Hou jij ervan om van de gebaande paden te gaan? Voeg een Best-kept secret toe aan je reisplan!

Zuid-Afrika | 06-11-2017
Paulien van der Geest

Krugerpark en Kaapstad, de Panoramaroute en de Wijnroute: deze plekken staan op ieders lijstje voor een reis naar Zuid-Afrika. En op zich terecht. Maar Zuid-Afrika is een groot land en er zijn ontzettend veel mooie plekken, die minder bekend zijn bij het grote publiek. Hou jij ervan om buiten de gebaande paden te gaan en iets anders te zien dan de massa? Voeg een paar Best-kept secrets toe aan je reisplan en jij maakt een originele reis die niemand anders maakt!
 
Heel Zuid-Afrika zien in een reis van 3 weken: dat is onmogelijk. Maar dat geeft niet, want 50% van de reizigers verliest zijn hart aan Zuid-Afrika en komt weer terug. Je kunt dus net zo goed meteen besluiten je te focussen op de noordelijke provincies en een volgende reis op de 3 Kaapprovincies in het zuiden. Op die manier kun je de bekende hoogtepunten combineren met verrassende plaatsen. Omdat je niet zo goed weet wat je kunt verwachten, blijken die vaak het leukste!
 

1 - Vallei der Verlatenheid bij Graaff-Reinet

Rij tegen zonsondergang naar het uitzichtpunt van de Vallei der Verlatenheid -in het Engels prachtig Valley of Desolation genoemd. De gouden gloed zorgt ervoor dat je niet ophoudt met fotograferen. Voor wat extra romantiek kun je een flesje wijn meebrengen. Overdag is het heerlijk rondstruinen in Graaff-Reinet, een lief Karoo dorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.  
 

2 - Van de gebaande paden in de Baviaanskloof

Het deel van de Baviaanskloof dat natuurreservaat is, kun je alleen maar doorsteken met een 4x4 auto. Dat is duur en als je niet gewend bent 4x4 te rijden, dan wordt het niets. We hebben een rustieke berglodge gewonden waar je wél met je eigen auto naar toe kunt rijden. Vanuit de lodge kun je wandelen in de omgeving en bushmen rotstekeningen bewonderen. Of je kunt een tweedaagse camping trip boeken, waarbij de gids van de lodge je per 4x4 auto door het reservaat rijdt. Je slaapt een nacht in een tentje, de gids maakt een Zuid-Afrikaanse braai (bbq) voor je!.
 

3 - Tussen de zebra’s fietsen in De Hoop

De Hoop is een relaxed natuurreservaat aan de kust om actief bezig te zijn. Fiets tussen de bergzebra's, bontebokken en elanden door. Drie dieren die je op weinig andere plaatsen ziet. Tijdens de Eco Quad tocht onthult de gids de geheimen van het fynbos. Tijdens de kustwandeling laat de gids je allerlei bijzondere details zien, waar je zelf zo aan voorbij zou zijn gelopen. Vanaf de witte duinen heb je een prachtig uitzicht, misschien zie je zelfs een walvis voor de kust.
 

4 - Slaap op een schapenfarm bij Nieu-Bethesda

In the middle of nowhere staat je een verrassing te wachten: het kunstenaarsdorpje Nieu-Bethesda. Bewonder het bizarre Owl House en de ateliers in het dorp. Hier worden ook de fossielen uit pre-dinosaurus tijdperk gevonden en heel veel Bushmen tekeningen. Slaap in de gastvrije sfeer van een schapenfarm.
 
Onze Afrika-experts Lisanne, Kimberley en Judith wonen zelf in Kaapstad. Ze kunnen je dus uit eigen ervaring adviseren over alle leuke plekjes! Ze helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale Zuid-Afrika rondreis op maat.
 

5 - De African Ivory Route in Limpopo

Gooi een steen tussen je benen door in Lake Fundudzi en luister naar de legendes over halfmensen van de Venda. De provincie Limpopo is nog heel oorspronkelijk en de lokale stammen houden hun verhalen en tradities in ere. Bezoek de Rain Queen en bewonder de eeuwenoude Cycades bij Modjaji (nabij Tzaneen). Help de Tsonga vrouwen zout winnen bij Baleni. Slechts weinig mensen kennen deze route.
 

6 - Sprookjesachtig Hogsback in de Amathole bergen

Hou je van de magische wereld van Lord of the Rings en Harry Potter? De inwoners van Hogsback ook! In dit hippie dorpje in de bergen wordt fantasy gemengd met een sprookjesachtige Engelse Cottage sfeer. Je maakt hier prachtige wandelingen in de mysterieuze bossen van de Amathole bergen. In de vallei beneden kun je brood leren bakken met !Xhosa vrouwen.
 

7 - Rode rotspartijen en rooibos in Cederberg

Een paar uur van Kaapstad en toch alsof je naar het einde van de wereld rijdt. Prachtige rode rotsformaties om te wandelen. Eeuwenoude tekeningen van de San (ook wel Bushmen genoemd) in de rotsen. Dit is de enige plaats ter wereld waar de rooibos groeit, voor de gezonde Zuid-Afrikaanse thee.
 

8 - Boerderij leven in Underberg

Verblijf op een Afrikaanse boerderij in Underberg met een dramatisch mooi landschap. Koeien en paarden hebben ze op deze enorme boerderij. ‘s Avonds eet je stevige boerenkost, homemade door de gastvrouw.
 

3 redenen waarom reizen met Footprint Travel leuker is!

1. avontuurlijke, individuele Zuid-Afrika rondreis op maat
2. reizen met aandacht voor de natuur en de lokale bevolking
3. we hebben alles zelf uitgeprobeerd en de meest bijzondere plekjes voor je uitgezocht
 

9 - Historische Cape Dutch straat in Tulbagh

Tulbagh is vanuit historisch oogpunt het mooiste plaatsje van Zuid-Afrika. De centrale straat is helemaal gerestaureerd in de oorspronkelijke Cape Dutch stijl. Je kunt er lekker eten en wijn proeven.De omgeving van de wijnlanden is schitterend.
 

10 - De Wild Coast

De kustlijn tussen Durban en Port Elizabeth is -de naam zegt het al- wild en onontgonnen. Een ideale plek voor wandelingen langs de kust en naar watervallen! In de glooiende heuvels zie je dorpjes met traditionele rondavels. Zuid-Afrika op zijn puurst!
 

11 - Amfitheater in Royal Natal NP (Witsieshoek) in Drakensbergen

De Drakensbergen zijn indrukwekkend grillige bergen en ideaal voor wandelaars. In Witsieshoek ligt de hoogste lodge van Zuid-Afrika. De schitterend gelegen berglodge is eigendom van de lokale gemeenschap en Fair Trade gecertificeerd, je bezoekt zorgt dus voor een betere toekomst voor de lokale mensen. Let op: in juli kan het er sneeuwen, dus breng warme kleding mee.
 

Jouw Zuid-Afrika rondreis op maat

Laat je inspireren door onze Zuid-Afrika rondreizen. Deze kun je op maat aanpassen met extra overnachtingen en excursies. Je kiest zelf welke auto je wilt rijden en wanneer jij wil vliegen. Zit jouw ideale rondreis er niet bij? Stel zelf je reis samen met onze flexibele Zuid-Afrika bouwstenen! Vraag een reisvoorstel aan, en onze Afrika-experts Sanne en Judith stellen een Zuid-Afrika rondreis op maat voor je samen!
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Zuid-Afrika - Natuur - Avontuur - Reisadvies 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter