BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

9 Films die je moet kijken voor je naar Zuid-Afrika gaat

Zuid-Afrika reizen - Films - Long walk to fredom -Tsotsi - Black Butterflies

Ben jij een echte filmliefhebber en ga je binnenkort naar Zuid-Afrika op vakantie of staat Zuid-Afrika nog op je wishlist? Deze 9 films zijn echt de moeite waard om eerst even te kijken voor je naar Zuid-Afrika gaat.

Zuid-Afrika | 04-07-2016
Kieke van Maarschalkerwaart

Ben jij een echte filmliefhebber en ga je binnenkort naar Zuid-Afrika op vakantie of staat Zuid-Afrika nog op je wishlist? Deze 9 films zijn echt de moeite waard om eerst even te kijken voor je naar Zuid-Afrika gaat. We hebben 9 film trailers voor je op een rijtje gezet om alvast in de stemming te komen.

 

Tsotsi (2005)

Tsotsi (wat gangster betekent in straattaal) woont aan de rand van Johannesburg in een township. Hij overleeft van de straatmisdaad. Hij heeft letterlijk niks te verliezen en in zijn wanhoop steelt hij een auto. Tot zijn grote schrik blijkt er op de achterbank nog een baby te liggen. Wat nu ... een gangster, die zich verantwoordelijk voelt voor een huilende baby? Deze gekke samenloop van omstandigheden geven hem een nieuwe kijk en kansen in de toekomst.
 
 

Black Butterflies (2011)

Ingrid Jonker is de dochter van een minister van de Nasionale Partij, tijdens het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Haar leven kent veel depressieve momenten. De slechte band met haar vader, steeds relaties aangaan met getrouwde mannen, niet geplande zwangerschappen en het harde leven van het apartheidsregime hebben een groot impact op haar. Het enige waar ze zich thuis voelt is in de wereld van de Afrikaanse taal en en poëzie. Haar beroemdste gedicht "Die Kind" (wat doodgeskiet is deur soldate by Nyanga) werd door president Nelson Mandela voorgelezen in zijn eerste speech in het nieuwe Zuid-Afrikaanse parlement op 24 mei 1994. De hoofdrol wordt gespeeld door onze eigen Carice van Houten en ook Rutger Hauer speelt mee in de fim.
 
 

Mandela: Long walk to freedom (2013)

In vogelvlucht wordt de autobiografie van Nelson Mandela uit 1995 in beeld gebracht. Van het dorp waar hij opgroeide, zijn jaren als student en bokser, betrokkenheid bij het ANC, zijn jaren in de gevangenis op Robbeneilend, de afschaffing van de Apartheid en de weg naar de eerste democratisch gekozen president van Zuid-Afrika. Een must-see!
 
 

The Wooden Camera (2003)

De apartheid is net afgeschaft. Madiba en Sipho wonen in een township vlakbij Kaapstad. Uit een voorbij rijdende trein wordt een dode man gegooid. Sipho neemt het pistool van de man mee en Madiba een camera. Madiba bouwt een houten kist om zijn camera en kan zo ongestoord de township filmen. Hij filmt zijn eigen leven en dat van Sipho, die bendeleider wordt en verslaafd raakt aan lijm snuiven. De camera en het pistool staan symbool voor de verschillende keuze die beide jongens maken in hun leven en worden in de film tegenover elkaar gezet.
 
 

Goodbye Bafana (2007)

Goodbye Bafana is een verhaal over gevangenisbewaarder James Gregory. Op Robbeneiland is hij verantwoordelijk voor uiteindelijk de beroemdste man van de wereld, Nelson Mandela. Er ontstaat een bijzondere band tussen Nelson Mandela en gevangenisbewaarder James. Ondanks de grote verschillen in hun levensopvattingen delen zij 20 jaar van hun tijd op Robbeneiland.
 
 

Invictus (2009)

In 1995 is Zuid-Afrika gastheer van het WK rugby. Nelson Mandela begint dan net aan zijn eerste ambtstermijn na de val van het apartheidsregime. Hij probeert zijn tussen blank en zwart verdeelde land te verengingen met dit belangrijke sportevenement. Rugby is van oudsher een blanke sport in Zuid-Afrika. Lukt het Mandela de zwarte bevolking erbij te betrekken? Mandela krijgt hierbij hulp van Francois Pienaar, de Zuid-Afrikaanse aanvoerder van het rugby team. Een feel-good film.
 
 

Safe house (2012)

Tobin Frost, een overgelopen CIA agent, wordt al jaren opgejaagd omdat hij staatsgeheimen door verkoopt. In Zuid-Afrika wordt hij ondergebracht in een Safe House, nadat hij eindelijk wordt opgepakt. Wetson, de baas van het Safe House, kan Frost nog net in veiligheid brengen als het Safe House aangevallen wordt door een groep criminelen. Vooral mooie beelden van Zuid-Afrika.
 
 

The Bang Bang Club (2010)

Het waar gebeurde verhaal over 4 bevriende fotografen die met gevaar voor eigen leven de verschrikkingen van de Apartheid vastleggen. De gruwelijke rassenrellen en het vele bloedvergieten leggen zij met gevaar voor eigen leven vast voor de kranten. De fotografen laten de wereld zien hoe de harde weg van apartheid naar democratie verloopt, waarbij niet iedereen ongeschonden uit de strijd komt. Kan één foto de wereld veranderen? 
 
 

Skin (2009)

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een donker meisje, Sandra Laing, dat werd geboren in een wit gezin. Je bekijkt het apartheidsregime vanuit de ogen van een vrolijke meisje, dat langzaam steeds meer verandert in een outsider van de harde maatschappij van Zuid-Afrika.
 
 

Zin gekregen in een reis naar Zuid-Afrika?

Wij zijn expert in reizen naar Zuid-Afrika en bezoeken alle plekjes zelf. Zo kunnen we je precies adviseren wat het beste bij jou past. Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika of stel met behulp van onze Zuid-Afrika bouwstenen zelf je Zuid-Afrika reis samen.
 
 

Zelf op reis naar Zuid-Afrika? Vraag gratis een offerte aan!

Tags: Cultuur - Geschiedenis Erfgoed 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter