Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Boogschieten in the middle of nowhere en tegelijk toch heel dicht bij Kaapstad zijn, het kan bij Thali Thali!

Zuid-Afrika - Kaapstad - Thali Thali - Westcoast Way - Paternoster

Reisreporters Roëll en Jeroen worden wakker met een struisvogel die scharrelt rond hun luxe safari tent, gaan op Game Drive en leren boogschieten!

Zuid-Afrika | 29-02-2016
Roëll de Ram

Reisreporters Roëll en Jeroen worden wakker met het gekraai van vogels en een struisvogel scharrelt rond hun luxe safari tent. Ze gaan op Game drive en leren boogschieten van de Zuid-Afrikaanse kampioenen boogschieten!
 
Wanneer ik wakker word hoor ik het gefluit en gefladder van verschillende vogels rondom onze tent. Vogels met Afrikaanse namen die ik nog niet eerder heb gehoord: Kaapse Wewer, Reusevisvanger, Hadada, Rooiwangmuisvoël, Jangroentjie of de Skoorsteenveër. De een kraait schel, de ander kwettert op zo’n manier dat het net op het gezang van een mens lijkt. Doordat het buiten waait maakt het doek van onze safaritent een klapperend geluid. Doorslapen lijkt geen optie meer en ook het zonlicht heeft een weg naar binnen gevonden. Tijd om op te staan en te genieten van een rooibos thee in de ochtendzon. Al blijft het niet alleen bij het genieten van een kopje thee, want na een half uurtje worden we ineens bezocht door een groepje struisvogels. Zo enthousiast als wij zijn, zo rustig lopen de vijf struisvogels rond onze tent. Gauw een camera zoeken voor ze weg zijn! Dit is nog eens wakker worden!

Een plekje in the middle of nowhere op slechts 116 km vanaf Kaapstad

We zijn in de Thali Thali Game Lodge. Op zo’n 116 kilometer van Kaapstad. En ook al ben je maar zo’n 4 kilometer van de grote weg af, je hebt hier het gevoel in the middle of nowhere te zijn. Waar je ook kijkt, je ziet een goud gekleurde glooiende vlakte met her en der groene bomen of bosjes waarboven bijzonder gekleurde vogels vliegen. De Thali Thali Game Lodge wordt gerund door Amalia en Thijs. Twee namen die Nederlands klinken, maar laat je hier niet door misleiden. Het zijn twee geboren en getogen Zuid-Afrikanen die samen met een enthousiast team en hun kinderen met liefde deze plek runnen. Dat merk je meteen tijdens het warme welkom waarbij we een glaasje champagne krijgen, maar ook tijdens de rest van ons verblijf. Er wordt verteld over de honing die wordt verkocht in het restaurant en met de kinderen van Amalia en Thijs wisselen we goocheltrucs uit. Hoe stop je bijvoorbeeld een muntje in een fles zonder de dop eraf te halen? En hoe sla je een munt van 5 rand door een tafel heen? Na het eten spotten we een kampvuurtje van twee andere gasten die bij hun tent een braai hebben gemaakt. Met onze laatste glazen Zuid-Afrikaanse Merlot besluiten we nog even aan te sluiten en onze reisverhalen uit te wisselen.


Slapen in safaritenten bij Thali Thali  

Zoals je kon lezen slaap je hier in safaritenten. Tenten die meer aanvoelen als een vakantiehuisje of luxe glamping plek en slechts enkele overeenstemmingen hebben met onze Nederlandse de Waard tenten of koepeltjes. Ze zijn allebei van tentdoek gemaakt. Daar houdt de gelijkenis eigenlijk wel bij op. Onze favoriete plek is niet binnen, maar net buiten de tent te vinden. Voor onze tent vind je namelijk een soort veranda waar met natuurlijke materialen een fijne schaduwplek is gemaakt. ’s Avonds kijk je hier met een wijntje naar de zonsondergang en ’s ochtends kun je hier relaxed wakker worden voor je naar het ontbijt gaat in het restaurant. Dat ontbijt is trouwens gigantisch. Of je krijgt een toren met yoghurt en cruesli. Of je kan je tegoed doen aan een Engels ontbijt bestaande uit ei, vlees en toast met honing.

Keuzes, keuzes: Wildlife spotten of boogschieten?!

Bij de Thali Thali Game Lodge kun je van alles doen. Zoals je kon lezen telt het park veel vogels, in totaal zijn er 60 verschillende soorten te vinden, dus voor vogelspotters is dit een klein paradijs. Maar naast birdwatching kun je hier ook een game drive maken. Deze vertrekken elke dag om 10:00 uur of 15:30 uur. Tijdens zo’n tocht kun je wildlife spotten. Denk aan zebra’s, bonteboks maar ook aan giraffes. Vooral die laatste zijn uniek in de Westkaap en in het park zijn een aantal van deze lange beesten te vinden. Omdat wij in het nature reserve de Hoop en bij Bushmans Kloof Reserve al verschillende tochten hadden gemaakt, hebben wij ons echter op iets heel anders gestort bij Thali Thali. Je kunt hier namelijk ook boogschieten! Met volle maag lopen we na ons ontbijt naar het huis van Amalia en Thijs. Daar wacht Amalia op ons en we zien al snel dat in de tuin een serie schietschijven staat. Ze vertelt ons dat zijzelf en Thijs nationaal kampioen boogschieten zijn en leert ons allerlei trucjes, maar de mooiste uitspraak komt toch wel van Thijs die haar na een tijdje afwisselt: Adjust or die. Wie goed wilt leren boogschieten, moet zijn pijlen aanpassen op de eerste pijl die is geschoten. Anders zul je voor altijd fout blijven mikken. Oftewel, schiet je eerst met een afwijking naar links? Dan zul je je tweede pijl meer naar rechts moeten richten. We proberen een traditionele boog uit en een die er meer uit ziet als een militair geweer. De ene boog schiet je af of intuïtie en met de ander kun je preciezer dan ooit mikken. Al gauw doen we samen een wedstrijdje en wie verliest? Tja, die zal moeten auto rijden vandaag!
 

Combineer je verblijf bij Thali Thali met een bezoekje aan…

Omdat het Thali Thali game reserve redelijk dichtbij Kaapstad ligt, kun je hier gemakkelijk een nachtje of een aantal naartoe gaan vanuit de stad. Toch is er in de buurt nog meer te doen. Zo maakte wij een stop bij het liefelijke strandplaatsje Paternoster. Hier vind je een gigantisch uitgestrekt strand waarop de mooiste schelpjes zijn te vinden en anderen juist met een surfboard de golven proberen te trotseren. Wij aten hier een visje bij de strandtent Voorstrand. Een rood gebouw waarvoor oude gekleurde bootjes liggen en vanwaar je een prachtig uitzicht over het strand hebt. Je zult deze strandtent meteen spotten, want hij valt met de rode kleur meteen op tussen alle witte huisjes van Paternoster. Rijdend door de straten heb je door al die witte huisjes met hun houten louvre deurtjes bijna het idee ergens in Frankrijk of Santorini te zijn. In het restaurantje worden we door een ouder Zuid-Afrikaans stel ook nog getipt. In de buurt vind je namelijk ook Langebaan en Yzerfontein. Twee plekken die volgens hen ook het bezoeken waard zijn en beide ook aan de bekende Westcoast Way liggen. Met name Yzerfontein schijnt een echte hidden gem te zijn. Een kustplaatsje zonder grote malls, met een gigantisch lang strand en waar veel Zuid-Afrikanen hun vakanties in een vakantiehuis doorbrengen.

Wil jij ook naar de West Coast?

 
Roëll en Jeroen van het reisblog We Are Travellers maakten deze reis in het kader van de Reisreporter actie van Footprint Travel in samenwerking met Mijn Zuid-Afrika
 

Zelf naar West Coast in Zuid-Afrika? Vraag gratis een offerte aan!

Tags: Zuid-Afrika - Go Fair - Go Local - Kaapstad eo 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter