BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

De lekkerste restaurants in Kaapstad volgens locals!

Zuid-Afrika reizen - Restaurant tips - Kaapstad - tips van locals

Kaapstad staat bekend om heerlijke restaurants, de een nog luxer dan de ander. Maar de leukste plekken met het lekkerste eten zijn die waar de minste toeristen, maar juist de meeste locals komen

Zuid-Afrika | 03-07-2017
Dorienke Blom

Kaapstad staat bekend om heerlijke restaurants, de een nog luxer dan de ander. Maar de leukste plekken met het lekkerste eten zijn die waar de minste toeristen, maar juist de meeste locals komen. Je eet er heerlijk voor een schappelijke prijs. Local Dorienke, gek op lekker eten, onthult haar favoriete adresjes!
 

Burgers bij Hudsons

Wat schaft de pot? Dit restaurant staat vooral in het teken van burgers, en die zijn dan ook verrukkelijk! Verder hebben ze ook heerlijke salades of kies voor een lekkere pizza. Sfeer? Het restaurant heeft een gezellige en warme uitstraling. Een goede plek om met je vrienden wat te eten en bij te kletsen! Waar? Ik kom graag bij Hudsons in Green Point. Adres: 1A, Portside Mall, Main Road, Green Point. Maar je vindt filialen op meerdere plaatsen in Kaapstad, ook in Gardens en Claremont.
 
Dorienke Blom is 20 jaar en woont en werkt in Kaapstad. Ze schrijft graag reisblogs over haar ervaringen en reizen in Afrika. Dorienke houdt van een lekker wijntje drinken en nieuwe restaurants uitproberen met vrienden.
 
 

Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bij Roxy Late Night

Wat schaft de pot? Je kunt hier ontbijten, lunchen, dineren en je kunt ‘s avonds terecht om iets te drinken. De keuken is zelfs (als een van de weinigen in Kaapstad) open tot twee uur ‘s nachts! Handig als de avond lang en mooi blijkt te zijn. Een fijn aanbod van Roxy: tussen vier en zes ‘s middags betaal je voor je biertje maar tien Rand, wat nog niet eens één euro is. Sfeer? Het restaurant heeft een relaxte bohemian uitstraling en is vooral geliefd bij de locals.
Waar? Roxy ligt aan een sfeervol plein met restaurants in de wijk Gardens. Adres: 14 Wandel Street, Gardens
 
Foto credit: Roxy Late Night
 

Bijzondere tapas bij La Parada

Wat schaft de pot? Dit is een heerlijk tapas restaurant. Je kunt hier verschillende vis en vlees tapas bestellen. Ieder gerechtje zal heerlijk smaken. Vaak is het hier wel druk, dus reserveren is handig als je met een wat grotere groep gaat. Met zijn tweeën schuif je wat makkelijker aan een van de hoge tafels of bar bij het raam. Sfeer? Ook hier vind je veel locals, maar omdat veel mensen dit restaurant aanraden, weten ook steeds meer toeristen dit adresje te vinden. Er hangt een gezellige en relaxte sfeer, en wanneer het donkerder wordt, gaat de muziek ook wat harder. Waar? Gelegen op 107 Bree Street in het uitgaanscentrum van Kaapstad, vlakbij Longstreet. Je vindt ook filialen in de chique wijken Camps Bay en Constantia Nek.
 
Lisanne en Judith, de Afrika experts van Footprint Travel, wonen en werken in Kaapstad. Zij weten dus als geen ander de leukste plekjes te vinden waar de locals ook graag komen. Ze adviseren je graag over jouw droomreis naar Zuid-Afrika of avontuurlijke rondreis in Namibië!
 
 

Verrassend Marokkaans eten bij Andalousse Moroccan Cuisine

Wat schaft de pot? Ook al ben je niet in Marokko, dit restaurant kun je niet overslaan als je in Kaapstad bent. Een klein maar typisch Marokkaans restaurant in Kaapstad. Een uitgebreid menu met overheerlijk Marokkaanse gerechten maakt de keuze moeilijk! Sfeer? Het is klein restaurant, waar alleen maar locals komen. Het is een erg informele eetplek, om relaxt te eten met je vrienden en familie. Waar? 148 Victoria Road in de hipster wijk Woodstock. Vroeger een wat rauwe wijk, die door de komst van kunstenaars en alternatieve winkels veranderd is in een hippe, opkomende wijk.
 
Bonus eettip! De Biscuit Mill met hierin toprestaurant Test Kitchen is ook in Woodstock te vinden. Iedere  zaterdagochtend is de populaire Neighbourgoods market in de Biscuit Mill in Woodstock.
 
 
 

Verslavende Oreo Milkshake bij Tiger’s Milk

Wat schaft de pot? Het eten is hier verrukkelijk en de meeste mensen komen dan ook vaak terug. Vergeet niet om de heerlijke oreo milkshake te proberen! Kijk wel uit, want je hebt meteen een nieuwe verslaving! Sfeer? De service is hier uitstekend, ze helpen je snel en zijn altijd erg vriendelijk. Je kunt kiezen of je aan een tafel binnen wilt zitten of aan het raam zodat je direct contact hebt met buiten, waardoor je alles in de gaten kunt houden wat er op Long Street gebeurt. Waar? Dit restaurant is nummer 44 aan Long Street, de uitgaansstraat van Kaapstad. Je kunt ook filialen vinden in Claremont, Muizenberg en Century City.
 
Dol op lekker eten? Doe een kookworkshop in de kleurrijke Bo-Kaap! Samen met een lokale mama bereidt en eet je de typische Cape-Malay gerechten bij haar thuis. Zo heb je echt contact met de locals. Lisanne en Judith organiseren het graag voor je!
 
Foto credit: Tiger's Milk
 

Zelf op reis naar Kaapstad?

Heb je na het lezen van dit blog ontzettend zin gekregen om naar Kaapstad in Zuid-Afrika te gaan? Dat kunnen we heel goed begrijpen, het is een topstad! Voor reisinspiratie: bekijk onze bouwstenen, korte Zuid-Afrika reizen om zelf je reis mee samen te stellen. Als je op zoek bent naar een totaalbeeld voor 2 of 3 weken vakantie, bekijk dan onze handige Zuid-Afrika rondreizen.
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Zuid-Afrika - Culinair 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel