Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

De oplossingen van de Expeditie Eastern Cape

Zuid-Afrika reizen - Quiz - Win 2 tickets naar Zuid-Afrika

In dit blog vind je alle antwoorden van de Expeditie Eastern Cape. Winnaar Rosalinde kreeg 2 vliegtickets naar Zuid-Afrika met South African Airways en een reisvoucher van €250 van Footprint Travel.

Zuid-Afrika | 08-03-2017
Paulien van der Geest & Kieke van Maarschalkerwaart

Volgde jij onze Expeditie Eastern Cape? Hier zijn alle goede antwoorden! Ferry en Paulien van Footprint Travel maakten een reis door de schitterende Oost-Kaap provincie van Zuid-Afrika. Ze schreven zes blogs over deze reis. Onderaan ieder blog stonden opdrachten. Wist je al deze opdrachten goed op te lossen, dan ging je door naar de spannende Eindopdracht. Winnaar Rosalinde Köll kreeg 2 vliegtickets naar Zuid-Afrika met South African Airways en een reisvoucher van €250 van Footprint Travel. In dit blog vind je alle antwoorden. 
 
Wil je de blogs over de Oost-Kaap nog eens nalezen? Al onze reisblogs over Zuid-Afrika vind je hier. Wil je na het lezen van de blogs zelf op reis naar de Oost-Kaap? Bekijk onze nieuwe Zuid-Afrika rondreis Ontdekkingsreis door de Oost-Kaap. Andere route in je hoofd? Kijk voor meer inspiratie bij onze Zuid-Afrika rondreizen.

 

1. Opdrachten bij blog: De 5 geheimen van de Wild Coast

1a. De vogel van plaatje A heet een Strandloper. De meneer van plaatje B heet Autshumato maar wordt ook wel Herry de Strandloper genoemd. Hij was een leider van de Strandloper stam.
 
 

2. Opdrachten bij blog: Volg in de voetsporen van Nelson Mandela en Steve Biko!

2a. Oeps! Deze vraag bleek iets te moeilijk. Is het nou 24, 29 of toch 33 keer misschien? De achtergrondzangeressen en leadzanger zingen door elkaar heen, wat het tellen bemoeilijkt. Pak je de songtekst erbij, dan is het een makkie: 49 keer staat er Free in de tekst. Omdat iedereen op het Footprint kantoor met een ander antwoord kwam (en we langzamerhand het liedje wel konden dromen), hebben we alle antwoorden boven 20x goed gerekend! In jullie voordeel dus!
 
 

3. Opdrachten bij het blog: 2 Best-kept Secrets in Zuid-Afrika!

3A : Zie het filmpje Ferry versus Paulien.
 
 

4. Opdrachten bij blog: 6 Verborgen juweeltjes in de Karoo in Zuid-Afrika

4a: Uit de rebus komt wipmat. Een wipmat is een trampoline in het Afrikaans. Dit kon je weten als je het filmpje Ferry versus Paulien: Afrikaanse woorden bekijkt.
 
 

5. Opdrachten bij blog: 5 Beste Safari’s in de Kaap van Zuid-Afrika

5a. De luipaard ontsnapt uit het doolhof. De oplettende lezer had al opgemerkt dat Ferry en Paulien op safari geen luipaard hadden gespot. 
 
 

6. Opdrachten bij het blog: 3 Ultieme Bucketlist ervaringen in Zuid-Afrika

  6a. Bij de bungee jump is het de bedoeling dat je het touwtje volgt waar Ferry onderste boven aan hangt. 
 

De Eindopdracht: ontcijfer de San rotstekeningen

Had je alle vragen goed ingevuld en op tijd verstuurd? Dan ging je door naar de Eindopdracht. De gouden tip was de hand = o. Je moest meer rotstekeningen van de San verzamelen die (op foto’s) in de 6 blogs verstopt waren. Bij elk teken stond een letter.
 

Als je alle tekens voor een letter verving kreeg je de volgende zin:

De Oost-Kaap: woest en schitterend

 

Alle virtuele expeditie-leden bedankt voor het meedoen!

 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter