BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Expeditie Eastern Cape: De 5 geheimen van de Wild Coast

Volg onze Eastern Cape Expeditie en win 2 tickets naar Zuid-Afrika!

De ongerepte Wild Coast wordt door weinig reizigers aangedaan, maar dat is onterecht! Wij onthullen vijf geheimen van de Wild Coast.

Zuid-Afrika | 06-02-2017
Paulien van der Geest

Kraak de Expeditie Code en win 2 tickets naar Zuid-Afrika! (Deel 1/6)

Ferry en Paulien van Footprint Travel zijn afgereisd naar de Oost-Kaap van Zuid-Afrika. Wil jij hen achterna? Volg dan de komende weken hun belevenissen tijdens hun Expeditie Eastern Cape. We hebben een Wie is de Mol-achtig spel bedacht, waarbij jij wordt uitgedaagd om opdrachten te ontrafelen. Kraak de Expeditie Code en win twee vliegtickets naar Zuid-Afrika!
 
Expeditie Eastern Cape brengt Ferry en Paulien van woeste kliffen aan de kust naar een dorre woestijn. Ze overnachten op een schapenboerderij en in een mountain lodge. Het ene moment spotten ze pinguïns en dolfijnen op zee en het andere moment de ‘Big Five’ en cheetas in de bush. Ook probeert het avontuurlijke tweetal Afrikaans en isiXhosa te spreken met de locals… 
 
Dit is het eerste blog uit de serie van 6 waarin Ferry en Paulien over hun avonturen in de Oost-Kaap vertellen. Onderaan ieder blog vind je 2 opdrachten. We dagen je uit om de opdrachten te ontrafelen en de Expeditie Code te kraken! Schrijf je nu in en win 2 vliegtickets naar Zuid-Afrika!
 
 
 
In de eerste paar dagen van onze reis door de Oost-Kaap van Zuid-Afrika bezoeken we de Wild Coast. Dit ongerepte gebied wordt door weinig reizigers aangedaan, maar dat is onterecht! Hier vind je een authentiek stuk Zuid-Afrika, zonder massatoerisme. Lees hier welke vijf geheimen van de Wild Coast wij ontdekten!
 

Wild Coast Geheim #1. Watervallen, hiken en scheuren in een 4x4

De Mbotyi River Lodge is de ideale plek om een prachtige wandeling te maken. Een pittige hike van 28 km naar de Bluff waterval is voor de geoefende wandelaar een absolute aanrader. Niet zo sportief? Maak dan één van de vele kortere wandelingen in de omgeving. Lokale vissers en schoolkinderen groeten ons vriendelijk tijdens onze strandwandeling. Met een 4x4 jeep trekken we erop uit naar de Magna, Frasier en Waterfall with No Name. Nadat we weer zijn teruggekeerd in de lodge kunnen we vanaf het balkon van onze houten chalet genieten van het uitzicht over de klif, rivier, lagune en de Indische Oceaan! Super relaxte spot! 
 

Wild Coast Geheim #2. Kei Mouth: Xhosa en Strandloper

Tijdens de Apartheid was Kei Mouth (vroeger Transkei genoemd) het thuisland voor de Xhosa, één van de etnische volkeren van Zuid-Afrika. We maken met Trevor Trails een boottocht naar de Gates. Dit is een smalle bergkloof te midden van een prachtig natuurgebied dat je per boot en te voet kunt verkennen. Als wij bij gids Carlos in de boot stappen is het mistig en het mysterieuze sfeertje wordt compleet gemaakt door een uil die ons nauwlettend in de gaten houdt. Voor de echte dare devils kun je net als Carlos een sprong maken vanaf de hoge rotsen! Durf jij?  
 
 
Carlos vertelt ons dat zijn familie een mix is van Xhosa en Strandloper. Strandloper is een San-groep die lang geleden in dit gebied leefde. Er is tegenwoordig een vierdaagse trekking van bijna 60 km naar deze oude stam vernoemd: de Strandloper Trail. Vanuit Kei Mouth wandel je via Morgan Bay en Cintsa over prachtige stranden, langs rivieren, door het bos en over steile kliffen.
 

Wild Coast Geheim #3. Slapen in Cape Dutch stijl

Cape Dutch stijl is een typisch Afrikaanse architectonische stijl die je op het platteland van Zuid-Afrika veel tegenkomt. De bouwstijl is onder andere gebaseerd op de typerende gevels van Amsterdamse grachtenpanden. Wij sliepen in de leuke huisjes van het Trennerys Hotel waar we bovendien hebben genoten van een traditioneel diner dat werd geserveerd door Xhosa mama’s.
 

Wild Coast Geheim #4. Prachtige kliffen in Double Mouth bij Morgans Bay

Natuurliefhebbers gaan het helemaal naar hun zin hebben in Morgans Bay. Het Morgans Bay Hotel met een smakelijk vier gangen restaurant, de Milkwood Spa, een winkeltje met strandkleding en het naastgelegen strandrestaurant The Deck vormen gelijk het hele centrum van het plaatsje. Vanaf dit heerlijke en verrassend luxe strandhotel loop je zo naar beneden naar het strand. Bij het Double Mouth Natuurreservaat -onderdeel van de Strandloper Trail- maakten we een strandwandeling langs prachtige kliffen. Wij kwamen slechts één ander koppel tegen, verder waren we alleen. Zoek je toch wat meer actie? De kliffen hier zijn perfect om te leren abseilen! Tip: laat de gordijnen ‘s nachts open zodat je wakker wordt van de zonsopkomst over zee. Zó vanuit je bed! Dit is genieten in zijn puurste vorm.
 

Wild Coast Geheim #5. Surfen in Cintsa

Cintsa is een bekende badplaats net boven East-Londen. Het stadje is gemakkelijk toegankelijk en hierdoor een stuk populairder, met name bij Zuid-Afrikaanse toeristen. Je kunt hier leren surfen, kids kunnen zandsleeën van de duinen en er is een enorm strand. In Cintsa zelf gebeurt weinig, maar er zijn talloze uitstapjes in de omgeving mogelijk. Van een culturele township-tour tot actie met een zipline.  
 

Onze tip voor de Wild Coast: neem de tijd!

Om het stuk tussen Durban en Port Elizabeth te overbruggen en de geheimen van de Wild Coast te ontdekken heb je minimaal twee overnachtingsplaatsen nodig. De afstanden zijn dan ongeveer 400 km per dag. Uiteraard maak je onderweg een paar stops en ben je al snel een hele dag onderweg. Om reisdagen af te wisselen met dagen dat je bijvoorbeeld lekker kunt wandelen, raden we aan om minimaal twee nachten per accommodatie in te plannen.
 

Win 2 tickets naar Zuid-Afrika! Wat moet je doen?

Wil je zelf ook naar Zuid-Afrika? Doe dan mee en maak kans op 2 vliegtickets van South African Airways! Wat moet je doen? Heel eenvoudig: Volg de zes blogs van onze Expeditie Eastern Cape. Elke week verschijnen er twee blogs: op maandag en donderdag. Bij elk blog vind je een opdracht. Zet al je detective skills in en verzamel alle antwoorden. Schrijf je in voor de Expeditie Eastern Cape van Footprint Travel i.s.w.m. Mijn Zuid-Afrika en ontvang het deelnameformulier per e-mail. Wie weet ga jij in 2017 zelf op expeditie naar Zuid-Afrika!
 

Ferry versus Paulien

Niet alleen jullie moeten je best doen om de opdrachten te voltooien. Ook Ferry en Paulien moeten aan de slag. Tijdens hun Expeditie door de avontuurlijke Oost-Kaap provincie krijgen zij opdrachten van hun collega’s. Ze worden in ongemakkelijke situaties gebracht om te zien wie het beste expeditielid is. Bekijk deze filmpjes in het blog goed, ook hierin vind je antwoorden die je nodig hebt om de Expeditie Code te kraken!
 
 

Opdrachten bij het blog: De 5 geheimen van de Wild Coast

 
Wat moet je doen? Los de 2 onderstaande opdrachten op. Vul je antwoorden in op je persoonlijke deelname formulier. Vergeet niet tussentijds op te slaan! In ieder volgende blog vind je nieuwe opdrachten. Dit is het eerste blog uit de serie van 6.
Heb je nog geen deelnameformulier? Schrijf je dan nu in en ontvang je persoonlijke deelname formulier per e-mail.
 

Opdracht 1A: Strandloper

 

 
 

Opdracht 1b: Natuurreservaat

 
 
 
 

 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Go Local - Strand 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter