Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Fair Trade Holidays nu mogelijk met Footprint Travel

Fair Trade Tourism - Fair Trade Holiday - Groen reizen - Duurzaam toerisme - Ecotoerisme

Footprint Travel ondertekende op 5 juli 2016 de Fair Trade Gedragscode van Fair Trade Tourism. Footprint Travel is hiermee goedgekeurd door Fair Trade Tourism om Fair Trade Holidays te verkopen.

Zuid-Afrika | 05-07-2016
Kieke van Maarschalkerwaart

Footprint Travel ondertekende op 5 juli 2016 de Fair Trade Gedragscode van Fair Trade Tourism. Fair Trade Tourism (FTT) is Afrika’s leidende organisatie voor duurzaam en verantwoord toerisme. Footprint Travel is hiermee als derde reisorganisatie in Nederland goedgekeurd om Fair Trade Holidays te verkopen.
 
Reisorganisaties die Fair Trade Holidays aanbieden moeten worden goedgekeurd door FTT door steun te beloven aan de beginselen van Fair Trade Toerisme. Alleen met deze goedkeuring mag een bedrijf de Fair Trade Holidays verkopen. Footprint Travel biedt al jaren reizen naar Zuid-Afrika aan met excursies en accommodaties die Fair Trade gecertificeerd zijn en werkt met lokale Fair Trade gecertificeerde partners. Nu zijn daar de Fair Trade Holidays bijgekomen.
 

Waarom kiezen voor een Fair TradeHoliday?

Paulien van der Geest, eigenaar Footprint Travel én fervent Afrika-gek: “Als jij de natuur belangrijk vindt én dat welvaart eerlijker wordt verdeeld tussen rijk en arm, dan is een Fair Trade Holiday zeker iets voor jou. Maar óók omdat het je een unieke en onvergetelijke ervaring geeft. Deze lodges en guesthouses hebben namelijk allemaal iets speciaals. Je verblijft bijvoorbeeld in een authentieke safari lodge waar je helemaal wordt ondergedompeld in de natuur. Of in een berglodge waar de mensen uit het dorp sámen de trotse eigenaar van zijn waardoor ze met passie werken en dat merk je als gast direct. Of je slaapt op een boerderij waar al het eten uit een biologische tuin komt, dat proef je!”
 

Wat is een Fair Trade Holiday?

Bij een Fair Trade Holiday vindt minimaal 50% van de overnachtingen plaats in een FTT gecertificeerde accommodatie. Een accommodatie moet hiervoor voldoen aan maar liefst 200 criteria op het gebied van eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden, eerlijke inkoop en management, respect voor mensenrechten, cultuur en natuur.

Samen een unieke Zuid-Afrika ervaring creëren  

Bij Footprint Travel werken mensen die het land door en door kennen omdat ze er wonen of vaak naar toe gaan. Samen met de reiziger stellen de reisspecialisten een route samen waardoor iedereen een unieke ervaring in Zuid-Afrika heeft. Onder het motto “Go Fair. Go Local.” wordt er maatwerk afgeleverd en is iedere privé autoreis uniek.
 

Go Fair. Go Local.

Naast Fair Trade Tourism Approved is Footprint Travel Top Member van The Tourism Child Protection Code (The Code) van Defence for Children en lid van Toerisme Netwerk van MVO Nederland. Footprint Travel draagt graag een steentje bij aan de ontwikkeling van duurzaam reizen, zodat iedereen kan blijven reizen met een goed gevoel.
 
 

Zelf een Fair Trade Holiday? Bekijk onze reizen!

Tags: Go Fair - Go Fair 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter