BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Help jij Brians droom waarmaken? - Township 6

Zuid-Afrika reizen - Township tour - Kaapstad - Goede Doelen bezoeken

Op het t-shirt van Brian staat: “You have not lived until you have done something for someone who can never repay you.” Ik vraag je: LEEF!

Zuid-Afrika | 01-12-2011
Paulien van der Geest

Tijdens het bezoek aan de townships horen we zoveel trieste verhalen. In Nederland zie je het op tv, je leest er over in tijdschriften. Maar om het met eigen ogen te zien, dat is iets anders. Regelmatig moet ik mijn tranen terugdringen. En toch is het zeker geen trieste dag, maar sprankelend van hoop en optimisme. Waar halen mensen als Brian, Mama Rosie, en Colleen de moed en energie vandaan om –ook al moeten ze zelf de eindjes aan elkaar knopen- toch zoveel andere mensen te helpen? Enerzijds omdat ze willen dat kinderen het beter hebben dan zij zelf hebben gehad in hun jeugd. Soms omdat ze zelf geholpen zijn, en ze iets terug willen geven. Brian: “Maar ook omdat je met een beetje energie, geld en aandacht hier in Zuid-Afrika het leven van een kind grondig kunt veranderen. In plaats van te kijken naar alles wat er moet gebeuren in dit land en alles wat ik niet kan bewerkstelligen, kijk ik naar wat ik wel kan doen. En zelfs met een relatief kleine actie, heb ik groot effect op het leven van een kind. Dat maakt dat ik continu doorga.”
 
Dus wat kunnen wij doen? We zullen de excursie naar de projecten in de townships uiteraard via Footprint Travel gaan aanbieden en als project opnemen. Maar via deze weg wil ik ook iedereen oproepen een donatie te doen. Ik weet, er is een financiële crises gaande in Europa. Maar bedenk je dat als je letterlijk in de stront geboren wordt, je leven van af je geboorte één grote financiële crises is. Misschien kun jij iets missen?
 
Op het t-shirt van Brian staat: “You have not lived until you have done something for someone who can never repay you.” (Je hebt niet geleefd, totdat je iets voor iemand hebt gedaan, wat onbetaalbaar is.) Ik vraag je: LEEF!
 
Help jij de droom van Brian waar te maken?
Maak een donatie bij je boeking. Of stuur ons een email, samen maken we er één groot bedrag van, alle beetjes helpen. Het is onze droom om Brian te bellen en hem te vertellen dat er een schitterend bedrag is bijeengebracht door lezers van dit blog, familie, vrienden en collega’s uit Nederland. Alle donaties komen 100% bij de projecten terecht. Wij houden geen dubbeltje van je donatie in. Brian maakt ‘bewijs’fotos van alles wat met het geld van donaties wordt gekocht en afgeleverd bij het project. Wij kunnen dus rechtstreeks met Brian zaken afhandelen.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Kaapstad - Go Fair - Township 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter