Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Hoe verdwijnt een olifant muisstil?

Zuid-Afrika reizen - selfdrive safari - Krugerpark - Big Five Safari - olifanten - neushoorns

De neushoorns schrikken net zo hard van ons als wij van hen en rennen op een drafje de bosjes in. Als we uit de auto willen stappen, stapt er een enorme olifant uit de bosjes. Oeps. Even geruisloos verdwijnt hij weer.

Zuid-Afrika | 05-10-2011
Paulien van der Geest

Het Krugerpark is niet voor niets het beroemdste wildpark van de wereld, de dieren lijken hier soms wel voor het oprapen te liggen. Direct na de ingang zien we al een groepje giraffes. De vlaktes zijn enorm, hoe groot is de kans dat er eentje naast je auto staat? Hoeveel dieren moeten er wel niet in dit park zijn, om er zo gemakkelijk, zo veel te kunnen zien? Hetzelfde geld voor de mensen. Er kunnen wel 6.000 mensen in het hele Krugerpark verblijven. Maar op de gravel (ongeasfalteerde) zijwegen, komen we nauwelijks andere auto’s tegen. Hoe onvoorstelbaar groot is dit park wel niet, als er 6.000 mensen in ‘verdwijnen’?
 
Op dag één zien we naast twee van de ‘Big Five’ -buffels en olifanten-  kudus, gnoes, zebras, giraffes en verschillende antilopen soorten. Rondom het kamp Olifants spotten we naast – je raadt het al- olifanten, ook rivieren vol nijlpaarden en krokodillen. De eerste verdwijntruc staat op naam van de nijlpaarden. We horen wel hun geknor, maar in eerste instantie zien we ze niet. Hun camouflage wordt weggegeven doordat er vaak een witte watervogel op hun rug staat. Van de nijlpaarden komen alleen hun ogen boven water. Totdat er eentje even moet gapen en ze enorme bek boven water open spreidt. Ontzagwekkend en we kunnen ons beter voorstellen dat deze koddig uitziende dieren de meest dodelijke dieren zijn.
 
Als de scherming invalt, zien we veel auto’s staan, een teken dat er iets  bijzonders aan de hand is. Jawel, de schuwe luipaard is gespot, maar verdwenen in het struikgewas. De tweede verdwijntruc van vandaag.  Jammer, want de luipaard is van de Big Five het moeilijkste te spotten. Terwijl we bij schermlicht onze tassen in het huisje zetten, hoort Ferry gekraak. Op nog geen 10 meter van ons huisje, net buiten het hek (gelukkig), loopt een jonge olifant door een droge rivierbedding. Hoe gaaf is dat dan!
 
Onze tweede dag zijn we toe aan het spectaculairdere werk. We rijden naar kamp Lower Sabie, dé plek voor neushoorns en leeuwen. Op een stil weggetje rijden we bijna voorbij aan 2 enorme witte neushoorns, die tussen de bosjes staan. We schrikken ongeveer even hard van elkaar. De neushoorns kiezen snel het hazenpad. Bijzonder hoe zulke grote dieren in een paar seconden volledig kunnen verdwijnen tussen een paar kale bomen!
 
Bij een viewpoint willen we uit de auto stappen, maar opeens komt er een olifant tussen de bomen vandaan en steekt de weg over. Oeps. Even terug de auto in. Binnen een paar seconden is hij aan de andere kant van de weg tussen de bomen uit het zicht verdwenen, zonder een geluid te maken. Alsof hij er nooit geweest is. Het lijkt wel een mopje, hoe verdwijnt een olifant?

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Krugerpark - Dieren - Safari

Zuid-Afrika reizen - Gnoe of WildebeestZuid-Afrika reizen - Pumba! Eh, Wild zwijnZuid-Afrika reizen - Grond neushoornvogelZuid-Afrika reizen - Zuid-Afrika reizen - Olifanten in rivierbeddingZuid-Afrika reizen - Olifanten familieZuid-Afrika reizen - Kudu (koedoe)Zuid-Afrika reizen - BuffelZuid-Afrika reizen - Impala (rooibok)Zuid-Afrika reizen - Witte NeushoornZuid-Afrika reizen - NeushoornvogelZuid-Afrika reizen - Gaap van nijlpaardZuid-Afrika reizen - ZebraZuid-Afrika reizen - KrokodilZuid-Afrika reizen - GiraffeZuid-Afrika reizen - Lift op een nijlpaardZuid-Afrika reizen - KuduZuid-Afrika reizen - Best imponerend 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter