Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Hoog door de bomen zoeven in Tsitsikamma

Zuid-Afrika vakantie - Wandelen - Canopy Tree Adventure - Tsitsikamma - Garden Tuin Route

Op 30 meter hoogte hang ik aan een zipline tussen de enorme bomen van Tsitsikamma Nationaal Park.

Zuid-Afrika | 06-11-2011
Paulien van der Geest

Tsitsikamma Nationaal Park is een bos gelegen aan een ruige kustlijn. Er zijn rivieren die diepe ravijnen in het bos hebben gekerfd.  De naam betekent ‘Plaats van veel water’. Als wij er zijn, waait het er hard, wat spectaculaire golven opleveren die wel 10 meter hoog op de rotsen uit één spatten. Ons huisje ligt direct aan de rotsblokken, en vanaf ons terras en huiskamer met glazen schuifdeuren bewonderen we het natuur geweld. Het is een knus huisje, echt een plekje om ‘s avonds met een glaasje Zuid-Afrikaans rode wijn te genieten van de rust.
 
Als we over de schommelende hangbrug tussen twee kliffen lopen, hebben we helemaal het gevoel midden in het natuur geweld te staan. De meeste mensen stoppen na de brug, maar wij klauteren –tussen door op bankjes genietend van het uitzicht- helemaal omhoog naar de Uitkyk. Boven op de berg gekomen, worden we helemaal weg geblazen. Wat is de wind hier sterk!  We testen hoe ver we voorover tegen de wind in kunnen hangen zonder om te vallen.
 
Tsitsikamma is de start van de Otter Trail, een beroemde vijfdaagse wandelroute. Een pittige wandeling waarbij je door rivieren moet waden en flink omhoog en omlaag moet klauteren. Iets voor ware liefhebbers dus, niet onze doorsnee wandeling. In het bos zijn verschillende wandelingen van een paar uur te maken, dat past meer bij ons fitness level. Op onze drie uur durende wandeling komen we niemand tegen, da’s nog eens wat anders dan een zondagse boswandeling in Nederland. Het is echt zo’n stil, mysterieus Lord of the Rings bos. Het laatste stuk lopen we langs de kust. Gele bloemetjes steken fel af bij het witte schuim van de golven en de blauwe lucht er boven.
 
Hoog in de bomen van het woud maken we de Canopy Tree Adventure trip. In een harnas hangen we aan een ‘zipline’ en zoeven op zo’n 30 meter hoogte van platform naar platform. Spannend! In het begin ben ik erg bezig met de instructies. Ik zie al helemaal voor me dat ik het niet goed doe, en ergens midden op de lijn stil hang… Waarschijnlijk kan dat helemaal niet, maar ik heb nog nooit zoiets gedaan. Het duurt even voordat ik echt kan ontspannen en om me heen durf te kijken. Bij de laatste van de 10 trajecten, die met 100 meter ook langer zijn, lukt dat steeds beter. Achteraf is het ook eigenlijk allemaal niet zo moeilijk.
 
In enorme Outeniqua Geelhout bomen zijn platformen gebouwd waar we wel met 10 personen op kunnen staan. Tussen de 'foefi slides' door geeft de gids informatie op deze platformen over het bos. Er blijken allemaal details te zien, waar je anders nooit op zou letten. Leuk! Daarbij is het ook nog eens een Fair Trade tour, wat betekent dat ze zorgen voor herontwikkeling van het woud en nieuwe banen ontwikkelen. Helemaal mooi!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Garden Tuin Route - Wandelen - Go Fair

Zuid-Afrika reizen - Tsitsikamma Park, TuinrouteZuid-Afrika reizen - Tsitsikamma Park, TuinrouteZuid-Afrika reizen - Paulien begint eindelijk te ontspannen! Canopy Adventure, Tsitsikamma, TuinrouteZuid-Afrika reizen - Tsitsikamma Park, TuinrouteZuid-Afrika reizen - Tsitsikamma Park, TuinrouteZuid-Afrika reizen - Tsitsikamma Park, TuinrouteZuid-Afrika reizen - Paulien roetst door de bomen. Canopy Adventure, Tsitsikamma Park, TuinrouteZuid-Afrika reizen - Tsitsikamma Park, TuinrouteZuid-Afrika reizen - Ferry roetst relaxed. Canopy Adventure, Tsitsikamma, Tuinroute 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter