BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

I love Montagu

Zuid-Afrika reizen - Route 62 - Montagu - Wijnroute

Ik ben helemaal verliefd op het Victoriaans stadje Montagu!

Zuid-Afrika | 11-11-2011
Paulien van der Geest

Montagu is mijn favoriete dorpje aan de Route 62. Het centrum staat vol met Victoriaanse huizen met ‘broekielace’ afwerkingen. Het lijken wel kantjes, zoals ze vroeger aan de lange onderbroeken van de dames zaten. Zowel de versiering als de naam ervoor vind ik geweldig! We slapen~zelf ook in zo’n Victoriaans huis, een kleinschalig guesthouse met veel liefde door de eigenaars gezellig en weelderig ingericht.  Elke kamer heeft een andere kleur en ze hebben zelf de kussens, lampenkappen en andere decoratie gemaakt.
 
Het is een heel klein plaatsje, maar als je wilt is van alles te doen. Wij bezoeken de wekelijkse zaterdagmorgenmarkt vol home made en boerenproducten, als jam, olijfbrood en handgemaakte tassen, sieraden, servetringen en ga nog maar even door. We maken een stadswandeling waarbij we langs de mooiste en oudste huizen lopen, onderweg stoppend bij winkeltjes met lokale producten of kleine restaurantjes voor een kop koffie en een stuk taart. Ik ben zo enthousiast dat Ferry een sticker met I love Montagu voor me koopt.
 
Bij het Joubert huis –een klein museumhuis- vertelt een aardige meneer ons hoe de mensen hier vroeger leefden. In vroeger tijden moesten onze voorouders zichzelf in alles voorzien . Van dierlijk vet maakten ze zeep. Hum, een bekend onaangenaam luchtje, dat we in traditionele dorpjes op het platteland nog steeds om mensen ruiken. We weten nu wat het is, het betekent dus juist dat mensen zich gewassen hebben, terwijl wij dachten dat het hoogste tijd voor een bad was. Ook kaarsen werden zelfgemaakt. Er waren geen dokters of apotheek, dus men gebruikte geneeskrachtige kruiden. In de tuin van het museum worden deze kruiden nog steeds gekweekt, en gedroogd in het museum worden verkocht. Meestal kopen de lokale mensen de kruiden. Wat bij ons weer hip is en in biologische winkels is te vinden, is hier nog gewoon. Als ik er over nadenk, vind ik het eigenlijk wel logisch, in Zuid-Afrika ben je omringd door een overweldigende natuur. Dan sta je vanzelf dichter bij de natuur.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Route 62 en Wijnroute - Cultuur - Off the beaten track

Zuid-Afrika reizen - Prachtige huisjes in Montagu, Route 62, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Broekie lace huisje in Montagu, Route 62, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Prachtige huisjes met de bergen op de achtergrond. Montagu, Route 62, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Oude kerk. Dorpswandeling Montagu, Route 62, Zuid-Afrika 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel