Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Jij een boek, zij een zak rijst

Zuid-Afrika - Township tour Kaapstad - Mama Rosie Community Kitchen - Book Tea Party - Goed Doel Kaapstad bezoeken

Met de Book & Tea Party werd €525 opgehaald voor Mama Rosie. Mama Rosie kan nu een maand lang eten maken voor 182 kinderen!

Zuid-Afrika | 02-09-2012
Paulien van der Geest

Onder het motto ‘Jij een boek, zij een zak rijst’, werd op een zondagmiddag de eerste Book & Tea Party gehouden. Vijf vriendinnen kwamen een zondagmiddag langs met een tas vol boeken en ruilden onderling hun boeken. Iedereen deed een vrijwillige bijdrage in de envelop voor Mama Rosie. Twee maanden kwamen vijf andere vriendinnen langs voor Book&Tea Party II. Ook werd er via Facebook een bod gedaan op een tas met spannend thrillers die over was gebleven. Geïnspireerd ruimde een vriendin haar boekenkast op en deed haar boeken voor een donatie van de hand.
 
Naast een hoop gezelligheid en nieuwe boeken voor de deelnemers, bracht de Book&Tea party maar liefst €535,- op!  Mama Rosie kan hier een dikke maand 182 kinderen te eten geven. Organiseer zelf ook zo’n boekenfeest, verzamel donaties en draag je steentje bij aan een betere wereld!
 
Book & Tea Party
Je kent het wel: je boekenkast puilt uit. Kijk eens welke boeken je eigenlijk toch niet voor een tweede keer gaat lezen en organiseer voor je vrienden een Book & Tea Party. Nu je de ontknoping van die literaire thriller kent, is de kans best klein dat je 'm nog eens leest, toch? Je hoeft niet 1 op 1 te ruilen, de boeken gaan in feite op een grote hoop, en iedereen kiest iets en gaat met iets leuks mee naar huis.
 
Jij een boek, zij een zak rijst
Tijdens ons bezoek aan Kaapstad ontmoeten wij Mama Rosie. Zij kookt iedere dag voor 182 kinderen in de township van Kaapstad. Zou zij dat niet doen, dan gingen deze kinderen zonder ontbijt naar school. Soms is dit ontbijt de enige maaltijd die de kinderen krijgen. Ouders zijn werkeloos (90%), alcoholist, ziek of overleden (HIV/AIDS), of grootouders zorgen van hun pensioentje (€120) voor de kleinkinderen. Vandaar.
 
Mama Rosie zei ons: "The children are not to blame. They deserve a chance." Want Mama Rosie ziet wel of niet ontbijten als het begin van een vicieuze cirkel. Geen ontbijt, is niet kunnen concentreren in de schoolbanken, is slechte cijfers, is met een rotgevoel naar school, is spijbelen, is op straat rondhangen en in contact komen met... allerlei ellende. Geen ontbijt is het begin van het einde dus. Voor €500 weet Mama Rosie een maand lang een gezonde, vegetarische maaltijd of pap voor de kinderen te maken. Zij is hiervoor afhankelijk van donaties.
 
Doe mee!
Onder het motto: jij een boek, zij een zak rijst, wil ik je vragen om ook een Tea & Book Party te organiseren en je vrienden te vragen in ruil voor de ‘nieuwe’ boeken een vrijwillige donatie voor Mama Rosie te doen. Als je blij bent met je nieuwe aanwinsten, bedenk dan dat jij in Nederland voor €25 een nieuw boek koopt en Mama Rosie voor datzelfde bedrag een zak rijst van 20 kilo.
 
De voordelen van de Book & Tea Party
•             Je boekenkast ruimt lekker op
•             Je hebt een verse voorraad boeken om te lezen
•             Het scheelt weer bomen
•             Je hebt een gezellige middag
•             Je helpt Mama Rosie om voor 182 kinderen in de township te koken
•             100% gaat naar het goede doel.
 
Wij doen dit vrijwillig, onze contacten in Zuid-Afrika doen dit vrijwillig, Footprint Travel betaalt de bankkosten. Van elke eurocent die je doneert, wordt eten gekocht. Na afloop versturen we foto's van wat er gekocht en bezorgd is. Zo zie je dat je donatie terecht is gekomen waar het hoort. In de buiken van de kinderen!
 
Doe mee en organiseer zelf ook een Book Party!
Ruil je boeken, maak jezelf én je vrienden blij met nieuwe leesvoer én help Mama Rosie om de kinderen vrolijk naar school te sturen. Laat je me weten als je mee doet?

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Kaapstad - Go Fair - Township

Zuid-Afrika reizen - Een maand eten voor 182 kinderen dankzij de Book & Tea Party! 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter