Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Little Angels - Township 2

Zuid-Afrika reizen - Township tour -Kaapstad - Goede Doelen bezoeken

In de townships van Kaapstad vallen we subiet voor de charmes van de Little Angels.

Zuid-Afrika | 29-11-2011
Paulien van der Geest

Tijdens de ‘goede doelen in de township tour’ bezoeken we de crèche Little Angels. Brian waarschuwt Ferry alvast: sommigen willen vooral met mannen knuffelen, omdat er geen vaderfiguur is. Veel kinderen worden opgevoed door een single moeder, of door een oma. Als we ons hoofd om de hoek steken zien we 30 kleuters oefenen op een liedje. Een paar peutertjes van een jaar of 2 willen maar één ding: op schoot en knuffelen. Met grote, smekende, bruine ogen komen ze voor ons staan. We bezwijken direct, en snappen waar ze hun naam Little Angels aan verdienen. Ze klimmen zo’n beetje in ons, zo graag willen ze geknuffeld worden. Met grote ogen proberen ze Ferry's krullen te kammen of bestuderen ze mijn kettinkje.
 
De vrouw die de crèche leidt, heeft om haar huis een soort overdekte carpoort gebouwd, maar het dak lekt. De inspectiedienst dreigt met sluiting. Er is geen geld om dit te repareren, want het geld dat de ouders betalen gaat op aan maaltijden voor de kinderen. Er is ook bar weinig speelgoed. Ik zie een bak met houtjes, allemaal hetzelfde formaat en niet in vrolijke kleurtjes geverfd.
 
Brian zou dolgraag willen dat er een buitenspeelplaats voor de kinderen zou zijn, met een stukje gras, waar de kinderen kunnen rennen. Ieder kind zou toch moeten kunnen buitenspelen? Misschien ooit, met een grotere donatie van een bedrijf? De township is een dorre boel, het lijkt wel een woestijn.  Twee keer per maand huren de crècheleidsters een busje om de kinderen mee te nemen naar een stukje park in de blanke wijk, waar schommels op het gesproeide gras staan. Want daar zijn dingen wel voor elkaar. Tenminste –de trip gaat alleen door als er geld voor is, dit soort extra’s komen ook van donaties van buitenlandse bezoekers.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Kaapstad - Go Fair - Township

Zuid-Afrika reizen - Kiekeboe!Zuid-Afrika reizen - Brian met de jongesn van de crecheZuid-Afrika reizen - Ademloos naar ons gekekenZuid-Afrika reizen - Ik ben vandaag zo vrolijk!Zuid-Afrika reizen - Allemaal op schoot! 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter