Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Mis het niet: Tips van reisprofs voor bijzondere reiservaringen!

Reisprofs - Reistips - Reiservaringen

De reisprofs van Footprint Travel zetten hun meest bijzondere reiservaringen voor je op een rijtje. Dit hadden zij niet willen missen! Doe er je voordeel mee!

Zuid-Afrika | 02-01-2017
Paulien van der Geest

Ben je van plan een verre reis te maken? De bekende hoogtepunten vind je in iedere reisgids, travelblog of magazine. Maar tips voor écht bijzondere reiservaringen krijg je het beste van mensen die het land goed kennen. De reisprofs van Footprint Travel wonen, werken en reizen al jarenlang in Indonesië, Vietnam, Zuid-Afrika, Namibië, Cambodja en Thailand. Wat hadden zij niet willen missen? Zij zetten hun meest bijzondere reiservaringen voor je op een rijtje. Doe er je voordeel mee!
 

De jungle geluiden van Khao Yai Nationaal Park - Thailand

"Plant mij maar in de jungle en dan op zoek naar wildlife, zoals dit jaar in Khao Yai National Park in Thailand. Heerlijk om door het woud te struinen; te luisteren naar de geluiden van de vogels en de gibbons en proberen om dichterbij te komen, zodat je ze kan spotten! En als je ze dan ziet; magisch!"
 
Karin reist al jaren de wereld over en krijgt nooit genoeg van de geuren en kleuren in Azië.
 
 

Vietnam verdient 5 sterren!

“Dit jaar trakteerde ik mezelf op een fantastische reiservaring: 6 maanden op pad! Ik reisde door Zuidoost Azië van hoogtepunt naar hoogtepunt. Mijn favoriete land was Vietnam: varen door Halong Bay, de Mekong delta en Tam Coc, heerlijk eten en de lekkerste koffie, wandelen door de rijstvelden rondom Sapa, indrukwekkende bezoeken aan Quang Ngai en de Cu Chi tunnels, sporten met de locals, luieren op eiland Phu Quoc, het groene Dalat en op de scooter door Saigon. Vietnam heeft 1 ster op haar vlag, maar verdient er vijf!”
 
Dorian heeft al twee keer haar vaste baan opgezegd om een lange reis te maken.
 

Olifanten rondom je auto in Addo - Zuid-Afrika

“Wat een gave trip maakte ik dit jaar naar Addo Elephant Park! Dit wildpark ligt vlakbij Port Elizabeth. In het park leven meer dan 450 olifanten, geweldig als die reuzen rondom je auto lopen en om ze van zó dichtbij te zien! Er leven ook 400 buffels, meer dan 48 bedreigde neushoorns, leeuwen, maar ook antilopen en hyena's. Maar vergeet ook de kleinere diersoorten niet, zoals de mestkever die niet kan vliegen. Grappig om deze mestkever met zijn achterpootjes een balletje mest te zien rollen, helemaal als dat heuvelopwaarts is! Van een paar dagen in de bush kom ik helemaal tot rust!”
 
Sanne woont en werkt in Kaapstad. Van het natuurschoon en de way of life van de mensen in Zuid-Afrika krijgt ze nooit genoeg!
 

Offermandjes voor de goden op je brommer op Bali

"Als antropoloog én surf-yogi kan ik altijd mijn hart ophalen op Bali! De magische Balinese cultuur is nog steeds volop aanwezig in het dagelijks leven. Op elk moment van de dag kun je plotseling middenin een bijzondere ceremonie terecht komen, en wordt de tijd letterlijk even stilgezet. Ik hou van de prachtige tempels, de natuur -zo groen!-, de oneindig mooie strandspots én yogaplekken en de vriendelijke zachtheid van de mensen op Bali. Kijk er niet van op als je zomaar ineens ergens een kleurrijke 'canang sari' vindt, een klein offer mandje met tropische bloemen en rijst; zoals deze op mijn brommertje! Daar wordt je toch blij van!"
 
Anne woonde 2 jaar op Bali en Lombok waar ze yoga les gaf en in haar vrije tijd surfde.
 

Lachen en huilen met Mina - Thailand

"Op de lokale longtailboot van het toeristische Phuket naar het idyllische eilandje Yao Noi was ik de enige reiziger. Kinderen giechelden en staarden me aan, vanachter de veilige rok van hun moeders. Die ochtend zou ik bij Mina thuis Thais leren koken. Terwijl we samen begonnen met het handmatig raspen van de kokosnoot kwamen de persoonlijke verhalen van deze openhartige en warme vrouw. Wijlen haar man was niet de makkelijkste geweest en op Yao Noi was de kleurrijke Mina een vreemde eend in de bijt, alleen al door haar korte haar. Mina had intense verhalen en een luide lach. Ik was direct verkocht. De hele ochtend heb ik ademloos geluisterd, veel gelachen en zelfs gehuild. Thais koken kan ik nog steeds niet, maar Mina zal ik nooit vergeten."
 
Denise woont en werkt met haar gezin in de Vietnamese hoofdstad Ho Chi Minh City en reist veel naar buurlanden Thailand en Cambodja. Ze is dol op Vietnamees streetfood.
 

De gierenfluisteraar in de Drakensberg - Zuid-Afrika

"Voor dag en dauw stonden we op, om de zeldzame Kaapse Lammergier te zien. We sliepen in een mountainlodge in Royal Natal, in het noordelijke deel van de Drakensberg. Jeremy, de zogenaamde gierenfluisteraar, hief de botten omhoog te lucht in, in de hoop dat de gier het met zijn scherpe ogen zou zien. Na een half uur vloog de gier over, zonder twijfel spotte hij het bot en ging op een berg ver weg tegenover ons zitten. Hij liet ons vrolijk een uur wachten, totdat wij besloten ons zo’n 50  meter terug te trekken. Pas toen besloot meneer Gier het botje te komen halen. Natuurlijk lag ik in de aanslag om precies af te knippen op het moment dat hij met zijn klauwen het bot greep!"
 
Kieke maakt het liefst reizen in de natuur op zoek naar wilde dieren in de meest gekke uithoeken van de wereld en werkte 2,5 jaar als reisleidster op de savanne van Afrika.

Vrijheid in de onmetelijke woestijn in Namibië

"De uitgestrektheid van de woestijnen van Namibië, dat is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Uren rijden, zonder een sterveling tegen te komen. Het stof hoog achter je auto opwaaiend. De droogte, waar toch nog dieren als gemsbokken, struisvogels en zelfs woestijnolifanten weten te overleven. De oorverdovende stilte van de woestijn en de felle sterren aan de hemel. Het verschil met ons groene, koude, natte, hectische kikkerlandje, waar je nooit alleen bent, kan niet groter."
 
Ferry woonde en werkte als antropoloog twee jaar in Namibië. Terug in Nederland kwam hij op het idee om online reisorganisatie Footprint Travel te beginnen.
 
 

Badderen terwijl het voltallige dorp naar je kijkt - Indonesië

"Het zal zo’n 25 jaar geleden zijn, ik was aan het backpacken in Indonesië en ik sprak nog nauwelijks Bahasa. In de lokale bus ergens op leeg en onherbergzaam Sumbawa, kwam ik een jongen tegen die me zonder aarzelen uit nodigde om bij hem te komen logeren. Ook zijn ouders ontvingen mij, een wildvreemde bule [blanke] allerhartelijkst en er werd wat extra rijst gekookt. Slapen deed ik uiteraard bij mijn gastheer, gezellig samen in bed. Het hoogtepunt bleek het badderen te zijn. Het wassen deed je bij de rivier, uiteraard strikt gescheiden naar sekse. De mannenplek bleek druk, op dat uur leek het voltallige mannelijke deel van de bevolking zich aan het wassen. Ik wilde mijn onderbroek aanhouden, want in Azië baadt men nooit naakt, maar dit dorp bleek een andere bad gewoonte te hebben, want: uit die broek! Ik vergeet nooit die tientallen nieuwsgierige ogen die maar al te graag wilde kijken hoe het er bij een bule onder de gordel uitziet…"
 
Obbo woonde en werkte verschillende malen in Indonesië. Hij is dol op eten en Indonesisch eten in het bijzonder. Niet zo vreemd dat hij in Sumatra zelfs een tijd een restaurantje had!
 

Op een ossenkar in Cambodja

"Achter op de aanhangwagen van een trekker werden we door onze lokale gids meegenomen naar een rivier om te zwemmen. Dorpelingen zwaaiden naar die gekke buitenlanders achter op de trekker. We sliepen bij mensen thuis in Chambok, een dorpje op het platteland van Cambodja. Een meisje van begin 20 trad op als onze gids. Ze had -heel knap- zichzelf Engels geleerd. Soms waren we even Lost in Translation, maar dat vonden we alleen maar schattig. En het was al snel duidelijk dat we erop konden vertrouwen dat ze goed voor ons zorgde. De volgende ochtend regelde ze een ossenwagen en een lokale picknick lunch voor een trip naar een waterval. Het was zo ontzettend leuk om met een local op stap te zijn, het contact was zo puur. Na 2 dagen nam ze in tranen afscheid van ons. Het staat misschien niet in de reisgids in het rijtje met Must see bezienswaardigheden, maar voor mij was slapen op het platteland van Cambodja absoluut een hoogtepunt!"
 
Paulien zei tot twee keer toe haar goed betaalde marketing baan op om te gaan reizen. ‘Hier moet ik wat mee’, dacht ze, liep Ferry tegen het lijf en de rest is (Footprint) geschiedenis.
 

Hoe ziet jouw bijzondere reis eruit?

Wil jij ook een bijzondere reiservaring meemaken? Neem contact op met de reisprofessionals van Footprint Travel. Vertel ons wat je zoekt, waar jij het meest van geniet op reis, en wij weten als geen ander welke bestemming bij jou past!
 

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Reisadvies 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter