BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Muziek in Kirstenbosch Botanische tuinen

Zuid-Afrika reizen - Zomerconcerten - Kirstenbosch Botanische tuinen - Kaapstad vakantie

Voorzien van een picknickmandje zien we in Kirstenbosch een optreden van een coole Afrikaanse hiphopper.

Zuid-Afrika | 20-11-2011
Paulien van der Geest

Anne en haar vriend nemen ons mee naar Kirstenbosch Botanische Tuinen. Anne is de lokale vertegenwoordiger voor Footprint Travel, die er voor zorgt dat in Zuid-Afrika alles goed geregeld is. Kirstenbosch is een schitterende tuin, met op de achtergrond de bergen, en allerlei leuke thema’s zoals de geurtuin, de waterbesparingtuin en de braille tuin. In de braille tuin proberen we met onze ogen dicht het pad te volgen en de planten te voelen. We ervaren al snel aan den lijve, hoe lastig het is om blind door het leven te gaan.
 
Op zondagmiddag worden er zomerconcerten in het park georganiseerd (eind november tot begin april). Iedereen brengt zijn picknick mandje mee en we zitten gezellig tussen honderden mensen op het gras. Er treden altijd lokale Zuid-Afrikaanse artiesten op, maar de stijl is iedere week anders. Ben je dus in Kaapstad in deze periode, dan is een bezoek aan het park ideaal te combineren met cultuur snuiven op zo’n gezellig zomerconcert.
 
Eerst treden er twee rockbands op, beiden in het Afrikaans. Voor het eerst horen we in Kaapstad niet Engels om ons heen, maar kletst iedereen Afrikaans (dus van Nederlands afstammend). Kirstenbosch zit dan ook vol met overwegend blanke jongeren, blijkbaar is dit ook weer een apart subcultuurtje. Als hoofdact krijgen we de maffe Jack Parow, een Afrikaanse hiphopper, zijn handelsmerk is een pet met een klep van een halve meter. Met zijn lied ‘Jy dink jy is cooler as ekke’ (jij denkt dat je cooler bent dan ik) heeft hij zelfs een hitje in Nederland gehad.
Die pet met klep van een halve meter, ik weet niet hoor… Ek dink Gers Pardoel is cooler as jy, Jack Parow!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Kaapstad - Cultuur

Zuid-Afrika reizen - Kirstenbosch Botanisch TuinenZuid-Afrika reizen - Ferry, Bradlin en Anne bij Zomerconcert Kirstenbosch Botanische TuinenZuid-Afrika reizen - Optreden Jack Parow, Zomerconcert in Kirstenbosch Botanische Tuinen 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel