Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Nieuwe donaties voor Mama Rosie

Zuid-Afrika - Goede Doelen bezoeken - Township tour -Kaapstad - Mama Rosie

Mama Rosie krijgt een nieuwe donatie. Ook een creche krijgt babymelk en luiers.

Zuid-Afrika | 01-02-2012
Paulien van der Geest

Fantastisch nieuws: Corrie en Lex Bounin gaven een feest omdat ze 60 en 65 jaar werden en omdat Lex met pensioen ging. Maar in plaats van cadeautjes en bloemen vroegen ze om geld voor het goede doel: Mama Rosie’s Community Kitchen. Bij hun uitnodiging stuurden ze links naar ons blog mee, zodat iedereen kon lezen waar het geld voor was bedoeld. Familie en vrienden gaven samen maar liefst €750,-! Genoeg voor 1,5 maand eten in de keuken van Mama Rosie. Dank jullie wel allemaal! En Lex en Corrie helemaal bedankt voor jullie gulle actie!
 
Mama Rosie’s Community Kitchen
Iedere maand heeft Mama Rosie zo’n €500,- nodig. Dit wordt besteedt aan soja (proteïne vervanger voor duur vlees), rijst, groente, maispap, gasflessen en boterhammen met pindakaas voor de lunch. Er zijn geen personeelskosten, alles wordt gedaan door vrijwilligers. Een 20 kilo zak soja kost €30,- hier heeft ze iedere maand 2 van nodig.
 
Baby spullen voor creche
Van andere donaties is baby poeder en luiers gekocht voor de creche Philippi. Op de bordjes staan onze namen, maar onze dank gaat natuurlijk uit naar jullie, de gulle gevers!
 
Iedereen kan het leven van één ander persoon veranderen
Toen wij Brian vroegen, hoe hij het in hemelsnaam volhoudt om 15 projecten te steunen, was zijn antwoord dat hij leefde volgens het motto: “Je hebt niet geleefd, als je niet het leven van 1 iemand positief hebt veranderd. Je hoeft niet de wereld te veranderen, het leven van 1 persoon is al geweldig.”
 
Wil jij ook?
Wil jij net als Brian iemands leven veranderen, dan is dit je kans om daad bij woord te voegen. Eén ding is ons duidelijk geworden van dit project: je hoeft het niet alleen te doen. Met zijn allen is het resultaat groots. Dus zoekt je vereniging of je werk een goed doel, of misschien zoekt de school van je zoontje een goed doel voor de jaarlijkse sponsorloop, misschien ben je binnenkort 40 jaar getrouwd en zoek je een goed doel voor cadeaugeld: wees het verschil en maak de wereld een stukje beter!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Kaapstad - Go Fair - Township

Zuid-Afrika reizen - Luiers en babymelk voor de creche: bedankt gulle gevers!Zuid-Afrika reizen - Corrie & Lex zorgden voor 1,5 maand eten voor 182 kinderen! 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter