BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Oh oh, olifant!

Zuid-Afrika reizen - Selfdrive Safari - Kruger Park - Big Five Safari - Olifanten - Leeuwen

De weg wordt geblokkeerd door een enorme olifant. Zij kijkt geïrriteerd naar een blauwe Polo voor ons die dwars op de weg staat. De bestuurder daarvan, hangt met haar grote zoomlens uit het raam. Levert vast een mooie foto op, maar het lijkt ons nogal onverstandig.

Zuid-Afrika | 06-10-2011
Paulien van der Geest

Wijzer geworden besluiten we de tweede dag in het Kruger Park vroeg richting kamp te vertrekken, we koersen op 5 uur. Juist in de schemering komen bepaalde dieren tevoorschijn, die dus voor onverwachtse opwinding zorgen.
 
Dat oponthoud komt er inderdaad in de vorm van een enorme olifant, die midden op de weg staat. Zij kijkt geïrriteerd naar een blauwe Polo voor ons die dwars op de weg staat. De bestuurder daarvan, hangt met haar grote zoomlens uit het raam. Levert vast een mooie foto op, maar het lijkt ons nogal onverstandig. Wij staan standbye om elk moment snel achteruit te rijden. Maar goed ook, want een puberolifant uit de kudde rent flapperend op de blauwe Polo af. De auto en wij sprinten een eind achteruit en het olifantje nokt hem gelukkig. De bestuurder van de Polo vertelt ons dat voor haar een auto met een rotvaart langs de olifanten scheurde en ze heeft het idee dat ze daarom geïrriteerd zijn. Er spelen baby olifanten langs de kant van de weg. Het lijkt er op dat deze moeder olifant voor politie-agent speelt.
 
De bestuurder van de blauwe Polo lijkt zich niet bewust te zijn, dat haar Polootje voor zo’n volwassen olifant weinig meer dan een koekblikje is. Ze gebaart ons vriendelijk dat wij gerust onze beurt mogen nemen om naar voren te rijen en foto’s te nemen. We bedanken vriendelijk voor de eer. Gelukkig heeft moeder olifant na een half uurtje haar punt gemaakt en verlaat ze de weg. Voorzichtig rijden we door, om nog op tijd bij het hek te zijn. Het intelligente gedrag van het dier maakt wel indruk!
 
We hopen nog steeds leeuwen te zien en een half uurtje voor ons kamp zien we weer een groep auto’s met opgewonden wijzende en starende mensen. Hét teken voor het spotten van een kat-achtige! Een jongen zegt dat hij een leeuw heeft gezien. We turen en turen, maar zien niet wat hij ziet. Jammer! Ons Big Five setje blijft incompleet. Wil je ze perse alle 5 zien, kun je het beste op een Night Drive meegaan. De rangers weten natuurlijk precies wat het territorium van bepaalde dieren is, waar ze het laatst gezien zijn, kunnen de sporen lezen, en natuurlijk komen bepaalde jagers vooral ’s nachts te voorschijn, wanneer je niet meer zelf mag rondrijden. Het gebeurt regelmatig dat op zo’n nachtelijke gamedrive van 2,5 uur de hele Big Five wordt gespot. Geen garanties natuurlijk, het kan ook zijn dat je weinig nieuws ziet, maar je kansen worden absoluut vergroot, omdat de ranger weet, waar de dieren zich de vorige keer ophielden.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Krugerpark - Dieren - Safari

Zuid-Afrika reizen - Olifant blokkeert de weg, KrugerparkZuid-Afrika reizen - Slurf knuffel, KrugerparkZuid-Afrika reizen - Olifant, KrugerparkZuid-Afrika reizen - Boze olifant, KrugerparkZuid-Afrika reizen - Baby olifant, Krugerpark 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel