Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Onbekend Kaapstad

Zuid-Afrika reizen - Restaurants in Kaapstad - The Test Kitchen - Biscuit Mill - Woodstock - Rhodes Memorial

We zien bruidjes in zuurstokroze prinsessenjurken en ontmoeten de Zuid-Afrikaanse Jamie Oliver.

Zuid-Afrika | 21-11-2011
Paulien van der Geest

In Kaapstad leren we Derek kennen, en hij neemt ons mee naar de hippe, opkomende wijk Woodstock. In tegenstelling tot Waterfront is deze wijk niet zo gepolijst, je ziet regelmatig een zwerver op straat bijvoorbeeld. Het doet meer aan een kunstenaarswijkje in Berlijn denken. Derek woont in deze wijk, en weet de leuke koffietentjes en het beste sushi restaurantje te vinden.
 
Op zaterdag morgen is er een levendige biologische markt in de oude Biscuit Mill, favoriet bij de hippe Capetonians. Al snel snap ik waarom Derek zei dat we niet moesten ontbijten: uit alle windstreken is hier eten te krijgen. We zien zelfs poffertjes en kroketten, met een groot bord erachter om uit te leggen wat het is. Onbegrijpelijk dat ons nationaal eten zelfs Kaapstad niet heeft veroverd!
 
In de Biscuit Mill zelf –een oude koekjesfabriek – zijn hippe winkeltjes te vinden.  Hier is ook de Test Kitchen, waar topkoks worden opgeleid door chef kok Luke Dale-Roberts. De chef doet een beetje denken aan de onconventionele Jamie Oliver. In een hippe omgeving experimenteert hij met de mooiste ingrediënten, en –helemaal fijn- deze topkwaliteit is ook nog eens heel betaalbaar. Inmiddels is hij als een komeet aan het culinaire firmament van Kaapstad omhoog geschoten, tot tweede restaurant van het land uitgeroepen en moet je een half jaar van te voren reserveren. Ben je dol op lekker eten, reserveer dus de Test Kitchen maar gelijk met je vliegticket!
                                                
Derek neemt ons ook mee naar een ander plekje waar we zelf nooit op waren gekomen: het Rhodes Memorial. Een statig monument hoog op een berg, ter ere van Cecil Rhodes, de oprichter van Rhodesië, het latere Zimbabwe. Op zaterdag vind je hier Westerse bruidsparen om hun foto te nemen en op zondag staat het vol met bruidsparen van Aziatische (Coloured) traditie. Naast de ons bekende witte trouwjurken zien we spectaculaire gele en roze zuurstokkleurige prinsessenjurken die in een Disney film niet zouden misstaan!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Kaapstad - Culinair - Go Local

Zuid-Afrika reizen - Organic Market in de Biscuit Mill, Woodstock, KaapstadZuid-Afrika reizen - Biscuit Mill, Woodstock, KaapstadZuid-Afrika reizen - Woodstock, KaapstadZuid-Afrika reizen - Footprint in Afrika!Zuid-Afrika reizen - The Flying Dutchmen op de Organic Market in de Biscuit Mill, Woodstock, KaapstadZuid-Afrika reizen - Organic Market in de Biscuit Mill, Woodstock, KaapstadZuid-Afrika reizen - Uitleg kroketten en bitterballen op het schoolbord!Zuid-Afrika reizen - Lekker eten op de Organic Market in de Biscuit Mill, Woodstock, KaapstadZuid-Afrika reizen - Lunchen bij vrienden van DerkZuid-Afrika reizen - Hippe, alternatieve winkeltjes, Woodstock, KaapstadZuid-Afrika reizen - Bruidjes bij Rhodes MemorialZuid-Afrika reizen - Test Kitchen, Biscuit Mill, Top restaurant in KaapstadZuid-Afrika reizen - Woodstock, Kaapstad 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter