Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Op een pony door de bergen

Zuid-Afrika reizen - Lesotho reizen - Pony trekking - Malealea

Het uitzicht vanaf de ponyrug, hoog in de bergen met diepe ravijnen rondom, is ronduit spectaculair. De rit zelf is niet minder spectaculair. De hoeven van de paarden schrapen en glijden over de rotsen.

Zuid-Afrika | 23-10-2011
Paulien van der Geest

De lodge in Malealea heeft een informele backpackersstijl, met lange eettafels, waardoor we al snel gezellig met een groepje Nederlanders aan de praat raken. Dé activiteit hier is een volle dag pony rijden. Als tienjarige hing mijn slaapkamer vol met posters uit de Penny, en al ben ik nooit een erg ervaren paardrijder geworden, ik verheug me er erg op. Daarentegen heeft Ferry slechte ervaringen met paardrijden (‘iets met afgronden’), en is ‘niet zo enthousiast’ –zoals hij het zelf eufemistisch uit drukt. Als hij na 1,5 uur rijden buikkrampen meldt, denk ik dan ook in eerste instantie dat het zenuwen zijn. Als het dan toch een slecht gevallen eitje blijkt te zijn, rijdt Ferry met de gids terug en sluit ik me aan bij een groep Duitsers.
 
Zoals een ware Duitser betaamt zijn ze allemaal bewonderenswaardig gedegen voorbereid met zonnebrand, zonnehoeden, en witte tropenbloezen met lange mouwen. Uiteraard zit ik in een gewoon t-shirt keihard te verbranden op mijn paard, mijn zonnebrand is al snel uitgewerkt zo hoog in de bergen. Mijn haastig ingepakt kleffe broodje pindakaas, steekt ook schril af bij het uitgebreide lunchpakket met muffins, fruit en sapjes die zij bij zich hebben.
 
Onderweg bewonderen we San tekeningen in grotten. Stapvoets banen we een weg over smalle paadjes gevormd door pony hoeven. Eenmaal is het pad zo stijl dat we afstijgen en met de pony aan de teugel omhoog klauteren. De ponys krabbelen dapper omhoog, het lijken wel berggeiten. Een waterval biedt een verkoelende lunchplek. Een paar van de mannen strippen hun kleren van zich af en duiken naakt of in boxershort het koude water in. Ik hou het netjes bij pootje baden, maar het is al heerlijk om het zweet van gezicht en armen te spoelen, voordat we onze pony’s weer bestijgen.
 
Het uitzicht, hoog in de bergen met diepe ravijnen rondom, is ronduit spectaculair. De rit zelf is niet minder spectaculair. Soms moeten de paarden hun weg omlaag zien te vinden over smalle kronkelpaden met rotsen waarop hun hoeven schrapen en glijden. Ik hou mijn adem in, geef het paard de vrije teugel en hoop er het beste van. De paarden zijn hierop gefokt en getraind dus het gaat allemaal goed, maar voor mensen die normaliter onder zeeniveau leven is dit een onvergetelijke rit!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Lesotho - Dieren - Off the beaten track

Zuid-Afrika reizen - Ponyrit Malealea, LesothoZuid-Afrika reizen - Ponyrit Malealea, LesothoZuid-Afrika reizen - Ponyrit Malealea, LesothoZuid-Afrika reizen - Ponyrit Malealea, LesothoZuid-Afrika reizen - Ponyrit Malealea, LesothoZuid-Afrika reizen - Ponyrit Malealea, Lesotho 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter