Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Op wereldreis in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika reizen - Golden Gate- Wandelen - Noordelijke Drakensberg - Vrijstaat - Freestate - grens Lesotho

De oranje rotsen van Golden Gate Park doen ons denken aan het Wilde Westen van Amerika. Een reis door Zuid-Afrika lijkt wel een complete wereldreis!

Zuid-Afrika | 21-10-2011
Paulien van der Geest

Golden Gate Nationaal Park weet ons weer volledig te verbazen. Het landschap doet niet meer denken aan Engeland zoals bij Howick, Schotland zoals in Underberg, of Nieuw-Zeeland zoals Drakensberg, misschien eerder aan.. het Wilde Westen van Amerika! Tegen de donkerblauwe lucht, steken de goudgele, oranje en rode rotsen schitterend af. We maken een wandeling door het gebied. Vanuit ons hotel kijken we direct op de rotsen en kunnen dus zien hoe de zonsondergang de rotsen in een oranje gloed zet.
 
De geschiedenis van dit gebied bevestigt het beeld van het Wilde Westen nog eens. De Golden Gate vormt namelijk de toegangspoort naar Lesotho. Voortrekkers kregen hier grote stukken land toegewezen om boerderijen te starten. Zodoende vormden ze zo een buffer grens met Lesotho, bang als men was voor overvallen vanuit het strategische hooggebergte. De Basotho werd als paardendieven bestempeld. In vroeger tijden is flink wat geknokt in dit gebied.
 
Na de noordelijke provincies Limpopo en Mpumalanga –het Krugerpark ligt in beide provincies- met veel Afrikaanse bush met schitterend wild, vinden we de afwisseling in het landschap van de provincie Kwazulu-Natal geweldig. Ieder gebied waar we verbleven, was weer totaal anders dan zijn voorganger. Eigenlijk kun je gebieden niet met elkaar vergelijken zonder ze tekort te doen, maar de lieflijke heuvels van Midlands deden enigszins aan Engeland denken, de ruige bergen van Underberg herinneren aan Schotland, de dorre Sani pass aan de Himalaya, Centraal Drakensbergen misschien een beetje aan Nieuw-Zeeland, en Golden Gate roept filmbeelden op van het wilde westen van Amerika. Een reis door Zuid-Afrika lijkt wel een wereldreis!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Drakensberg regio - Wandelen

Zuid-Afrika reizen - Golden Gate ParkZuid-Afrika reizen - Golden Gate ParkZuid-Afrika reizen - Golden Gate ParkZuid-Afrika reizen - Golden Gate Park



 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter