Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Relax! You're in the bush!

Zuid-Afrika reizen - Waterberg - Limpopo - Safari - Big Five - Wandelen

We passeren het bord ‘Relax! You are in the bush!’. We krijgen direct een 'outback' gevoel en zakken wat onderuit in onze stoelen. In de bush moet je het leven nemen zoals het komt.

Zuid-Afrika | 30-09-2011
Paulien van der Geest

Om kwart over 5, de zon begint al te zakken, zijn we eindelijk uit Johannesburg op weg naar Waterberg, onze eerste stop op de inspectiereis. We zijn zo laat op weg, omdat we last minute hebben besloten een 4x4 te kopen. Krankzinnig plan, inderdaad.
 
Vier uur later, nog 20 kilometer over een onverharde weg te gaan, in het donker zoekend naar een afslag, rijden we in een scherp gat in de weg en horen een enorme knal… Bleek om de neus hobbelen we het tankstation binnen, want wonder boven wonder, gebeurt dit op 30 meter voor een verlicht tankstation, in verder woestenij. We stappen uit en krabben achter de oren. Bezitten we eigenlijk wel een krik? Twee Afrikaner Boeren steken direct de ‘krik’ uit de mouwen, binnen een kwartier is de lekke band geruild met de reserveband en zijn we weer op weg!
 
We passeren het bord ‘Relax! You are in the bush!’. We krijgen direct een 'outback' gevoel en zakken wat onderuit in onze stoelen. In de bush moet je het leven nemen zoals het komt. Half 10 komen we aan op onze geweldige accommodatie, er zijn maar 7 huisjes op het hele private reserve, en wij krijgen het honeymoon huisje… Wat een superlocatie! Enorme glazen schuifdeuren bieden zicht op de savanne voor onze deur. Om 6 uur s ochtends zie ik –zo ongeveer vanuit mijn bed- in de verte over de savanne Gnoes (Wildebeesten) lopen. Ferry spot even later een struisvogel, en als de eigenaar ons later komt ophalen in zijn jeep voor een wildlife tour, blijkt dat we een giraffe in de verte tussen de bomen over het hoofd hadden gezien.
 
Wat cool, omdat er geen roofdieren op het terrein zijn, kun je gewoon zelf rondlopen. Op verschillende plaatsen zijn uitkijkposten gemaakt. Leuk om daar met een sundowner te gaan zitten kijken. (Oké, dat is mijn afwijking, ik haal overal eten en drinken bij...) Maar bij de huisjes zijn ook waterholes gemaakt. Je kunt dus met een beetje geluk vanaf je terras dieren zien. Steve, de ranger, vertelt ons dat je wel op Big Five Safari kunt bij het naastgelegen Waterberg Nationaal Park.

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Off the beaten track - Dieren - Wandelen - Bijzonder hotel - Safari

Zuid-Afrika reizen - Huisje WaterbergZuid-Afrika reizen - WaterbergZuid-Afrika reizen - Uitzicht op gnoes vanaf veranda huisje 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter