Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Sponsorproject: Mama Rosie blij met een maand eten voor 182 kinderen

Zuid-Afrika - township Kaapstad - sponsorproject - Footprint Travel

Mama Rosie kookt voor 182 kinderen in de township van Kaapstad een gezond ontbijt en smeert tientallen boterhammen met pindakaas voor lunchpakketjes. Iedere dag weer en al jarenlang. Ferry en Paulien gingen namens Footprint Travel langs bij Mama Rosie, maar natuurlijk niet met lege handen...

Zuid-Afrika | 02-01-2015
Paulien van der Geest

Mama Rosie kookt voor 182 kinderen in de township van Kaapstad een gezond ontbijt en smeert tientallen boterhammen met pindakaas voor lunchpakketjes. Iedere dag weer en al jarenlang. Ferry en Paulien gingen namens Footprint Travel langs bij Mama Rosie, maar natuurlijk niet met lege handen. We brachten voor een maand lang eten mee. Want Mama Rosie stopt al haar energie in het koken, voor de ingrediënten is zij afhankelijk van sponsors.
 
“Oh, die dure mix van sojabonen en bouillon hebben jullie ook meegebracht, zo’n grote zak nog wel! En een gasfles, wat fijn, die is juist op en zijn zo duur. Ik leg hem altijd op zijn kant, om het laatste beetje gas eruit te krijgen.” Terwijl de kinderen buiten joelen, pinkt Mama Rosie stiekem een traantje weg in haar kleine keukentje. Zo blij is ze, niet voor haarzelf, maar omdat ze nu weet dat ze komende maand weer 182 kinderen van eten kan voorzien. En heel eerlijk gezegd, moeten wij dáár dan weer een traantje van wegvegen.
 
De groenten zijn gehaald van de Community Gardens, een initiatief van lokale vrouwen om hun gezinnen eten te kunnen geven. Wat er overblijft, verkopen ze, zodat er een klein beetje inkomen wordt verworven. Zo supporten we niet alleen Mama Rosie, maar ook de Community Gardens. Bij het wegbrengen van het eten werden we geholpen door de studenten van het Student Educational Center, waar jongeren uit de township een eerlijke kans krijgen op scholing. 
 
Iedere reiziger van Footprint Travel heeft de gelegenheid om iets goeds te doen voor het land waar je naartoe reist. Je hoeft alleen maar in het boekingsformulier een vinkje te zetten bij “Ik wil €15,- bijdragen aan het goede doel” en wij doen de rest! Voor ieder land hebben we een sponsorproject uitgezocht die we ook regelmatig bezoeken. Wil je zelf de opmerkelijke Mama Rosie ontmoeten? Dat is mogelijk met de Goede doelen Township Excursie in Kaapstad

Zelf op bezoek bij Mama Rosie? Vraag een offerte aan!

Tags: Kaapstad eo - Go Fair - Kaapstad eo - Go Fair

Zuid-Afrika reizen - 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter