BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn

Zuid-Afrika reizen - Oudtshoorn - Struisvogels - Cango Caves - Stokstaartjes - Garden Tuin Route 62 - Wijnroute

In struisvogels hoofdstad Oudtshoorn kun je op een ei staan zonder hem te breken en kan een volwassen persoon klem komen te zitten in een brievenbus. Rara, hoe kan dit..

Zuid-Afrika | 09-11-2011
Paulien van der Geest

Oudshoorn is een van de bekendste plaatsen in de streek de Kleine Karoo. Het dorp is in de Victoriaanse tijd (ca 1840-1900) groot geworden door de verkoop van struisvogelveren. Iedere dame met modegevoel droeg een hoed of waaier van struisvogelveren, leren we in het kleine dorpsmuseum. Door de export van struisvogels naar Australië is het aanbod vergroot en de rijkdom verloren gegaan. Grappig, ik associeer inmiddels de struisvogel eerder met Australië dan met Afrika.
 
Nu wordt in de struisvogelhoofdstad van de wereld struisvogelvlees, -leer en –eieren verkocht. Ieder restaurant serveert de heerlijke struisvogelbiefstuk. Eén struisvogelei staat gelijk aan 12 kippeneieren. Het ei is zo sterk dat een volwassen persoon er op kan gaan staan. In de supermarkt van Oudtshoorn liggen onder de planken met normale kippeneitjes, grote bakken met de enorme eieren. De verleiding is groot, maar we proberen toch maar niet om er op te gaan staan. Op de showfarms kun je zelfs een ritje op de grootste en zwaarste vogel ter wereld maken. (Hiervoor moet je wel lichter dan 75 kilo zijn.) De vogels zijn zo’n 2 meter hoog en wegen maar liefst tussen 100 en 150 kilo!
 
In Oudtshoorn zijn veel dieren te bekijken. Als je vroeg op staat (4 uur), kun je de stokstaartjes (meerkat in het Engels) uit hun holletjes zien komen. Met kinderen is de Cango Wildlife Ranch en Cheetahland een leuk soort ‘dierentuin’. Dit keer kiezen wij voor de Elephant Experience, waarbij we 3 olifanten kunnen voeren en aanraken. Deze olifanten zijn binnengekomen als weesolifanten en grootgebracht door hun verzorgers. Heel grappig, het gezin waar we de Experience mee doen, hebben 4 jaar geleden de olifanten gezien tot het nog ‘baby’ olifanten waren. “Wow! Die zijn gegroeid!” was dan ook hun eerste reactie toen ze ook in oog met de olifanten stonden. Hoe lief ze er ook uitzien, als je naast zo’n grote jongen staat (en dit zijn nog niet eens echt volgroeide stieren), dan is het moeilijk voor te stellen dat dit ooit baby’tjes zijn geweest!
 
Ook de Cango Caves, met enorme zalen met wonderlijk gevormde stalagtieten, bezoeken we. De zalen van de Cango Caves zijn echt enorm. Met lichten worden de bijzondere formaties extra mooi uitgelicht. We onthouden ons echter van de Adventure tocht, waarbij je je door claustrofobisch kleine spleten moet wurmen. Namen als ‘de brievenbus’, zeggen wel genoeg. Inmiddels staan er afbeeldingen op ware grootte waardoor je kunt zien waar je aan toe bent. Wel zo slim, een paar jaar geleden heeft een wat voluptueuze dame urenlang vastgezeten… en de hele groep die bij haar was, want men moest via dezelfde weg terug!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Route 62 en Wijnroute - Dieren

Zuid-Afrika reizen - Cango Caves, Oudtshoorn, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Struisvogels, Oudtshoorn, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Olifanten interactie, gamelodge, Oudtshoorn, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Afrikaans is een grappig taaltje! Oudtshoorn, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Landschap, Oudtshoorn, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Knuffel van een olifant. Game lodge Oudtshoorn, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Cango Caves, Oudtshoorn, Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Struisvogelhoofdstad Oudtshoorn, Zuid-Afrika 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel