BlogOntdek de verhalen
  Ga terug

Tulbagh, het mooiste Cape Dutch dorpje

Zuid-Afrika reizen - Route 62 - Tulbagh - Wijnroute

Ferry gelooft zijn ogen bijna niet in het plaatsje Tulbagh. Een waar paradijs voor liefhebbers van huisjes in de oude Cape Dutch stijl!

Zuid-Afrika | 12-11-2011
Paulien van der Geest

Het landschap lijkt alsmaar mooier te worden als we het dorpje Tulbagh bereiken. Aan de ene kant de bergen, aan de andere kant de frisgroene wijnranken. Liefhebber Ferry gelooft zijn ogen bijna niet als hij in Tulbagh de Kerstraat met schitterend gerestaureerde Cape Dutch huizen met hun witte gevels en rieten daken ziet.
 
In het dorpsmuseumpje zien we op foto’s hoe het hele dorp zwaar beschadigd is geweest door een zware aardbeving in 1969. Veel huizen waren door de jaren aangepast aan de verschillende modestijlen. Maar de aardbeving is als kans aangepakt, om de huizen in de Kerkstraat volledig in oude stijl te restaureren. Honderd jaar oude foto’s zijn gebruikt om alles precies als vroeger terug te brengen. Vandaar dat de tijd lijkt te hebben stil gestaan in dit dorpje.
 
We slapen op een wijn landgoed met een guesthouse. Helaas gaat op zaterdagmiddag de wijnproeverij dicht. (Heel veel winkels sluiten om 14 uur op zaterdag, de levensstijl hier is allemaal een stukje meer relaxt dan bij ons!) De chocolade proeverij sluit ook op tijd zijn deuren. Op het steigertje bij het dammetje voor ons huisje, met uitzicht op de heuvels in de verte, trekken we een flesje wijn uit Calitzdorp open met blokjes lokaal gemaakte Goudse kaas uit Ladysmith. Erbij gedroogd fruit uit Montagu. Ha! Nu komen onze inkopen in alle kleine dorpjes van de Route 62 goed van pas!

Vraag nu vrijblijvend een reisvoorstel aan

Tags: Route 62 en Wijnroute - Cultuur - Off the beaten track - Culinair

Zuid-Afrika reizen - Historische huizen, Tulbag, Wijnroute Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Genieten aan de Wijnroute!Zuid-Afrika reizen - Historische huizen, Tulbag, Wijnroute Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Nederlandse straatnamen, Tulbag, Wijnroute Zuid-AfrikaZuid-Afrika reizen - Historische huizen, Tulbag, Wijnroute Zuid-Afrika 

Blogs over Zuid-Afrika


Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel